Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lemmiwinks

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
Lemmiwinks 2014.04.17 13:49:59
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): dehogyis, Bpen mindenki +10,+20al megy az aktuális sebességkorlátozás felett. gyalogosokat kb 20-30% engedi el a zebrán egy főbb útvonalon.
Lemmiwinks 2014.04.17 14:05:25
@dömötör: hú de kemény fiú vagy, majd remélem 20 év múlva is igy fogsz legyorsulni mindenkit
Sorkizárt Gondos gazda 2012.06.29 20:08:00
Nejlonzacskóban vitt be egy páncéltörő gránátot egy férfi a pilisvörösvári rendőrségre. Elmondása szerint a II. világháborús robbanószerkezetet egyik barátja találta még decemberben, de nem értesített senkit, otthon őrizte a történelmi ereklyét. Tisztogatta és…..
Lemmiwinks 2012.06.30 13:23:47
@Tyeplica: Ha kumulativ páncéltörő, akkor van benne robbanóanyag.
Nyilván számtalanszor hallottátok már a szomorú történetet Magyarországról, ahol megpróbálta néhány lelkes fiatal megváltoztatni a történelmet, de aztán szegények elbuktak, mert... Nos, döntse el mindenki maga, hogy miért, van aki szerint egyszerűen mi örökké lúzerek…..
Lemmiwinks 2012.03.15 13:29:17
@FILTOL: Ferenc Jóska már a trónfosztás előtt megcsókolta az orosz cár atyuska gyürüjét Varsóban. Nem volt megalkuvás. Ettől függetlenül hülyeség volt a trónfosztás, mert igy a nagyhatalmi segitség végleg ugrott. Az angolok nem helyeselték volna az orosz intervenciót, ha nem a Habsburg Birodalom egybentartása a cél.
Ugye 5 év múlva Anglia és Oroszország már hadban álltak.
A Számítógépes nyelvészetblog vendégposztja A legtöbben úgy képzeljük hogy egy startup pár flanelinges srác ötleteléséből születik egy kollégiumi szobában, aztán a srácok keményen dolgoznak és egyszer csak multimilliomosok lesznek. A történet akár igaz is lehet, de…..
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
Lemmiwinks 2011.10.03 11:12:03
@Sword: Az allam nem tamogat azt, akit kevesebbet adoztat. Az en penzem, en kerestem meg, nem az allam.
Ezúttal a sokak által egyetlen hazai likvid papírnak nevezett OTP kerül górcső alá, egészen pontosan abból a perspektívából, hogy mi az általános (már-már közmondásnak tartott) vélekedés az árfolyammozgást kiváltó faktorokról. Ez a gondolkodás egyúttal arra a kérdésre is…..
Tisztelt Praxis blog!   A múlt hétvégén egy nagyon kellemetlen helyzetbe kerültünk, amelyet az ügyeletes orvos képes volt tetézni, ezúton is hálás köszönet neki, kíváncsi volnék, hogy büszke-e magára, mindenesetre elég bunkón viselkedett és megpróbált kiszúrni velünk.…..
Mit mondjak, meglehetősen nívótlanra sikerült a parlamentben a romákkal kapcsolatos eszmecsere. Nézzük, ki mondott bullshit-eket, és kinek van valamennyire reális képe a dologról: Pintér Sándor, belügyminiszter: „Gyöngyöspatán január 1. óta tizenkét kis értékű lopás…..
A líbiai kormányellenes felkelésekről szóló kezdeti híradások közül a jelek szerint főleg azok keltették fel a (nyugati) közvélemény figyelmét, amelyek Kadhafi ezredes fekete zsoldosainak véres tetteiről számoltak be. Ennek kapcsán érdemes felhívni a figyelmet arra a…..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
Miscellaneous Döntsük már el 2011.02.16 22:32:00
A Magyar Kommunista Munkáspárt 5606 szavazatot, az összes leadott szavazat 0,09%-át szerezte meg a 2010-es országgyűlési választásokon. Életkoruknál fogva a magyar választópolgárok nagy része első kézből rendelkezik tapasztalatokkal arról, miért működésképtelen a központi…..
Lemmiwinks 2011.02.17 09:10:37
@King Size Lobster: nyugi a nyugdijpénzből jut a malac meg paradicsomtermelőknek is. A lényeg: vegyük el az emberek megtakaritásait, hiszen a piac rosszul allokál, majd mi "jól" elallokáljuk.
A kínai megtakarításoknak a globális egyensúlytalanság kialakulásában játszott szerepe mindannyiunk számára világos. Nem véletlen, hogy blogunkban is gyakran idézünk magyarázat kísérleteket a jelenség okainak tisztázására. Most találtunk egy újabbat, de ehhez messzebbről…..
Lemmiwinks 2011.01.25 18:11:08
@Lemmiwinks:
Reálgazdasági statisztikák itt:
www.stats.gov.cn/was40/gjtjj_en_outline.jsp?page=1&channelid=1175
pl érdemes megnézni a National Economy Showed Good Momentum of Development in 2010(2011.01.20) cimü cikket ( a cikkek linkje állandóan változik, nem érdemes linkelni őket)

