Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balf

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes Gucci világ 2015.04.28 14:27:22
Bő két héttel a tapolcai fiaskó után az ember talán azt remélte, hogy a kormánypárti politikusok fejében végre megszólal a vészcsengő és a teljes erodálódás felé vezető utat elkerülve, visszavesznek a gyomorforgató arroganciából, felsőbbrendűségből és megpróbálnak…..
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Ha bármilyen színű füst száll fel, akkor Áder János elégette az alkotmány módosítását. Egyszemélyi konklávét tart Áder János a Sándor-palotában, ahol hamarosan megválasztja, hogy mit lépjen a kőbevésett alkotmány negyedik módosítására. A pápaválasztási…..
balf 2013.03.13 21:32:34
@My Name is Nick: Ott a pont!!! :)))))))))))))
1994. áprilisában gondtalanul éltem a négyévesek kalandokkal teli életét. Természetesen fogalmam sem volt arról, hogy emberek százezrei veszítik életüket egy közép-afrikai országban azzal az indokkal, hogy rossz etnikumba születtek. Ruanda a világ legszegényebb országai közé…..
balf 2013.01.28 13:25:21
@HighTroller: A pénzért, ember, a pénzért! Mi másért mentek volna oda az európai (értsd: nyugat-európai) hatalmak? Ásványkincsek, mezőgazdasági termékek, emberanyag......... Olcsón, és könnyen megszerezhető módon.

Hát ezért.
De mostantól nem csak a pornórajongók kapnak külön feldolgozásokat a legfrisebb sikerfilmekből. A Pi életének másik remake-jét például a matematikusok fogják szeretni. Az utóbbi időben elterjedt, hogy a hollywoodi sikerfilmekhez azonnal elkészül a felnőttfilmes verzió is, ki…..
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
balf 2012.12.02 16:33:30
Történelmi pillanatnak nevezte Orbán Viktor az amerikai választások eredményét. "Sok dolgunk lesz" - vélte a kormányfő. "A választásnak vége, a végeredmény pedig nem is lehetne egyértelműbb, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a kormányzásra" - mondta…..
balf 2012.11.07 16:59:53
@LINOLEA: Little jug, mint "kisköcsög"?.............. ezt nem fogják érteni.... meg amúgy sem klappol, a little jug angolban semmit nem jelent, mármint önmagán kívül, ellentétben a "kisköcsög"-gel..................

A HCs poszt amúgy, szokás szerint, nagyon jó, hatalmas grt.

Arra vigyázzunk csak, hogy az ortodox angolul ortHodox, h-val, nem ortodox csak úgy. A negálás is h-val van.

Amúgy tök rendben van, éljen a kormányellenes humor! Hip-hip-.............
Matolcsy György a Nemzeti Bank büféjében beszélt arról, hogy ki tehet az '56-os forradalom kudarcáról. Történészek szerint ez már korábban sem volt kérdés. Matolcsy egyértelműen a Nemzetközi Valutaalapot tette felelőssé a forradalom bukásáért, hiszen ez olyan világos, mint…..
Több száz férfi, egy teljes hadsereg csontjaira bukkantak Dániában egy tőzeglápban. A harcosok 2000 éve haltak kegyetlen halált.   Az Alken Enge-lápban talált több mint 200 harcos maradványain jól látszanak a kegyetlenkedés nyomai, törött csontok, köztük koponyák…..
Bár még csak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkatársai érkeztek Budapestre, a Magyar Turizmus Zrt. készített egy listát azokkal a szabadidős tevékenységekkel, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálniuk. Sátorozás a csepeli eperföldön, vigyenek magukkal sok készpénzt,…..
Michael Knight IMF a barátunk... 2012.04.27 10:46:00
Amolyan magyarosan szembeköpte Bayer, Bencsik, Bogár és Kerényi urakat, és velük az összes békemenetes népnemzeti bohócot a miniszterelnök, amikor menetrendszerű rádióinterjújában kifejtette, - mit kifejtette? Egyenesen leszögezte! -, hogy rosszindulatú értelmezés az,…..
balf 2012.04.27 13:57:42
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
balf 2012.04.26 18:03:51
@atomarc: Nem a kiút megmutatása volt a poszt célja. Hanem az, hogy elgondolkodtasson pár fontos dologról.

Arra meg nagyon jó volt.

Nagy gratula, Ratius!
Rappert vett magának (fél)playbackelni a Tv2, ahelyett, hogy a Motörheadet megfűzték volna egy szett lejátszására, hogy kibírható legyen a négyórásnak ígérkező finálé, inkébb meghívtak egy rappert, nekik legyen mondva. Az úriember munkásságából egy darabot megmutatunk a…..
Martonyi János külügyminiszter úrnak Tisztelt Külügyminiszter Úr! Engedje meg, hogy az alábbi, általam összegyűjtött anyaggal segítsem Orbán Viktor Miniszterelnök Úr felkészítését keddi találkozójára José Manuel Barroso Úrral. Mivel az elmúlt hónapokban különböző…..
balf 2012.04.24 07:34:55
@Zigomer Trubahin: Azért mert kritikával illettem egy gyönge blog-posztot, már rögtön OV a főnököm? Hogy lehetsz ennyire ostobán elfogult? Nem a főnököm, sőt, sok szempontból borzasztónak tartom, amit most csinálnak, különösen gazdasági téren. De ez nem jelenti azt, hogy azt a tömény propagandát, hogy pl

"Azt szeretnék, hogy az EU minden országa sikeres legyen, és javuljon az ottani lakosok élete."

meg hogy

"Az EU nagyon sokat tesz azért, hogy te és a családod boldog, egészséges és biztonságos életet éljen."

tehát hogy ezeket a dedós szövegeket fenntartások nélkül el kellene fogadni.

