Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m_and_m

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
m_and_m 2021.07.26 12:35:20
@szombi: az nem a film színpadi átirata, mert a színdarab volt előszőr (1958 Claude Magnier) és azt dolgozták fel filmnek 1967-ben (a film írói között volt maga Funès is)
Július 1-től megszűnt a 22 euró alatti termékek vámmentessége, mégsem változik szinte semmi...
Mostanában sűrűn megfordulok a fővároshoz közeli Pilis és Visegrádi-hegység turistaútjain és örömmel látom, hogy egyre többen járják a jelzett turistautakat! Ez szerintem nagyon jó, hiszen az emberek végre kimozdulnak otthonról és a természetben próbálják megtalálni a felüdülést, kikapcsolódást.…..
Az 1935-től Kodachrome néven forgalmazott diapozitív (Európában pedig az Agfacolor) tette lehetővé a színes fotózás tömeges elterjedését. Az Egyesült Államokban a Kodaktól kapható film sajátos színvilága oly annyira jellemzővé vált a korszakra, hogy a korabeli színes képeken látható "mesevilág"…..
HaHa foglalkoztat a kések világa és akár egy komolyabb gyűjtemény létrehozásába is belefognál, akkor az első lépés mindenképp a tervezés kell legyen. Mint ahogy minden más gyűjteménynél, ennél is vannak olyan szempontok és tényezők, amelyeket nem lehet szem elől téveszteni, legalábbis ha értékes,…..
Hosszú úton mentek végig a AAA-játékok míg eljutottunk a mai szintre, és sokaknak nevetséges lehet már az, ami lassan 30 éve a kor legmodernebb vívmányának számított. A 20. század vége felé - nevezetesen a 90-es években - nagyot ugrott színvonalában a játékipar - annak is nevezetesen a ma már csak…..
m_and_m 2020.06.28 08:29:01
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
m_and_m 2020.06.21 21:59:45
@bioLarzen: talán képkazetta lett volna, ami nem is lett volna, anyira furcsa, ha figyelembe vesszük, hogy akkoriban használatos volt már a hangkazetta, vagy különösen a hangszalag. De ugye ott volt még a hanglemez, vagy a képlemez (mert, hogy ilyen is volt)
Na de! Ezek helyett létrejött az erőltetett és gyakorlatilag szóismétlő CD lemez, DVD lemez.
m_and_m 2020.06.21 22:47:23
@JTom: ha már bacon...szegény szalonna szavunkat szépen kitúrta... Ma már a tábortűznél is bacont sütünk, és a polcokon is a baconöző paraszt szobrocskája van
m_and_m 2020.06.22 06:49:20
@IamTwo: olvass utána! A magyar nyelvben nincs olyan élelmiszer, hogy bacon. A sertés, minden ilyen jellegű részének mégvan a magyar neve, attól függően, hogy pontosan melyik és milyen részről van szó (és ugyanígy a más nyelvekben is). Egyik se a bacon. A bacon angol szó, szótárilag a jelentése: szalonna.
Ez a békönözés, csak az utóbbi 15-20 évben terjedt el és szóta szenvedünk vele
1918. A spartanburgi (Dél-Karolina, Egyesült Államok) Camp Wadsworth újoncai bajonettel gyakorlatoznak, lövészárok támadást..
Olcsók voltak és rettenetesek, mindenki így emlékszik rájuk, de vajon hogyan készültek az ipar alkimistáinak remekművei?..
m_and_m 2020.05.04 18:46:09
@amatőr: ennyire sohasem voltam az alkohol rabja
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
m_and_m 2020.04.26 13:40:26
@JTom: bizony, arról volt szó.
A botrány meg abból lett, hogy kiderült, nem kulcs, csak egy bón volt, ami részt vett a sorsoláson. Az akkori, a nyugati típusú marketing fogásokat nem ismerő szocialista állampolgár, rögtön átverést érzett
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
m_and_m 2020.04.05 20:40:21
@¿Qué tapas hay?: tehát, egy szimpla főút volt, 2x1 sávval, meg egy leálló sávval, ami csak a balesetveszélyt növelte (sokan bármikor nekiálltak előzni, mondván ott az a leállósáv, majd a másik átmegy oda)
Mostanában jó sokat vonatoztunk-villamosoztunk, úgyhogy ideje egy kis zenehallgatásnak. Persze a szokásos módon most is csavarunk egyet a dolgokon! A poptörténelem egyik legismertebb intróját halljuk... aztán valahogy teljesen másképp folytatódik az egész. Jim Steinman egy bizonyos Marvin Lee…..
