Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Opportunista mikroba

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
Opportunista mikroba 2020.01.21 12:19:24
@GatyaPityu: Lassan már tényleg csak a szervizes lelkiismeretében lehet bízni. Mert ugye, ha a szakvéleményben az áll, hogy a készülék belsejében ezt meg ezt találták a javítás során, egy átlagos (az átlagos nem egyenlő a hülyével, csak azt jelenti, hogy nem szakember) használó nem fogja tudni, hogy ez igaz vagy csak kamu.
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
Opportunista mikroba 2019.12.19 10:27:03
@Baluci: Én is egyéni vállalkozó vagyok már elég régóta, de azért ha őszinte akarok lenni, én sem akkor megyek szabadságra, amikor akarok (vö. alkalmazott). Persze általában bejelentem a munkaadóimnak (itt a munkaadót szó szerint kell érteni, azokat a cégeket, akik a munkát adják, akiknek dolgozom otthonról), hogy mikor SZERETNÉK szabadságra menni, de ha előtte egy héttel azt mondják, hogy SOS lenne egy munka, fontos és sürgős, akkor én nem fogom őket a p...ba elküldeni...
Opportunista mikroba 2019.12.19 16:20:06
@Péter 2: Olyan szabály van, hogy ha ugyanaz a termék 2 különböző áron van kinn, akkor kötelesek a kisebb árért eladni.
Opportunista mikroba 2019.12.19 16:28:21
@Péter 2: Persze. De sokszor van, hogy kinn van még az akciós ár + az eredeti is. Ha én bebizonyítom, hogy mindkettő kinn van, akkor nekem jó lesz. Nekik meg nem :)
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
Opportunista mikroba 2019.12.19 12:45:43
@ekat: Tényleg, az utóbbi időben már ilyen elektronikus izé van... Nekem még a papír élt a fejemben. Már elég régen nem futározok, mindig csomagpontba vagy bolti átvételre kérem.
Opportunista mikroba 2019.12.19 12:48:14
@ekat: Itt vidéken nem tartjuk rajta az ujjunkat a technikai újdonságok ütőerén :)) Csak szép lassan, nem hajt a tatár.
Opportunista mikroba 2019.12.19 16:21:07
@ekat: Ha megéritek :D
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Opportunista mikroba 2019.12.16 13:26:44
@Jake Peralta: Sokáig spórolt rá. Részletre vette. Hitelre vette. Használtan vette. Akciósan vette. A család dobta neki össze a tévé árát, vagy a család is beszállt a költségekbe. Pár példa.
Opportunista mikroba 2019.12.17 12:35:04
@Zirowe: lehet, hogy számodra vicces, hogy vannak emberek, akik a létminimum környékén élnek, de valójában nem az.
Egyébként a nyugdíjas nem egyenlő sem a hülyével, sem az állandóan csirke far-hátat vásárlóval.
Opportunista mikroba 2019.12.17 13:34:05
@Zirowe: Szerinted ő kérte, hogy 25 ezer forint legyen a javítás? :)
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
Opportunista mikroba 2019.12.15 11:51:29
@ekat: Ez attól függ, mi az a használt. Én pl. ruha esetében azért szeretem a használt (de nem a lehasznált!) dolgokat, mert ha az többszöri mosás, esetleg viszonylag hosszú viselés után is normális (megtartotta a formáját, nem nyúlik, megmaradt a színe stb.), akkor az nagyon már nem fog csalódást okozni. Új ruháknál (még a márkásaknál is) már rengetegszer volt negatív tapasztalatom. Hiába vettem meg sok pénzért, jó boltból, néhány mosás után úgy nézett ki, mint amit a kutya szájából ráncigáltak elő... Szerintem ma már nem is törekednek arra, hogy minőségi anyagból készüljenek a ruhák.
Persze intim dolgot, alsóruházatot (és cipőt) én sem vennék használtan.
Opportunista mikroba 2019.12.15 14:08:34
@bambanya: Vasárnapi nyűgösség. Biztosan senki nem főzött neki finom húslevest :)
Opportunista mikroba 2019.12.15 14:39:55
@bambanya: Akkor igyon pálinkát :D
Tamás kitartó, lassan egy éve várja a tévés játékon nyert bútort, ami csak nem akar megérkezni. Egy részét állítólag még gyártják, de ami raktáron van, az sem bír felkerülni egy teherautóra. Pedig ami jár, az jár. 2019. elején édesanyám valamelyik TV csatorna telefonos játékán nyert egy 25.000,-…..
Opportunista mikroba 2019.12.12 12:29:15
@juhaszvik1: A sokadik telefon vagy a fenyegetőzés helyett könnyen lehet, hogy a nyilvánosság elé tárás hozza el a gyors megoldást. Hadd tudja meg más is, milyen megbízható cég... Már a középkorban is a nyilvános megszégyenítés volt az egyik leghatékonyabb büntetés.
