Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihály IdGargya

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Felmelegedés 2020.10.16 21:40:21
  Sokáig halogattam hogy megírjam ezt a posztot mert nem akarok több barátot elveszíteni, így is ritkul körülöttem a levegő liberális oldalról mióta az idő előrehaladtával egyre konzervatívabb, ódivatúbb, begyöpösödöttebb, maradibb őskövületté válok. Viszont minden pszichológus azt mondja hogyha…..
Mihály IdGargya 2020.10.22 06:52:01
@Quercus Maximus: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fazonnali.hu%2Fcikk%2F20190815_igy-fog-kinezni-magyarorszag-2034-ben-ha-nem-lepunk-valamit%3Ffbclid%3DIwAR2JCHHDmX_3ZFBdUfewQINmtyZj5taRDEnUSjJcwy2vAGu9GSfo6DI9hcA&h=AT323aNhJqZWxIh-zW4dSB7H4oD0IN_ydcCCjw6DZlxEAbZFMYR-vTHdiJeaRHgeSsTScbJHtypq7cUNIySfjtmHNufdBFwztLQy-OxryrvF_xviJZUdVrD6P_HfeR8qcPo&__tn__=R]-R&c[0]=AT2wanYqzBh-DRqXgxmYVepTSO3z7shtwff_uj3cb9UdPmeB4FFybbZQ4sbiiLrg1KtFY6gp0r54FETOCxXnTFuaMc_gC4u5A5vTkCct2ibLYYGda1vX2mlfwmFIZHufBVtQdStdjoRtNdwjE9M5JRO8Me6V12kcuAhgx3g5gZPOrQqJkpPHlVsxbA
Mihály IdGargya 2020.10.17 14:24:16
@cicmen: És a mai jobb oldalinak nevezet Fideszesek tsleszármazottaik a Kommunistáknak akkor mi itt a probléma ez 89-be lehetett volna tisztába tenni mint a Lengyelek vagy a csehek csinálták egyszerűen azok akik a kommunizmus idején politikai pályán voltak még a leszármazotjaik sem lehetnek köz szuereplők csak ennyi kellwet volna most veri a tam-tammot a Fidesz s közben az átvilágításnak nevezet cirkuszt sem engedték lefolytatni .... vajon miért???
A COVID19 járvány miatt elrendelt korlátozásoktól megriadt fogyasztók több országban kifosztották a boltok polcait. Felmerült, elhúzódó járvány esetén lesz-e mit enni, hiszen a globálissá vált élelmiszer forgalmazási lánc működése a határok lezárása okán akadozni kezdett. Ebben a helyzetben érdemes …..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
Mihály IdGargya 2019.12.01 13:56:58
@élhetetlen: csak éppen jött e beadás, mert épül az ország, és kell a velünk vállvetve dolgozó városi elvtársaknak, és elvitték az állatokat a háztól, meg lesöpörték a padlást.”. Ha már eddig visszamentél, mehettél volna még egy kicsit. Esetleg arra is gondolhatnál, mikor Pesten a döglött ló húsát is megették, mert éhesek voltak. És nem az elvtársak, hanem az emberek.Ha már idáig mentünk ki miatt éhezett a Pesti ember talán nem a vezetés miatt akik szakmailag gyengének is jó szívvel nevezhetők voltak mert Rákosy elvtársnak csak a jóvá tétel lebegett a szemei előtt a másik téma ami szöget szúrt..:A szocializmus alatt a tsztagok nem ismerték fel, hogy bár ők dolgoznak, de a termelékenységük a béka segge alatt van, mert a technológia amit használnak több évtizednyi lemaradásban van a nyugathoz képest.”. Ja, csak ennyi volt a probléma, ha az elmúlt harminc évben léteztek volna a tsz-ek, esetleg ők is tudtak volna modernebb gépeket venni már. Nem?
