Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Z

1 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
Alex Z 2021.11.08 19:25:18
@Galaric: Azért sírták vissza, mert látták és látják, mi készül most. Ez, amiben most élsz, keményebb lesz - és tartósabb. Egyébként az az ország a legdemokratikusabb, amelyiknek jobb a propagandája. Mondom ezt úgy, hogy éltem Kanadában. Tudnék mesélni a "technológiai fejlettségről" meg egyebekről - maradjunk abban, hogy a propagandája olyan kimagasló, hogy sokan elhiszik, hogy ott jobb az élet.
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
Alex Z 2021.09.30 15:51:07
@CSABI: Szia Csabi, régi haver, de jó, hogy rákérdeztél. Ami ott birizgál a fejed végében, ami nem hagy nyugodni, miután nekem szegezted a kérdésedet, azt úgy nevezik, hogy GYEREKNEVELÉS. Hitted volna? Létezik. Amikor neveled és nem csak úgy HAGYOD FELNŐNI a gyermekedet, amikor elmagyarázol neki dolgokat, amikor nem akar "csínytevést", főként nem más kárára. De hát emlékszem, te is kis csínytevő cigánka voltál, gondolom, az is maradtál, Csabám... szóval... mit tegyünk? Sosem fogod ezt te megérteni.
Könyvtacskó „Hol az elnök?” 2021.09.12 20:34:07
George W. Bush a szeptember 11-ei terrortámadások után egy valóságos odüsszeiát élt át, mielőtt visszatért Washingtonba. A Fehér Ház hivatalos fényképésze, Eric Draper fotókkal örökítette meg az elnököt és stábját az út alatt a történelmi napon. De a legfontosabb pillanatról lemaradt…..
Végre - vége! 1. - Bemelegítés 2021.05.30 15:03:59
Hajlamosak vagyunk egy válásnál vagy válást követően esztelen módra fröcsögni a másikra, igyekszünk a magunk igazát köpködni, holott nincsen egyetemes igazság – és aki ezt belátja, az bölcsebb lesz. Hogy könnyebben válna? Az nem igaz. De képessé lehet arra, hogy tárgyilagosabban nézze a dolgokat és…..
Garantálom, ennél szórakoztatóbb "életvezetési tanácsot" kompetensebb szakembertől nem fogsz ma találni a magyar interneten! Nem akarom elszpojlerezni Tasnádi Péter, vállakozóból lett influenszer május elsejei hatperces videóját, de a méltán sokak által követett és példaképként szolgáló…..
Alex Z 2021.05.02 10:03:02
Akkor mondom, nem hamis név mögé bújva. Nem kell semmiféle igazolvány, ahogy vakcínára sincsen szükségünk. Ebbe most nem megyünk bele mélyebben - higgyen bárki azt, amit akar! A lényeg, hogy nem kell igazolvány/útlevél, mert ha idén és/vagy jövőre nem utazhatsz, nem ülhetsz be moziba/színházba/söröző belső helyiségeibe - akkor mi van? Semmi. Tudunk utazni és kirándulni erdőkben, hegyekben, mezőkön és akár a "határszélen" is, kinn a falu mellett. Lehet magunkkal vinni szendvicset és üdítőt - olcsó. Képesek vagyunk kerékpározni. Lehetséges, hogy meghívjuk pár ismerősünket (később ők lesznek majd a házigatzdák, ők hívnak minket) és főzünk, felszolgálunk és boldogok vagyunk. Elmehetünk egy-egy szabadstrandra az orszgában található több száz tó egyikéhez és pancoslhatunk kedvünkre. Senki sem fog kéregetni tőlünk semmiféle "igazolást", mert ez nem kell.

Ezzel pénzt, nagyon ok pénzt lehet megspórolni. Nem kell Adria, nem kell Olaszország vagy éppen egyéb messzi vidékek! Ki lehet bírni a lazítást, a pihenést bárhol, ahol madarak csicseregnek és ahol napsütés van. Minden ételt és italt el tudsz vinni magaddal. Idén ruházz be egy napelemes hűtőre - és egész nap hideg a söröd, kis komám! Idén rakj félre annyi pénzt, amit jövőre még egyszer félre tudsz rakni, és mikor elkezdődnek az akasztások (mert bárhogyan is akarjuk, hogy ne legyenek, a közvélemény igenis látni akarja az akasztott Puhosokat, Nyunyókákat és egyéb hazugokat), akkor fogod a kis pénzecskédet és egy igazán jó kis kirándulásra fizetsz be bárhol a Földön. Mert megteheted.

De attól még, hogy téged igazolvány meg nem léte miatt nem engednek be a sörkert belső helyiségébe, nem kell rohannod ostoba oltásokat "felvenni". Várj csak nyugodtan és azt nézd meg, hogy megkerülve a rendszert hogyan tudsz legálisan boldog lenni! Menni fog, hidd el! A boldogság nem pénzben és Marokkóban meg Kuvaitban és/vagy Baliban mérhető. Akármelyik magyar kis pocsolya alkalmas a boldogságra. Akármelyik erdő. Rengeteg van. Akármelyik barátod, aki hasonlóan okos, mint te és nem otlott, akármelyik szomszédod és ismerősöd. Rengeteg a lehetőség. Amit az FB eltávolított, azt most fordítsuk meg - közeledjünk egymáshoz! Kerti partik? Lehet. Legális. Konyhai partik? Miért ne? Házibulik csendes beszélgetésekkel, jó érzésekkel? Lehetséges. Bármi, ami idegesíti az ősszel a vérrögképződések miatt lassan elhulló fiatalokat és idősebbeket egyaránt, akik csak "szabadok" akartak lenni...

