Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesteri Margarita

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
-Miért ne, ha azt írja az Elvira, hogy lehet? Gondolhatta olvasónk, aki a Helikon IC-vel szeretett volna Budapestről Siófokra utazni és biciklijét is vitte magával. De hiába írta a MÁV az interneten, hogy a vonaton szállítható bicikli, nem volt olyan kocsi, ahol elhelyezhette volna,…..
Mesteri Margarita 2009.09.01 17:09:51
@Comandante en Jefe @Rapi: nem tudom, ugyanúgy kerestem-e, mint Rapi, de pl. most nézek Szegedre vonatokat, és ott is úgy van, hogy "két vonat" indul ugyanakkor (mondjuk nincs egy percnyi eltérés az érkezési időpontok között), az "egyik" helyjegyköteles, a "másik" nem. És az utóbbi is IC, ha megnézem a részletes infókat.

Ja, és bejelöltem a kerékpárszállítást is :)

@hungeri: ezt már egy másik posztnál is kérdeztem, hogy mi van akkor, ha az adott vonatot kerékpárszállításra alkalmasnak jelöli a menetrend, de nem raktak rá ilyen kocsit & teszemazt jön a Déliből, ahol felszálltak rá hárman. Ketten mondjuk Székesfehérváron szállnánk fel, de az már öt... várjuk a következő vonatot?
Régóta szeretnék írni a Stadler vonatokról és a kerékpárszállításról, mert szerintem a nálunk közlekedő vonatokon ezt igen rosszul oldották meg. Ne legyen félreértés, nem fikázom a Flirteket, csak be szeretném mutatni, hogy máshol hogy működik ez.Nálunk ugye a WC mellett a…..
Az európai uniós követelményekkel összhangban változik a magyar vasúti szabályozás. A kiemelt célok között szerepel - a nemzetközi vasúti személyszállítás liberalizációja mellett -, a nemzetközi és belföldi utasjogok érvényesülésének hatékonyabb biztosítása, az utasok…..
Ismét sikerült leporolni azt az örökzöld témát, hogy az Európai Unió eurómilliókat költ propagandára, saját maga fényezésére. Hiába, a nyár már csak ilyen, az eurokraták nyaralnak, az uborkák újra görbülhetnek, kell valami hír... Az uniós kommunikációt kiveséző svéd…..
Valaki szólhatna már a pártoknak, hogy bő egy hét múlva nem magyar parlamenti választások lesznek, hanem ep-s voksolás.Persze a széles látókörrel rendelkező, külföldi politikát is jól ismerők figyelmeztetnek, a Lajtán túl sincs másképp, a pártok ott is kicsinyes, belpolitikai…..
Mesteri Margarita 2009.05.30 09:39:24
@igazitrebitsch: kész. Ennyi. Leírtad a lényeget :)
A belpolitikával lehet még mit kezdeni, mert úgy egyébként választástól választásig abban az 5 évben piszkosul senki nem mond semmit, hogy mi történik a messzi Brüsszelben.
Persze most azért ajánlgatják az EP és más EU-s intézmények honlapját, meg lehet találni ilyen cikkeket, mint pl. ez:
http://budapest.cafebabel.com/hu/post/2009/05/21/EP_kepviselok_merlege

De összességében a _folyamatos_ kommunikáció hiányzik. Hogy valós időben értesüljünk arról, hogy épp mi van terítéken az EP előtt, és a mi képviselőink mit tesznek ezzel kapcsolatban. Van-e a híradóknak EU-s műsora? Van-e az online médiában állandó jelleggel EP-s (direkt nem csak EU-st írtam) rovata?
Mesteri Margarita 2009.05.30 09:41:12
@ehhh: "hogy milyen jo lenne, ha a kampany csak a programjaik bemutatasat szolgalhatna, na ja, ha lennenek programjaik..... "

