Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erda Mirlacher*

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban a Föld még mindig drámai küzdelmet vív a Covid-19 világjárvánnyal. Karantén, arcmaszk, fertőzési statisztikai mutatók, védőoltási stratégiák – ezek a szavak mára mindennapi életünk kísérői lettek. Az élet azonban élni akar, ez pedig különösen igaz a nemzetközi kapcsolatokra.…..
Erda Mirlacher* 2021.04.19 11:47:32
@Mezőbándi: Tisztelt Mezőbándi! Csajka Edit vagyok, az interjú riportere. Elsőként azt szeretném megjegyezni, hogy a blog szabályai szerint a bonyolultabb koreai tulajdonneveket és egyéb szavakat valóban megadjuk koreai nyelven is, majd azok magyar nyelvű kiejtését is. Itt azonban más a helyzet. Nagykövet úr neve a Koreát és a koreai kultúrát kedvelő olvasók számára könnyen kiejthető, 99% számára bizonyára nem okoz problémát a kiejtés, vagy nevének "kiolvasása".
Másfelől: Ha valaki többet szeretne megtudni róla, akárhogy is próbálkozik a világhálón az ön által megadott átírással, legfeljebb valami hasonlót talál: az egyik egy megölt dél-koreai elnök (azt az infót is csupán a magyar Wikipédián), a másik pedig egy zöldségféle, a mini kelkáposzta... Egy szóval: bármennyire is tiszteletreméltó (lenne) az ön törekvése, egyelőre igencsak erőltetett. (Csakúgy, mint a hozzászólás.)
Harmadszor: őszintén sajnálom, hogy Dél-Korea új nagykövetével készült interjú érdemben mindössze ennyi - mondhatni lepkesóhajnyi - reakciót váltott ki önből.
Manapság a világon már csak alig több mint egytucatnyi országban számít bűncselekménynek a házastárs megcsalása, igaz, ezek közt néhány olyan is akad, ahol a házasságtörésért még mindig halálra kövezés jár. Érdekes tény, hogy Európában a hűtlenség bűntetté nyilvánításának törvényét olyan nyugati…..
Erda Mirlacher* 2020.11.29 11:38:41
@hasdrubal_barcas_115: Kedves hasdrubal, azt gondolom, te nem biztos, hogy érted, hogy ez itt miről szól. Nem fogalmak 'tudományos', vagy annak tartott értelmezéséről.
Hanem, legInkább arról, hogy ezt a helyzetet ki hogyan éli meg, bárhogy is nevezze azt. Arra gondolok most a hozzászólásod alapján, hogy te nem élhettél házasságban, sem hosszabb kapcsolatban, nem jártad meg annak sem a poklát, sem a mennyországát. Ezek az átélt élmények pedig talán veled is máshogy láttatnák ezeket a fogalmakat. Élj! Bátran! :-)
Erda Mirlacher* 2020.11.29 15:43:18
@rinoceros: A válasz benne van a kérdésedben :-) Egy kis segítség: például hajadonokkal.
Él Dél-Koreában egy fiatalember, aki ha a 19. század Angliájában születik, Dickens alighanem regényt írt volna a történetéből. Choi Sungbong (최성봉, ejtsd: Csoe Szangbong) keserves és kanyargós úton talált rá igazi hangjára. Háromévesen árvaházban felejtették, gyerekfejjel öngyilkossággal…..
Erda Mirlacher* 2020.11.18 14:32:17
@MAXVAL birсaman közíró: Mivel minden bizonyítéknak híján van, degradálónak szánt, ám csupán 'háta-megett' odavetett hozzászólását magam részéről nem áll módomban komolyan venni ..., de bizonyára nem is annak szánta.