Ámen.
A színes televíziós műsorszolgáltatás a Szovjetunióban csak 1967-ben kezdődött, de ennek ellenére 1959-ben már projektoros sík képernyős színes készülékek üzemeltek a birodalomban. Hogyan lehetséges ez? 1951-től az Egyesült Államokban már rendszeres színes televíziós műsorszórás indult, de volt…..
Alex Z 2021.04.25 11:55:59
@ursus artos: Szerintem vicc volt - a jobbik fajtából...
A régóta beharangozott Indiana Jones 5 produkciós munkálatai javában elkezdődtek a Logan és Az aszfalt királyai rendezője, James Mangold irányítása alatt. A hetekben arról számolhattunk be, hogy Harrison Ford visszatér kedvenc régészprofesszorunk karakterét megformálni, illetve John Williams szerzi…..
Egyszer volt egy nagy csoda,neve: birka-iskola.Ki nem szólt, csak bégetett,az kapott dicséretet.Ki oda se ballagott,még jutalmat is kapott,így hát egy se ment oda,meg is szűnt az iskola...
Alex Z 2021.04.09 20:35:49
@Joságosh: Nem értem, miért fontos ez. Magyarázd már el! Én tőkeerős babszem-stzámláló kisiparos vagyok bangavégzettségű középfokkal, de értek valamit a lyukelmélethez is, de csak akkor, ha csőben látom, mert perifériásan homályosít a téreszköz. Ettől függetlenül olvasok, ráadásul manapság már három nyelven, hogy ne csak a magyar hazugoktól tájékozódjak. És lám, máshol mást olvas az ember! Minő menő meglepetés, ugye? Hogy esetleg tájékozottabb lehetsz, ha nyitott vagy a nagyvilágra? Wow, mondod most - létezik nagyvilág az RTL és TV2 mögött? Hát igen, kis pajtás, létezik...
Nem kenyerem védelmezni a bloggert, de szerintem nem a végzettsége számít, hanem az, hogy olvasott, hogy körbenéz és a tapasztalatait leírja. Neked is. Persze, ha fizetnek érte, neked kötelező kötözködni, de hát...
Alex Z 2021.04.16 22:23:11
@Joságosh: Jó.
Svédország rácáfolt a mainstream média álhíreire: a 3. hullámban már szinte nincsenek is halálozások Magyarország még küzd a COVID-dal szemben. Öröm az ürömben: Svédország már nyerésre áll a járvánnyal szemben is és a lockdown-vitában is. Svédország: 857,401 esetből 13,621…..
Alex Z 2021.04.13 19:43:20
Nemegyszer hallom ezt a mondatot olvasni szerető emberek szájából. Nem szeretnék amúgy ezzel a cikkel senkit sem megbántani, és legfőképp nem szeretnék senkinek a pénztárcájában turkálni, hiszen mindenki a saját anyagi lehetőségeihez mérten tudja, hogy mi drága és mi olcsó. Mivel író vagyok, aki…..
Alex Z 2021.03.27 19:48:30
Akkor most itt vagyok én íróként (eddig három könyvem, három regényem és egy dokumentumválogatásom jelent meg papíron), és szeretném elmesélni, mi a helyzet.
Íróként pár tízezer forinttal szúrják ki a szemedet. Ha eszed van, akkor még ezt sem fogadod el, mert megalázó. Helyette elmész egy hétig kubikolni a kőműves mellé, és 5 nap alatt megvan az a pénzed, amit a közel 4-5 hónapig vagy akár egy évig írt regényedért kaphatsz - hivatalosan.
Íróként azt mondom, igenis tölts le illegálisan, hadd menjenek tönkre a kiadók és a terjesztők, mint a két megemlíthető "profitéhező", akik elveszik a te tehetséged gyümölcsének közel 80-85 százalékát. Nem viccelek. A terjesztő és a kiadóvállalat akkorát hasít a te általad megtermelt 100 forintból, hogy ha a végén kapsz 15-öt, akkor örülhetsz. Nekik fejenként megvan belőle a 45 és a 40 százalék, miközben te, aki vért szenvedtél a történeteddel, lófaszt sem kapsz.

A mai világban a "milliomos leszek, megélek az írásból" felhangok feleslegesek. Tényleg egyszerűbb egy remek állás mellett írnod és INGYEN odaadnod a tehetségedet arra érdemes embereknek, akik el akarják olvasni és jól akarják közben magukat érezni. Sajnos, hosszú évtizedes pályafutásom alatt (ebből az első évtized volt termékeny kiadás szempontjából, már nem jelentetek meg könyveket) én is sokszor belemerültem ebbe az álomvilágba - de most vállalkozóként sokszor FÉL NAP ALATT többet keresek, mint anno bármelyik regényemmel/könyvemmel. És amíg ez az igazság, addig egy magamfajta író sosem fogja bánni, hogy illegálisan feltöltötték a legújabb könyvét és töltik lefelé az emberek.

