Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derceto

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint kiderült, A galaxis őrzői, azaz az idei év egyik legnagyobb sikere itthon nem jelenik meg sem BD-n, sem BD3D-n. A filmet itthon home videón forgalmazó Pro Video az imént a következő hivatalos közleményt jelentette meg facebook-oldalukon: "Tisztelt Vásárló!Ezúton szeretnénk…..
derceto 2014.11.20 16:44:49
@Zalaba_Ferenc: Hát bajnak éppen baj, de ez már úgymond a mi bajunk. Akinek nincs rá igénye, azzal én nem vetetném meg a BD-t (újonnan drágán, nem akciózva), hogy a 82 centis LEDes tévéjén nézessem vele, csak azért, mert én azt az évi 1-2 filmet amit egynél többször megnéznék, azt feltétlenül itthon akarom megvenni. Egyrészt egyszeri megnézésre nekem gyakran elég a 720 webdl, legalább is nekem sem éri meg sem anyagilag sem kényelmileg hogy én BD-t vásárolgassak látatlanba. A Netflix kényelmes, olcsó, cserébe rosszabb minőségű, nálam mindegyik szempont számít. Másrészt te meg én megrendeljük külföldről is ami kell, csak én már nem teszek úgy, mintha ez fájna. Marad egy maréknyi ember, aki szinkront ÉS BD minőséget akar, nekik lelkiismeret furdalás nélkül azt tudom mondani, hogy torrentezzék le a szinkronos 1080p-s verziót, mert már tényleg olyan kevesen vannak, hogy a pénzükkel nem fogják tudni visszahozni a piacot a halálból, és a Disney-nek sem fog hiányozni.

Ami a streaming minőséget illeti, ahogy lesz igény jó minőségű 4K-ra, amit ugye a BD sem tud, akkor majd lesz olyan szolgáltatás is ami ezt kielégíti. Még egy bukásra ítélt fizikai hordozóval senki nem fog előállni. Ha valaki zenében a legjobb minőséget akarja, már az sem az elavult CD-t veszi, hanem a 96/24 FLAC-ot online (igen vannak ilyen boltok, nemrég épp kerestem őket). Ahol szar a kiépített net, ott 4G-n, ahol még nincs ott műholdon vagy a tököm tudja, tényleg lassan a mobilnet kezdi kiszorítani a vezetékest, aztán egyszer csak valaki előáll a mobilnet+korlátlan netflix 4G-s csomaggal. Én tudom milyen formában kéri és tárolja a Netflix a filmeket, na abból bőven lehet jobb minőséget streamelni a BD-nél, minden csak a fizikai korlátok és hozzáállás kérdése.
derceto 2014.11.21 16:18:35
@isvaen: "amúgy én a mai napig nem értem, miért tüntettek a netadó ellen. és kik."

off:

Pl. én. És több okból. Forgalom alapján adóztatni irgalmatlan böszmeség, a forgalom évről évre exponenciális növekszik, míg az internet előfizetések ára inkább csökken. Újabb előfizetők bekapcsolása ugyan növelheti a bevételt, de jelentős beruházást is jelent. Süt az egészről a hozzá nem értés, ami egyébként más területekre is igaz, csak ez most több embernek feltűnt. Vannak szolgáltatók akik gazdaságosabban működnek, vannak akik kevésbé, a netadó nem veszi figyelembe a szolgáltató egyéb kiadásait, beruházásait. Az úgy világos volt, hogy a kissebbek rögtön tönkremennek vagy a kormányközeli emberek kezébe kerülhetnek. A kormány beígérte az EU-tól jövő sokmilliárdos fejlesztési támogatás osztogatását amivel kompenzálnának, mármint a haver cégeknek illetve azoknak akik követik az utasításokat, mint pl. egyes oldalak és emberek számára kellemetlen tartalmak szűrése, felhasználók adatainak kiadása, stb. Ugyanez történik a médiával, a közszolgáltatókkal...

