Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ribizli

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid és felületes kamrászati kutatásaim alapján úgy tűnik, az ételmegmaradás törvénye - az USA-n kívül, ahol a pazarlás menő - leginkább a gyerekes családok körében érvényesülhet. Mi igyekszünk adaptívan viszonyulni a főzéshez: a finom (értsd: húsos vagy…..
A méltán népszerű házi konyakmeggy egyszerűsített változata: az én igénytelen fajtámnak a meggy-csoki-mogyoró kombó továbbra is felülmúlhatatlan. Francia drazsé külsőt szántam neki, kellő türelem híján viszont inkább dunakavics jellege lett (neogasztrománul: rusztikus :)…..
Nem kell minden VKF! fordulót kreatívan megközelíteni :) Gombóccal tele a padlás, a kínálatban nálam ez alkalommal egy klasszikus étel századik változata és egy reciklált desszert szerepel. Két főre, két étkezésre a tésztához kell: nyersen mérve 1 kg lisztes (régi)…..
Frank Júlia Éléstárából került elő ez a hagyományos ízvilágú jóság. A csiperke amúgy eléggé jellegtelen ízéből így viszonylag kevés munkával elég sokat lehet kihozni. Elnézegettem a színét, de szerintem nem gusztustalan :) Biztos mással is meg lehetne tölteni, majd…..
A profi photoshoppereknek talán nem újdonság, de a magamfajta ámátőrnek akár dicséretszámba is mehetne, ha egy jobban sikerült fotót forrásmegjelölés nélkül lenyúlnak (1.24). A Jövő Ifjú Vállalkozója ez esetben nem görgetett le a CC licenszig (a rosszindulatú olvasat szerint…..
Képszerkesztőnk, Bálint történetét olvashatják az alábbiakban: "Az van, hogy hétvégén lent voltunk Gyugyon, és a nagy viharban lefújt egy fiókát a fészekből. tök aranyos, meg minden, a fészket nem találtuk, egyébként sem tudtuk volna visszatenni. Felhívtam egy…..
Volt annak idején egy szállóige, miszerint a seregben ami szögletes, azt gurítják, mígviszont ami kerek, azt bizony cipelik. Hogy ez mennyire így volt, azt az alábbi példával szeretném alátámasztani.1. A KicsiA Kicsi tulajdonképpen nagyon rendes, egyszerű, jóindulatú srác volt. A…..
A "bolti" jelző gyakran szitokszóként funkcionál, de ez az A Recept, Amely Bejárta A Várost. Noha egyszer már publikáltatott, még mindig szeretjük, én különösen a csokiba mártott változatát. Nagyon könnyű, roppanós vajas keksz, a kakaós sablé viennois-hoz tudnám…..
ribizli 2009.05.11 11:25:21
@t3v, az okostojas: Sima zabpelyhes kekszreceptem van, gyártom is, de az a bóti más (ilyen Grancereal vagy hasonló nevű pl), abban nem lehet ránézésre felfedezni a zabpelyhet, és máshogy morzsalékos, mint amit én sütök.
Szerintem süsd hosszabban, akkor nem puhul - én ilyenből tudnék most kóstolót mutatni (küldhetek jövő szombaton ;)).
ribizli 2009.05.17 19:06:43
@t3v, az okostojas: Köszönöm, én eléggé naprakész vagyok az egészséges keksz (ez egy paradoxon valójában) témában, és most direkt figyelem is a zabpelyhesemet, puhul-e, de nem. Tehát aranybarnára kell sütni.
0. napA rám háruló menüegységek listájának összeállítása, különös tekintettel a szállíthatóságra, a gyors és mennyiségi előállításra, a látványra, a hosszú minőségmegőrzési időre és a tepsik zsiradékkal való kikenésétől mentes sütésre.A konyhai munkálatok…..