BB régóta használja a Jófogást, így elég sokszor belefutott abba, hogy a hirdetéseket néha visszadobják. Az indok változó, de a leggyakrabban vagy adminisztrációs hibára hivatkoznak, vagy arra, hogy a termék kamu. Tudjátok, a 2000 Ft-os LV táska, meg a 4000 Ft-os Martens bakancsról biztosan tudni,…..
Opportunista mikroba 2019.12.11 14:04:35
@MAXVAL bircaman közíró: Sokan elfelejtik, hogy ügyfélszolgálatosnak lenni csak egy állás. Nem önmegvalósítás, nem önkéntes munka, nem lelki elsősegély, és végképp nem annak a terepe, ahol azt teheted, amit te személy szerint jónak tartasz. Pontosan azt kell csinálni, amit a téged foglalkoztató cég kér, mert azért kapod a fizetésed. Ügyfélszolgálatosnak lenni nem több, és nem kevesebb, mint egy állás. Az diktál, aki a fizetést adja.
Opportunista mikroba 2019.12.11 14:10:27
@Opportunista mikroba: Egy rövid ideig csináltam hasonló dolgot. Az egész azzal kezdődött, hogy kaptam egy 20 pontból álló felsorolást, hogy a különböző problémákra ezekből kell reagálást választani. Kérdeztem, hogy és mi van akkor, ha egyikbe sem fér bele? Az volt a válasz, hogy bele KELL férnie (mert kb. addig van állásom). Tehát amikor egy vásárló/felhasználó stb. azt gondolja, hogy majd bármelyik ügyfélszolgálatosnak lesz kedve/ideje/ambíciója az ő kis privát nyűgjét a szabályoktól eltérő módon lerendezni, nagyon naiv. Mert esetleg ezzel az állását kockáztatja, azt pedig nem fogja.
Opportunista mikroba 2019.12.11 14:46:19
@MAXVAL bircaman közíró: Én csak nagyon rövid ideig bírtam, mert pont ezt a kettősséget nehezen tudtam kezelni. És mert sokan nem hiszik el, hogy nem, nem az ügyfeles állapítja meg sem az árat, sem az akciót, sem a nyitvatartást stb... De azért mindent rajtad vezetnek le. Az én gyenge lelkemnek ez nem való :)
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
Opportunista mikroba 2019.12.10 12:52:26
@havrilla: az igény helyett inkább a piacképes kereslet kifejezést használnám. Nekem pl. lenne igényem egy kacsalábon forgó palotára, mégis csak egy társasházi lakást tudtam venni.
Opportunista mikroba 2019.12.11 14:15:24
@aefzuj: "A gazdagság jobb, mint a szegénység. Már csak anyagi szempontból is." (Woody Allen)
Zoltán telefonszáma megváltozott, ám erről hiába tájékoztatta az ügyfélszolgálatot, az akciós mosógép első kiszállításának lehetőségéről így sajnos lemaradt. És a helyzet később sem lett jobb, rettenetes ügyfélkezelés, kétszer kifizetett ár, mosógép meg sehol. Történetünk kezdetén egy lelkét…..
Opportunista mikroba 2019.12.11 13:28:13
@borso: Az igaz, hogy mindent lehet, csak akarni kell, ezzel alapvetően egyetértek, csak annyit tennék hozzá, hogy akinek nincs kocsija, az általában vezetni sem tud, mert ez a kettő azért össze szokott függni, tehát nem sokra megy vele, ha kölcsönkér egy autót. Max akkor, ha sofőrt is adnak hozzá :)
Opportunista mikroba 2019.12.11 13:32:16
@Zabalint: Ha a posztoló csak feleannyira okos lenne, mint amennyire modoros, már előrébb járna :)
Vigyázol a telefonodra, óvod minden karctól, a szerviztől mégis sérülten kapod vissza? A hosszú és kimerítő eset kapcsán olvasónk tanácsát szeretnénk kiemelni: "aki nagyobb értékű készüléket ad le szervizelésre, ragaszkodjon a szervizbe leadott készülék valós állapotának megjelöléséhez, alaposan…..
Opportunista mikroba 2019.12.06 12:55:46
@Permetező: Ja, úgy más :)
Opportunista mikroba 2019.12.08 15:25:11
@havrilla: A kommentek túlélnek téged. Tényleg azt szeretnéd, hogy ilyen kép maradjon meg rólad?
Opportunista mikroba 2019.12.10 12:36:10
@azbest: Én tök szívesen látnám azt a karcolást, ami ennyire felidegelte.
Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató.  Szükségünk volt egy kombinált…..
Opportunista mikroba 2019.12.05 15:22:02
@ekat: Én is sznob vagyok, de azért ennyire nem :)
Opportunista mikroba 2019.12.06 13:54:57
@ekat: A saját IQ-dat mennyinek tartod? :)
Opportunista mikroba 2019.12.06 17:48:47
@ekat: Nekem az a gondom az IQ-val és az ezt mérő IQ-tesztekkel, hogy típusfeladatokból épülnek fel, azaz "tanulható." Megcsináltam anno egy-két tesztet, kijött X eredmény. Aztán csináltam még utána egy csomót, rájöttem, hogy milyen típusú feladatok vannak, és utána már sokkal magasabb eredmény jött ki. Egy hét alatt megnőtt volna az IQ-m? Aligha hiszem...
