Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beara

320 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főnix projekt Sitt eltakarítás 2024.05.26 20:19:00
Eleget tettünk a szomszéd kérésének és eltakarítottuk a sittet a ház tövéből az udvarában. Kicsit tovább is mentünk és a bokrokat is megmetszettük. Egyes ágak már a tetőnket simogatták.Mint kiderült még valami járda félénk is van kőből kirakva. Betonozni akartunk, de lehet, hogy így nem kell. Sanyi…..
Folytattuk a rendrakást a ház első felében. Rengeteg szemetet halmoztunk fel az évek során és most egyben kellene megszabadulnunk tőle. Kénytelenek leszünk vegyes konténert rendelni.Már csak pár dolog maradt a szobában, de ezeket nem is tudjuk máshova tenni. 2 ajtót még szétszedünk, minden más…..
Főnix projekt Pakolászás 2024.05.12 21:28:15
Kb. 1 hónap múlva egy kis csapat érkezik, hogy dolgozzon egy napig. Mivel munkát ígértem nekik, elkezdtünk előkészülni rá. 2 embernek mindig van mit csinálni, de 8-10-re már készülni kell. A ház hátsó felével nagyjából meg vagyunk, pár pepecselős munka van vagy olyan, amit már csak akkor csinálunk…..
Főnix projekt Kényszerpihenő 2024.05.05 18:28:04
Nem úgy alakult a hétvége, ahogy terveztük. Szerdán elugrottunk beépíteni az utolsó ablakot a gyerekek nélkül. Már akkor éreztük, hogy kezdünk betegek lenni. Csütörtökre mindenki beteg lett, 4-en szenvedtünk otthon. Áron hozta haza ezt nekünk még a múlt héten. Ugrott Sanyinak a szombati ultrabalaton…..
Főnix projekt Hőszigetelt üveg 2024.04.28 20:27:16
A múlt hétvége futással telt, így munkára nem maradt időnk. Szombaton Sanyinak volt céges programja és Áron meg én futottunk a minicittán, vasárnap pedig Beni osztott sportitalt a félmaratonon, Sanyi és én pedig futottunk.  A héten megérkezett az üveg. Elméletben 16mm vastagnak kellett volna lenni,…..
Miután megcsiszoltam a kereteket és a szárnyakat, lealapoztam őket. Kevésnek tűnt a festék, de szerencsére egy rétegre elég lett. Fedő festéknek egy új fajtát próbáltam ki, mert a korábban használt Annie Sloan fehérből már 2x is megromlott nyitott doboz. Mivel nagyon drágák ezek a festékek és nem…..
Főnix projekt Tavaszi szabadság 2024.04.07 21:05:53
A tavaszi szünethez igazodva, mi is szabadságot vettünk ki. Most először sikerült is végig Mikolán maradni.  A hétvégi fadarabolás után az ablakgyártást a vasalatok megszerzésével és előkészítésével folytattam. Kellett pár régi ablak, amiből ki tudtam vágni a pántokat.Nem sikerült 3 ablakra valót…..
Főnix projekt Tavaszi szünet 2024.03.31 21:30:30
A pénteki munkaszüneti napnak köszönhetően, már csütörtök este el tudtunk jönni. Az autó teljesen tele volt pakolva, mert Sanyi szerzett a munkahelyén egy kis perlitet. Annyira kicsit, hogy 2 zsákot ki kellett tenni otthon, hogy beférjenek a cuccaink. Már egy ideje nézegettük a hőszigetelő…..
Főnix projekt Árnyékoló 2024.03.24 19:13:42
Szombaton kivételesen programunk volt, megnéztük a Fővárosi Csatornázási Művek dél-pesti szennyvíz tisztító telepét. Beni felmentést kapott, már eleget utazott a héten. A fentiek miatt nem sok mindennel haladtunk a hétvégén. Délelőtt árnyékolókat szereltünk fel a szobákba. Jövő héten a függöny is…..
Tavaly mi láttunk vendégül egy német diákot, idén Beni ment hozzájuk. Pénteken hajnalban indultak Rotweilbe és következő péntekig maradnak. Első nap megnéztek pár templomot és a 240m magas lift tesztelő tornyot. Képet nem teszek be, mert Benii nem csinált, mástól meg nem akarok lopni. De a…..
Főnix projekt Ablakból szekrény 2024.03.10 20:06:35
Sanyi levágott 5cm-t Beni asztalának lábaiból. Nem volt könnyű munka, azért én csak a módszert adtam, de a kivitelezést rábíztam. Eközben én megcsináltam a monitor tartó lapot (vagy legalábbis elkezdtem, mert nem tartott olyan sokáig a fűrészelés). Az asztal lábai nem a szélekre kerültek, hogy…..
Főnix projekt Fatároló 2024.03.03 20:11:49
A héten végre megérkeztek a 80cm-es fióksínek. Beszereltük a fiókokat és rögzítettük az előlapokat. Azt hittem, hatalmasak ezek a fiókok, de nem fért bele az összes ágynemű. A szombat hátralévő részében Sanyi haladt a fatárolóval. Szerzett kidobásra váró raklapokat, azokat szabta át. Vasáranp…..
