Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeGars

46 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
!скафaндр Hajnali hódítás 2010.08.06 10:38:00
 Ma reggel Lux Elvirával ébredtem... A rádióban ecsetelte mérföldkőnek tekintett könyvét az újrakiadása kapcsán: Női szerepek a szexuálpszichológus szemével.Mint reggel fél kilenckor ismertette velem, míg a takaró alatt nyugalomra intettem azt, ami rendületlenül a hasamhoz…..
LeGars 2010.08.06 18:07:33
Következő levélírónknak nem is inkább a biszex srácokat kéne kerülnie, hanem elsősorban lejönni a tudatmódosítókról, amiket tol. Eleinte az a kérdése, hogy illik-e az első randin ágyba vinni fiúkat, végül oda lyukad ki, hogy a biszexuálisok mennyire fura réteg. Némi borozás…..
Meleglelés !szkafander 2010.06.03 19:11:47
Drága olvasóim!Jó ideje nem írom a meleglelés-blogot, mint az bizonyára feltűnt. Egyrészt nem maradt rá időm, másrészt kicsit kimerültem. Időre volt szükségem a feltöltődéshez.Hónapokig gondolkodtam azon is, milyen irányban vinném tovább írásaim sorát, mert egyhangúnak…..
!скафaндр Evelyn McHale 2010.06.01 00:21:00
1947. május 1-jén, Evelyn McHale a mélybe vetette magát az Empire State Building kilátó teraszáról. Néhány perccel a halál beállta után, a véletlen arra sétáló Robert Wiles fényképész kapta lencsevégre a valószerűtlenül sértetlen emberi testet.Az áldozat hanyatt fekve…..
Meleglelés EuroGames 2012 2009.09.02 17:32:00
Nos, ez alkalommal senki nem vádolhat leplezett promócióval, kivételesen ez itt most tényleg a reklám helye! Az EuroGames 2012 már az idén képviselteti magát a melegfesztiválon.   Múlt szombaton egy fantasztikus házibuli keretét megragadva Bolyán András, a 2012-es budapesti…..
LeGars 2009.09.03 14:37:08
@bölcsésztanár: hány olyan magánéleti kérdés van, amely a közügy részét képezi? És a konzervatív beállítottságú embereknek miért kéne felvállalnia a melegek ügyét, ha nem érinti őket? Az ateisták sem lobbiznak az egyház hatalmáért. És ez így normális. Mindenki a maga számára fontos ügyért küzd, és ez mindaddig rendben van, amíg az ügy nem arról szól, hogy miképpen korlátozzon másokat. A konzervatívoknak nem felvállalniuk kell az ügyünket, csak elfogadni, hogy az ügy létezik, és vannak össztársadalmi következményei. Ilyen következmény, hogy az államnak a rendőrségen keresztül milliókat (milliárdokat?) kell költenie arra, hogy párszáz szélsőjobbos ne verje szét a fejünket az utcán.
LeGars 2009.09.04 07:24:00
@bölcsésztanár: ezt mind tudom. attól is lehet valaki homofób, mert látens, vagy mert molesztálták, stbstbstbstb. no de egy mondatban nem lehet mindent mondani egyszerre.
LeGars 2009.09.07 20:52:31
@bölcsésztanár: ;)))))))
Meleglelés Mérleg 2009.09.07 20:50:00
Nna, hát ezen is túlvagyunk. Nem volt egyszerű, mégis elég jó mulatság lett belőle. Persze, nem túl vicces karámban vonulni, de jobb mint sehogy. Hogy volt-e értelme így? Naná, hogy volt, a szimbolikus jellegét megőrizte a felvonulás, sőt üzenetében még erősebb…..
Meleglelés Nincs de 2009.09.02 18:34:00
Tegnap délután egy nagyon kedves barátommal telefonálgattam. Természetesen a szombati felvonulásra terelődött a szó. Rákérdeztem, hogy egy közös barátunk jelen lesz-e. Azt válaszolta, hezitál.   Nekem se kellett több, hogy eldurranjon az agyam: mi az, hogy hezitál,…..