Eszerint a háztartási fogyasztás 15.4 ezer mrd yuan, a beruházás 27.8 mrd yuan!!!. Ehhez képest a lakossági megtakaritások növekménye nem túl magas 3-4ezer mrd yuan.
Igazából látható, és erről is van statisztika (self raising funds), hogy a beruházások 60%a saját erőből megy a vállaltoknak. (tehát csak megtakaritásaik töredékét rakják be a bankba, a zömét újraberuházzák)
Lemmiwinks 2011.01.25 18:28:45
@SCUMM: Michael Pettis szerint pont ez a lényega a kinai gazdaság csodának. Az eltorzitott pénz és tőkepiacok óriási beruházási boomot indukálnak. Valójában ez a politikai szándék is.
A lakossági fogyasztás elengedése veszélyes, FF mérleg hiányhoz és devizaválsághoz vezethet. Ezenkivül növelheti a vidék és a városok közti jövedelem gapet, ami lázadáshoz vezethet (Kinában nagy hagyománya van a parasztlázadásoknak)
Az export nem növelhető a végtelenségig, mert a kinai gazdaság túl nagy már ahhoz.
A beruházások viszont növelhetőek. És ez politikailag is kedvező, mert a politikai hatalom a korrupt hivatalnokok és az állami cégek vezetőinek kezében van, akik a beruházások haszonélvezői.
Megszámlálhatatlan anekdota kering az USA ingatlanboomját megszégyenitő beruházási boomról. Pl. valami Ordos nevü város, amit felhúztak a Góbi sivatagban és senki sem lakik benne. Üres shopping mallokban ott állnak az eladók és soha nem jön senki.

Ennek az ára természetesen az, hogy halmozódnak a nemfizető hitelek. De semmi gond, a bankrendszer tolja a hitelt számolatlanul, a nagyvállaltokat refinanszirozzák központi utasitásra, igy megmarad a likviditásuk, elmaszkolódnak a nemfizető hitelek.

Egy idő után nyilvánvalóan ez a piramisjáték is kidurran. Olyan magas lesz a NPLek refinanszirozása az összes hitelhez képest, hogy belassul az új projektek finanszirozása. És akkor a beruházási aktivitás 1%pontos csökkenése 0.5%os GDP csökkenést hoz magával. Érdekes világ lesz.
Öt ember őrizetbe vettek, az alaptalan hazugságokat azonnal cáfolták, a megemlékezésen gyülekező tizenöt újnácit pedig előállították. Úgy látszik, Pintér alatt valóban összekapta magát a rendőrség. (Fotó: vehir.hu) A West Balkánban történt tragédia kapcsán sokan…..
Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fidesz-kormány „botrányaitól”,…..
Lemmiwinks 2011.01.12 12:07:17
@bogancs: Az eddigi 3000 milliárdot, ami a magánkasszákban van, nem valós előtakarékoskodásból fedezték, hanem HITELt vett fel rá az állam.