Kevesebb óriásplakát, több tartalom! :D
Két hét gyorsan elrepült, és a sonka- és bejglimérgezés után jól esik végre újra vasárnap esténként Cobrát nézni. A fél Örs a reggeli kávéját egy sárga benzinkútnál iszogatja. Semir és Chris között lightos kacérkodás folyik. Semir az elemkavalkádban nem tudja…..
Tegnap (azaz kedden) utaztam a martonvásári vonaton Kelenföld felé. A vonat 14:54-kor indult Érd-alsóról. Kint bőven 20 fok felett járt a hőmérséklet, egy pólóban is izzadtam. Felszálltam a vonatra, leültem, és akkor éreztem, hogy tűz forró a fűtőtest. A probléma ezzel annyi…..
Mesteri Margarita 2009.04.19 21:32:47
@BKV figyelő: én meg a homlokomra ragasztom, aztán lehet rám mutogatni :-P

Ezen a héten többször jött "kék" mint "piros" vonat napközben (tehát amikor meleg volt) Martonból/-felé, illetve Battára, mindegyiken, kivétel nélkül fűtöttek. A legrosszabb az, amikor az ülésből dől a forróság, akkor inkább végigállom az - amúgy nem túl hosszú - utat.
Biztos minden utas találkozott már a MÁV pályaudvarain érdekes utasokkal. Vannak, olyanok, akik utazásra kérnek pénzt (persze tudjuk, hogy másra kell), vannak olyanok, akik az ember mobiltelefonját akarják elkérni (amivel elrohannak), és vannak olyanok is, akik füvet, egyéb drogokat…..
Mesteri Margarita 2009.04.19 21:24:59
@scooby doo: a Déliben vasárnap délelőttönként valami zenés áhítat is van a posta melletti pékbolttal szemben :)

Egyébként semmi újat nem tudok hozzátenni: fel szoktam ajánlani, hogy jöjjenek velem a pénztárhoz, illetve ha van nálam szendvics, akkor azt - nem mindig szoktak élni a lehetőséggel.
Kapunk a nyakunkba többek között Quimby-t, PASO-t, 30Y-t a nagyszínpadon és persze a kisszínpadon egy rakás helybéli, borgödörben sikert aratott zenekart: ez lesz a II. Első Fesztivál.Valami mozgás Érden, ez irtó furcsa egyébként! Ráadásul a Kilométeres Utcabál full playback…..
Amikor a felújított állomások, megállóhelyek szétverése mint téma előkerül, akkor Barosstelep megállóhelyről is szó esik. A felújított állomások közül a vandálok ezt verték szét, már az első héten. Barosstelep megállóhely az érdi fejlesztések keretein belül épült a…..
Mesteri Margarita 2009.04.14 07:50:51
@Ákibard!: de mi (én) olyan kameráról beszélünk, ami rögzít és egy hétig tárolja a felvételeket, mint a Flirt-ökön.

Az meg, hogy csak bejelentés után nézzék meg a képeket, hülyeség. Az érdi állomásokon mondjuk lehet, hogy működne a szemmozgalom, de egy ilyen kihalt állomáson, mint Barosstelep, hát nem hiszem.
Mesteri Margarita 2009.04.14 07:57:17
@Jegkoko: most melyik vonalról beszélsz?

Az Érd felsői (~40-es) után Érdliget, Nagytétény-Diósd és Barosstelep van Budatétény előtt, utána Háros, ami tényleg nagyon közel van Budatétényhez, látni lehet a két állomást, a vonat pedig fel sem tud gyorsulni, egyszerűen csak átcsorog a másik állomásra.

Egyébként néha tényleg bosszantó, hogy minek álltunk meg azért az 1-2 emberért, aki fel/le akar szállni, de ha te vagy én lennénk az az 1-2 ember, akiknek amúgy is óránként jön egy vonat, akkor lehet, nem így gondolnánk.

Azoknak, akiknek Érd alsó és felső jó, nagyon ki van nyalva a segge (nekem is), legalábbis ha a környező megállókat nézem: megállnak balatoni gyorsok, martoni, fehérvári, szabolcsi vonatok...

