Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hatványpatkány

87 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az írek sokat isznak, hirtelen haragúak, hamar verekszenek, másnaposan ébrednek, szeretnek harcolni, nem csak a függetlenségükért, de a szerelmükért is. Bombával, ököllel, whisky-vel, vagy ami éppen a kezük ügyében van. Ezen kívül mit tudunk róluk? Hogy jók azok a filmek, melyek…..
Keane @ Petőfi Csarnok, 2012.10.30. Azt mindannyian tudjuk, hogy a brit zenei élet szeret néha maszturbálni kicsit saját magára. Nincs ezzel semmi baj, hiszen mi is szeretünk néha maszturbálni a brit zenei életre, de teljesen egyértelmű, hogy ennek köszönhetők az olyan zenekarok,…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
Már zajlik a II. világháború, de az Egyesült Államok hivatalosan még nem hadviselő fél. Még alig tíz éve találták ki a szupermarketeket, de már javában terjednek, és olyan cégek számítanak még kezdőnek, mint a Polaroid. Ebből a korszakból származnak az itt látható ritka,…..
Hatványpatkány 2012.09.04 08:11:21
Nagyon jó!
További színes fotók a régi Amerikáról:
webapp1.dlib.indiana.edu/cushman/index.jsp
(1930as-1960as évekből származó színes fotók; nézegethetők évenkénti, helyszínenkénti, stb. bontásban is a főoldal "browse" menüpontjába lépve)
Továbbá rengeteg fénykép a régi időkből is itt:
www.retronaut.co/
Mi a közös az alábbi 3 csajban?Mindhárom csaj hiányos öltözékben illegette magát a 80-as években.Ennek ellenére (vagy épp ezért) semmilyen maradandó zenei élményt nem okoztak és az utókor is vígan megél nélkülük.*A kanos kamionsofőrök fülkéiben és autószerelő…..
Hosszas kacskaringók után csak végére jutottunk Yaxleyvel a fordításnak. Most mondhatnám nagyképűen, hogy a magyarra ültetés volt a könnyebbik fele, és a technikai részletek (pl. 800 sor átemelése egyenként egy jobbnak tűnő időzítésbe, majd a szívás annak hibáival)…..
Aki kicsit is nyitott szemmel jár Budapesten, vagy olvasta az augusztus elején megjelent nyomtatott Lángoló Gitárok magazint, az már valószínűleg tud róla, hogy a Quimby november 12-én születésnapi koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. A zenekar az esemény miatt…..
A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a Real Madrid finoman szólva sem látványos játékkal, de 1-0-ra győzött a Dinamo Zagreb otthonában. A meccs arról is emlékezetes marad, hogy a madridi ász, Cristiano Ronaldo lábát véresre rúgták. Ő profán magyarázatot adott a dolgokra: - Azt…..
   Utca- és életképek az 1941-42-es New York-ból egy indianai fotós, Charles Weever Cushman jóvoltából. A 70 évvel ezelőtti színes felvételek akkoriban még ritkaságszámba menő, méregdrága Kodachrome filmre készültek.…..
Folytatódik a világváros egy nap alatt sorozatunk. London, Dublin, München, Amszterdam és Lisszabon után most Párizst nézzük meg.Az egyik legjobb város. Amíg nem jártam New Yorkban, el sem tudtam képzelni, hogy lehet valami Párizsnál lenyűgözőbb, vagy szerethetőbb. Azóta persze…..
Hatványpatkány 2011.09.06 09:44:02
@Alex2000: Így van.
Ez a poszt arra jó, hogy tudjuk, mit kell megnézni Párizsban 1 HÉT ALATT.
Rómát pedig meg se próbáld 1 nap alatt: nem fog sikerülni úgy, hogy annak értelme legyen.
Caroleen második beküldése (már csak egy az RJB-ig!) félrefordítás klasszikok és béna, értelemzavaró megoldások izgalmas elegyével szolgál.Mostanában nem igazán értem rá félrefordításokkal foglalkozni (sajnos olvasni sem), de most néztem a Star Trek IV. - A hazatérés c.…..
Capri a Tirrén-tenger Nápolyi-öblében fekszik, 10,4 km2 területű sziget, mely meredeken emelkedik ki a vízből gazdag, buja növényvilágával, gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel várja a romantika kedvelőit. A sziget első lakosai…..
Listamániánk nem lankad, így e posztban a TIME magazin által összeszedett TOP25 animációs filmet soroljuk fel. Mégis hol van a Vuk? :) Najó, az eredeti Pinocchio tényleg odabasz, a nyolcadik helyre befutó Belleville-i randevú nekem nagy élmény volt, az agyonhájpolt Toy Story pedig…..
Dúl a vita, hogy jó volt-e a Moszkva teret átnevezni (pontosabban, visszanevezni). Nekem Cseh Tamás Széna tere jutott eszembe. ,,Ég a tér, látom, hogy ég, ég a Széll Kálmán tér,... A Hattyú utcán én úgy megyek azóta naponta át,itt feküdt el sok tízezer, s nem nézem a…..
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Hatványpatkány 2011.02.27 09:45:11
@dpspeti: ja. igazán meggyőző korrekció volt zozi részéről...
@parnalarva: nem az a baj, hogy nem tudja valaki, mit jelent egy idegen szó. az a baj, ha úgy használja, hogy nem tudja, mit jelent.

