Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helyesen magyarul

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly év végén megkeresett egy nagyon kedves hölgy, hogy mondjak véleményt az elkészült kéziratáról. Már a téma is nagyon érdekes volt, mert az angyalok és démonok világáról mutat egy átfogó képet, mindezt fordulatokkal, csavarokkal és humorral fűszerezve. Azonnal levett a lábamról, és nagy örömmel…..
Tárnyik Pált rendezvényszervezőként és rendezvénytervezőként ismerik, de most írói vénáját is megcsillogtatta, és megszerkesztette A magyar rendezvényszervezés aranykönyve című interjúkötetének első részét. – Kedves Pali! Először is szeretnék gratulálni neked az ötlethez és a színvonalas…..
Érdekes az élet, hogy kikkel sodor össze az élet, és mikor ki talál ránk. Mi a családdal már az építkezésünk közepén tartottunk, amikor megkeresett Rezsnyák Péter, és felkért az Egyszerűen passzívház című könyvének szerkesztői és korrektori munkáira. Szerkesztés közben rájöttem, jobb lett volna…..
Helyesen magyarul Na, pupák! 2020.10.19 11:08:56
Anitával nem ismerjük személyesen egymást, az ő könyvének létrejöttében – kivételesen – nem volt benne a kezem, de amikor megláttam, kiről írt, úgy gondoltam, mindenképpen szeretnék készíteni vele egy interjút. – A könyved egy interjúkötet Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgatóról és…..
Helyesen magyarul Útravaló sütik 2020.10.06 19:03:37
Ha azt mondom, hamuban sült pogácsa, szerintem mindenkinek beugrik a mesékből ismert, batyuba csomagolt elemózsia, amit a nagy út előtt kaptak a legények. Egyszerre szolgált testi, lelki és szellemi táplálékul is a vándoroknak, miközben kiállták a próbákat. Czirják Erika Útravaló sütik című…..
Van, aki nem ismeri az "Él, mint hal a vízben", vagy a "Nem látja a fától az erdőt" szólásokat? Korrektorként és szerkesztőként a magyar nyelv kiemelt szerepet foglal el az életemben. És mi mással lehetne változatosabbá, színesebbé tenni a beszédünket, mint az oly sokatmondó szólásokkal és…..
A karanténidőszak alatt kaptam egy megkeresést, hogy egy fantasy és spirituális műfajú kéziratot kellene korrektúrázni. Bevallom, először szkeptikus voltam, mert a fantasy történetek nagyon nem az én világom, jobban kedvelem a valósághoz közelebb álló könyveket. Viszont amikor beleolvastam a…..
Korábban a Helyesen magyarul Facebook-oldalán már megkérdeztük az olvasókat, mennyire befolyásolják vásárlási szokásaikat a termékleírásokban, webshopokban előforduló helyesírási hibák. Akkor csupán egy kérdést tettünk föl, most viszont a szovegirotkeresek.hu csapatával készítettünk egy részletesebb…..
Helyesen magyarul MARAkoDJ OTTHON! 2020.04.18 15:13:44
Hogyan vészeljük át ezeket a nehéz napokat? A JÓhARCOK csapata azt üzeni: nevetve kibírjuk! MARAkoDJ OTTHON című chatcomedy videósorozatukkal testet-lelket gyógyító nevetést próbálnak csempészni a bezárt otthonokba. A nevetés unalom ellen való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul!   A…..
Aki érdeklődik a gasztronómia iránt, és esetleg az egészséges életmód is fontos számára, esetleg IR-es, biztos, hogy találkozott már Iklódi Dóri nevével és ínycsiklandó receptjeivel. Nem árulok el nagy titkot, hogy a napokban jelent meg a Boook Kiadó gondozásában második könyve Cukormentes édességek…..
Nemrég részt vehettem Aradi Tibor és Varga Ferenc József kedvenc humoristáim könnyfakasztó előadásán, ahol vendégelőadóként fellépett Orbán Sándor is. Ugye ismerős a név? És a fotó alapján esetleg az arc is? Én is így voltam vele, ezért a kíváncsiságomat kielégítendő előadás után beszédbe…..