Főnix projekt Műhely borítás 2024.02.25 20:22:28
Szombaton megint szülinapoztunk, ezért csak vasárnap dolgoztunk. Sanyi befejezte a műhely lemez borítását. Megint sokat kellett ásni és szabni. Már csak a naplementében sikerült lefényképeznem.A kiásott föld már nem kerül vissza, mert a telek előrefele lejt. Kell egy kis teraszt kialakítanunk hátuk,…..
Főnix projekt Garázs szigetelés 2024.02.18 20:33:25
Egy hirtelen ötlettől vezérelve szombaton befejeztem az átjáróban lévő falburkolatot. Tettünk fel szegélyt körben, majd folyékony fával javítottam a réseket, végül 4 rétegben festettem.Ha valakit nem hagyna nyugodni, hogy le lehet az a kék tekerentyű, azoknak elárulom, hogy a kályha levegő bevezető…..
Főnix projekt Műhely 2024.02.11 20:08:43
Valahogy mindig kevés a hely a műhelyben, ezért úgy döntöttem, hogy beszerelék még pár fiókót. Kell a hely a bútor alkatrészeknek és a csavarok sem fértek el egy fiókban már.A harmadik fiókba a kézi felsőmaró tartozékait tettem. Még elfér egy 4. fiók is, de megint elfogyott a sín, rendelnem kell. A…..
Főnix projekt Apróságok 2024.02.04 19:57:50
Míg tart a tél, nagyobb munkának nem tudunk nekiállni és nem is akarunk, mert teljesen be akarjuk előbb fejezni  a 2 szobát és a hozzájuk tartozó folyosószakaszt. A sok hátra lévő apróságból Sanyi a hétvégén megcsinálta az átjáró másik oldalának vakolást is. Először hálót tett fel. (Alig látszik, de…..
Főnix projekt Átjáró vakolás 2024.01.28 19:37:48
Sanyi úgy döntött, hogy levakolja az átjáró szoba felöli részét. A nagy réseket kifújta purhabbal, az osbre hálót tett, hogy legyen ami megtartja a vakolatot. Ezután következett a vakolás.  Én eközben befejeztem az egyik ágyra készített ajtókat. Nem lesz minden nyílásban fiók, mert így szerintem…..
A héten szereztünk pár régi bútort, 2 éjjeli szekrényt és egy másik ismeretlen funkciójút. A szombatot az éjjeli szekrények festésével töltöttem. (Azokról nincs előtte kép, de pont úgy néztek ki, mint ez a másik.)Pár óra festegetés után, ilyen lett az eredmény.Vasárnap reggel még lelakkoztam őket és…..
Csak szombaton délelőtt mentünk, mert Beninek programja volt szombaton és ezért otthon maradt a hétvégén. De nem akartuk egyből 2 éjszakára egyedül otthon hagyni, így pénteken még otthon aludtunk. Túlélte az első egyedül töltött éjszakáját ( és mi is)..Én az egész szombatot festéssel töltöttem.…..
Főnix projekt Harmónikaajtó 2024.01.07 20:23:08
A hétvégét a harmónikaajtó tábláinak elkészítésével töltöttük. Vettem hozzá csomómentes gyalult léceket. (Igazából Sanyi vette, mert ő volt a fatelepen,, én csak leadtam a rendelést ) A deszkák 2 cm vastagok, de kiderült, hogy a vasalatok 3,5cm szélesek. Új anyagot nem akartunk venni, ezért abból…..
Főnix projekt 2024 2024.01.01 19:52:38
Áron ajtaját még az év vége előtt be akartuk fejezni és sikerült is 31-én a helyére tenni. Most már ki lehet zárni Rubyt a szobákból. Nem lenne erre szükség, ha nem csak akkor lenne szobatiszta, ha kedve tartja. De sajnos rendszeresen eljátsza azt, hogy bejön az udvarról és elvonul valamelyik…..
Főnix projekt Karácsony 2023.12.25 17:34:03
2 egérrel kevesebb garázdálkodik a házban mostantól. A ragasztós csapda a műhelyben elkapott kettőt. Egyébként nagyon igényes egerek lehettek, mert a szappanra jártak rá. Évek óta nem volt karácsonyfánk, de idén újra vettünk egyet. Rubynak ez az első karácsonya és megérdemelt egy fát.Elkészültünk a…..
Főnix projekt Fiókok 2023.12.17 19:48:45
A múlt hétvége kimaradt, mert Sanyi lebetegedett. de már jól van.Nem akartam egyből nekiállni a következő ajtónak, ezért Áron szekrényét fejezzük be előtte. Mivel nincs elég vastag rétegelt lemezem, így a 12mm vastagat használtam. Féltem, hogy ilyen távon meghajlana (112cm széles), ezért készítettem…..
A szombat délelőttünk elment arra, hogy plusz 2 kereket szereltünk a munkaasztalomra. Úgy tűnt, mintha megereszkedett volna a közepe a hosszú oldal mentén, ezért vettem még két kereket és minden szintet alátámasztottunk középen. Ami furcsa, hogy a mérések alapján a közepe még magasabban van, mint a…..
Főnix projekt Ajtóbeépítés 2023.11.26 19:17:17
Sok idő egy ajtó elkészítése. Ez már legalább a 3. hétvége, hogy ezzel foglalkozunk és még az első sem készült el. Szombaton először rétegelt lemezből kivágtuk a betéteket. (Péntek este vettünk 3 darabot)Majd összeragasztottuk a darabokat.Már a ragasztó száradása közben lealapoztam azokat a…..