egyébként othello attól még fekete marad, hogy egész nap hóval suvickoljátok.

magister, gratula a 400+ kommenthez. :)
esetleg a renomé és rezümé szavak közötti különbségek kereszténydemokrata gyökereiről (most nem a személyeket értem ez alatt, bár csábító lenne) nem lesz poszt? :)
Január elsején lett Süveges Gergő az M2 intendánsa (milyen egy hülye szó, kedves Medveczky Balázs!). Furcsa, kissé félreállítás-szagú döntés volt egy politikai műsorokat vezető emberre bízni az MTV újonnan induló gyerekcsatornájának "elkészítését", annyi azonban…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Hatványpatkány 2010.12.22 19:57:12
A ShowbizSpy pletykaoldal tudomása szerint Harrison Ford azt szeretné, ha Indiana Jones az ötödik filmben elhalálozni. Elgondolását meg is osztotta George Lucasszal és Steven Spielberggel. "Harrison úgy véli, hogy jót tenne Indynek, ha a következő részben meghalna és kalapját…..
hogyvolt VV4 - 4X03 2010.12.17 10:10:00
Hát nem sokáig kellett várnunk, a tegnap esti összefoglaló után elismerően csettintettem és lelki szemeim előtt megjelent a zilált, eszelős tekintetű Szalai Annamária, ahogy diszkrét pongyoláját szorosabbra húzva felpattintja a Seduxenes dobozt, majd felháborodott hangvételű…..
Heti válogatásunkban egy egészen jó, egy kolosszális és egy obligát büntető darab került kivesézésre. Főbb szerepekben: Joan Osborne, a Die Fantastischen Vier és Tasmin Archer.Joan Osborne: One Of UsTúlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt az amerikai rádiórock-színtér válasza…..
A Harmadik Birodalomnak két hatalmi központja volt: Az egyik a közigazgatásért felelős Berlin/Germánia világ-főváros, a másik pedig az ősi pogány germán rítusokat felidéző szellemi központ-, a Világ Közepének tartott Wewelsburg. A wewelsburgi SS Vatikán rekonstrukciós rajza (Grafika:…..
Gondoltam megosztom veletek a munkakeresésem „örömeit”, végül is van abban valami komikus, hogy mennyire tragikus. Huszonévesen, jogi diplomával, egy felső és egy középfokú nyelvvizsgával, okj-s egyéb papírral, egy év külföldi ösztöndíjas tanulás után úgy jöttem…..
Bár már több mint két hónap eltelt azóta, és pár bejegyzés érintette is a témát, most megint a szeptemberi belga villámtúránkról fogok írni. Kicsit konkrétabban Gentről. Kelet-Flandria központjának villamosait ugyan már bemutattam, de ez a város sokkal többet érdemel…..
A jómúltkori kínzó kérdés kapcsán szó esett a római légiókról is. Mivel a téma amúgy is érdekes (engem legalábbis régóta és nagyon érdekel), azt gondoltam, egy posztot megér; már csak azért is, mert a Colosseum környékén folyamatosan grasszálnak műkedvelő…..