Ennyi.
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
Alex Z 2021.03.21 08:15:39
Bárhogyan is nem tetszik a mai "modern gondolkodású" szerencsétleneknek, ettől még igenis két nem van a Földön, méghozzá a férfi és a nő. Az, hogy mindenféle aberrált belemagyarázásokkal ezt hogyan próbálják ferdíteni és hogy ennek mi a célja, illetve a jövője, az egy másik történet. Nagyon elkeserítő, hogy ma már természetes, ha a kisgyerekek alig 5-6 éves korukban "úgy döntenek" (és itt értsd az idézőjelet), hogy ők most fiúból lányok, lányokból fiúk lesznek - vagy éppen a hangzatos "három- és négybetűs idiótizmus egyik ágának képviselői".
Senkit sem akarok megbántani, nem ez a célom. Ez csak bevezető volt. Felőlem mindenki becsukhatja a kis agyacskáját és azt képzelheti önmagáról, hogy hűtőszekrény vagy éppen vasaló, ez legyen a magánügye, mert ebbe nekem nincs beleszólásom. De a természetes fizikai tényt akkor sem lehet megváltoztatni, nincsen a ma divatos "16 nem létezik a világon" valóság, mert ha a fene fenét eszik, akkor is csak kettőről tudunk és ezt a kettőt próbálják (próbáljátok) megszentségteleníteni.

A magyar nyelv nem véletlenül az egyik legnehezebb a világon, holott pont most van fent a cikkben is, hogy nekünk nem kellett hatféle variációt tanulnunk és nem is kell használnunk, ha "ő-zni akarunk", mert csak odabiggyesszük az "ő"-t, és kész.
Feleségem szinte nyelvzseni. Beszél három nyelven, ír és olvas ezeken, anyanyelvi szinten, megint másik 3-4 nyelvet megért, illetve beszélni nagyjából tud rajtuk, ideértve a zsidók kvartyogását is, és ez tiszteletre méltó. De már 8 éve élünk együtt, és bármekkora nyelvzseni, a magyarba bizony beletört a bicskája. Megpróbálta, de nem ment. És ezen a mai napig jókat kuncogok, miközben én mellette már a második nyelvet tanulom és használom, illetve tervezem a harmadikat. Ő leragadt, nem fejlődik tovább, csak mert a magyar nyelv gátat szabott neki.

Mit akarok ebből kihozni?
Rengetegen, akik magyaroknak nevezik magukat (és most nem fogok cigányozni), nem hogy írni vagy olvasni, de még beszélni sem tudják ezt a nyelvet. Azon magyarok többsége is, akik valóban magyarok és valóban tanultabbak, még ők is úgy írnak néha, hogy ember legyél a talpadon, ha el akarod olvasni a körmülésüket és meg akarod érteni, mit akart a szerző... Nekem is van pár ilyen barátom, ismerősöm - sajnos. A magyar nyelv tehát még a született magyarnak is nehéz.
Pedig nem az, igaz-e?
Az pedig, hogy az asszony felveszi a férje vezeték/családnevét, egy nagyon rossz irányból érkezett kis hüülyeség, amit azért már évtizedek óta a nők igyekeznek kitolni, vagy éppen elfelejteni, és maradnak a saját nevüknél, esetleg felveszik a másik családnevét - de sokszor maga a férfi válassza a nő családnevét, hiszen egyes esetekben az jobban hangzik vagy előkelőbb. Ez a "né" már csak egy múltból még ide-idekacsintó hülyeség, amit le lehet és le is tudunk vetkőzni.

A szakmák nemek szerinti megkülönböztetése is ostobaság. Igenis író, igenis szobrász, asztalos vagy éppen doktor. Jómagam Kanadában éltem előtte, most Németországban vagyok, és gondolkodás nélkül nevezem nevén az embereket, nem kell azon töprengenem, hogyan mondják a női orvosra, hogy "doktornő". Odamegyek és mondom neki, hogy "doki", és aztán beszélgetünk. Ez vonatkozik más szakmákra is, nem nagyon látom, hogy a pékek "péknők" lennének, vagy a szarpucolók "szarpucolónők". Nincs megkülönböztetés - és nem is kell. Sosem kellett. A magyar nyelv egy sokszor eléggé ostoba, bár az angolokénál határozottabb akadémiai nyelvbizottság miatt időnként félremegy, de ettől még élvezhető és logikus.
Szerencsére.
Alex Z 2021.03.21 12:30:50
@matyas.kiraly: Véletlenül kétszer küldted el ugyanazt a hülyeséget két különböző embernek. máskor figyelj oda, ostoba gép, hogy azért az ember nem olyan hülye és észreveszi ezeket a dolgokat.
Nagyon rossz hír. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértője, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fő programvezetője is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte. A szerinte…..
Alex Z 2021.03.14 18:18:11
Az a baj, kedves blogger, hogy a napi szinten, vagyis 24/7-ben a médiából az emberekre ömlő szar sokkalta erősebb, ezáltal büdösebb és levakarhatatlanabb, mint az a vélemény vagy akár megalapozott tudományos értekezlet, amit mi, gondolkodó emberek nyújtani tudunk. Ezért van az, hogy amikor megjelentetsz egy ilyen cikket, amit itt is megköszönök neked, akkor ostoba zombik serege jön (majd) és kezd ki téged, mert hogy ki vagy te és egyébként is, kőműves segédként (csak poén) hogyan érthetsz víruskutatáshoz, járványokhoz és egyebekhez?
A legnagyobb problémájuk ezen egyéneknek, hogy bár láthatnák, mert azért az Ő MÉDIÁJUK is el-elszólja magát, illetve keresgethetnének valódi tényeket a világhálón, hiszen valahol a tudatuk mélyén, ahová még nem hatolt be a féreg, ami marja őket, tisztában vannak vele, hogy valami nem stimmel ezzel az egész hisztivel, amiben aktívan vesznek részt. Tudják, hogy ez az egész sántít, mert ez a részük még engedi őket gondolkozni, és tisztában vannak vele, hogy ha a maszkolás és távolságtartás hatásos lett volna, akkor már nem lenne semmiféle hiszti, viszont ha nem működött az elmúlt egy évben, akkor meg minek csináljuk? Ezt a kérdést még ők is meg tudják önmagukkal vitatni azon az 5 éves szinten, amikor már ki tudják törölni önmaguk, de a lehúzáshoz néha még segítség kell...