Javaslom, próbálj te is árnyaltan megítélni egy kérdést, meg másokat is mielőtt primitíven beleszállsz valakibe.
balf 2012.04.24 07:40:19
@Bal: Veled is lehetne vitatkozni talán, ha nem fikáznád azonnal azt, aki más véleményen van. Zsigerből turbómagyarozol, ha valaki az imádott EU-dat vagy netán a centrumállamokat kritikával meri illetni. Ez csatorna-stílus. Disputálj a haverjaiddal, azok biztos kajálják a taplóságodat.
Kövér László nyilatkozott a HírTV Péntek8 című műsorában és ez az interjú már nálam is beütött.Ez a nyilatkozat szerintem minden magyar nyilatkozat közül a legundorítóbb, legvisszataszítóbb.Akár azt is mondhatta volna, hogy: „miénk a hatalom, mi vagyunk az istenek, ti…..
balf 2012.04.21 20:01:46
@dr. mesterseges szinezek: Értem én.. De nézd csak meg: Berlusconi a II. vh óta a LEGHOSSZABB ideig volt összesen Olaszország miniszterelnöke, Kövér meg házelnökösködött (totál súlytalan), most meg ideiglenes államfő (kit érdekel). Utoljára titokminiszterként volt érdemleges besoztásban, az is csak 4 évig tartott mindössze. Tehát itt nem Mo jön ki rosszul az összehasonlításból!
De más példákat is lehetne egy csomót hozni Ny-E-ból (pl C. Blocher, Svájc, nézd csak meg)....... Nem állunk olyan rosszul, még akkor is, ha nyilván a mi bajunkat látjuk a legnagyobbnak sokszor, mert mi abban élünk.
Sokszor hallani, hogy Magyarország legnagyobb problémája a múltban felvett államadósság kamatterhe, amely csak idén mintegy 1100 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést. Az ember fantáziája beindul ilyenkor, hogy milyen jó lenne ha nem lenne államadósságunk, egyből…..
balf 2012.04.19 09:36:04
@Lrdx: Ott a pont. A cikkíró, minden jószándéka ellenére nagyon összekavarta a dolgokat. Ha viszont ez volt a szándéka, akkor nem volt jószándékú...

A devizahitel EGYETLEN hátránya jelenleg a forintromlás illetve a forintRONTÁS kockázata. (Stabil forint esetén a feleakkora kamat az feleakkora kamat, oszt' jó napot!). Na itt jön az Orbáni időhúzás lényege: azért nem akar megállapodni, mert ESZE ÁGÁBAN SINCS a devizakitettséget növelni (nem a politikai hátraarc miatt aggódik, azt akármikor ki tudja magyarázni, láttunk már rá példát eleget). És vajon miért nem akarhatja a devizakitettségünket növelni? Nem jár nagy jutalom a helyes megfejtésért!.........
Sokan elkövetik a hibát, hogy a rendszerváltásra mint egy dátumhoz köthető eseményre tekintenek, nem pedig egy hosszú, több éves folyamatra. A rendszerváltás nincs lezárva, még váltjuk a rendszert. Magyarország 40 évig egy piactagadó, tervutasításos gazdasági rendszert akart…..
balf 2012.04.08 12:37:17
Publius Egyforintos megalkuvás 2012.02.26 15:56:00
(forrás) Simor András bejelenti, hogy hátrányos helyzetű közgazdászhallgatók javára lemond fizetéséről, amennyiben a kormány visszavonja a jegybanki függetlenséget sértő rendelkezéseit. Mindenki örül: végre egy konstruktív ellenzéki tisztségviselő, aki pompás stratégiai…..
balf 2012.02.27 12:08:21
@Megfigyelo: A stílus maga az ember - ismered ezt a mondást? A rokonaidat vagy az ismerőseidet síkhülyézd, ne engem.

Heller Ágnes, mint "legnagyobb filozófus"?? Haha, abba kellene hagyni a ködösítést végre. Lássuk csak, miről is hallottunk mostanában vele kapcsolatban:

1. "Nobody was shot" - ehhez nem kell különösebb kommentár........

2. hvg.hu/itthon/20120115_podiumbeszelgetes_berlin

Agyrém.

3. Pályázatok: Magyarország egy provinciális, bugris, félfasiszta stb ország, de azért H.Á.-ék a közpénzekből szívesen vesznek ki jó sokat, méghozzá erőteljesen megkérdőjelezhető módszerekkel:

"nem a páylázatokra jelentkezők dolga eldönteni, hogy a témájuk valóban összevág-e a kiírással, hanem azoknak, akik erről határoznak" (H.Á.)