Amúgy azok a martoniak, amik Érd alsótól nem álltak meg Kelenföldig, gyorsított személyvonatok voltak. Most is vannak gysz-ok, csak pl. Pusztaszabolcsig mindenhol megáll, utána meg Dunaújvárosig suhan. Én is szerettem, hogy negyedóra alatt Kelenföldre értem, de a BudapestBérlet bevezetésével adott volt, hogy így fog megváltozni.
Olvasónk a MÁV weblapján az ajánlatok menüpont alatt egy érdekes információt talált. A cég „Bringázz és vonatozz a munkába” névvel akciót indított a biciklisekért. Biciklis utasunk szerint az akció részben csak beetetés, mert olyan vonalakkal hirdetik, ahol szinte…..
Elnézést kérek azoktól, akiket zavar, hogy a blog bejegyzéseiben ilyen sűrűn előkerül Érd, és az itteni állapotok. Érdiként úgy hiszem beszélnem kell az itteni hiányosságokról, mert ezekkel egyébként nem foglalkozik senki. Az alábbi levelet fogom küldeni a MÁV-nak a nap…..
Mesteri Margarita 2009.04.09 21:18:54
@Fly_G_Fly: mármint közmunkát végzőkre gondolsz, ugye? :)
Mesteri Margarita 2009.04.10 07:21:00
@scooby doo: nem felújított, de nincs ablaka betörve az ablaka, nincs totálisan összefújva, lelakva (Budafok-Belváros épülete megvan? na az borzalmas)

Itt egy kép, sajátom még nincs róla:

www.vasutallomasok.hu/kepek/e/erd_felk.jpg

Martonvásáré ellenben tönkre van vágva, és attól, hogy nem felújított, még szomorú; de én a felújított állomásokért inkább haragszom. Nem azért, mert pl. Érd alsó és felső is felújított, és én ezeket használom a legtöbbször, hanem mert ezekre már lehetett volna vigyázni (=kamera).
Mesteri Margarita 2009.04.10 07:26:38
@Mesteri Margarita: bocs a szóismétlésért :$

Szóval nem azt mondom, hogy ami régi, azt verjék csak szét, legalább hamarabb felújítják, mert e kettő között nincs összefüggés.

Én örülök a Kelenföldi pu. régi-új vágányainak is, az 1-2-est használom, és örömmel tapasztaltam, hogy még nincs széttörve a pad, felszedve a viacolor, nem nő ki a gaz sem közüle és megvannak az órák is. Örültem Baross telepnek, mert esztétikailag is sokat dob az utazáson, hogy közben milyen helyeken áll meg a vonat.
Lehet azt mondani, hogy az ilyenek meg sem érdemlik, de ez gyerekes és nem is vezet sehova.
Megépítették, lehet fújni, hogy miért oda és miért nem ide, és ha leamortizálták, akkor lehet szajkózni, hogy én megmondtam, bezzeg ha másik állomást újítottak fel... de ezek nem visznek előbbre.
Érd városközpontjáról lehet jót és rosszat is mondani. Én most egy kicsit a rosszról mesélnék, persze lesz majd jó is. 2005 augusztusában nyílt meg az érdi Stop Shop bevásárló park, amiben helyet kapott a Volánbusz pályaudvar is, ami régen a Kálvin téren volt. A…..
Mesteri Margarita 2009.04.09 21:19:53
@BKV figyelő: miazhogynemkellidepark?! A múzeum kertje egy kincs, pedig kertes házban lakom, úgymond nem szorulok rá a parkokra :)

De most mi legyen a régi buszpályaudvar helyén? Még egy irodaház? Lakópark? Üzletközpont?

Ha nem park, akkor... legyen görkorizásra alkalmas terület ;) Amit télen jégkoripályává alakítanak... (engem meg valaki ébresszen fel)

Mesteri Margarita 2009.04.09 21:21:43
@rrroka: én is megbékéltem már vele :)
Az érdi bringázásról meg épp ma adtam le egy beadandót, és ennek örömére előszedtem a saját drótszamaramat, de be kellett látnom, hogy sajnos még mindig nem nagyon tudok másfelé tekerni, mint Ófalu, és ez sem igazán biztonságos...
Mesteri Margarita 2009.04.10 07:02:25
@rrroka: azért készült, hogy megússzam a vizsgát :) úgyhogy nem terjesztem, de kinyomtatva elolvashatod a jelenlétemben, és persze titoktartási nyilatkozatot is írunk... Viszont nem tudom, olvastad-e a teljes Érdi Kerékpáros Koncepciót, de egy délutánt megér!
Az előző városvezetés törvénysértő módon értékesítette a Sportcsarnokhoz tartozó telket, így az erre vonatkozó adásvételi szerződés semmis - döntött a bíróság. Az ítélet jogerős, és mert a többi, Sportcsarnokkal kapcsolatos megállapodás ezzel a szerződéssel…..
Gál M. Bocsi 2009.04.08 16:15:04
Biztos észrevettétek, hogy az utóbbi időben kevesebbet írok erre a blogra. Ennek több oka van. Egyik az, hogy hamarosan itt az „éreccségi” és sokat kell tanulni a szóbeli és az írásbeli vizsgákra is. Másik ok, hogy a két másik blog az összes „blogokra…..
Mesteri Margarita 2009.04.09 15:40:56
@blarke: jajmár :) Érettségitől majdnem mindeki fosik, sztem még te is. Én is, bár nekünk volt vizsgarendszer a gimi 4 évében is, igaz, negyedévente, mégis: az érettségi az az Érettségi volt. Hét hónappal később az első vizsgaidőszak miatt sem izgultam annyira, mint anno érettségi előtt (pedig nem léggömbhámozó szakon vagyok).