Ami elkeserít.
Nagyon komoly tudósok és hozzáértők vannak nagyon keményen elhallgattatva. Már ez is gyanús kéne legyen. Hagyjuk azokat, akik köpködik a hülyeségeket a mi oldalunkon is, mert vannak ilyenek, mert most azokról beszélek, akik tényleges információval bírnak. Mint például az izraeli videók, a beszámolók, a statisztikai adatok, illetve ezek mellett az egyéb világadatok, amelyek tisztán mutatták eddig is, hogy nincs világjárvány, csak egy elég komoly, de már az eddigi évszázadokban is észlelt infulenzajárvány, amit valamilyen szinten sikeresen felturbóztak és megadott területekre szórják a gépekkel (ezért "ugrott át" a járvány Kínából Pakisztánon, Indián és Afganisztánon át tavaly egyből Iránra - mert a repülők ott szórták telibe a fővárost és környékét). Azokat az orvosokat és virológiai szakembereket, akik kétségüket fejezték ki a járvánnyal kapcsolatban, már tavaly megpróbálták elcsendesíteni - most meg egyre kevesebben és kevesebben vannak. Észrevehető a terror. Holott, és ezt kéne a hülyéknek látniuk, ha valaki egy VALÓSÁGOS PANDÉMIA ellen beszél ostobaságokat, akkor azt az embert hagyni kell, mert megalapozatlan szónoklatába bele fog süllyedni és akik még kicsit követték is, azok is elfordulnak majd tőle. Tehát a világ kiveti magából a hamisakat. De mégsem ez történik, mert erőszakkal elhallgattatják őket.
Ez a gyanús.

Mióta pár héttel ezelőtt beindultak a "nem kötelező" oltások, egyre több és több beteg jelenik meg különféle tüntekkel a kórházakban és rendelőkben, olvastam olyan hangot is, amelyik (bennfentesként) a következőket állította: az oltottak AZ ÉLETÜKÉRT HARCOLNAK, miközben segítségért folyamodnak, de félre vannak tolva. Ez elég komoly. Erről sokáig nem fognak tudni a téged támadó agyhalottak, mert náluk is lesz családtag vagy rokon, aki megkapta az oltást és minden rendben van vele. Csak azt felejtik el, hogy az oltottaknak ugyanúgy kell maszk és távolságtartás, ráadásul mivel most már vagy hatféle vakcina van, ezekkel szépen lehet "kártyázni/játszani", és egyes országok kijelenthetik, hogy csak ilyen vagy olyan vakcinával oltottak jöhetnek turistáskodni hozzánk... és máris kész a világméretű átverés egyik utolsó fázisa - amikor embereket vettünk rá a kísérletekre, méghozzá önként, és aztán röhögünk rajtuk, hogy a számukra beígért előnyöket (vakcina útlevél) nem lesznek képesek használni...

Egyszerre röhögök ezen és egyszerre sírok.

