Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attir9

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly azzal kezdtem az évösszegzést, hogy borzasztóan erős esztendőnk volt, 2015 pedig kellő kontrasztot nyújtott ahhoz, hogy ez így utólag igazolást nyerjen. Idén nagyjából ugyanannyi aktuális filmet sikerült megtekintenem (202-t a 173 helyett - ezek voltak azok tehát, amelyeket 2015-ben láthattam…..
Korábban már hírül adtuk, hogy testvérsorozatot kap a The Walking Dead, amely ugyanabban a világban játszódik majd, de az immár ötödik évadát kezdő szériától teljesen független történettel, új szereplőkkel, új helyszíneken. A TVLine információi szerint mostanában kezdődik…..
1980 második felétől már senki sem merte azt állítani, hogy a Csillagok háborúja sikere csupán a véletlen műve volt: a saga második felvonása, A Birodalom visszavág lehengerlő bevételei és kritikai fogadtatása még a legszkeptikusabb előrejelzések szerint is megnyitott egy új…..
A legutóbbi képsorozatot követően az Entertainment Weekly újabb két képpel jelentkezett az utóbbi évek egyik legnehezebben elkészülő filmjéből. Nem túlzás: a Fury Road produkciós munkálatai még 2011-ben kezdődtek, a forgatás - melynek volt egy laza 116 napos része a…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Salem tizenkettedik részében a pokolbéli boszorkányok magyar szavakat használnak a pokol nyelvén. És valóban, az öreg boszorkányok magyar szavakat mondanak, de mintha csak valaki lefordította volna Google Translate-tel a…..
attir9 2014.07.18 11:46:36
@diarrhoea: a Sam Raimi féle Drag me to hell (Pokolba taszítva) cigányasszonya beszél magyarul, illetve átkoz magyarul.
Június 7. – 679 km Ahogy írtam a posztot jöttem rá milyen morbid neve is van Death Valley-nek. Angolul valahogy nem üt annyira. De így magyarul... Hiába, ha az ember nem az anyanyelvén hall/olvas valamit, soha nincs olyan mély hatással rá. Na de vissza a lényeghez. Lassan már…..
Június 6. péntek – 343 km (Zsuzsi) Nagy örömmel készültünk erre a napra is. 18 évvel ezelőtti túránkon már jártunk a Yosemite Nemzeti Parkban, és akkor is úgy találtuk, méltán a világ egyik leghíresebb parkja. Nagyon nagy elvárásokkal érkezik az ember és ezeknek…..
Hosszú idő után az Oscar-díjkiosztón láttam újra a kiváló komikust (aki kiválóan megállta a helyét komolyabb szerepekben is), és azonnal eszembe jutott, mennyit nevettem régebben a filmjein. Mostanában nem sokat lehetett hallani róla, de idén moziba kerül a Dumb és Dumber…..
Jó horrort nehéz forgatni, de jó horror-vígjátékot talán még nehezebb. A kényes egyensúly megtalálása a borzongás és a humor között hatalmas terhet ró mindazon filmkészítők vállára, akik ilyesfajta projektbe vágják a fejszéjüket. Ennek folyományaként az igazán…..
Vajon mennyi ideig lehet kibírni alvás nélkül? Az én egyéni rekordom még egyetemista koromból két és fél nap, de utána egy hétig tartott, amíg helyrejöttem. Egy nap után már erősen lankad a figyelem, két nap után gyakorlatilag képtelenség összpontosítani, lassan, de biztosan…..
Negyedik alkalommal tervezi megerőszakolni Michael Bay gyerekkorunk kedvenc robotos franchise-át, ezért érdemes is átnézni, mi az, amit a robbanásfetisiszta rendező képtelen volt megérteni a rajzfilmekből. Igen, mindenki tudja, hogy alapvetően a Hasbro így próbálta marketingelni a…..
Pontypool egy kanadai kisváros. Pontypool egy kanadai horrorfilm. Pontypool egy kanadai művészfilm. Pontypool, Pontypool, Pont de Pool, Panty Pool… ha elég sokat mondogatom magamban, ez a dallamos, franciás hangzású szó talán megragad az agyamban, és mémmé válik (nem a…..
A Panoptikum - A viaszbabák háza kritikámban egy számomra fontos témát feszegettem, mégpedig az idő múlását a filmek felett, de azt is hozzátettem, hogy a régi filmek sok esetben egyáltalán nem jelentenek rosszat, sőt! Az egyik örök érvényű kedvencem, a lassan 60 (!)…..