Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erikable

48 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kikötő önmagában nem fedi a valóságot. Teljesen új lakóövezetet építettek ki az utóbbi 3 év leforgása alatt, ahol lesznek magánlakásokat rejtő toronyházak, színvonalas hotelek, hangulatos sétálóutcák fine dining éttermekkel, direkt vízpart az exkluzív beach-élményhez, és kikötő, de nemcsak kisebb…..
Minden tavasszal (még ebben az évben is a COVID viszontagságai ellenére) a legtöbben elkezdünk nyaralásokat tervezgetni, ha másért nem, akkor legalább egy kis álmodozás kedvéért. Több olyan facebook csoport tagja vagyok, ami kifejezetten dubaji vagy emirátusi nyaralással, itteni időtöltéssel, vagy…..
Abu Dhabi legújabb tengerpartja a Hudayriyat Beach tavaly novemberben került átadásra. Az alapkoncepció a dubaji La Mer Beach-ére hasonlít, de megspékeltek egy kis tengerparti történelmi sétatérrel és egy mega sportközponttal is...
Most nem történelem leckébe szeretnék kezdeni, hanem inkább egy egyszerű ismertetésbe fognék, mert azt tapasztalom, hogy eléggé összemosódnak a fogalmak erről a vidékről. Mi magyarok Európából nem igazán ismerjük részletesen a világ ezen táját, és persze ez fordítva is igaz. Nincsen ezzel semmi…..
Sokan döntenek úgy, hogy bevállalják a nyári hőséget és off szezonban látogatnak el Dubajba, meg ugye vannak, akik itt élnek és egy kis szórakozási lehetőségre vágynak a nyári időszakban is. Ilyenkor viszont tényleg beltéri programot kell keresni, mert egyszerűen elviselhetetlen a hőség, sőt…..
Annak ellenére, hogy az országban Dubaj viszi a prímet turisztikai fronton, Abu Dhabi is egyre nagyobb közönséget tud megmozgatni. Folyamatosan dolgoznak a turisztikai vonzerejük fejlesztésén, kiterjesztésén. Azok a turisták, akik a nyugodtabb, csendesebb környezetre vágynak szívesen jönnek Abu…..
Az egész ország ünneplésbe fogott a napokban. És az örömük teljesen megalapozott! Rendkívüli dolgot értek el az űrutazásban! Sikeresen útnak indították az első űrhajót, aminek a küldetése a Mars tanulmányozása lesz. A projekt a Hope Probe, arabul Al Amal nevet viseli. Az Emírségek által épített és…..
Az Egyesült Arab Emírségekben sokféle ikonikus épület épült az utóbbi 50 évben, az egyik, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, Abu Dhabiban található, jól látható az E10-es útról. Olyan messziről, mint egy óriási nagyítólencse. Fotó: https://www.accsal.com/projects/gate-towers/..
Bár továbbra is az új koronavírus folyik a csapból is, de úgy érzem a médiakommunikációból és az ismerősöktől hallottakból, hogy Magyarországon nem olyan vészes már a helyzet. Minden visszatérhetett a normális kerékvágásba, kinyitottak a szórakozóhelyek, éttermek, strandok és már lehet újra…..
Ez a hotel kétféle jelzőt szokott kapni általában a világsajtóban: a világ egyetlen 7 csillagos szállodája vagy a világ első 7 csillagos szállodája. Ezt én is így tudtam, de mivel a turizmus-vendéglátás rejtelmeibe nem igazán látok bele, így kicsit belemélyedtem a témába, hogy mitől is lehet egy…..
Ez a látnivaló egy kontinentális éghajlathoz szokott szemnek nem igazán nagy fogás. Nekem az volt a benyomásom elsőre, hogy olyan, mint a mi debreceni virágkarneválunk, csak ezek a virágszoborok nem változtatják a helyüket. Az a faktor teszi igazán különlegessé ezt a helyet, hogy ilyen környezeti…..
Dubaj a fedett szórakoztató és élményparkok nagymestere lett az utóbbi években. A város egyik legjobban futó ilyen élményparkja pedig az IMG Worlds of Adventure. Tulajdonképpen egy fedett, légkondis, tematikus vidámparkként lehet azonosítani, ami képes lekötni az óvodás korosztálytól elkezdve a…..
Mivel Dubaj már a könnyen és egyszerűen elérhető úticélok egyike lett az utóbbi években, így hajlamosabbak vagyunk úgy kezelni, mintha csak átugranánk a szomszédba. De azért azt ne felejtsük el, hogy a közel-keleti régió már ázsiai kontinensen van. Mások a szokásjogok, nincs meg az Európai Unió…..