Csak így tovább, blogger barátom, várom a következő és következő írásodat, mert én, bár lehet, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, örömmel olvasom, amikor linkekkel megrakva idetolsz elém egy-egy ilyen jól sikerült cikket.
Kitartás.
Hogyan is nevezzük az egyedülálló nőket, akik még gyerekeket is nevelnek? Lehetőleg maximum két szóban és úgy, hogy ne hangozzék hivatalosan? Az angolban valahogy frappánsabb a Single Mom, mint amire magyarul képesek vagyunk: az egyedülálló anya túl hosszú és hivatalos elnevezés, a leányanya nyilván…..
Alex Z 2021.03.07 14:08:57
@Gour: Hadd ne értsek egyet ezzel a beteges gondolatvilággal, amit ideköptél. Már bocs érte, de amikor neked gyermeked születik, onnantól te leszel a kibebaszott apatigris, aki bármit, de szó szerint BÁRMIT megtenne - és meg is tesz. Nem állíom, hogy minden apa ilyen, de a nagy többség igen. Vannak persze ostobák, akik le sem szarják a kölykeiket - na, ezek mellől menekülnek el a későbbi egyedülálló anyukák (okosan).
Ne hidd, hogy valami különleges világban élek, főként azt követően ne, hogy esetleg elolvastad a kis történetemet. Szerinted az én világom olyan felhőtlen? Nem az. De a kisfiamat imádom, ő a szerelmem és ha ezen röhögsz, akkor nem csak érzéketlen hülye vagy, hanem egy lelketlen senki is, akinek ad egy: nincsen gyermeke, ad kettő: nem lehet, mert nem áll fel, ad három: hazudozik még önmagának is az érzéseiről.
Nem bántani akarlak. Caak ne támadj be azért, amit fentebb leírtam!
Alex Z 2021.03.07 17:16:53
@Gour: Ezt most jól megkaptam. Inkább sunyogok, mdert nem akarok válaszolni - abból csak komoly harag lenne. Az ostobaságot és a neveletlenséget van, aki a szoptatásnál magába szívja, és ennek bölcseletét láthatjuk/olvashatjuk most. Gondolj bele, ha az én stílusom paraszt (ezen jót röhögtem, köszönöm), akkor az olvasók minek gondolják a tiedet most! :-) Mindenesetre örülök, hogy neked jobban megy a nőknél és a munkában is, de amit még hozzátennék, hogy ha az ilyen pasik nőjét szoktad megdugni, akkor adj egy számot, hadd hívjon fel a nőszemély, akivel együtt élek, aztán dugd véresre, mert az nekem is jól jönne. :-) Te ostoba...
Alex Z 2021.03.10 19:28:15
@Balogh Zsolt: Nem tudom, minden bizonnyal magamról nem állíthatom, hogy "mintaapa" lennék, és hozzá kell tennem, hogy a kisfiam még csak 4 éves, de minden nap a melóban legalább 3-4 alkalommal gondolok rá, hogy mit csinálht, kivel és mit játszik, hogy van, mit eszik, és rohanok haza hozzá, még akkor is imádom, ha duzzog és még puszit sem kapok tőle, mert tudom, hogy fáradt, ezért viselkedik így - és tegyem hozzá, hogy az összes, de tényleg az ÖSSZES szabadidőmet vele töltöm, még azokat is, amikor pedig komoly papírmunkákat végzek az irodában, amelyet egy 35 négyzetméteres szobának képzelj el, ahol lehet 25 négyzetméteren játszani, vonatozni, ugrálni és bármit csinálni, miközben apa dolgozik, ír vagy éppen valakivel hivatalos beszélgetést folytat (sokszor van ilyen). Nem zárom magamra az ajtót, nem rekesztem ki az életemből, sőt még sokszor felmérésekre is elviszem, amikor melót nézek meg, mert tudom, hogy szeret velem jönni...
Vajon akkor most ki a mintaapa?
Fene tudja.
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
Alex Z 2021.02.10 13:15:40
Sajnos mindig kettőn áll a vásár. Jelenleg mi, a magunkat normálisnak nevezők (a "felébredettek") azon kesergünk, hogy "vezérünk", a "nagy és bölcs" Trump nem tett semmit sem Demens Biden ellen, holott erre elnöki hatalma lehetett volna. Tudjuk jól, mert hogy a mi oldalunk nekünk fossa ezt folyamatosan, hogy a demokraták csaltak és ezért meg lehetett volna őket fingatni - de nem tettük.
És miközben ezek a mantrák röpködnek a mai napig, immáron hetekkel január 20 után, én csak azt kérdem mindenkitől, aki sikolt/üvölt/reszket/tombol/értelmez az elcsalt választások miatt, hogy vajon mit lát az úgynevezett "másik oldal"?
Nem lehet, hogy mi vagyunk agymosottak? Hogy minket vezettek félre, hogy mi vagyunk alvó hülyék, hogy nem is mi látjuk jól a dolgokat? Miért nem lehetséges, hogy magadba nézel, kisember, és elgondolkozol rajta, hogy amikor a dolgok neked nem tetsző irányba haladnak, akkor talán JÓL HALADNAK? Mert ez is egy lehetőség.

Íróember vagyok, regényeimben sokszor több szereplőt is mozgatok a jelenetek alatt, és fontos, hogy mindenki szemszögéből lássam az adott szituációt. Ez megtanított rá, hogy képes legyek látni a saját világomat, de láthassam a tiédet is. Ezért tettem fel már valamikor a tavalyi nyár folyamán a kérdést - nem lehet, hogy mi őrülten várjuk, hogy a többiek felébredjenek végre, de közben valójában MI ALSZUNK?
Döbbenet.
Az a valóság, amit el akarnak velünk hitetni. Ne érts félre, attól még, hogy több szemszögből is vizsgálom a jelent, attól még igenis (mondhatjuk) "trumpista" vagyok, mert nekem is nap mint nap fáj, hogy nem ő maradt az elnök és nem az ő irányvonala érvényesül. De nem hiszek sem Kennedy, sem Jackson visszatérésében, nem akarom látni az idős Diana hercegnét, nem kell nekem a sok rizsa, mert sci-fi íróként én olyan rizsálást tudnék összehozni neked egy hét alatt, hogy nem csak a farkad állna fel, hanem a hátad is kiegyenesedne! Ezek, amikkel etetnek bennünket, olyan elképesztően kitalált és komoly szakemberek által jóváhagyott mantrák, amiket szépen beveszünk, megrágunk és lenyelünk, hogy aztán ujjal mutogassunk a másik táborra. Holott nem kéne.

Gyűlölöm Bident és azt a politikai irányvonalat, amit még csak most kezdett el kialakítani. Amit ő képvisel, az borzasztó. Napi szinten fájdul bele a fejem a maszkolásba, távolságtartásba és a vakcinázásba - mikor tudom, hiszen látom és hallom, hogy komoly szakemberek vonnak kétségbe pontról pontra mindent. Félek az éhezéstől és a nélkülözéstől, és talán ez az a pont, amikor elmondhatom, hogy bár ott a sejtés, hogy esetleg nem mi vagyunk a "felébredettek", de mégis igaz lehet - hiszen én félek! Ők nem. Ők, akikről azt hihetjük, hogy ugyanolyan intelligens tábor, mint mi, ők nem félnek éhezéstől, munkahely elvesztésétől, kilakoltatástól, nincstelenségtől.
Ez különböztet meg - és ez ad erőt. Ezért hiszek csak benne, hogy mi vagyunk az úgynevezett "jók".