1889. A 4554 méter magasságban - Európa legmagasabban fekvő menedékházának - a Capanna Regina Margherita építése..
m_and_m 2020.03.15 20:49:54
@fareszjó: ha nyom valahol a papucs, akkor egy vésővel igazítasz rajta. Télen is hordták, vastag gyapjúzoknival, meg volt olyan, hogy bőr szárat szegeltek rá. Zaandam-ban van egy skanzen és ott vagy egy fapapucs múzeum, nagyon érdekes.
Feleségemnek van fapapucsa. Volt hogy abban ment le kutyát sétáltatni.
Hollandiában pár éve láttunk vidéken kisfiút abban járni sőt, Amszterdam mellett egy útépítkezésnél egy ember is abban volt.
Sziasztok! Az előző bejegyzésemben bemutattam 10 általam preferált horror/thriller filmet. Halloween alkalmából készültem nektek egy újabb tízes listával, ezúttal a videójátékok világából. A felsorolásban megtalálhatóak játékok a 2000-es évek elején megjelentektől kezdve, egészen a közelmúltban…..
m_and_m 2019.11.03 22:03:18
Vinnyogtam már pár évvel ezelőtt, hogy meg kéne tenni, és akkor sem volt már friss ötlet. Az biztos, hogy nem leszek már fiatalabb, az öregedés pedig nagy lutri, nem tehetek úgy többé, mintha örökké élnék, pláne az idei év eddig eltelt időszaka alapján. Úgyhogy kész, eljött az idő. Pár nappal…..
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
m_and_m 2019.08.03 09:08:05
@nick papagiorgo: A "ne legyünk álszentek" bevezetés arra utalt, hogy a szappant elvinni sem ildomos. Tehát így, továbbra se értem miért gondolja ezt a blogger.
Ugye nem kell magyarázni, hogy a szövegkörnyezet mennyire fontos, mert az adja az igazi jelentését a szavaknak.
Robert Zemeckis különleges szatírája, mely hat Oscart nyert 1995-ben és amely Winston Groom hasonló című regényéből készült (eredeti címén: Forrest Gump, avagy "Egy együgyű fickó feljegyzései") óriási sikert aratott világszerte és mára az egyik legismertebb dráma lett a Föld összes kontinensén.…..
1885. Gyémántbányászok speciális kötélvasútja a dél-afrikai Kimberley gyémántbányájában..
m_and_m 2019.03.11 10:53:57
@gigabursch:
De hogy nincs . Ezt ne olyan laza hónak képzeld el, ami frissen esik. Ez egy betonkeményre összetömörödött, összefagyott hó réteg
Sorozatunkban most a lengyel „kötelezőket” listázzuk – egy nagyon szűk, ötös listán, ami természetesen egyéni preferenciák alapján bővíthető, kiegészíthető. Továbbra is olyan filmeket kerestünk, amelyek nemcsak közelebb visznek az ország filmművészetéhez, de az adott ország kultúrájáról,…..
Nagy rajongója vagyok az édes és a sós ízek találkozásának, illetve úgy alapból szeretem a kicsit extrémebb összeházasításokat, még ha ez a recept nem is nevezhető kifejezetten szélsőségesnek, de az elkészült végeredmény valahogy mégis sokkal komolyabb lett, mint amire előzetesen számítottam.…..
Az internet ma már hozzátartozik az életünkhöz, a történetét is ismerik sokan. A hatvanas évek végén az ARPANET volt az őse amiből kialakult, mai formájában a kilencvenes évek elejétől létezik. Nem is gondolnánk mennyiféle rendszer született már a hetvenes évektől, ami hasonló szolgáltatásokat…..
Múlt vasárnap vissza kellett állítani az órákat, és jövő tavasszal sem ússzuk meg, hogy egy órával kevesebbet alhassunk. Sajnos az óraátállítás sokak szervezetét megterheli, ezért összeszedtünk pár tanácsot, melyekkel leküzdhetőek a felmerülő nehézségek...