“Az nem jó, hogy valakinek úgy adunk éhenhalás elleni pénzt (mert többet nem kaptak), hogy nem termel annyit”. Az jó, ha valaki (akár olcsó kamatú kölcsönből) bérel az államtól egy hatalmas területet, és nem csinál rajta semmit, mert nem ellenőrzi senki, csak felveszi a föld alapú támogatást. Az is nyilván jó, hogy az a juhász, aki elvesztette a bérleti jogát, ott marad 500 birkával, amit nem tud legeltetni. Még el sem adhatja őket az új bérlőnek, mert azt nem érdekli, csak a föld alapú támogatás. Szerinted hányan laknának Magyarországon vidéken ha ezzel indít a rendszerváltás 90-ben talán mint Amerikában 1 gazda több 10 ezer hektár földön gazdálkodna 50 km-ként 2-3 családdal műveltetné a földjét amiben max 4 növény lenne Kukorica ,napraforgó,búza v kalászos,repce-szója a földminőségtől függően s a városban 2-3 km népkonyha mert mit ennének ott ahol nincs munka nincs föld a falvak kisvárosok kihaltan leromboltan mint anno a 60 után a tanya bokrok tanyás körzetek gratulálok kiváló párt vezér jelvényt kaptál volna 1970 -ben
Mihály IdGargya 2019.12.01 14:19:07
@Mihály IdGargya: ez még talán nem ártana tudnod ha a Kádár nem veszi el a földet jószágot ekét vetőgépet boronát nem lett volna a 2 forintos lókolbász s aztán a gáz ára még 2 forint sem talán ön sem írt volna ilyen sok ostobaságot a Tsz tagokról mert azok Teljesen tisztában voltak vele hogy így nem lehet termelni ahogy termelniük kellet s ez majd a 70 évekig elhúzódott mire rájött a párt vezetése ,hogy a volt kulákok kisgazdák jobban értenek az irányításhoz mint a párt által delegált ifjú titán agronómusok akik megtanulták hogy hány köbméter krumpli van a veremben s annak mennyi a súlya de nem tudták hogy egy kétkezi munkához menyi ember ami egy kuláknak a gyermeke is tudta hogy 1 hold föld kapálásához hány ember kell s ha esik az eső akkor be kell vinni az embereket rostálni szérűt takarítani de a földekre nem szabad ráengedni mert több kárt csinál mint hasznot kell tehát tudták de nem lehetett szólni mert a párt fegyelmi stb s aztán jött a háztájit kiadták a tagoknak s néhány év múlva a Magyar mezőgazdaság világhírű termelést folytatott aminek 1 gyenge pontja volt s azt használták ki a Tsz elnökök főagronómusok ez pedig az állami támogatás volt mert úgy vágták ki a fát ha kaptak állami támogatást úgy ültettek fát ha kaptak állami támogatást ami leginkább az állami gazdaságokra volt jellemző s aztán már minden Tsz vezető verte az asztalt mert a Magyar gazdák tartották el a nehézipart amit teljesen feleslegesen nyomtak Miskolc térségében mint később kiderült őket a rendszer váltás majdnem úgy érte mint a gazdákat a 60 -as év csak a kohásznak a munkáján kívül semmije nem volt az iparban nem úgy mint a gazdáknak az összes vagyona amit lényegében a mai napig nem kárpótolt az ország mert a kárpótlási jegy csak töredéke volt annak a vagyonnak amit elvettek
Öveket bekapcsolni, durva menet lesz: összefoglaljuk a debreceni Intermodális Központ (későbbi nevén: Főpályaudvar) meg nem épülésének történetét úgy, hogy Kósán és Papp Lászlón kívül a debreceni emberek is megértsék. Azok, akik nem a mutyik, a háttéralkuk és a városfejlesztési szerencsétlenkedések…..
Mihály IdGargya 2019.12.01 13:35:23
@thecult: Az elképzelések szerint a 4-es főutat a föld alá vitték volna a csomópont alatt, miközben a Petőfi térre irodakomplexumot és közparkot is vizionáltak. Első hallásra értelmes és hasznos fejlesztési irányok, melyek illenek egy régiós központi szerepre törő Debrecenhez ez oltári baromság a föld alá vinni egy 2x2 sávos utat inkább a földfelet mint Pesten a Nyugatinál sokkal jobb igaz télen csúszós lehet de mindenre van megoldás s a tér is megmarad nyílt füves résznek nem kell oda iroda iroda hátán és ugye ott a 20 emeletes azzal mi lesz ha lefúrnak a földbe de hát ami ésszerű Japánban a földrengés országában az nem kell Debrecennek mert a Fidesz álmodni szeret csak a megvalósítást nem bírja mert ha nem Lőrinc csinálja az már nem is jó