Misi: kitartást, tudom hogy nem vígasztal, de lesz még láblógatós időd, amikor egész nap blogolhatsz majd :)
Mióta megalakult a MÁV-Start, mint vasúti személyszállító részvénytársaság, a vasút fejlődése láthatólag beindult. Persze lehet azt mondani, hogy hülye vagyok, de ez szerintem így van. Legalábbis az elővárosban. Újból középpontba került az utas. Olyan fejlesztések indultak…..
Na, milyen választások lesznek Magyarországon? A címet olvasva egyértelmű lenne a felelet, de inkább elmesélem egy ismerősöm EU-s előadásán az általános iskolás hetedik osztályosok válaszát erre a kérdésre, akik – bizonyítva, hogy a tizenhárom évesek is képben vannak a…..
Mesteri Margarita 2009.04.02 12:40:28
@agyvihar: pontosan! A folyamatos kommunikáció lenne hasznos, nem csak az EP-képviselők, hanem a "hazaiak" tekitetében. Kicsit úgy tűnhet, csak a kampányidőszakban jut eszükbe, hogy van a Nép és velük kommunikálni kéne, tájékoztatni őket és néha a véleményüket is kikérni (persze mértékkel, mondjuk kompetencia függvényében).
Perpill viszont azokon sem lepődök meg, akik ilyenkor rácsodálkoznak, hogy *Mi? EU? Jééé, tényleg!*
Az számomra rendkívül hihetetlen, hogy másodpercre pontosan megmondják mikor ért be a vonat. Ha a kijelzőn 15 perc van minek kell cigánykodni 10 másodpercen? Ilyenkor bezzeg mp-re pontosan tudnak mindent, amikor tájékoztatni kell az utast, akkor meg 10 perc +/- belefér.... Ismét egy…..
A MÁV kedden kiadott egy közleményt, melyben arról tájékoztatták az utasokat, hogy baleset miatt a pusztaszabolcsi „akváriumból” nem tudnak kiállni a „delfinek” szerdán, ezért a vonalon a Flörtök helyett időnként régebbi vonatok közlekednek majd. A…..
Mesteri Margarita 2009.03.27 09:19:54
@@kukac@: szerda reggel megnéztem Elvirát (ami ugye át van eleve irányítva a mav-start.hu-ra), akkor reggel csak a kisiklás miatt kevesebb Flirt és több "kék" lesz témájú hír volt fenn.

Egyébként nekem még kényelmesebb is, hiszen alsó és felső között 2-3 perc tévolság van + ott a buszpályaudvar is, ha nagyon nem jön semmi a síneken... de aki egy-egy állomással odébb várt, az sokkal jobban megszívta. Nagytétény-Érdligetnél semmi tájékoztató nincs (kijelző, hangosbemondó), vagy pl. Martonvásárról, Tárnokról nem tudsz pusztaszabolcsira átszállni, vagy ugyanígy Érd Nagyállomás sem esik mindig útba / illetve állnak meg ott vonatok.
Mivel apu a Postánál dolgozik, mint kézbesítő, rajta keresztül tapasztalom, milyen is az igazi, nehéz munka. Menni kell, hóban, fagyban, és a 40 fokban is, nincs mese, mindezt valami nevetséges összegért. Motorral, biciklivel vagy gyalog. Attól függ éppen mi van kéznél. Talán…..