LeGars 2009.09.04 12:50:12
LeGars 2009.09.07 20:06:09
@bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek más a tűréshatára. Szerintem ez a tábla inkább humoros. Tudom, nem szabad nyugattal példálóznunk, mert a helyzet teljesen más - és ezt tényleg meg kell végre értenünk: nem lehet ugyanolyan pride-ot csinálni itt, mint nyugaton, mert tökmás a kontextus - de 2006-ban a madridi europride-on volt egy elképesztően humoros tábla, csak hát humorérzék kellett a megértéséhez: "Contra la violencia de género, homosexualisación obligatoria!" - "A nemek közötti erőszak ellen: kötelező meleggé tételt!" (Randán hangzik magyarul, de így pontos az homosexualisación fordítása)

@everyday_normalguy: hol volt Orbán? A családom is ezen tanakodott. Azt mondták, ott kellett volna lennie... Gyurcsányba karolva :)
Megint újat tanultam. Persze itt volt már az ideje, nyakunkon a szeptember, az intenzív láblógatáson kívül mással is kéne hát foglalkozni. Ezen a gondolaton felbuzdulva klikkeltem fel magam a kurucinfóra, hogy utánanézzek, milyen meghökkentő mesékkel borzolják fel a kedélyeket…..
LeGars 2009.08.31 16:27:16
@magnifique42: a helyzet is elég extrém, nem?
Meleglelés Brutkó Brutkó 2009.07.25 18:14:00
Tegnap este, miközben a langy nyári szélben roptuk a Placcon, egyik barátom részeg lelkesedéssel fordult hozzám: "Meg kell állapítanom, hogy a Brutkó kenterbe veri az összes többi pesti melegbulit!" Hevesen bólogattam, és körbenéztem: millió ismerős, lelkes…..
Már jópár hete feljegyeztem az itt következő sorokat a noteszomba, de csak most nyílt alkalmam, hogy átírjam őket. Június végén tíz napot tölthettem Izlandon. Jégmezők, tanyák, hegyi medencék, hőforrások, Dél-Amerikára emlékeztető sziklahegyek és kősivatagok (!), Európa…..
Meleglelés (Brüno) 2009.07.17 18:41:00
Már a Borattól is többet vártam, és kissé csalódtam, de a Brünóra egyenesen február óta kíváncsi voltam - talán pont ez volt a legnagyobb baj. A fotók egészen lenyűgöztek, az osztrák meleg divatújságíró alakjának ötletét pedig egyenesen zseniálisnak találom - a…..
Meleglelés Deviánsok menete 2009.06.15 14:15:00
 Miután elhalasztották a melegfelvonulást augusztus végére, szeptember elejére, azt gondoltam, az idei pride-ról még jó sokáig nem lesz mit írni, de tévedtem. Már a múltkor is beleártottam magam, és most megint bele fogom. Mert hogy alig vártam, immár középpártként…..
Berlini kitérőnk után lássuk ismét, mi a helyzet biszex-fronton. Sok kritika ért a Hobbimelegek c. posztom kapcsán amiatt, hogy kategorizálok-kategorizálok-kategorizálok, és hogy az bizony nem szép dolog. Valóban nem szép, de hasznos. Ha nem mondok A-t, nem mondok semmit. Amint…..
Meleglelés Szegények és szexik 2009.06.01 21:00:00
 Berlinben vendégeskedem közel egy hete (Úgyhogy bocsánat a néhol hiányzó ékezetekért). Meg sosem jártam itt, de nagyon kíváncsi voltam a városra - pontosabban ahogy egy pólón olvastam, az országra, amelyet Németország vesz körül. ("Berlin is a country surrounded by…..
Tudom, tudom, megint hosszú a bejegyzés, de összetett kérdésekre nehéz félszavakkal válaszolni, és a mai Budapesten decens nőket köpködnek meg az utcán pusztán azért, mert nem tetszik a hálószobarutinjuk! Ez vasárnap óta tény.Sokak számára jogos az igény, hogy az utca népe…..
Long time no see - Néhány barátom az utóbbi időben azt kérdezgette, teljesen megmurdált-e a blogom... Nem, csak egy kissé szétforgácsolódtam.Ma olvastam egy véleményt a TotalCaron. A cikkíró egy rossz tapasztalatát mesélte el: miután néhány barátjával szép estét töltött…..
