Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hcpetrov

2 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg a nyár, ideje valami igazán jó uticélt választani! Ebben az írásomban azoknak szeretnék pár gyakorlati tanácsot adni, akik Moldova mellett döntenek. Igazából ezek a témák amiket itt felvetek, mind-mind külön cikket érdemelnének (remélhetően egyszer majd erre is sor kerül), de most csak annyi…..
Több sajtóorgánum is megírta, hogy a magyar és az ukrán fél a legmagasabb érintett szinten tárgyalnak a Záhonyból Munkácsig meghosszabbított, végig normál nyomtávolságú pályán közlekedő, közvetlen InterCity vonatforgalom elindításáról. Az eredetinek tekinthető hír az orosz rzd-partner.ru portáltól…..
Fotó: Németh Viktor © Még több kép itt. Németh Viktor gondolt egyet és elrándult Csernobilba megnézni, milyen Pripjaty szellemvárosa turistaszemmel. Beszámolója nem csak a klassz fotók és a túravezetőtől hallott pikáns anekdoták miatt érdekesek, de hasznos tudnivalók…..
Blogunk első igazán nagy sikert aratott írásában Laptoptáskás ügynök szerzőtársunk osztotta meg a portugál fővárosban, és az ottani villamosokkal szerzett élményeit. Ezen a nyáron kis alkotói közösségünk újabb tagja látogatta meg a legnyugatibb fekvésű európai…..
Kedves Vittore! Küldöm az én történetemet a kerékpárszállítással kapcsolatban. Tisztelt MÁV-Start Zrt. Ügyfélszolgálata! Panasszal kívánok élni az egyik jegyvizsgálójukkal szemben. Történt, hogy 2012. július 27-én kerékpárral utaztam Kelenföldről Sopronba –érvényes…..
hcpetrov 2012.09.11 10:00:08
@Fekete bárány: "Továbbá mivel bringával volt, így -szabályokat megszegve ugyan- de tekerhetett a megfelelő vonat/kocsi részhez. "

Nem szegtem meg a szabályokat, mivel a kerékpárszállítás csak nemzetközi forgalomban engedélyezett a kerékpárszállító kocsiban jelen vonaton.

Ha nincs biztosítva a kerékpárszállító kocsi, akkor a kocsik előterében is szállítható kerékpár.

A tiltó szabály pontos leírását hol találhatom meg?
hcpetrov 2012.09.11 10:12:42
@Fekete bárány: Én mindig tolni szoktam peronon a kerékpárt. :)
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
Míg mi a tévé / kivetítő előtt ittuk a sört és rágtuk a sósmogyorót, egy olvasónk (Attila, alias Sziki) inkább kiruccant a festői Kijevbe harmadmagával, hogy élőben tekintse meg a Svédország-Anglia derbit. Találkozott 150 Ft-os sörökkel, vicces kedvű britekkel, a derbit pedig…..
Új MÁV blog Vonateltérítés 2011.11.23 07:00:00
Aki a vasutat választja munkahelyének, netán hivatásának, mint jó magam is,  egy két dolgot nem árt tudni erről a közlekedési ágról. Mindenféle vasúti iskolában, tanfolyamon vagy  egyéb képzésen, ahol vasúti ismereteket tanítanak, amit a tanulókkal legelőször…..
Gy. levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy szerinte a Kelenföldi pályaudvar vágányait nem megfelelően használják ki. Észrevette, hogy az esetek 80%-ában csak két vágányra irányítják a vonatokat, a többi meg kihasználatlanul marad. Gy. fel is teszi a kérdést, vajon miért nem…..
Új MÁV blog Hurrá, nyaralunk! 2011.08.12 08:28:00
Tegnap barátnőmmel elhatároztuk, hogy felkeressük Esztergomot és ha már ott vagyunk, akkor átruccanunk Szlovákiába is a párkányi hídon keresztül. Zuglóból indultunk, s felszálltunk az első Nyugatiba tartó vonatra. Pár perc alat meg is érkeztünk. A Nyugati-pályaudvarnál…..
Pont tegnap írtam, hogy nem küldöm el a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatának a blogra érkező olvasói leveleket, erre ma jött a válaszuk egy korábbi levélre. A múltkori levélben éppen Orsi elmélkedett azon, vajon miért is nem lehet a vonatokon bankkártyával jegyet venni?…..
hcpetrov 2011.05.05 19:08:20
@TrueY: WiFi már van a vonatokon, igaz a GYSEV-nél.