Erikable 2020.06.18 16:33:34
@Terniak: én lennék a legboldogabb, ha ez a kijelentés Magyarországra is érvényes lenne...
A brunch szó klasszikus fordítás szerint villásreggelit jelent, aminek az angolszász kultúrákban nagy hagyománya van. Ez szó szerint egy délelőtt fogyasztott, bőséges főzött reggelit jelent. Viszont, ha Dubajban fizetsz be egy brunch-ra, akkor ne sonkás-tojást várj és ne délelőtti időszakban! Az…..
Bevallom őszintén, első hallásra elég erős ellenérzéseket váltott ki bennem ennek az épületnek a célja, értelme, mondanivalója. Nem igazán értettem a koncepciót, hogy miért is érzi valaki azt szükségesnek, hogy egy képkeret alakú épületet felhúzzon. És persze megint addig-addig hajtott a…..
Elérhető a neten egy csomó felmérés eredménye ebben a kérdéskörben. Vannak elfogultak, elfogulatlanok, különböző súlyok alapján mértek stb. Mégis amikor az embereket megkérdezik, hogy milyennek érzik a városuk közbiztonságát, mindenki a világ legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolgaira gondol. Itt az…..
Ezt a nyilvános strandot a Meeras nevű ingatlanfejlesztő építette és üzemelteti a mai napig. Nagyon úgy néz ki, hogy tudják, hogyan kell a nulláról valamit úgy létrehozni, hogy napjaink egyik legtrendibb helyévé nője ki magát! Megvan az igazi tengerparti feeling, pálmafák, fehérhomokos tengerpart,…..
Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, nemhiába itt kapott helyet a vallás országos központja, az államalapító után nevet kapott Zayed Sejk Nagymecset. 1996-ban kezdték el építeni, és 2007-ben adták át. 4 focipályányi területével (22 412 m2) a világ 3. legnagyobb mecseteként tartják számon...
A városban 2017 szeptemberében nyitották meg az első „okos rendőrőrsöt”, becsületes nevén Smart Police Station-t, ami egy teljesen automatizált, digitalizált, interaktív, kioszk jellegű hivatali hely, ami rendőrségi ügyeket hivatott kezelni. Tulajdonképpen ez volt a világon is az első ekkor még. Nem…..
Eléggé elterjedt tévhit, hogy Dubaj csak az üres csillogásról meg az értelmetlen pénzköltésről szól. Egyébként lehet, hogy ha csak pár napra jön ide valaki egy gyors terepszemlére, akkor tényleg csak ennyi megy át a városból, de ennél jóval több van benne (szerencsére!). Azok számára, akik itt élnek…..
Az Eid idejére szóló hosszú hétvégét kihasználva kicsit elvonultunk pihenni. Átautóztunk egy másik emírségbe, Ras Al-Khaimah-ba. Ez az egyik az ország 7 emírsége közül, Dubajtól kb. 110 km-re fekszik. Az emírség nevével megegyező, szintén Ras Al-Khaimah nevű városba tartottunk...
Bevallom őszintén én erről a 2018/19-es trendről kissé lemaradtam, bár mentségemre szolgáljon, hogy a tevetej téma inkább az Egyesült Államokban kapott nagy hírverést, Magyarországra nem gyűrűzött be annyira. A téma azért keltette fel éppen most a figyelmemet, mert olyan helyen élünk, ahol a…..
Ez a látnivaló-kategória (véleményem szerint) méltatlanul olyan kevés rivaldafényt kap, pedig nagyon különleges szüleménye ez Természetanyának ilyen zord és száraz éghajlaton. Az oázisok olyan termékeny földterületet jelentenek egy-egy sivatagi vagy félsivatagi környezetben, ahol természetes édesvíz…..
Egy hete írtam költségkímélő programlehetőségekről a városban. Most pedig a kalandkedvelőknek hoztam egy kis ízelítőt, mit lehet csinálni Dubajban, ha arra vágyunk, hogy elöntse az agyunkat az adrenalin! Ezek a tevékenységek (mint ahogy otthon is) meglehetősen drágák, de még így is széles…..
A város (többek között) arról híres, hogy tele van luxus sportkocsikkal meg giga nagy terepjárókkal. Engem az a kérdés foglalkoztatott leginkább korábban, hogy ezeket a lóerőbombákat hol lehet megjáratni vajon? Ki lehet maxolni a motor adta lehetőségeket? Tényleg „száguldás, Porsche, szerelem” itt…..