Bocs, ha sokak számára ez érthetetlen szösszenet volt, tudom, hogy nagyon érdekesen fogalmazok és nem mindig követhető a logikám. Jelenleg egyéb elfoglaltságaim miatt csak ennyire futja, nem tudok blogolni (szeretnék), és nem tudom hosszabban kifejteni az álláspontomat. Ennyi. Szép napot!
Meddig akarjátok még ezt csinálni? Vagy azt hiszitek, hogy valaha vége lesz?  Tényleg vannak még olyanok, akik elhiszik, hogy ez valaha is véget ér?  Vannak még illúzióitok? Úgy látom igen. Csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még…..
Alex Z 2021.01.23 19:43:52
Alex Z 2021.02.07 21:56:26
@Radikális Nyúl: Azóta egyéb kijelentéseim miatt a Face már egy hónapra letiltott, szóval eldöntöttem, hogy az ott (olyan 10 év után?) nem az én felületem. Hamarosan törlöm magamat, mert egyetértek veled abban, hogy mindkét félnek hallatnia kell a hangját és azt írhat bárki, amit csak akar. Jelenleg a MeWe felületén vagyok, de egyre rosszabb híreket kaptam onnan is a cenzúrát illetően.
Jelelneg a saját vállalkozói oldalamat építem fel, és ott fogok kialakítani egy blogot, amelyet itt-ott, elég kevés sikerrel, de népszerűsíteni fogok. Ez lesz a jövőnk. A teljes elszigetelődés, mert erre hajtanak.
A karanténnak súlyos ára volt. Ha az élet "megóvása" pénzben nem is mérhető, életévekben már igen: az eredmény lesújtó. A COVID-19-re "terápiaként alkalmazott" társadalmi távolságtartás, karantén, lezárások, a "nem sürgős" egészségügyi ellátás, boltok, üzletek bezárása, gazdaság leállítása kétszer…..
Alex Z 2021.01.27 18:30:08
Az igazság az, hogy akinek a kezében a (z amerikai) hatalom, Azé a Föld. Azé a világ. És 2016-ban bizony nagyot koppant az úgynevezett "mocsár", amit Trump később le is akart csapolni, a sok konteó-hívő által emlegetett "mélyállam" vagy "mély állam", akiknek, hiába hogy össze-vissza Rotschild-ozunk meg Rockefeller-ezünk, valójában nem ismerjük az arcukat (és nem kell mindenáron gyíkembereket sejtetni mögöttük). Ez az igazság. 2016 után szükségük volt valamire, amit már tervezgettek - és amit 2009-ben nem igazán sikerült a világra uszítaniuk (pedig akkor is előre legyártották a "mindenkit megmentő" vakcinákat, amiket aztán TÖBB SZÁZMILLIÓ DOLLÁRÉRT semmisítettek meg). De ez egy másik történet.
Egyszóval a mély államnak nevezett egyesület mindent bevetett 2020-ra, és lássatok csodát: nyert is. Oké, a "hogyan" az más kérdés, de megnyerte a választásokat. Vagyis elcsente. De ez tényleg "másodlagos". Legalábbis a cikket nézve.

Blogger, minden szavad kincs. Ne foglalkozz a hülyékkel, akik majd érkeznek ekézni téged! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra, de azért hadd "tanácsolgassak" kicsit! Szívesen olvasnék más agymenést is tőled, ne csak a hisztit, a fake-pandémiát ekézd, kérlek! Annyi marha rohangál az utcán, annyi oszoba film létezik, vannak könyveink, történnek érdekes dolgok emberekkel, illetve a történelmünkben is vannak furcsaságok... Szóval színesítsd a blogot, ha van rá érkezésed, mert szívesen olvasnék más agymenést is (gondolom, mások is így vannak vele).

További jó munkát!
Míg a vendéglátóipart és a szabadidőszektort lényegében tönkretették a korlátozások, a Fidesz és a Momentum indokolt megtámogatásuk helyett pénzosztással vásárolna magának népszerűséget.  Ungár Péter (LMP) mindkét demagóg javaslatot ellenzi, ami meglepő önállóság egy magáról mostanában nem sokat…..
Alex Z 2021.01.16 12:43:46
A kormány felelőssége, hogy egyéni vállalkozóként, nem követve a több mint 100 ezer más vállalkozót (Németországról beszélünk), akik tavaly március óta HETENTE TÖBB EZREN adták vissza az engedélyüket és lettek inkább földönfutól a maradék kis vagyonkájukkal, mintsem később földönfutók hatalmas kölcsönökkel a nyakukban, szóval a kormány felelőssége (lenne), hogy egyéni vállalkozóként munkát és megélhetést találhassak mind ma, mind pedig a közeli és távolabbi jövőben. A távolabbi jövőt itt innen 3-5-8 évre értem - amit én még mindig be fogok tudni a hisztréria által keltett összedőlésnek. Vagyis a kormány felelőssége lenne ez, hogy segítsen, és tényleg ne pénzt osztogasson, mert azt el tudom költeni, hanem munkát osztogasson, amiből én magam a tehetségem és szorgalmam által tudok megfelelő pénzösszegeket előteremteni.

