Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Victum

30 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen lesz a gazdaság a járvány után? Mit kell tennie, és mit tehet cégvezetőként, hogy ne csak átvészelje, de fejlődjön is? Látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat! Az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaság…..
Milyen lesz a gazdaság a járvány után? Mit kell tennie, és mit tehet cégvezetőként, hogy ne csak átvészelje, de fejlődjön is? Látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat! Az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaság…..
A kép forrása: jobbmintav.hu Aligha van olyan területe életünknek, melyre nem hat ki a koronavírus járvány. A kialakuló válsághelyzet különösen erősen érezteti hatását a foglalkoztatásban. A helyzet kezelése, a károk enyhítése rugalmasságot követel a munkáltatóktól és a munkavállalóktól egyaránt,…..
Milyen lesz a gazdaság a járvány után? Mit kell tennie, és mit tehet cégvezetőként, hogy ne csak átvészelje, de fejlődjön is? Látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat! Az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaság…..
Milyen lesz a gazdaság a járvány után? Mit kell tennie, és mit tehet cégvezetőként, hogy ne csak átvészelje, de fejlődjön is? Látogasson el a https://victum.hu/szolgaltatasok oldalra, ahol folyamatosan frissülő segítséget, információt kaphat! Az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaság…..
A koronavírus járvány most mindenkit idegesít. Pánik, kapkodás a fel nem készült cégvezetők részéről, bizonytalan dolgozók... A 2008-as gazdasági válságra emlékeztet, ami szintén felkészületlenül érte a partnercégeinket. Mi akkor is mondtuk, hogy az egyik legjobb megoldás a költségek csökkentésére…..
Blogsorozatunk a MiRaGe elnevezésű nemzetközi projektünk keretében gyűjtött jó gyakorlatokat mutatja be a menekültek foglalkoztatásának és beilleszkedésének témájában. A Magdas Hotel egy társadalmi vállalkozás, amelynek célja a szociális kérdések megoldása, ahol ez lehetséges és előnyös is…..
  Nézzük, hogy melyek a legfontosabb infók a külföldieket foglalkoztatni szándékozó cégek, munkáltatók számára: Tartózkodási engedély munkakeresés vagy vállalkozói tevékenység céljából kiadható olyan harmadik országbeli állampolgár számára: aki kutatási céllal érvényes tartózkodási…..
  A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal által 2017-ben közzétett adatok szerint a bevándorlók között a kínai állampolgárok aránya a legmagasabb (37 627), őket követik az ukránok (13 362) és oroszok (7 055). Ez a jelenség elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy ezen állampolgárok nagy része…..
Évek óta halljuk ezt a mondást, mint most már lassan az egyetlen kompetencia, amit főleg a fizikai állományban dolgozókkal kapcsoltban a munkáltatók - főleg a kkv-k-, elvárnak. A megoldás érdekében számos tevékenységet végzünk. Egyik lehetőség a külföldi munkavállalók integrálása, foglalkoztatása.…..
A cégektől kilépő munkavállalók a távozásuk okaként legtöbbször (több mint 60%) a közvetlen felettes hozzáállását, viselkedését, kommunikációját jelöli meg, mint „utolsó csepp a pohárban. Mielőtt erről beszélünk, vegyük sorra, hogy mit tehet a munkáltató a dolgozója megtartásáért. Egyre több…..
  Azon gondolkozik, hogyan lehetne értéket teremteni, új öleteket megvalósítani, vagy hogyan tudná jobbá tenni, átalakítani vállalatát? A válasz egyszerű: tervezzen, alkosson stratégiát! Ám az emberek mikor meghallják a stratégia szót, valami bonyolult szerteágazó dologra…..
    Ön is gyeses anyuka? Hát akkor önnek garantáltan szuper az élete, hiszen dolgoznia sem kell, főnöke sincs, a felelősségről nem is beszélve. Csak játszik otthon a gyerekkel, néha leviszi a játszótérre, foglalkozásra vagy orvoshoz, ja, meg főz, most, takarít is néha, de az meg úgysem munka.…..
