Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jácint Csillag

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önbizalom egy elég komplex és összetett dolog, sok különböző elemből tevődik össze, mint a legó vár. Te hogy állsz vele?   Az önbizalmat, a Jenga nevű játékhoz tudnám hasonlítani, amit minden kihúzott fakocka, egyre jobban meggyengít, amíg össze nem borul. Itt természetesen vissza is lehet…..
Manapság egyre többet hallom, hogy az emberek magukra zárják a szobaajtót és őrlődnek, ha kemény élethelyzet alakul ki náluk. Mi segíthet könnyebbé tenni a rossz napokat?   "Ahány ház, annyi szokás!" tartja a mondás és ez így van azokban a pillanatokban is, amikor valami olyan dolog történik…..
Nagyon sok célkitűzésnél látom, hogy nem haladnak, vagy sokszor elakadnak a haladásban, de mi lehet az oka?   Rengeteg okot hallottam már és van amikor a cél megvalósítás tényleges probléma, vagy belső akadály miatt áll, vagy lassul le. Az egyik leggyakoribb gond, a szív és az ész harca. A…..
A mai világban a megfelelési kényszer olyan nagy terhet ró ránk, hogy a stressz egyik legnagyobb forrásának is tartják. Az évtizedek alatt az elvárások csak nőttek, egészen a csillagos égig, sokszor a lehetetlen kategóriák közé lehetne bátran sorolni.     Szinte mindenhol azt lehet olvasni,…..
Biztos veled is előfordult már, hogy amit mondtál nem úgy ment át a hallgatóságodnak, mint ahogy értetted, vagy úgy fogalmaztál, hogy félre értették.   Emlékszem, velem nagyon sokszor előfordult és rettentő zavaró volt, hogy ebből sokszor poént is csináltak. Ilyenkor úgy éreztem, hogy nem…..
Minden egyes embernek, igen, még neked is kedves Olvasó, van belső beszéde.  De nem mindegy, hogy mit és hogy mondasz még a fejedben sem, figyelj oda rá!   Képes vagy trágárul és nyomdafestéket nem tűrő módon kommunikálni. Pedig ez egy nagyon fontos dolog, mivel a nap minden szakaszában, minden…..
A legtöbb ember azt hiszi, a pozitív gondolkodás baromság, mert ha pozitívan látod a világot, elveszíted a realitás érzéked. Ilyenkor nyelek egy nagyot és megkérdezem... "Mi van?"   Tudni kell, hogy a pozitív gondolkodás, életszemlélet nem összekeverendő a mesevilággal! Nem rózsaszín az ég és…..
Te is aggódsz, mi van ha valaki kibeszél a hátad mögött? Azon rágódsz, vajon mit szólnak majd, ha meglátják az új ruhád, vagy mit gondolnak majd, ha kimondod a véleményed? Ne foglalkozz velük, te csak törődj a saját életed menedzselésével.   Mindenki tudja, hogy nem szabad, hogy befolyásoljon…..
Sokszor fordult már elő, hogy rajta kaptad magad, már megint azon gondolkodsz "Mi lesz, ha...", vagy "Mi van akkor, ha...", vagy "Mi lenne akkor, ha..."? Ezek mind felesleges stressz források, de szükség van erre? Szerintem nincs!   Egy 14 éves sráctól, Gellérttől kaptam az ihletet ennek a cikknek…..
Biztosan te is töprengtél már azon, miért nem haladsz az életedben előre! Felsorolok neked most 3 olyan dolgot, ami rámutat, miben kell változtatnod, ha teljesebb életet szeretnél élni.   Ültem a gép előtt és töprengtem azon, mit kellene még ma csinálnom, de még a napi cikkemmel sem végeztem! Még…..
Nehezen barátkozol és nem érted, miért nem nyitnak feléd az emberek? Ezek a trükkök segíteni fognak, hogy könnyebben ismerkedj másokkal.  A minap belefutottam egy cikkbe a közösségi médiában, ami azt taglalta, hogy nehéz barátokat, ismerősöket, beszélgető partnereket szerezni. Sokan vannak úgy,…..
Miért ragaszkodunk a falainkhoz? Miért nem lépünk ki mögülük? Nem lehet, hogy jobban szeretjük őket, mint a saját életünket? Mi van akkor, ha igen? De nem éri meg, mert lemaradsz az életről! Találkoztam már rengeteg emberrel, és még több különös történettel. Mindenkinek más, mindenkinek van benne…..