A legtöbb GYSEV-es kocsiban rá lehet kapcsolódni a vezeték nélküli netre!
No komment.Tisztelt MÁV Illetékesek!Ma telefonáltam az ügyfélszolgálatnak is. Ez a levél csak az események leírását szolgálja.http://videa.hu/videok/hirek-politika/reszeg-mav-alkalmazott-dohanyzok-eroszakos-alkalmazottak-kisajatitjak-EZqbNkSax81t8JDd 2011. 03. 08.17:40Ferencváros…..
Új MÁV blog Menetrendváltozás 2010.12.08 15:51:00
December 12-én életbe lép a 2010/2011-es menetrend2010. december 12-tõl változik az éves vasúti menetrend, számos részében megújult kínálati lehetõséget biztosítva azoknak, akik belföldi vagy nemzetközi utazásukhoz a vasutat választják.Az új menetrend életbe lépésével…..
Az alábbi észrevételt elküldtem az Ügyfélszolgálatnak is, választ még nem kaptam.      Tisztelt  Ügyfélszolgálat! Örömmel tapasztaltam, hogy a 2010-2011. évi vasúti menetrend felkerült a Máv honlapjára. Ugyanakkor számomra érthetetlen, hogy miért egy NEM…..
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
Ma úgy látszik bankos napunk van, szegény Wágner úr a számláin izgul, teljes joggal, hétfőn ugyanis őrült, összevissza adatokat kapott a Budapest Banknál vezetett két számlája állásáról. Ráadásul, mit tesz isten, a valódinál jóval kisebb összegekről. A bank elismerte a…..
Olvasónk panaszában nem arról ír, hogy valaki valamilyen feladatot nem szabályszerűen végzett volna el, csupán arról, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket újra kellene gondolni. Ilyene a menetjegyek árának visszatérítésére vonatkozó szabály is, ha az utas lemond az…..
hcpetrov 2010.06.02 21:49:36
www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14c03a74b8aa7d

Olvassátok el! Erről miért nincs tájékoztatás szélesebb körben?
 "Kárpátalja Expressz néven indult nosztalgiavonat pénteken: a Monarchia körvasútjának Ukrajnán és Románián keresztülívelő kárpátaljai szakaszán visszatért a Nyugati pályaudvarra. A történelmi vonatkirándulás célja a regionális együttműködés felélesztése…..
Van? Igen? Nosza, kuldj egy mailt...
hcpetrov 2010.01.18 14:36:32
Új MÁV blog Csalóka kijelző 2010.01.05 09:14:35
FayeFaye egy barátja elé szeretett volna kimenni Ferihegyre. Időben kiment az állomásra, felszállt a kijelző által kiírt vonatra, igaz nem volt ott senki és a vágány előtti táblán sem írtak semmit. Majd 2 perccel az indulás után gyanakodni kezdett, hogy valami nem kerek. Az eresz…..
hcpetrov 2010.01.05 10:31:21
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: álomáson (sic!) helyesen írni alapdolog szerintem.
Olvasónk megvette elővételben a jegyét az ünnepekre. 22-én szeretett volna utazni, de a MÁV, csak 20%-os kezelési költség fejében akarta visszaváltani, pedig szerintem jogos lett volna a díjmentes visszaváltás is, hiszen nem lehet tudni mi lesz ha megint esik egy kis hó, vagy leesik…..
hcpetrov 2010.01.04 15:46:45
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:

Segítek nektek Vörös barátunk helyett ( aki biztos elégedett magával az információ visszatartása miatt )

www.mav-start.hu/res/mav_start_szusz_1.pdf

Ebben a fájlban I. cím, ami a 26. oldal.

Aki jobbat talál nyugodtan ossza meg.
hcpetrov 2010.01.04 17:50:40
hcpetrov 2010.01.04 22:19:05
@geosvuk: Na ja, de nem a helyesírásomat kell lehúzni.
Begbie: Nem tudjátok, hova tűnt a Halottnak a csók a Viasat 3-ról? Ezúttal is a nézettség áll a dolog hátterében. De azt ígérték, hogy valamikor később leadják majd az elmaradt három részt is. Reménykedjünk, hogy a teljes sorozat vagy legalább az évad ismétlésével együtt.…..
Olvasónk meglepődött, amikor megtudta, hogy a belföldi vonatozás jóval drágább, mint a nemzetközi. Budapest – Békéscsaba távért többet fizetett, mint a hosszabb, Budapest – Pozsony távért:Kedves MÁV-figyelő!Remek a blog csak így tovább! Kivételesen nekem is lenne egy…..
A vdszsz.hu bitpazarlás, vagy már másként nem tudják a lelket tartani Gombos Gyurkáékban?"Úgy tűnik, nem csak szerintünk nem volt minden rendben a sztrájkok idején a vasúti közlekedés biztonságával:"Az alábbi levelet sikerült úgy értelmezni, hogy igazuk van. Pedig…..
hcpetrov 2008.04.06 15:48:15
index.hu/gazdasag/magyar/vsztr080406/
Megint sztrájk lesz, méghozzá ma éjféltől!!