Bocs a politizálásért, csak úgy érzem vannak komolyabb problémák is annál, hogy megjelennek-e a Di$ney BD-k itthon.
derceto 2014.11.26 12:25:07
player.hu/kult/a-disney-nem-akarja-hogy-a-magyar-torrentezzen

Jól megfogja a cikk a lényeget. A blu-ray Magyarországon prémium terméknek van beállítva, prémium áron, holott már régóta nem az. Könyörgöm, már a Barátok közt is HD-ben megy! Reálisan max. 500 forinttal kellene egy BD-nek többe kerülnie a DVD változatnál. A Disney-nek láthatóan nagyobb nyűg szarakodni a BD magyarosításával, mint maga a torrentezés. Végeredményben mi is, és a Disney is jobban jár, ha csak torrentezünk.
Elfog egy érzés... a hiányérzet, ha arra gondolok, hogy A galaxis őrzői csak DVD-n jelenik meg itthon, ám ahogy mondani szokták, szegény ember vízzel főz, Magyarországon meg Disney-filmet DVD-n néz. Vagy feltúrja az Amazont vagy az iTunest vagy a satöbbit. Már ha nem akar csalni.…..
Az év eddigi legsikeresebb filmje a ProVideo információi szerint december 15-én jelenik meg itthon DVD-n. Eddig tart a jó hír. Innen pedig a rossz: az év eddigi legsikeresebb filmje a ProVideo információi szerint csak DVD-n jelenik meg itthon. (A részletekre majd később…..
derceto 2014.11.06 23:50:00
Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) azon szerencsések közé tartozik, aki szereti a munkáját. Elhivatott, agilis, találékony - írhatná ezt a CV-jében, sőt, nem is rest úton-útfélen erényeit hangsúlyozni, ráadásul tényleg jó abban, amit csinál. Túlontúl is. Lou Bloom ugyanis…..
derceto 2014.11.05 15:45:50
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
Ahogy elhaltak a film körüli Oscar-pletykák, úgy kapcsolt maximum sebességre a marketing, igazolva a film produkciós vezetőjének szavait, mely szerint Ridley Scott filmjét nem érdemes a klasszikusnak nevezett, '50-es évekbeli Biblia-filmekhez hasonlítani. Persze Mózes története is a…..
derceto 2014.10.01 18:23:10
aeon flux trailer: mortdecai (2015) 2014.08.12 19:51:00
Képzeljetek el egy minden szempontból tisztességes angol úriembert és az ő komornyikját. Ha ez megvan, egészítsétek ki a felállást mindennel, ami egy vérbeli ponyvához szükséges: szex, erőszak, trágárság, orosz gonosztevők, titkosügynökök és persze a nácik elrejtett…..
Az úgy szokott lenni itthon, hogy ilyenkor leírja az ember: jaj, de jó, új horrorfilm kerül a mozikba, kevés van belőlük a multiplexekben. Aztán, s ez még sajnálatosabb, az következik a legtöbbször, hogy jaj, de kár, hogy ilyen gyenge. Most is ez jön: jaj, de jó – jaj, de kár.…..
Zűr az űrben. ..
A Walt Disney és a Netflix közös összefogásban négy sorozatot indít 2015-ben, melynek szereplői ismert és ismertebbnek mondható figurák lesznek. A tervek szerint a sorozatok egy nagyszabású, közös minisorozatban kulminálnak majd - már ha élhetünk ezzel a kiterjedés jelzővel egy…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
aeon flux ps4 magyarországon 2013.10.11 08:35:00
Öröm a srácoknak, gyász a szülőknek: 2013. december 13-tól Magyarországon is hivatalosan kapható lesz a PlayStation 4 játékkonzol, méghozzá egészen baráti, 127.990 Ft-os áron (illetve egy még meg nem nevezett szoftverrel kiegészített csomagban 140.990 Ft-ért). Ezzel együtt a…..
derceto 2013.10.11 14:26:29
@Zalaba_Ferenc: Igen, de 24p csak BD-ről megy, szerverről vagy hdd-ről csak 60p.
derceto 2013.10.11 15:03:14
@Zalaba_Ferenc: Hogy a torrentezett filmek se "ricegjenek"? :)
...de úgy is fogalmazhatnék, hogy "régi-új", ugyanis A Budapest Film Kft-t is tulajdonló német A Company új leányvállalatáról van szó, melyet nem csupán ugyanaz a csapat irányít, de a most bejelentett kínálatában olyan címek (is) szerepelnek, melyek korábban a Budapest Film…..
Óriási hírem van a számotokra. Az év legjobban várt filmje, melyet James Cameron minden idők legjobb űrben játszódó filmjének tart, a kritikák szerint nem lehet elégszer látni, meg ilyen film egyszerűen nincs, szóval ez a (megelőlegezetten) korszakalkotó darab hazánkban olyan…..
derceto 2013.09.05 11:37:40
aeon flux ps4-indulás! 2013.08.21 00:25:00
A Gamescom keretében ma a Sony bejelentette, hogy a PlayStation 4-et Amerikában és Kanadában november 15-én, Új-Zélandon és Ausztráliában, 18 európai országban (Magyarország nincs köztük) és 10 latin-amerikai országban pedig november 29-től lehet megvásárolni. A megjelenéssel…..
derceto 2013.08.21 14:52:20
@Zalaba_Ferenc: Nem ironizáltam.

