Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andor a kicsi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozinapló Az ír (kritika) 2019.11.23 15:20:56
Martin Scorsese 10 legjobb rendezését ITT rangsoroltam.   Frank Sheeran (Robert De Niro) a második világégés pokla után hamarosan a maffia kötelékében találja magát. Kezdetben apróbb megbízásokat kap csak, de fokozatosan egyre jobban kezdenek bízni benne, s a férfi egyre feljebb jut a…..
Andor a kicsi 2019.11.26 20:29:21
Egyik legjobb leírás eddig, amit olvastam. Nagyjából hasonlókat váltott ki belőlem is:

elképesztően sok és mély rétege van a filmnek; aki leküzdi a vontatottság érzetét és hagyja magát mélyen belesodródni egy maffiózó emberi sorsába; azt meg fogja érinteni ez a film.

Mely rétegek merültek fel nálunk a film megnézése után?
- predesztináció az emberi sorsokban (még halálán sem tud kilépni az ember elveinek korlátaiból; pedig látja: a családja, az élete ment rá)
- az öregedés könyörtelen egyenrangú igazságossága gazdagra szegényre
- élet értelme és tartalma a halál kapujából: egy teljes életút kerül elénk, talán úgy ahogy a teremtő elé kerülhet az utolsó nap után...ahol már nem a pénz, a gazdagság, az autók boldogságot hozó világa; nem a szexuális aberráció vagy a nőideálok bűvköre az ami számít...
- a politikai életben a valódi irányítók létének szinte "transzcendens" titka (valakik -akik a filmben sem szerepelnek- az ország leghatalmasabb embereinek is parancsolnak; felsőbb utasításra likvidálják a fő vezetőt)..
- a történet sajnos végtelen, nem változott semmi; generációról generációra száll tovább a politika aljassága... csak a szereplők cserélődnek; de a valós bűnök nem lepleződnek le! Talán -kicsit szelídebb formában- ma is ugyanígy folytatódik a világban.
- boldog élet út-e a leghatalmasabbaké?
- a "gonosz ember" főszereplő közelebbről megvizsgálva igenis emberi! Saját erkölcsi normáinak végtelen követésével: ha eltekintenénk a normaválasztás katasztrofális voltától; akkor akár szimpatikus egyenes embernek is értékelhető
- a maffia működését a távoli, érthetetlen világából belopja a mindennapjaink (politikai) világába; lehetetlen úgy nézni, hogy közben nem merül fel...vajon mára mi változott?

Nekünk mindenesetre ilyen témákat ébresztett a film; nagyon nem bántuk meg, hogy végig ültük a 3 és félórát!!!