Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rideg Sándor

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világsztárokról sokan hiszik, hogy kizárólag a legdrágább luxusautókkal furikáznak. Okkal, hiszen elég csak egy pillantást vetnünk Kylie Jenner, Cardi B, Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo autógyűjteményére. Vannak azonban sztárok, akiknek autói sokkal szerényebbek, mint azt gondolnánk.…..
Blogjainkon már számtalan (na jó, számos) alkalommal foglalkoztunk főállásban államfői, másodállásban pedig kőkemény diktátori tevékenységet űző embertársainkkal. Megnéztük, hogy egy közép-afrikai elnök hogyan koronáztatta magát császárrá, egy másik afrikai diktátor pedig hogy rohant a vesztébe a…..
Rideg Sándor 2021.02.17 10:12:18
@palóc_betyár:
Szaparmurat Ataevics Nijazov

Akkor inkább:
Szaparmurat Atejevics Nujazov, de méginkább

Szaparmürat Atejevics Nüjazov.
A leves pontos eredete nem ismert, több legenda is létezik róla. Egyesek szerint Mikszáth Kálmán születésnapjára készült 1892-ben, Gundel János jóvoltából. Mások pedig úgy emlékeznek, hogy egy vacsoraverseny bírái számára készült akiknek annyira ízlett, hogy repetát is kértek belőle. Gundel János…..
Rideg Sándor 2021.02.02 16:39:03
@Paplane Taulbaul: Igen, a kókusz az elengedhetetlen a nógrádi tájegység ételeiben.
Ettől eltekintve igazad van. Ha a hagyományos ételekkel kísérletezünk, nem hagyományos ételek lesznek...
A Belgorod mellett található Vitamin és Gyógyszergyár 1959-ben épült meg és a Szovjetunió fennállása idején az egyik legnagyobb gyógyszergyárrá nőtte ki magát. Az 1970-es évek közepén a gyógyszergyár leginkább a C és a B-vitamin gyártására koncentrált, amiket főleg a szocialista országokba…..
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
Rideg Sándor 2020.11.09 20:53:54
@Alick: Így lettem baloldaliból ls demokrata szimpatizánsból, Trump szimpatizáns.
Rideg Sándor 2020.11.09 20:44:32
@Rorschach: Fellépett a nyilvánvaló hazug kultúrmarxizmus ellen. És nem indított háborút.
Csak egy példa a kultúrmarxizmusra:
James Bond nyugállományba vonul, és a helyét egy néger nő tölti be.
Ez csak egy film, mondhatnád, de nem csak annyi, egy szimbólum. Obama előtt még volt egyetemi véleményszabadság, ma már nincs.
Emberek ezreinek kellett meghalnia a zavargásokban, és a republikánus bástyát, a rendőrséget szétverték. Az USA olyan mély hanyatlásba kezdett, amit Trumpnak lett volna lehetősége megállítani...

Helyette lesznek háborúk, a felnövekvő generációkból pedig egy infantilis, nárcisztikus, életképtelen embermasszát nevelnek. Az USA-nak leáldozott...
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
   A mobilgyártók nem igazán térnek el az egyéb cégektől, így a céljuk nekik is a profitmaximalizálás. Egyesek ezt a profitot brutális árcédulákkal érik el, mások viszont inkább a kevéssé fontos dolgok kispórolásával, azonban van egy trend ami jóval aljasabb mint a borsos ár vagy az IP védelem…..
Rideg Sándor 2020.10.04 21:33:19
@Kopasz Szuzukis: Az eltérő látószögek miatt...
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
Tisztelt Szerkesztőség! Megörültem az oldalnak, amikor rátaláltam. 1969-ben születtem, anyám egyedül nevelt hármunkat. Volt, hogy éheztünk, fáztunk, nagyon még ruhánk se volt, és emlékszem, hogy anyám kivágta a cipőnk orrát, ha kinőttük, hogy legyen mit a lábunkra húzni, és a tesómmal ha nem volt…..
Rideg Sándor 2020.02.22 21:12:53
Diákhang Lehetetlenország 2020.02.02 12:11:41
Amikor egy ország polgárainak többsége, de legalább egy jelentős része képes észrevenni azt, hogy pártoktól, emblémáktól, oldalaktól és politikusoktól függetlenül tarthatatlan és zavarba ejtően gyalázatos az, ami az utcán történik, ami a tévében látható, ami az újságban elolvasható, akkor az nem egy…..
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
Rideg Sándor 2020.02.02 19:42:49
@Eeerzsi: "Az egész esküvő téma egy jó nagy színjáték az esetek nagy részében, hogy szerencsétlen nőt rávegyék a többszáz éves hagyományra"

