Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Cactus_

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdi Gergő a nap hőse. Tavaly nyáron már kezdtem így posztot, amikor arról írtam, hogy a Szingapúrban élő, amúgy banki programozóként dolgozó Gergő elképesztő munkával, Vice emulátorból dumpolgatva visszafejtette az Időrégész kódját, és csinált belőle egy pc-s, sőt böngészős verziót szöveges…..
_Cactus_ 2016.11.21 13:13:25
@enpera: Elvileg iOS-re már létezik Glulx lejátszó, csak óriási szopás összehozni: github.com/erkyrath/iosglulxe/wiki/How-to-Turn-Your-Inform-Game-Into-an-iOS-App
_Cactus_ 2016.11.21 14:13:02
@Gazz: Ez kétségtelen. De ha megnézed a linkelt cikket tavalyról, akkor láthatod hogy visszafejtettem az eredeti C64 verziót, aztán újraírtam Inform 6-ban az örökkévalóságnak.
Podcastünkkel fantasztikus pontossággal tartjuk a kétheti adást, de profizmusunk nagyjából ki is merül ennyiben - legalábbis a mostani részben van pár elég amatőr hanghiba. Vagy egy mikrofon gerjedt, vagy valamelyikünk piszkálgatta az egyiket, de pár helyen van némi háttérzúgás,…..
Érdi Gergő a nap hőse. A Szingapúrban élő, 35 éves banki programozó sok vesződséggel járó, de annál szebb átmeneti hobbit választott magának: elhatározta, hogy visszafejti az Időrégész kódját, és ha már ott jár, meg is csinálja a pécés átlagjóska számára fogyasztható…..
_Cactus_ 2015.06.06 13:00:48
@Isten Nyila: Szerintem lelkületben a projekthez illő lenne továbbvinned a stafétát, és csinálnod egy mashup verziót, amiben kicseréled a Blorb-ban lévő képfileokat ilyen CRT-sre.
_Cactus_ 2015.06.09 15:27:52
@A_G_A: Azt hiszem ha lesz valamiért szükség második verzióra, abba belerakom hogy a HÚZ ÉLŐLÉNY ilyen kamu syntax error + crash üzenetet adjon.
Ma van az új Avengers-film premierje itthon, ennek apropóján kicsit körülnéztem a szuperhősös videojátékok között, és összeszedtem a - szerintem - legjobbakat. Nem meglepő módon főleg az unalomig ismert Superman-Batman-X-Men vonalon voltak játékok, kevés kiadó vállalt be saját…..
IDDQD 2048 - IDDQD kiadás 2014.03.27 17:35:30
Most, hogy már van olyan program, amivel bárki készíthet 2048-klónt, nem bírtam ellenállni a csábításnak. 2048 játékhősökkel, IDDQD módra. Aki először bekommenteli, mi van a 2048 helyén, vendégem egy sörre a legközelebbi Gamenightson, Playiten vagy hasonló rendezvényen. ..
Játéktörténelmi esemény volt a napokban: a Grammy-díjakért felelős akadémia nyilvánosságra hozta az 55. Grammy-díj jelöltjeit, és egy videojátékhoz komponált zene is bekerült a jelöltek közé. Tavaly már volt ilyesmi, sőt a Civilization IV főcímzenéje, a Baba Yetu nyert is,…..
Na, ezért érdemes az IDDQD Facebook-csoportjára feliratkozni, néha olyan fasza linkek esnek be, mint a Dune 2 Online, vagyis a böngészőben játszható Dune II. Atreidesekkel, Ordosokkal, Harkonnenekkel, még mentett állás is van. A játék alapja egyébként az OpenDune projekt. És nem ez…..
IDDQD Hasselhoff...wins! 2011.10.13 23:44:00
Hogy David "Sajtburger" Hasselhoffnak nincs túl sok önkritikája, vagy éppen nagyon fejlett az önirónája, azt tanúsítják olyan csodás szereplései, mint a Hooked on a feeling vagy a Jump in my car videoklipje, de akár a Knight Riderből is megemlíthetjük azt a részt, amiben a…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Egy méter pénztárgépszalag, egy hőnyomtató, egy Dualshock kontroller, jó nagy adag kreativitás, és kész is van a világ legeredetibb autóversenyes játéka, ahol egy kis fénypöttyel kell manővereznünk az elénk nyomtatódó pályán:   receipt racer from d_effekt on Vimeo. A…..
Meglepetésszerű hetijátékcsaj-különkiadásunkban a Bitmob legénysége (sőt: leánysága) megcsinálta azt, amihez Stökinek az E3-on nem volt se ideje, se mersze: hosszasan szivatják a hosztesszcsajokat gémer-kvízkérdésekkel. Az mondjuk alap, hogy semmire nem tudják a választ és…..
IDDQD Kis éji zene 2011.05.31 23:59:00
Te hány videojátékos utalást fedezel fel a Goldfish új videoklipjében, a We come togetherben?   Goldfish - We Come Together (OFFICIAL) from Goldfish live on Vimeo...
Bizony, teljesen komolyan gondoltam. Úgy néz ki, a kamera előtti hadaró monológok és habzó szájú őrjöngések műsora belekezd első szezonjába. Bár a publikáló fél még morfondírozik, hogy felvállalja e, lassú kellemes posztolgatással magáévá tegye e a Vlogot, én azért…..
Tegnap este a 2K Games a következő sajtóközleménnyel szórta meg a világot: Media Advisory2K Games and Gearbox Software Announce Duke Nukem Forever® Has "Gone Gold" Vaporware no more! Gaming's most legendary hero makes his triumphant return this June New York, NY – May…..
IDDQD Ekkora királyok vagytok 2011.04.18 18:46:00
Alant az Official Playstation Magazine UK friss számának harmincvalahányadik oldaláról egy részlet (nagyobb méretben itt), rajta a februári fotosoppályázatunk néhány képe. Világhírűek lettünk, köszönjük szépen nektek.Megjegyzem, példaértékű, ahogy a PSM-esek kezelték a…..
A minap szerezte meg az Alcon Entertainment a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) folytatásának a jogait, készíthetnek akár egy második részt, vagy ha úgy gondolják egy előzményfilmre is engedélyt adhatnak. A megegyezés nem terjed ki a remake-re, tehát ha azon gondolkodnának, hogy…..
_Cactus_ 2011.03.04 13:44:41
Egyébként volt egy kanonizált folytatása az Álmodnak-e...-nek illetve a Szárnyas fejvadásznak, K.W Jeter tollából, Emberi tényező címen meg is jelnet magyarul:

en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner_2:_The_Edge_of_Human

Érdekes volt, ahogy részben a filmet, részben az eredeti kisregényt tekintette alapnak.

Szerintem ha azt megfilmesítik, az egy nagyon más, de nagyon érdekes film lenne.
Subba Fuck, I'm high 2011.03.02 02:08:00
James Franco -aki a témában igencsak hitelesnek számító High Times magazintól pár éve megkapta az Év Stonere díjat- nem csak azért vigyorog ilyen elégedetten, mert (legalábbis a jelek szerint mindenképpen) betépve vezette az Oscar-gálát. A másik ok az volt, hogy bár jelölték a…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
_Cactus_ 2011.02.15 11:11:13
@Szellszi: Abban tényleg valami magyar május1/nov7 felvonulásról van samplerezve a "tisztelegj! viiiii-gyázz", vagy ez csak amolyan "levelet kaptam lájf"-kihallás?
IDDQD Kilukadt a ritmusjáték-lufi 2011.02.10 18:00:00
Az elmúlt időszak legdurvább casual sikerének mondható ritmusjáték-piacra kezdi szórni a földet az Activision: tegnap bejelentették, hogy nincs több Guitar Hero játék, annak ellenére, hogy az elmúlt 5 évben a sorozat bámulatos mennyiségű pénzt hozott nekik (és nem csak nekik,…..
_Cactus_ 2011.02.10 23:40:43
@Lenry: Szerintem az élmény nem ugyanaz. Próbáltam mindkettőt (igaz, a FoF-t csak egyszer, kb fél órát).

Persze FoF eredeti kontrollerrel, az már valóban ugyanaz :)
IDDQD Így photoshopoltok ti 2011.02.09 10:00:00
Érdemes volt emlékeztetni beneteket legutóbbi nyereményjátékunk határidejére, hétvégén sok új Photoshop-alkotást küldtetek. Emlékeztetőül: a feladat egy tetszőleges játékborító kratosizálása volt, azaz a God of War főhősét, Kratost kellett valahogy ráhegeszteni egy…..
_Cactus_ 2011.02.09 23:26:50
@Stöki: Én voltam.
A Sony kiadta legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentését, és egészen meglepő számokat vehet észre benne a figyelmes olvasó, mindenekelőtt a PlayStation 2 eladásait. A kifutóban levő platform 2009-es eladásai az első három negyedévben: 1,6, 1,9 és 2,1 millió. 2010 hasonló…..
_Cactus_ 2011.02.05 17:48:35
@themikka87: Ico-t és Beyond Good & Evil-t ne hagyd ki semmiképp.
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
_Cactus_ 2011.02.01 14:01:46
Tudom, jókor szólok (gyakrabban kellene olvasnom az iddqd-s levelesládámat), de talán néhányatoknak még nem későn: holnap kisszabású retróbuli lesz Budán, a Cucu bárban (I. kerület, Naphegy u. 26.), déltől este 11-ig. A Retrobanzai nevű rendezvényen lesznek…..
_Cactus_ 2011.01.28 23:12:17
@DBob: Igen, ütős lenne egyszer egy "kevésbé retró buli" is, ahol újraélhetnénk az iskolai számítástechnika teremben összedrótozott gépeken futú hatalmas DooM partik hangulatát. Sőt, én tuti neveznék egy GORILLA.BAS hiperkompetitív versenyre is!!!
_Cactus_ 2011.01.29 11:48:32
@Magister: EZ!!!!