Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ungarisse robertparker

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
ungarisse robertparker 2010.03.31 18:49:10
ungarisse robertparker 2010.03.31 19:12:31
Ahogyan ígértük, tudósítunk minden borfesztiválos akcióról, amiről tudomást szerzünk. A  Monarchiánál (24-es stand) két olyan borász-borászat vendégeskedik, akik saját standot nem állítanak: pénteken 16.00-22.00 óráig Tóth István, szombaton pedig Heumann Evelyn (Heumann…..
ungarisse robertparker 2009.09.08 23:28:55
@samumester: ha nem vagy benne a Bizalom Koreben, sok jora ne szamits.
Meglehetős rutinnal ismerem már föl a bullshitipar legveszélyesebb szövegeit: kiszúrom azokat a stíluselemek, nyelvi formulákat, logikai bukfenceket, amelyek biztosan jelzik, hogy itt egy professzionális (vagy amatőr) kamugyár próbál a nyakunkba sózni valamit. Amikor kezembe került a…..
ungarisse robertparker 2009.07.06 15:09:56
@CzSK: ha a "maradek 97%-ban fel sem merul hogy bor es bor kozott hatalmas lehet a kulonbseg", akkor:
1. A szinkodokbol mit fognak erteni?
2. Ertik-e azt egyaltalan hogy "terroir bor"? Erdekli-e ez oket egyaltalan?
Mert ugyebar nekik szolna ez az egesz.

Ne haragudj, de ez az egesz "rendszer" (bar en 4 szint meg a mogejuk rakott 4-6 mondatot meg a legnagyobb joindulattal se neveznek rendszernek) nekem netto parasztvakitasnak tunik.
ungarisse robertparker 2009.07.06 15:28:56
ungarisse robertparker 2009.07.07 10:48:31
@Noir taster: "van még egy olyan ország, ahol egy napos tanfolyam után a nulláról bárki sommelier-nek hívhatja teljes komolysággal magát?!"

Mi tobb: wine expertnek is hivhatja magat. Ugye?
Nyilvánosságra kerültek a Decanter World Wine Awards 2009 magyar eredményei. A nagy nemzetközi borversenyek közül talán ez tekinthető szakmailag a leghitelesebbnek, így az itt elért sikerekre valóban büszkék lehetünk. Az idei verseny magyar részről elsöprő fehér/tokaji fölényt…..
Jön a hírlevél a nagy leárazásról. Tudom, hogy válság meg minden, de baromi hülyén érzem magam, amiért néhány hónapja megvettem - akkor azt hittem, nagy kedvezménnyel, így hirdették ugyanis - 7500-ért azt a Buttler Bikavért. Most akkor nem ér 7500-at? Akkor miért tetszettek…..
ungarisse robertparker 2009.01.21 15:46:08
@kifli: ne celozgass, ird le, hogy szerinted a bortarsasag szponzoralja az egesz blogot tokostul, vonostul. csak aztan nehogy valakinek ugy tunjon, hogy teged meg egy masik kereskedo erdekei vezerelnek.
Lássuk az évborászt, aki azt mondta vagy nem azt mondta, beszéljenek a savak, a gyümölcsök, a tanninok! Váratlan ajándékbor a karácsonyi dömpingben, de legalább izgi. Cabernet sauvignon, merlot és syrah (80-10-10)."A szőlőbirtok arculatának meghatározó vörösbora",…..
Mostanában én is egyre gyakrabban futok össze Buttler-borokkal, szájpadlás mentén. Talán titkos terroirista sejtek lehetnek a háttérben, vagy csak cuppanok felfelé a trendekre, én nem is tudom. Mindenesetre az ünnepek egy része nálam is a grófi szérűn telt. Két olyan bort sikerült…..
Tulajdonképpen magam sem tudom, szeretem-e a pinot noirt. Pontosabban én biztosan szeretem, de nem tudom, hogy e plátói rajongás talaján serkenhet-e komoly kapcsolat. Tépkedem a margaréta leveleit napestig, szeret, nem szeret, szeret, nem szeret, folyamatos vívódás ez. Többek szerint…..
Malatinszky Csaba életével és munkásságával számtalanszor foglalkoztunk már, palackjainak tartalmán keresztül, a minap viszont a helyszínen figyelhettük meg, mi hogyan történik a Siklós és Kisharsány környéki szőlőkben meg a villányi pincében. Ráadásul megkóstolhattunk egy…..
A kezdeti euforikus hurráoptimizmus és az azt követő zsákuccázás (így, két cével) meg műtanninos-reverzozmózisos szóbeszélés után talán lassan helyére kerül a Villánnyal kapcsolatban kialakult – bár egyébként korántsem egységes és koherens – álláspont.…..
ungarisse robertparker 2007.07.12 17:37:04
A Művelt Alkoholista Slágergyanú 2007.06.04 05:24:00
Volt egy röpke, ám lázas periódusom, amikor bántam, hogy merlot-nak kereszteltem magam, és nem syrah-nak. Azóta már örülök, hogy elmaradt a névváltoztatás. A syrah-láz azonban nem csak engem kapott el, hanem a magyar borászokat is. A dolog természetéből fakadóan sokkal súlyosabb…..
Istenuccse, valahogy úgy alakult, hogy minden nyárra megtaláltam a kartonszámra vedelni való, ideális nyáresti bort, amit utána májustól szeptemberig boldog önelégültség keretében döntöttem magamba. Általában nem különösebben komplikált, filozófiai mélységeket nem…..
Az idén tízéves Királyudvar akkor került utoljára a hazai kultúralkoholista társadalom figyelmének célkeresztjébe, amikor tavaly januárban az alapító Szepsy István úgy döntött: kiszáll a cég ügyvezetéséből és a borkészítésből, és a Szepsy-birtoknak fogja szentelni…..
Véget ért a szüret Tokaj-Hegyalján is, sőt az erjedés is sok helyen lezajlott már. Semmi sem tántorított el bennünket attól, hogy megnézzük, mire jutottak a termelők a kínkeserves 2006-os évvel. Többször voltam lent az ősz folyamán, volt szerencsém a Tokaji Bormíves Egyesület…..
ungarisse robertparker 2007.01.11 19:04:55
A hosszú adásszünet nem kizárólag az én lelkemen szárad. Amitől ugyanis tartottam, abban immár benne járok. Ez itt az "olcsó tőkék híg leve" szakasz (tisztelet a kivételnek). Ezek nem borköltemények, amelyek hét nyelven beszélnek, hanem a hajdani, vizespohárból ivott…..
Vajh' micsoda terroirgyilkos, parkerista, setét perverzió kell ahhoz, hogy valaki szekszárdi és villányi borokból keverjen küvét, majd ezt tájborként is tízezer feletti palackáron mérje? Sikeres lehet egy ilyen vállalkozás? Mert az eset valós, ráadásul a végeredménye épp…..