:-D :-D :-D
Igen, valóban a férfiak erőltetik az esküvőt... Ja nem...
Rideg Sándor 2020.02.02 21:43:11
@Sólyom Tomi:Tomika, neked csak ennyi jutott, és jó alaposan meg kell magyaráznod magadnak, hogy te pont azt szereted...
Múlt vasárnap írtam egy posztot, mert kiakasztott az oké, boomerezés jelensége. Azt próbáltam meg benne leírni, hogy megértem (s át is él(t)em) a frusztrációt, amit az okoz, hogy az embert a fiatal kora miatt diszkriminálják s vitában ellehetetlenítik, de ez senkit nem jogosít fel mást, más…..
Rideg Sándor 2019.12.02 11:43:42
A fenntarthatóságnak nem a széndioxidhoz van köze, hanem a termőföldekhez és a nyersanyagokhoz. Éppen ezért gyilkos bűn a biodízel. termőföldelvonással az éhezést, a forráspazarlást és az árdrágítást hozta el az értelmetlen erdőpusztítás mellett. A műanyaghasználat a fejlett világban nem valós probléma, mert működik a hulladékgazdálkodás. Az óceáni hulladékszigetek nem a fehér civilizácio bűne, hanem Ázsiáé és Afrikáé. Mégis sötétzöldék itt tolják a hisztériát. Persze, hogy tehetik, hiszen az általános műveltség generációról generációra növekedése átcsapott generációról generációra csökkenéssé. A primitív emberek mindig is megoszthatók voltak ideológiákkal. Az osztályharcot felváltotta a faji, a nemi és a generációs harc propagandája, a nemzet és a család a maradiság fokmérője lett az új ideológusok szemében, pedig ezekre épülnek a társadalmak. Mondom ezt baloldaliként, elutasítva a baloldal új ideológiai irányvonalát. Ahol az ideológiák határozzák meg a közgondolkodást, ott eltűnik a ráció, lényegtelenné válik a valóság.

Ezért nem számít neked az érv, hogy a fogyasztói társadalom, a globalizáció a 80-as években született, és a jelen korban adja a legtöbbet, és éppen ezért a te generációd a legnagyobb haszonélvezője, a legnagyobb fogyasztó. Ahogy a marketingesek felosztják a generációkat kereskedelmileg aktívra és az általad szidott boomerekre. Talán a marketinges ért hozzá, hogy ki fogyaszt. A 19-49 évesig az aktív, a 19 alatti helyett meg fizet apuci és anyuci.
Valaki írta, hogy pár év alatt a telefonodra több tokot vettél, mint a szidott boomerek cipőt egész életükben. A kiröhögött banyatank mellett te a szaros ökotáskádra vagy büszke...

Szóval ott rontottad el, hogy egy nemlétező és hamis világról alkotott képpel a fejedben posztolsz, és jön szembe a valóság, de te azt nem ismered, nem érted, csak hisztérikusan szenvedsz benne, mert sokkal nehezebb benne élni, mint amit elképzelt a generációd anyuci és apuci buborékjában. Egyszerűbb mutogatni a boomerekre....
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
Rideg Sándor 2019.11.26 18:43:02
@misterix: Mit akarsz, megváltani a világot a műproblémától?
A probléma az, hogy a modern pszichológia sztárjainak könyvecskéi alapján felneveltünk egy életképtelen, nárcisztikus generációt. Sebaj, majd a felnőttéválás első 10 éve alatt bepótolják a lemaradást. Legfeljebb nagyobb hányaduk fog eretvágva kiugrani az ablakon menet közben.
Rideg Sándor 2019.11.26 18:51:03
@Exploiter: Nem igaz a kérdés, amire válaszoltál. Nem az USA kényszerítette fegyverkezési versenybe a SZU-t, hanem a SZU-nak volt világforradalmi küldetéstudata. Ha ellettek volna magukban, és nem akarták volna a beteg rendszerüket terjeszteni, le sem szarták volna őket...