Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ildottore

43 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reméljük annyira jó, mint ezen a felvételen, ami nem illusztráció: Ezen a héten február 5-én, szombaton reggel 9:15-kor találkozunk a — közhely alert! — SPORT SZERELMESEIVEL a Hármashatárhegyi Fenyőgyöngye parkolóban, ami a téli Futóklubokban rendre a harmadik HHH…..
ildottore 2011.02.04 08:46:19
@angelday: találkozunk a sport szerelmeseivel, fácse.
látszik, hogy olvasod őket.
Történelmi, utolsó posztomat olvassátok, melyet a darhani műszaki egyetem tanári szobájából, Dzsingisz Kán mellől írok. Természetesen beszámolok majd a ma este tartandó búcsúbulimról (amennyiben maradnak értékelhető emlékképeim), és a hazaútról is, de azok a bejegyzések a…..
Nem csak az év, de az én mongóliai kirándulásom vége is egyre közelít, ez tipikusan az az időszak, mikor visszatekintünk az elmúlt hónapokra és elemezzük a velünk történteket. Én ezt 14 kép segítségével szeretném megtenni, melyeket önkényesen választottam ki Mongólia…..
A tél Mongóliában igencsak kemény, még el sem kezdődött igazán, de az elmúlt héten nappal sem emelkedett -20°C fölé a hőmérő higanyszála. Ez persze a helyieket nem viseli meg különösebben, sapkát, kesztyűt a legritkább esetben viselnek. Ellenben én máris Bear Gryllsnek…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
ildottore 2010.11.24 07:17:48
Tegnap pénz állt a házhoz. Persze nem a lottón nyertem, még csak nem is Black Jack sorsjeggyel (ami egyébként nagy kedvencem), egyszerűen a kezembe nyomták a novemberi fizetést. Mivel Mongólia hivatalos pénze, a Tugrik igencsak gyenge valuta, ráadásul nem használnak fém érméket,…..
A mai rövidke bejegyzésben tiszavirág életű modell karrierem egy fényképét osztom meg veletek. A választás nem fantasztikus alkatom, sőt nem is mozgáskultúrám miatt esett rám, egyszerűen csak én voltam elég magas a ruha viseléséhez.Nem tudom, hogy J.K. Rowling vagy Tolkien járt-…..
A statisztikák készítését általában valamilyen mérföldkőhöz szokták kötni, én most csupán az érdekesség kedvéért közlök pár adatot a blogról. Rendkívül sokat és sokfelé utazó barátaimnak és persze a Google mindent látó szemének hála eddig 23 országban klikkeltek a…..
Ha valaki Mongóliába látogat három dolgot mindenképpen elvárnak tőle: hogy igyon kumiszt, hogy aludjon jurtában és hogy lovagoljon. Az első kettőt már korábban behúztam, valljuk be, sem az ivás sem pedig az alvás nem esik nehezemre, de a lovaglástól tartottam egy kicsit.Úticélunk…..
Homályos emlékkép dereng fel előttem, talán még kislány koromban valamilyen búcsúban ültem életemben először és utoljára lovon. Pónin, körbe-körbe...A hétvégén felidézhetem az ott tanult lovaglási technikákat, ugyanis egy vidéki tanyára látogatunk.kösz a képet,…..
Majdnem egy hetes késéssel ma végre pont kerül a történet végére. A csúszásnak leginkább egészségügyi okai vannak, mondjuk úgy hogy speciális és igen hatékony fogyókúrán vettem részt az elmúlt napokban, melynek során több litertől kilogrammtól szabadultam meg sikeresen.…..
Belsőség Winkler Robi megkapja 2010.11.03 13:31:00
A Twitteren találtuk, illetve egy Raymond Bucher nevű Twitter-felhasználó töltötte fel a rejtélyes filmrészletet. Nem tudjuk, mi ez, valami reklám, filmrészlet vagy egy tévéműsor eleme, de a hasonlóság tagadhatatlan.  ..
"Energizálás történik..." - mondta Tihanyi Tamás távgyógyító a szépemlékű Budapest TV ezoterikus témájú műsorában, a képernyőn keresztül küldve az energiát a fővárosi kisnyugdíjasoknak. A videó megtekintése kihagyhatatlan élmény. vigyázat, hosszú poszt…..
Megkésve bár, de törve nem: Mongóliába érkezésem után két hónappal végre bemutathatom hogy hogyan is néz ki egy jurta belülről, és elmesélhetem, hogy milyen is benne aludni. De ne szaladjunk ennyire előre, a legutóbbi bejegyzésben még a vonaton ültem és hollywoodi sztárokhoz…..