Szokásos Fidesz agitprop büfizés. Miért pont a manyupra vett fel hitelt az állam, miért nem a 13. havi nyugdijra, a fedezetlen nyugdijemelésekre, vagy a lakástámogatásra, vagy a gázártámogatásra?
Ezek fedezetlen kiadások, a manyup kiadásokkal szemben ott van az a vállalás, hogy a manyup tagok kevesebb nyugdijat fognak kapni.
Az adójóvárirással élők miért fizetnek kevesebb SZJAt? Mit vállalnak ők azért cserébe? A cigányok mit vállalnak a szoc segélyért cserébe? És a gázártámogatást felvevő 30%? Na ezek miatt kell hitelt felvenni, nem a manyup miatt.
Azon gondolkodom mostanában, hogy nemrég született kisbabánkat miként tudjuk majd támogatni életkezdésében, mondjuk 23 éves korára, mire befejezi az egyetemet. Mióta előjött ez a válság téma, én is inkább a takarékoskodás irányába hajlok hitelfelvételek helyett. 2007 óta…..
John kólát szürcsölgetve meredt ki az ablakon a Moody's székházából a londoni Cityben, és elnézte a ködös angol háztetőket. Hétfő reggel volt. Kegyetlenül fájt a feje. "Tegnap megint eggyel több volt a whisky a kelleténél" - morogta maga elé. Bedobott egy aszpirint,…..
Lemmiwinks 2010.12.08 08:47:06
 Őszirózsás forradalom, Károlyi, Trianon, Horthy, '56 - csupa olyan dolog, amit a politikai oldalak nagyjából így használnak ideológiai harcukban: puff! puff! dirr! durr! Gyakorlatilag bármelyiket ki lehet lőni egy általános jobb-bal vita kapcsán.Tegnap futottam bele ebbe a…..
Lemmiwinks 2010.11.13 11:14:17
@AnnaKarenina: A választójogi meg a földtörvény igen szép dolgok voltak, csakhogy lófasz sem valósult meg belőle, Horthy több földet osztott, mint Károlyi és több ember szavazhatott Horthy idején mint Károlyi idején.
Márpedig egy politikust a tett alapján kell megitélni és nem a halndzsája alapján.
Márpedig Károlyi fő hagyatéka az, hogy aszisztált a hadsereg szétveréséhez és szinmagyar területeket adott át a kisantantnak ellenállás nélkül.
Károlyi valójában egy báb volt, a munkás és katonatanácsok bábja, akiknek a kezében a tényleges hatalom volt.
Ezt tükrözik intézkedései is: nincs választás, mert ott a parasztok is szavazhatnak és akkor jajj a proletárdiktatúrának. leszereljük a hadsereget, mert félő, hogy a hadsereg leveri a forradalmat, az hogy közben oda a fél ország, nem számit.

Az első és második vhs katasztrófához az vezetett, hogy az országot irányitó arisztokrácia nem adott földet és képviseletet az ország 90%át kitevő parasztságnak. Az 1918-19es katasztrófa okai hasonlóak. Azért vesztettünk ilyen csúnyán a Monarchia újraosztásáért vivott háborúban, mert a munkásosztály kizárta a parasztságot a hatalomból.
Lemmiwinks 2010.11.13 11:20:38
@Lemmiwinks:
Szóval Károlyi, mint egy gyengekezü és rossz itélőképességü báb nem igazán érdemel különösebb tiszteletet, jószándékú, ám meg nem valósitott reformkisérletei ellenére sem.
Ha igazán pozitiv alakot keresünk abból az időből, akkot az Stromfeld Aurél, aki rendszertől függetlenül a magyar népet szolgálta és minden kormányzat alatt a honvédelmen dolgozott, ugyanis háború alatt az a fő prioritás!
Nívó Döbbenetes hiányadatok! 2010.11.02 06:33:00
Matolcsy szombaton bemutatta a költségvetési törvényjavaslatát, amiben én két számra figyeltem fel igazán: az egyik az, hogy 2011-ben 900 milliárd forint hiányzik a Nyugdíjbiztosítási Alapból, a másik meg hogy 725 milliárd forint az Egészségbiztosítási Alapból. A nyugdíjakra…..
Lemmiwinks 2010.11.02 14:48:45
@is: Az IMFhez vissza lehet szaladni bármikor. Ebből a tekintetből nincs különösebb jelentősége annak, hogy van e szerződésünk velük vagy nincs.
„Balázs szülei kedvelnek, de az anyja valahogy fura. Mosolyog és kedves velem, meg minden, de valahogy érzem, nem akar az anyósom lenni” – A lány már nagyon szeretne családot alapítani, de első lépésként azzal is beérné, ha párja végre megkérné a kezét. Ha ez…..
Kis interaktív játék a WSJ jóvoltából. (Igazán nem szeretnék a ténylegesnél okosabbnak tűnni, de azt hiszem, erre szokás mondani: ehhez nem kellett túl sok ész (FED has financed these programs mostly by creating money).)..
Lemmiwinks 2010.05.25 11:35:02
Fertőzésveszély! Európai kórkép   Az Európai Központi Bank elnöke, Jean-Claude Trichet fertőzéstől tart. Véleménye szerint az eurózóna tagországainak többet kell tenni a pénzügypolitika összehangolása érdekében. „Európában óriási a feszültség,”…..
Lemmiwinks 2010.05.17 18:08:54
@valaki76: Most lehet, hogy rosszul látom, de a 750 mrd eurós csomag (ez az egy trillió dollár nem biztos, hogy sokáig megáll :))) ) nagyrésze az garancia, a másik része pedig kötvénykibocsátással lesz fedezve. Tehát nem QA.
Az ECB repozik görög kötvényekre, de az nem világos nekem, hogy mekkora nagyságrend.

Spanyol, portugál, ir, stb kamatfelár nem nőtt vészesen, továbbra is piacról finansziroznak, vagy mégsem?
Lemmiwinks 2010.05.17 22:43:03
@valaki76: Analógiának analógia, csak épp a nagyságrendek nem stimmelnek.