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Opportunista mikroba 2019.12.04 12:42:56
@Cathie83: Az a baj, hogy egyrészt végletekben gondolkodsz (nyomortanya vs. fejlett vidék), másrészt nem veszed figyelembe pl. azt, amit a példacsaládomnál írtam: egy élethelyzet, főleg ha már családban gondolkodunk, rendkívül összetett. Folyamatosan csak azt hajtogatod, hogy ha X helyen nem lehet jól keresni, Y helyen meg igen, akkor el kell költözni Y helyre. Csakhogy az élet nem fekete-fehér.
Mondok egy konkrét példát. Én Szegeden élek. Ez a régió nem a rengeteg munkalehetőségről híres, és akkor még finoman fogalmaztam. Viszont Szegeden van az ország egyik legjobb középiskolája, a Radnóti. Tegyük fel, hogy nekem nincs jó állásom, viszont a gyerek a Radnótiba jár, ügyes, okos gyerek, a jövőjét egyelőre szépen alapozza. Vegyem ki innen, és tegyem át egy másik, lehet, hogy közel sem ilyen jó szakközépiskolába, csak mert nekem ott esetleg, egy ideig, lenne jó állásom?... És ezer ilyen példát lehetne még írni. Erre írtam, hogy az élet összetett. És ha már nem csak a saját sorsodért vagy felelős, még összetettebb. Ez nem lustaság vagy nem lustaság kérdése.
Opportunista mikroba 2019.12.04 12:45:00
@Opportunista mikroba: Javítás: nem szakközépiskola, csak középiskola (mivel a Radnóti gimnázium).
Opportunista mikroba 2019.12.04 13:05:30
@Cathie83: Nagyon nem akarsz megérteni, de nem baj.
via GIPHY Ági szerint ez csak egy apróság, de egy fehér megrendelést feketében teljesíteni pont nem kicsi különbség. Sajnos a fogyasztóvédelmi jogok érvényesítéséhez ideg is kell, de mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen egy nagy levegőt és először is mehet írásban a panasz, aztán meg jöhet a…..
Opportunista mikroba 2019.12.02 12:08:28
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Tisztelt Budapest Bank!  Visa Premium kártyámat 2019. november 13-dikán…..
Opportunista mikroba 2019.11.28 15:33:40
@Baldrick68: Én azért szeretem a Homárt olvasni, hogy megállapítsam, mennyire a szerencse fia (vagy az én esetemben: a lánya) vagyok, mert az ide írt problémák 99,9 százalékát még hírből sem ismerem :) Nem azért, mert annyira Tudatos és Mindenre Felkészült Állampolgár vagyok... Simán csak szerencsés, azt hiszem.
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Opportunista mikroba 2019.11.27 19:28:19
@ekat: Sok kicsi sokra megy. Lehet, hogy egyetlen vásároláskor csak 500 forintot spórolok, de sokszor 500 forint az már érzékelhető megtakarítás.
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
Opportunista mikroba 2019.11.27 18:32:37
@cukrosleves: A kérdésed úgy lett volna pontos, hogy "Miből feltételezi..." Mert csak erről volt szó. Tudni nem tud semmit, hiszen nem bontotta fel a leveleket, csak a levelek gyakoriságából következtette ki, hogy mi lehet.
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
Opportunista mikroba 2019.11.21 14:14:06
@Csokis: Igazad lehet.
Opportunista mikroba 2019.11.22 13:21:53
@Macropus Rufus: Ha egyszer utazik az ember, akkor belefér, ha drágább, mint a fapados, de ha valamiért sokszor kell repülővel mennie, akkor a sok kicsi sokra megy esete áll fenn. Van olyan ismerősöm, ahol a család fele külföldön él, és mivel szeretik egymást, elég sokat repkednek. Mivel nem milliomosok, mindig fapadossal mennek. Mondjuk ha egyszer mész egy évben, és 10 ezer forint a különbség, az belefér. Dea ha 10x, az már 100 ezer, és az egy átlagcsaládnak már nem elhanyagolható összeg. (Ezt nem a poszttal kapcsolatban írtam, hanem azzal, hogy miért választja sok ember "érthetetlen módon" a fapadost.)
Opportunista mikroba 2019.11.22 13:51:45
@juhaszvik1: Meg ez valószínűleg az olcsó húsnak híg a leve esete. Ez van, ami sokkal olcsóbb, mint a többi, nem véletlenül az. Az sajnos nem működik, hogy valami sokkal olcsóbb, mint a többi, mégis ugyanazt a szolgáltatást kapod.
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..