A szolgáltató iparági piackutatást a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) azzal a céllal készítette, hogy átfogó képet adhasson a magyar gazdaság egyik legdinamikusabban növekvő szektoráról. Magyarországra már inkább a magasabb hozzáadott értékű szolgáltatások érkeznek. Ez a piac…..
Magyarországon nagyon nehéz a női vezetők dolga.Mit jelent a maszkulin kultúra a gyakorlatban? Azt, hogy a magyar inkább akar a legjobb lenni, és közben kevésbé motiválja az, hogy szeresse, amit csinál. Nálunk a versengés, az eredmény és a siker képvisel értéket, és nem a támogatás, az empátia…..
Apukáknak több szülőséget, anyukáknak több munkalehetőséget! Imádok APA lenni! Írhatnám, hogy nehéz, könnyű, kialszom magam, nem tudom kialudni magam, fárasztó, pihentető, de nem írom, mert ahány apa, család, gyerek, mindenkinek más nehéz vagy könnyű. Szóval „csak”…..
Amikor egy kisgyermekes anyuka több év távolmaradás után elhatározza, hogy visszatér a munka világába, számos akadállyal találja magát szembe. A családtámogatási rendszer, amely még mindig elsősorban az otthonmaradást támogatja, a rugalmas foglalkoztatási formák hiánya, a…..
A most futó, az előző blogbejegyzésünkben már bemutatott, patrónusokat képző tréningünkön egy hallássérült fiatalember az egyik résztvevő.  Szívet melengető volt látni, ahogy a csoport villámgyorsan el- és befogadja őt, a vele érkezett jelnyelvi tolmáccsal…..
A szerdai tréningünkön a szimulációs gyakorlatban kipróbálhatta két résztvevő, hogy milyen új belépőnek lenni egy jól kialakult közösségben, ahol a külső jövevény számára felismerhetetlen és ismeretlen szabályok működnek. Az egyik önként jelentkező a kivárásos…..
A minap a Multikarrier blogot olvasgatva egy nagyon érdekes bejegyzést találtam. Egy fiatal munkavállaló írja le, mennyire demotiváló számára SSC-ben (Shared Srevice Center) dolgozni, és már-már a teljes karrierjét is megrekedve érzi emiatt. Az SSC lényege, hogy a cégek bizonyos…..
Sok mindenről gondoljuk, hogy mi, a modern világ szülöttei találtuk ki. Pedig lehet, hogy az a tudás már évezredekkel ezelőtt is megvolt, csak megfeledkezünk róla. A társadalmi státusszal, munkával, és érvényesüléssel összefüggő stressz, mint jelenség, és a stresszkezelés is olyan modern, mai…..
Ismét a csapatépítést kell ekéznem. Tegnap elkezdtük szervezetfejlesztő munkánkat egy ipari szektorban tevékenykedő, piacvezető cégnél, és éppen az első interjúkat visszük kollégámmal, ahol műszaki, zömmel mérnök végzettségű kollégákat kérdezgetünk. Rákanyarodunk a…..
Több internetes blog, fórum, szakmai lap, szervezet foglalkozik azzal, hogy a munkahelyek legyenek tekintettel a fiatal anyukákra a munkarend kialakításánál; arra, hogy mikor jár be, és mikor megy haza, milyen otthoni munkát végezhet stb. Egyik kedvencem a Dolgozó mami a Facebookon.…..
2012 a szolgáltatásnyújtás, a szolgáltatástudomány éve lesz a Victumnál, erről majd később bővebben írunk. Tavalyi tapasztalataink alapján megfogadtuk, hogy fejlesztjük a vizuális eszközeinket, hogy még kedvesebbek leszünk a telefonban, még precízebbek az adminisztrálásban,…..
Egy leendő ügyféllel beszéltem tegnap. Kedvesen fogadott, elmondta, hogy mennyi a büdzsé, mit akarnak, kiknek hány napos képzést, milyen időkeretben, hol, kábé mi legyen a téma. Nem akartam udvariatlanul félbeszakítani, mégis csak beszállító volnék, plusz rögvest minden kiment a…..