De a kormány tehetetlen. Mivel nem csak engem "zárt be", hanem teljesen tönkretette körülöttem a többieket, vállalkozókat és alkalmazottakat egyaránt, vendéglátást, kiszolgáló ipart, kereskedelmet és még sok mindent, most nem csak úgy hétköznapian lecsökkent a kínálat-kereslet, hanem TÖBB TÍZ ÉVNYIRE vetette vissza a világ szinte összes gazdaságát. Hja, hogy erről még korai beszélni és sokan csak azt mantrázzák hogy pár éven belül talpra fogunk állni? Jósolgatnak itt 2-3-5 éveket, hogy majd valamikor 2025 körül már meglesz a 2019-es szint - ne hidd el! Legalább, és ezt nem szakértőként mondom, csak józan paraszti ésszel gondolkodva, legalábbb 12-15 év fog kelleni a 2019-es gazdasági szintünk eléréséhez, méghozzá több összetevő miatt. Hiszen itt a legfontosabb érv: mert AZ EGÉSZ VILÁGON lezártuk a gazdaságot. Ez nem olyan, mint a '29 és '33 között bekövetkezett válság, mert ott ugyan leült pár tízmillió vállalkozás és gyáregység, de nem az egész világon! És nem egyszerre!
A jelenlegi terror módszerekkel kivitelezett, tudatos lezárásokhoz hasonló még nem volt a világ történelmében - és reméljük, többé nem is lesz! A "nagy gazdasági világválság" azért is tartott 4 éven keresztül, mert lassan bukott össze a gazdaság és ugyanilyen lassan kerekedett felül a pánikon. Évek kellettek mindkettőhöz.
Jelenleg mi, ostoba emberi lények, sikeresen bebuktattuk a világgazdaságot cirka 3 hónap alatt, és mikor már úgy tűnt, hogy talán vége van, itt volt a nyár, megint elkezdődött volna a hosszú, talán 2-3 évig is tartó építkezés, akkor eljött az októberi második felesleges pánikroham és azóta is zárva tartjuk önmagunkat.
Terrorban.

A tavalyi 3 hónapra pakoljunk most rá olyan 8 hónapot (októbertől decemberig 3, januártól május végéig megint 5), vagyis kijelenthetjük, hogy míg anno száz éve hosszú hónapokba telt, míg a világon mindenhol bebuktak a vállalkozások, de helyükre újak születtek és az ügyeskedések miatt maga a gazdaság működött egy bizonyos életszínvonalon, addig most kereken 11 hónapra fogjuk idén június elsejéig TOTÁLISAN LEZÁRVA TARTANI a világ összes cégét és vállalkozását, a kereskedelmet, a turizmust - hadd ne folytassam. Ez anno 100 éve nem volt. Létezett kereskedelem. Volt turizmus. Nem álltak le repülőterek és hajókikötők. Nem mentek tönkre kimondottan állami terror miatt vállalkozók.

Egyéni vállalkozóként tehát csak azt látom, hogy a körülöttem élők itthon vannak, vagy legalábbis munkával tölthető idejük nagy részében itthon nézegetik a Neflix legújabb agymosó műsorát - és ez nem jó. Mert jelenleg FIAT-pénzekből tartják fenn a kormányok a látszatot, hogy minden rendeben van, miközben okosabb emberek már tudják, hogy nincs annyi fénymásológép és elegendő tinta ezekbe, amelyekkel ilyen mennyiségű pénzt lehetne másolni, ami szükséges a gazdaság alapvető működéséhez. A kormány folyamatosan, TÖBB TÍZMILLIÁRD EURÓKKAL segít olyan cégeket, mint a Mercedes és a Lufthansa, akik már az első hetekben, még tavaly április elején sírva könyörögtek, hogy az állam segítse meg őket, mert nincs elegendő pénzük a fennmaradáshoz... hát nem röhej? Miközben te, az egyéni vállalkozó eleget spóroltál az elmúlt években ahhoz, hogy akár 3-4 hónapig vagy talán fél évig is kihúzd munka nélkül, esetleg legrosszabb esetben TÍZEZER euró kölcsönöket veszel fel ismerősöktől, családtagoktól vagy éppen uzsorástól, hogy ne kelljen bezárnod a vállalkozásodat, mert reménykedsz benne, hogy eljön még a Kánaán és lesznek megrendeléseid, lesz telefonhívásod, lesznek ügyfeleid, addig ezek a gigacégek egy rohadt hónapot sem bírnak fennmaradni! És ha megnézed a bevételeiket, akkor látod, hogy EURÓMILLIÁRDOK felett rendelkeznek...