Manapság, amikor mindenki a koronavírustól és annak mindenféle hatásától retteg, minden téren szükségünk van a hitünkre. Mayer Kriszti Álmaid lesznek a valóságod – A múltban rejlő érzelmek című könyvével a szerelembe és a családba vetett hitünket adja vissza. Talán pont ez az, ami most a…..
A közelmúltban jelent meg Sas Gabriella Nagy Négyes – kezdetek, A varázskapu rejtélye című könyve, amelynek missziója, hogy segítsen a gyerekeknek megtalálni erősségeiket, valamint elsajátítani a fejlődésközpontú szemléletet. A szereplők között SNI-s gyermekek is vannak, ezzel is segítve az…..
„Két dolog: meg akarok halni és hazudtam neked.” Ezzel a mondattal kezdődik Nyáry Luca nemrég megjelent, Vigyázat, törékeny! című könyve, melyben a korosztályát érintő lelki problémákról, depresszióról ír nagyon őszintén. Ráadásul az öt jelölt között szerepel az Év Gyerekkönyve Díj 2020 ifjúsági…..
Manapság egyre többen választják a mentes életmódot, hiszen folyamatosan emelkedik a táplálékallergiások száma, akiknek az egészségük érdekében kötelező diétát tartani, valamint sokan ebben látják az egészséges élet alapjait, hiszen, mint mondják, „az vagy, amit megeszel”. A mentes táplálkozás iránt…..
Kőszegi-Arbeiter Anitát már ismerhetitek a Helyesen magyarul oldalairól, hiszen abban a megtiszteltetésben van részem, hogy én korrektúrázhatom Anita könyveit. Első kötete, a Csenge tündérkertje olyan sikereket ért el, hogy ezen felbuzdulva már el is készült a folytatása, illetve Szombathely város…..
A közelmúltban jelent meg az Underground Kiadó gondozásában Lina R. Breitkreutz Az új kedvenc című első regénye, amely olyan jól sikerült, hogy amikor először olvastam, elfelejtettem kijavítani a nyelvi hibákat, úgyhogy újra kellett olvasnom. Most az elsőkötetes írónővel beszélgettünk.   Az…..
Ismét egy kivételes írónővel szeretnélek megismertetni benneteket, akinek a Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka című könyvének nyelvhelyességét alig bírtam leellenőrizni, mert a nevetéstől annyira csurogtak a könnyeim, hogy nem láttam a képernyőt.  Szerintem ezzel mindent elmondtam, de…..
Megjelent Kőszegi-Arbeiter Anita második mesekönyve A főhős Te vagy címmel. Erről és a helyesírás fontosságáról beszélgettünk Anitával.   A Helyesen magyarul olvasói már ismerhetnek, hiszen korábban már készült egy interjú veled az első könyved, a Csenge tündérkertje kapcsán. Milyen fogadtatása…..
"Az én munkám az, hogy segítsek nekik abban, hogy jól érezzék magukat" – mondta Bálint Piroska a gyerekekkel való kapcsolatáról. Felgyorsult világunkban gyermekeiknek is egyre nagyobb szükségük van arra, hogy a rengeteg iskolai követelménynek való megfelelés, leterheltség mellett legyen egy módszer,…..
Azt tudjuk, hogy az Édesanyák sok mindenre képesek a gyermekeik egészségéért és boldogságáért. Lohonyai Dóra talán még ennél is többre, hiszen három gyermekével vállalta, hogy – egy indiai guru ígéretében bízva, miszerint karmaváltással segíteni tud a gyerekeknek – Indiába költözik, csak hogy…..
Egy nem reprezentatív felmérés keretében megkérdeztük, szívesen vásárolnának-e a válaszadók olyan terméket vagy szolgáltatást, amelynek a leírásában elírások vagy helyesírási hibák vannak. 88%-uk nemmel válaszolt.   Biztosan te is találkoztál már olyan termékleírásokkal vagy reklámokkal,…..