Long way down, ez volt a címe a BBC 2 második legjobb sorozatának (természetesen a Top Gear után), melyben Ewan McGregor és Charley Boorman motorral járják be a Földet. A folytatásban, Long way round címmel Mongóliában is járnak, és beszámolójuk szerint itt érezték a legjobban…..
Volt időm rájönni, Mongóliában akkor vehetünk biztosra valamit, ha már megtörtént.Maybe: esetleg, talán. Ez a szavajárásuk. Méjbi ma megyünk a sivatagba, méjbi holnap. Méjbi egyáltalán nem.Nem izgulják túl a szervezést, sem az előkészületeket, a programmal sem…..
Csütörtök délutánra kiegyenesedtek a kérdőjelek: végleg eldőlt, hogy nekivágunk a nagy útnak. A cél a Góbi sivatagban található Hariin Khiid nevű energia központ, buddhista emlékhely, turistalátványosság. A hosszú utat ulánbátori átszállással Cайн шанд ("szen…..
Így tél közeledtével az emberi szervezet is megpróbál felkészülni a hidegre, többet eszünk, gyakrabban érezzük éhesnek magunkat. Különösen igaz ez rám, én ugyanis az augusztusi kánikulában is viszonylag sűrűn érzem éhesnek magamat. Talán a közelgő hideg, talán a…..
ildottore 2010.10.27 04:53:46
@tenegri : köszi, én inkább a fogyasztásban mélyültem el, de már azt is tudom, hogy pontosan hogyan készítik! a "áireg" nem volt különösebben meglepő, sós-joghurtos finom ital, az új "sin" válozatát ittam, azt mondják az öreg "hocsin" erősebb ízű.
Bizonyos dolgokat az ember megszállottan szerethet, túlzottan az élete részévé válhatnak. Ilyenkor használjuk a címben szereplő kifejezést.Példának okáért nekem sok egyéb mellett életem a Pick Szeged, az Újpest, a hőbörgés. Megfordítva életem a Veszprém és a Fradi utálata.…..
ildottore 2010.10.26 05:47:45
@tenegri : itt Darhanban kifejezetten szeretik az oroszokat, biztosan a határ közelsége miatt, de elhiszem hogy máshol nem felejtenek olyan könnyen. Egyébként a magyarokat még inkább kedvelik, ha megtudják honnan jöttem, mindig van egy-két kedves szavuk, pozitív megjegyzésük, gondolom ezt te is tapasztaltad.
Köszi a dícséretet, te mikor jártál itt?
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, gyorsan tisztázom a helyzetet: a bejegyzésben maximum idő, semmiképpen sem identitás zavar szerepel.Már sok szó esett a mongol kollegákról, barátokról, most a péntek esti vacsorát ragadnám meg apropóként részletesebb bemutatásukra.A péntek…..
ildottore 2010.10.26 07:55:23
@balákka: ez esetben Forrai uraságnak főzök, aki emailben fejtett helyesen
Belsőség 911 GT2 RS OMFG 2010.10.25 10:55:19
Ez nem autó, ez egy atomtöltetű, fenyegetően pulzáló, ezerlövetű bálnapénisz a saját, méret után csináltatott, szatén alsógatyánkban. Vélemények az azonos című írásunkról...
okt.  23.Azt mondják idézni csak klasszikusoktól szabad, engedtessék meg nekem most mégis a korábbi, Életed! című bejegyzésem egy darabjának kiemelése. -Életed a csoportkép! Megmagyarázhatatlan okokból a mongol ember megszállottan vágyik arra, hogy barátaival,…..
A cím idézet C. G. Jung: A termeszek töredezett tudatalattija című munkájából, és egyben a legutóbbi látogatásom tökéletes összefoglalója. Hetek óta készülök kirakni ezt a videót a Hangyász aktuális állásáról, csak nem jutottam oda a munkától. És persze az…..
ildottore 2010.10.22 06:44:22
A már tegnap az égen gyülekező fekete felhők végre nem esőt, hanem havat hoztak felénk Szibéria felől, így október 21-én este leesett az első hó Darhanban. ez még csak a bemelegítésA diákok és jómagam nagy örömére reggelre egész szép, hógolyózásra alkalmas…..
Gondolom nem különösebben örülnek a mongóliai sörgyártók, ha az aktuális száraz nap, azaz a hónap tizenhetedik, országszerte alkoholmentes napja éppen hétvégére esik. Tegnap este így kezünkben egy jó teával néztük végig az Everton-Liverpool meccset. (Félidőben 1-0.)A…..