Ezt értük el most a bezárásokkal és a terrorizmussal, amit normális állampolgárként megengedtünk azoknak, akiket mi magunk választottunk és választunk 4 évente. Ezek az emberek fölöttünk állónak érzik magukat, holott ugyanolyan senkik, mint mi vagyunk. Csak hát a hatalom megrészegít...
Bocsánat a hosszú eposzért és azért, ha sokaknak nem érthető a mondatszerkesztésem.
Folytatjuk az első atombomba történetét. A sikeres teszt után egy hadihajó szállította a bomba alkatrészeit Tinian szigetére, ahol az akkori legnagyobb amerikai katonai légibázis működött. 1945. augusztus 6-án hajtották végre az amerikaiak a világ első atombomba-támadását; ledobták a bombát Hirosima…..
Alex Z 2021.01.03 18:19:02
@molnibalage: Ahogy normálisan és tárgyilagosan gondolkodó és élő emberként az is unalmas, hogy ezek a nácik meg japánok, meg úgy általában véve az egész világ, aki nem nekünk tapsol, az mind-mind rossz ember volt és lesz.
Múlt héten ültek össze államonként az úgynevezett "elektorok", hogy (most már tényleg) elnököt válasszanak. És még mindig nincs vége... Az amerikai politika, magyarán a "katonai-ipari komplexum szórakoztatóipari részlege" idén végképp alúlmúlta minden várakozásunkat. Pocsék szereposztás.…..
Alex Z 2021.01.01 14:40:47
Akkor mondok mást. Ez nem elmebetegség - ez az újságírás új formája, vagy ha lehet így mondani, csúcsa. Miért? Mert nem csak úgy odabasz az újságírónak tetsző dolgokat és kritizál meg sunnyog, hanem helyette BEMUTAT és ELMAGYARÁZ, rengeteg hasznos linkkel látja el az olvasót, miközben élvezhetően tagolt és a nyelvezete is kellemes.
Nem fogok hozzászólni a tartalomhoz. Véleményem szerint amit fentebb olvasunk, az teljesen nyilvánvaló. Igen, úgy utáltam Trump-ot, ahogy ma minden nemnormális ember teszi, de ez azért volt, mert a média nagyon keményen az én agyamba is belevágta, hogy mit gondoljak róla. Aztán ez megváltozott.
Ahhoz, hogy tisztán láss, nagyon fontos az olvasottság - és a fősodrú média kirúgása az életedből. Ha van elég linked, blogod és egyéb lehetőséged a tájékozódásra, akkor hirtelen egészen más lesz a világ. Mert ahogy fentebb is olvashatod, abban a pillanatban, hogy te valami mást képzelsz vagy gondolsz és mersz leírni, a platform, ahol ezt megejtetted, rögtön kibasz téged a műveddel együtt - mert elfogult. Ma szinte minden arról szól, hogy hogyan tudjuk Trump-ot kitessékelni. Mert a média 90 százaléka ellene van.
Aztán még így is majdnem tüökéletesen, tisztán nyert.
Gondold el, ha a média tudosít és nem támogat, hanem a szerepét játssza, ahogy az kellene, akkor hol lenne most Biden? Még csalással is olyan 30 százalékon - a Trump-os 70 százalékkal szemben.
Trump elkövette a hibát, hogy nem zúzta be a Facebook-Youtube-Twitter hármast már a választását követően. Lett volna a harcra 4 éve. És egy egész profi titkosszolgálata, hadserege, bérgyilkosai... soroljam? Ma ő lenne a király ezek nélkül. És abban reménykedem, hogy sikerül is királynak maradnia - és ezeket mind sárba tiporja, csak mert van rá oka.
Alex Z 2021.01.01 21:20:25
@A kiló nem százat jelent.: Annak idején volt egy elég olvasott blogom, 4 évig ment, mielőtt egyéb okok miatt abbahagytam és le is töröltem. 2009-2013 között ment, tehát elég régen. A lényeg, hogy mindig is megvetetem azokat a blogokat és bloggereket, ahol csak pár mondatos szarokat basztal elém. Amolyan 3 bekezdést, aztán gondolkozzak majd én, hogy most ez mi volt?
Amit mondani akarok. Szerintem a normális cikk- vagy posztírás itt kezdődik, hogy adott egy téma és azt rendesen körbejárjuk. Te ezt teszed. A suttyóknak meg, akik egy demens elnöknek drukkolnak az újkori Amerika legjobb elnökével szemben, akit ténylegesen, elég sok bizonyítékkal átvertek, szóval a suttyóknak meg nem kell a szavára adni. Fősodrú médiából tájékozódnak, fogalmuk sincsen más nyelveken történő adatkeresésről, esetleg más fórumokon történtő beszélgetésekről és igazságkeresésről - nekik készülnek a mai szuperhősfilmek meg a híradóknak álcázott agymosások. Ezekkel a magunkfajták nem törődnek.
További sok sikert, jók a posztjaid!

Utóirat gyanánt az ostobáknak.
Ha az újságírás valóban TÉNYEKEN alapulna, akkor az FB-YouT-Twit hármas már szépen lebomlott volna. Ott nem tények vannak - hazugságok. Folyamatos propaganda. Ne vitatkozz ezen.
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
Alex Z 2020.09.23 14:04:32
@rockjano: Szerencsére nem csak nácik, hanem hülyék is. .-) Viccet félretéve, kis barátom (és a többiek), egyértelmű, hogy egy demens, agyilag éretlen Biden nem azért kell a bolondoknak elnöknek, hogy hivatalban is tartsák. Szeretnék elérni, hogy a sok gusztustalan demokrata lépés után (most már az is jó lesz, ha a 40 éves pedofil geccci 10 éves kislányokkal házasodik és dugja őket orrba-szájba)(mert ezt akarják elérni), még több hülyeséget borítsanak a világra. Ésszel számotokra fel nem fogható, hogy bár a "picsaclinton" szerette volna (ha elnök lehetett volna, meg is teszi), hogy háborút gerjeszt egy letarolhatatlanul óriási és erős Irán ellen (ebbe belerokkant volna a Nyugat), hogy háborút gerjeszt Észak-Korea ellen (miért ne legyen nukleáris tél, ugye?), ezzel szemben a pojáca és agyilag zokni Trump normális hangot üt meg mindkét hatalommal, és érdekes, de nem tarol le országokat (pedig megtehetné)(hja, vagy mégsem?), csak csendben morgolódik és belátja, hogy az amerikai birodalomnak vége. Hogyne kéne nekünk egy Biden, aki 200 millió vírus-halottat vizionált pár napja, miközben csak a Józsi bácsi egere purcant ki COVID-ban, de a szegény állat is csak azért, mert nem engedték boncolni (amúgy a kombájn ment rá és lapította ki). :-) Szóval hagyjuk már, hogy csak nácik kommentelhetnek, mert nektek is van bőven helyetek - én meg röhögve olvasom kedves soraitokat, miközben magamra haragítalak benneteket. Uff.