LeGars 2009.05.24 02:18:03
LeGars 2009.05.25 13:21:11
@E.Goldstein: őőő, tudtommal egy bejegyzés sem tűnt el...
 A hétvégén Bukarestben egymásnak feszültek heterók és melegek, ennek ellenére végre először erőszakmentesen zajlott le a bukaresti gay pride - noha pusztán a rendőri fölény eredményeképpen.Mindenki feldobta a magas labdát. Idővel talán még abból is látványos verseny…..
 Igen... nyitva tartunk - helyezi ki a táblát Harvey Milk és Scott Smith az újonnan megnyílt fényképezőgép-üzlete kirakatába, legalábbis Gus Van Sant (Otthonom, Idaho, Majd' megdöglik érte, Gerry) Milk c. filmjében.Harvey Milk Fransisco-i kerületi felügyelő története,…..
Meleglelés Görög édeshármas 2009.02.14 15:14:29
 A múlt héten láttam Euripidesz tragédiájának, az Oresztésznek Alföldi-féle rendezését a Nemzeti Színházban. A darabot már régebben el szerettem volna olvasni, már azért is, mert Jonathan Littell, amerikai-francia regényíró Goncourt-díjas második könyve, a Les…..
Meleglelés Meleg Nemzet 2008.12.12 15:38:00
 Ott kell kezdenem, hogy sajnos lemaradtam a Magyar Nemzet tegnapelőtti számában megjelent, a homoszexuális iskolákban való "propagálását" számon kérő cikkről. A neten azonban több forrásból is utána tudtam nézni, mi a vád a Labrisz Leszbikus Egyesület és a…..
LeGars 2009.02.10 10:46:01
@Gondolat: Egyetértek azzal, hogy a norma átformál - sokan heteróként élnek, pedig nem egészen azok. Dehát a norma pont azért norma, hogy normatív, előíró jellegű legyen.

"A legbosszantóbb az lehet, ha mi szabadon éljük az életünket. Sokan egyszerűen irígylik a szabadságot és a bátorságot, hogy merünk azok lenni, akik szeretnénk lenni." - Michel Foucault pl. pont ebben látta a homofóbia gyökerét. Nagyjából aszonta, a kapcsolat jellege megragadhatatlan, ezért vált ki igazán idegenséget, nem is annyira a szex miatt.
Melegnek lenni talán egyesek szemében tényleg azt jelenti, hogy öntörvényű az illető, miközben ők maguk húzzák az igát, mert az élet már csak olyan, hogy húzni kell. Na, ez az, amivel szembeszállok még akkor is, ha természetesen rám is hat bizonyos szinten. Csak éppen felismerem.

Meleglelés Intim fejlövés 2009.02.09 19:49:59
 Még a Filmszemlén láttam egy igen érdekes játékfilmet, melyet Szajki Péter jegyez. A rendkívül alacsony költségvetésű, "kézikamerás-dogmás irányba" mozduló, videóra forgatott Intim fejlövés olyan kérdéseket feszeget, amelyek tabukat döntögetnek. Jóleső, a…..
 Már egy hónapja, hogy Zefirelli hosszabban nyilatkozott homoszexualitásáról a Liberónak. Mint elmondta, ő homoszexuális, de nem meleg - gay -, mert ez utóbbi egy bohócfigura. Mi húzódhat meg az elsőre furának ható kijelentése mögött? Megpróbáltam elképzelni.A…..
Meleglelés Exhib kreativitás? 2009.01.31 16:38:00
 A múltkoriban egy barátom felhívta a figyelmemet egy bloggerkolléga bejegyzésére, amelyen azóta el-elmélázok, mivel elég pontosan, pár mondatba összerántotta azt, amit én eddig több falatban, részletekben tudtam csak végiggondolni. A Magaslat blog ezt írja: "az…..
Tudtad? Sikk melegnek lenni? 2008.12.21 07:10:00
Van ahol büntetik a homoszexualitást, nálunk meg reklámozzák. A budapesti 2-es metró vonalán látható az az óriásplakát, amely szerint "Igenis egyenlőek vagyunk, minden más csak statisztika." A plakát a Geszti Péter által fémjelzett ARC Kft. pályázatán…..