@Tomazzo: Aha, és mikor? Majd valamikor jövőre? Amíg nincs dátum és nem tudni milyen szolgáltatások lesznek elérhetőek, minek rendeljem elő? Egyelőre hallani sem akarok egyik konzolról sem.
derceto 2013.08.21 20:07:34
@batboy: Az úr meg csak ír és nem gondolkodik. Magyarország nincs a felsorolt országok között.
Jövő héten Neill Blomkamp a sci-fi újabb körzetébe kalauzolja el a magyar nézőket, s ehhez a nyelvi korlátok áthidalása is megtörtént. A következőkben fel lehet készülni az eredményre. Matt Damon – Stohl András. 'nuff said.Jodie Foster – Kubik Anna. Nem mondhatni, hogy…..
derceto 2013.08.09 23:43:30
Ettől a petíciótól zeng a net. Kedves, aranyos próbálkozás, de sokat nem ér. Aláírja egy csomó ember, aztán mindenki ott folytatja, ahol abbahagyta: aki moziba jár, az "nem akar olvasni", aki olvasni akar, az meg torrentezik. Egy-két forgalmazó kalkulál, és próbálkozik (mindjárt…..
Megírjam? Ne írjam? Ezen töprengtem egy sort, miután a bosszúság vaskos felhője immáron végre tovaszállt, hisz hülye vagyok az egészhez, mezei felhasználóként én mindig arra kattintok, ami mellé oda van írva, hogy "javasolt". De talán épp az általam képviselt vaskos réteg az,…..
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
Bő harminc évvel megnyitása után a LucasArts bezárja kapuit. A leginkább Star Wars-játékokra összpontosító stúdió műhelyeiben a messzi, messzi galaxisban játszódó stuffok mellett olyan klasszikusok születtek, mint a Monkey Island-sorozat, a Zak McKracken vagy a Day of the Tentacle:…..
Finding Dory, azaz Szenilla nyomában címmel mutatja be a Disney illetve a Forum Hungary a 2003-as Némó nyomában második részét, méghozzá 2015 novemberében. Az Oscar-díjas animációs film mind Észak-Amerikában, mind pedig nálunk a Pixar összes munkája közül a második…..
derceto 2013.04.02 21:15:47
Mi mást lehetne erre mondani, mint hogy... TE. ATYA. ÚR. ISTEN. A Dice leleplezte az ősszel megjelenő Battlefield 4-et, melyet a Frostbite 3 engine működtet, de szerintem inkább kimentek a grundra, és egy fejre szerelhető kamerával felvettek milliónyi szcenáriót... Az egyperces trailert…..