"Bacsó Béla esztétáról az áll a Magyar Nemzet cikkében, hogy egy olyan alapítvány kutatócsoportjának ítélt meg a bírálóbizottság elnökeként támogatást, amelyiknek maga is tagja. Heller azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy Bacsó nem tartozott a vonatkozó kutatásban részt vevő személyek közé, "nincs összeférhetetlenség". "Vannak régi barátaim, de ez nem egy network; semmilyen hálózatom nincs, hanem az egykori Lukács-iskola egykori tagjainak van szellemi tekintélye" – jelentette ki a lapnak Heller Ágnes"

Aha. Az adófizetők meg tökhülye barmok, úgysem értenek ebből semmit.............

Hirtelen ennyi. Vagy tudod ezeket, és akkor csak egy szoclib troll vagy - ha pedig nem tudod, akkor nézz utána egy kicsit, és ne higgy a Népszabadság vagy a 168óra minden sorának......
Amikor közel négy hónap múlva befejeződik a ma elkezdődő tavaszi ülésszak a parlamentben, már túl leszünk a második Orbán-kormány négyéves ciklusának felén. A felezővel bizonyos értelemben új időszámítás kezdődik a politikában: amikor már közelebb van a következő,…..
balf 2012.02.13 13:49:00
@concret: Nem veled van gond, hanem azzal, hogy csak felületesen futottad át a listát. El is kellene olvasni belőle egy-két darabot, és akkor mindjárt rájönnél, hogy miről is beszélek...

Ajánlom pl figyelmedbe a következőt:

„A Forró Ősz után Hideg Tavasz”, Kritika, XXXVI. évfolyam, 3. szám, pp. 16-19

A neten meg tudod keresni a teljes szöveget.

Ágh Attila a tudomány köntösébe bújtatja az acsarkodó, végletesen elfogult és torz jobboldal-gyűlöletét. Ha magánpénzből csinálná, nem zavarna. De közpénzből teszi, ráadásul ő vezeti az egyik vezető magyar egyetem politikatudományi doktori iskoláját (is). Ahol pl Török Gábor is dolgozik.

Nagy baj ez, mindannyiunknak.............
balf 2012.02.13 13:51:29
@concret: Nem veled van gond, hanem azzal, hogy csak felületesen futottad át a listát. El is kellene olvasni belőle egy-két darabot, és akkor mindjárt rájönnél, hogy miről is beszélek...

Ajánlom pl figyelmedbe a következőt:

„A Forró Ősz után Hideg Tavasz”, Kritika, XXXVI. évfolyam, 3. szám, pp. 16-19

A neten meg tudod keresni a teljes szöveget.

Ágh Attila a tudomány köntösébe bújtatja az acsarkodó, végletesen elfogult és torz jobboldal-gyűlöletét. Ha magánpénzből csinálná, nem zavarna. De közpénzből teszi, ráadásul ő vezeti az egyik vezető magyar egyetem politikatudományi doktori iskoláját (is). Ahol pl Török Gábor is dolgozik.

Nagy baj ez, mindannyiunknak.............
Egy barátom hívta fel a figyelmem Szelényi Iván, Az argentín modell című írására amely a HVG-ben jelent meg még januárban. Szelényi professzor párhuzamba állítja az argentín államcsőd bizonyos eseményeit a magyar történésekkel, és arra a következtetésre jut, hogy Orbán…..
balf 2012.02.07 12:08:03
@senior bondholder (1st 2 get paid): "de emellett leír olyan dolgokat egy államcsőd potenciálisan pozitív hatásairól, amik sem Argentínára, sem Magyarországra nem igazak. azaz: hazudik. = fideszes"
Ez nettó hülyeség, amíg meg ne írod pontosan, hogy mire gondolsz. Csapkodni és fröcsögni tartalom nélkül mindenki tud, érvelni kellene. Please.
balf 2012.02.07 12:13:59
@senior bondholder (1st 2 get paid): "a következő években sok államcsőd várható a fejlett világban. lesznek olyan országok, amelyek viszonylag jól jönnek majd ki ebből, és lesznek olyanok, akik viszonylag rosszul. egy biztos: a jelenlegi kormányunkkal mi azok közé fogunk tartozni, akik a legrosszabbul járnak.

államcsőd és államcsőd között is van különbség."

Na ez már sokkal korrektebb. De miért gondolod, hogy M.o. sokkal rosszabbul jönne ki egy államcsődből, mint mások? Olajunk nincs, eddig OK. De mezőgazdaságunk igenis van, és az még a mai napig is az egyik legexportképesebb ágazat (több milliárd eurós többlettel), pedig keletre szinte semmit nem is viszünk. Víz, geotermikus energia: nem is említve (egyelőre ezek minimális mértékben kiaknázva, de a jövő egészen más lehet).

Szóval még egyszer: miért jönne ki M.o. rooszabbul egy államcsődből?