Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krumplikáspapri

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Folytatom az elkezdett sorozatot, amiben régi tárgyakról készült fényképek segítségével igyekszem felidézni az elmúlt éveket.Ezúttal is a Pinterest kínálatából válogattam a fotókat, amelyek között egészen biztosan Ti is találtok olyat amire biztosan emlékeztek. Tartsatok velem ezúttal is egy…..
  Emberek, kapaszkodjatok, mert ez most körülbelül olyan sokatmondó lesz, mint amilyen lényeglátó és mélyenszántó. Lesz itt szó a vírusról, annak környezeti, gazdasági és politikai összefüggéseiről, utána pedig a mindent átható pártoskodásról – és a megoldásról.   Kezdjük a vírussal. Hirtelen…..
krumplikáspapri 2020.06.16 22:16:28
@Szalay Miklós: Végig, igen. "...valóban úgy vélem, hogy objektívabban látom a dolgokat az átlagnál..."
Pufognak a frázisok, az önhittség ömlengéssel vegyül... Tulajdonképpen nincs értelme az egésznek. De azért megerősíteném, amit az előzőben írtam: az előadásmódja rettenetes. Fix kép, nincs semmi kameramozgás, monoton szöveg... az ember csak azt látja, hogy önmagán kívül nem szól senkihez. Hiányzik a hangsúly, jó lenne némi visszacsatolás, bevágott videók stb.
Ráadásul én nem is akarom bántani önt. Tulajdonképpen a könyvével nem árt senkinek. Érzem a jobbító szándékot, de ez a könyv nem más, mint saját maga szórakoztatása, kb. mint amikor valaki vasútmodellezésben éli ki magát.
krumplikáspapri 2020.06.16 22:55:17
@Szalay Miklós: Eszembe jutott még valami. Amit a könyvében leírt, tulajdonképpen minden szava igaz, csak éppen semmi újat nem találni benne. Az a véleményem, hogy sokkal több sikere lehetne, a rövid, néhány perces videókban tenné közzé a nézeteit és azt osztaná meg a közösségi portálon. Annyit még elviselnek az emberek még a mai világban is, amikor már egy-két percig tartó figyelem kiérdemlése már sikert jelent. És tartózkodjon a kinyilatkoztatásoktól, frázisoktól!
Egyébként a szabatos fogalmazás és a megfelelő helyesírás még nem garancia arra, hogy az iromány bestseller lesz. Ahhoz valami több kell, amit sajnos mi ketten nem ismerünk.
Találtam egy jónak tűnő hasonlatot: az Eiffel-torony megépítése gyufaszálakból hatalmas, hosszú időn át tartó, nagy pontosságot igénylő munka. Aki elkészíti, büszke lehet a teljesítményére, mert nem sokan tudnák megcsinálni. Viszont a végeredmény gyakorlatilag más számára értéktelen, mert csak egy gyufaszál-épület... Sajnálom... Biztosan csak én látom így és lehet, nincs is igazam.
   2009-ben Gyurcsány Ferenc lemondott miniszterelnöki posztjáról. A történetnek vége is, hiszen hogyan is térhetne bárki vissza nem, hogy a politikai elitbe, hanem a magyar közéletbe ilyen szégyenletes kormányzás után. Aztán mégsem így történt.    Az MSZP, vagyis az egykori kormánypárt soha többé…..
krumplikáspapri 2020.05.08 21:33:14
@röf: röf-röf-röf
Holnap kezdődik.. az életem egy új fejezete..  Nem akarok ebben a blogban szárnyaló, magasröptű és mélyenszántó gondolatokat írni, mert igazából nem is lenne hozzá lelkierőm. Talán azért csinálom, mert hátha egyszer valakinek jól fog jönni ez a sztori, és lehet amiatt is csinálom, hogy egyszer majd…..
krumplikáspapri 2020.04.25 18:59:57
Én is kitartást és gyógyulást kívánok!
A saját példám: kétszer volt rosszindulatú daganatom. (Mindkét alkalommal a torkomban.) Először 2003-ban, műtét majd tünetmentesség nyolc évig. Az operáló prof azt mondta a műtét után, hogy tegyem rendbe az életemet (a betegség előtt 3 hónappal ment csődbe a cégem), mert a gyógyulás nem gyógyszerektől függ.
Ezzel el is voltam, míg egy újabb zűrös életszakasz következett, ami miatt a daganat ugyanott kiújult. A prof (áldott legyen, mert ritka rendes ember és hatalmas tudású orvos) újból megoperált, de a biztonság kedvéért még 66(!!) sugárkezelést is előírt. Mire vége lett a kezelésnek, a nyakam feketére égett... Viszont soha egyetlen alkalommal nem volt negatív gondolatom, egyetlen percig sem keseredtem el és eszembe sem jutott, hogy feladjam.
Ezért a magam tapasztalatából a következőket ajánlom:
1. Kerüld a hasonló betegséggel küzdő embereket és ne beszélj senkivel a betegségedről. A betegek lehúznak a saját szintjükre, akiknek meg panaszkodsz, csak örülnek, hogy ők nem ilyen betegek. Esetleg sajnálnak, ami nem biztos, de segíteni nem tudnak.
2. Ha van munkád és fizikailag bírod, esetleg kompromisszumokkal a munkaidővel kapcsolatban, akkor ne add fel a munkádat.
3. Ha a kezelést meg tudod oldani ambulante, akkor semmiképpen ne feküdj be a kórházba, mert ott megint csak a többi beteg vesz körül, akiket nem érdekelsz, de neked fognak folyamatosan panaszkodni a bajukról.

És mindezekhez teljesen pozitív hozzáállás szükséges. Nem magadra erőltetve, hanem a gondolkodásodat átállítva. Tudnod kell, nincs alternatíva, mindenképpen meg fogsz gyógyulni.
Ehhez minden jót kívánok!
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
krumplikáspapri 2020.02.14 20:55:24
@FDToth: Nyuszika, a műköröm túl hosszú, vagy a szemüvegedet felejtetted el feltenni? Vagy esetleg nagyjából sikerült magadat kifejezni és úgy érzed, ez már elég? Csak remélni merem, hogy te legalább érted, amit írtál.
Aki valamennyire is érdeklődik a második világháború vagy a fegyverek iránt, egészen biztos, hogy ismeri a rettegett 88 mm-es ágyút. Azonban kevesen tudják, hogy mégis miért vált ilyen hírhedté a szövetségesek körében...
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..