Mit szeretne mindenki jobban, mint jobbnak lenni, amiben kicsit gyengébbnek érezzük magunkat. Ne félj segítséget kérni!   "Nem elég jó a nyelvtudásom, nincs elég önuralmam, nem elég jó a testem." Ezeken lehet változtatni, csak magunkban kell az elhatározást meghozni. "Felkeresek egy nyelvtanárt,…..
Sokan, sokféle meggondolatlan fogadalmat tesznek, amit később úgysem tartanak be. Egy könyv felett ülve, majd egy közösségi média posztban is szembe jött velem nem rég ez a kérdés. Miért adják fel az emberek az újévi fogadalmaikat? Töprengtem rajta és a megoldást a saját életemben találtam meg.…..
Itt a karácsony a nyakunkon, de még sehol a hangulat? Meg tudom érteni. A rohanás, a készülődés, takarítás, ajándék csomagolás, "kinek mit vegyek?". Ezek nem igazán a karácsony hangulatát hozzák el nekünk, hanem csak egy nagy adag stresszt és kiégés környéki állapotot, mert a káosz eluralkodik…..
Sokat gondolkodtam azon, hogy az emberek miért nem képesek a saját árnyékukból kilépni és megtenni, amit szeretnének, ezért adok 3+1 tippet, ami nekem is segített. Én 17 éves koromban elköltöztem otthonról, mert úgy éreztem, az a családi háttér, amiben éltem, nem hogy nem támogat, még anyagi…..
Amikor kicsi voltam, nekem mindig azt mondta anyu, "keménynek és kitartónak kell lenni, nem szabad feladni azt, amiért harcolni akarsz és sose felejtsd el, hogy honnan jöttél". Az viszont nem mondta, valószínűleg, mert Ő sem tanulta meg, hogy a rossz dolgokat, hogy hagyjam a kuka mellett, hogy…..
Szeretném nektek egy kis sztorin keresztül bemutatni, min gondolkodtam ma hétvégén, a történet az Én írásom. Hideg, havas karácsony reggel volt. Jenő, a konyhában görnyedve, már a harmadik cognac-ját döntötte le, miközben magát sajnálta. Kirúgták, a felesége elhagyta és a villanyt is kikapcsolták…..
Az életben, rajtunk múlik, hogy az álmok és a vágyak, teljesülnek-e vagy sem. Az élet olyan, mint egy nehéz kövekkel megpakolt zsák, amit halálunkig fel kell vinnünk a hegy tetejére. Mindegy mennyi kő van benne, vehetsz ki, vagy tehetsz be, ez rád van bízva. A kövek a gondok, a stressz, a meg nem…..
Sokszor azokat a dolgokat csinálod, amiket a hónap, az év minden napján, mondhatni, robot üzemmódban éled le az életed.  De szembe jön egy idézet és megindul benned valami.. - Mi lenne, ha képes lennék lépni és változtatni? - Ki merjek lépni a komfort zónámból? - Megéri nekem a változás, a sok új…..
Sziasztok. Az életem, sosem volt az a mézes-mázos habos torta, mindig is benne voltam a krémjében. Kaptam rendesen az Élettől mindent, családon belüli erőszak, iskolai zaklatás, csak hogy néhányat kiemeljek ezek közül. 18 éves koromban elköltöztem otthonról, nem volt könnyű, mindenért saját magam…..
Sziasztok. Többen is megkérdezték, hogy mivel foglalkozom, mi a célom, mit akarok ezzel az egésszel, mi az ami miatt Én bele vágtam? “Hiszek abban, hogy ha a gyertyámmal meggyújtok egy másik gyertyát,attól az én gyertyám nem lesz halványabb, hanem a világ lesz fényesebb.“ A mai rohanó világban,…..
Kisgyerek voltál, Benned szenvedély, Hogy tűzoltó, zenész, Vagy éppen pap legyél. S ahogy nőttél, Gyorsan cseperedtél, Magad körül mindent, Reálissá tettél. Ért sok fájdalom, Durva, S sértő szavak, Ezért húztál lassan, Magad köré falat. Ezernyi jó közt, Millió rossz dolog, A tömegből…..