Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Omlas01

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy igazán finom egyszerű és klasszikus kiflirecept az én kedves nővéremnek aki jelenleg olyan országban él ahol nem nagyon lehet kapni ezt a klasszikus pékterméket. Nevét az alakjáról kapta, gondolom kitaláltátok, hogy egy kedves kisfiú adta neki ezt a vicces elnevezést, méghozzá az egyik…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Egy örökké aktuális, mindig érdekes témát szedek elő ma nektek abból a remek alkalomból, hogy kisírtam nektek egy kupont erre a termékre. A spórolás örökké rejtélyes kérdés. Mindig vannak ultimét megmondó cikkek a neten, amik elárulnak 5 tuti tippet, hogy hogyan csökkentsd a villanyszámlád a…..
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
Az FM Transzmitter lényegében egy mini rádió adó melynek segítségével mp3/mp4 lejátszón vagy a telefonunkon szóló zenét az autórádióra tudjuk küldeni. Lehetőség van még memória kártyáról is lejátszani a zenéket. Használata egyszerű, keresünk egy szabad frekvenciát a rádión, ugyanazt a frekvenciát…..
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
Omlas01 2015.12.18 08:45:34
"a lámpát neki biztos csak poénból helyezték oda"
Sajnos van, hogy de. Pontosabban vagy ostoba volt, aki néhány helyre lámpát tett vagy kifejezetten rossz indulatú. Végső esetben pedig valószínűleg tutira ment, ha mindenkinek piros, nem lehet baj.
Két példa két városból:
Szeged, Temesvári körút - Derkovits fasor kereszteződés. Ha egy gyalogos keresztezni szeretné a Temesvári körutat, meg kell nyomnia a gyalogátkelőnél a jelzőgombot. Megnyomás után az adott ciklusban kap zöld jelzést, így szabad az átkelés mindkét oldalon. Közben az úttesten lévők pirosat kapnak, párhuzamosan sem közlekedhetnek. Tehát a kerékpáros nem tekerhet át párhuzamosan a gyalogossal vagy vár, vagy a zebrán tolja át. És a hab a tortán, hogy ha nincs gyalogos, aki megnyomja a jelzőgombot, akkor az adott ciklusban mindekinek piros jelzése van.
Budapest, Hengermalom út Szerémi és Fehérvári út közti szakasza:
A villamos miatt bekerült 3 azaz 3 új lámpa erre a szakaszra. Időzítésük katasztrofális, létük felesleges. Autóval inkább kerülök hazafele menet, kerékpárral meg átmegyek a pirosokon. Mióta kint vannak a lámoák egyetlen alkalommal sem volt keresztforgalom mikor arra közlekedtem. Egyszer sem! Autóval, motorral természetesen kivárom a zöldet, mert féltem a jogsit, de kerékpárral (körültekintés mellett) kérdés nélkül áthajtok. Legyen ez a legnagyobb bűnöm! A sok jogkövető, szabályokat szajkózó birka, aki ezért megvet az meg ácsorogjon csak a pirosnál, mikor sehol senki nincs a közelben!
  A luxustól könnyű megcsömörleni. Amikor napok óta olyan autók veszik körbe, amelyekből otthon egy is megállítaná az életet, eltelik az ember. Tudják, jó dolog a rántott csirkemell, de ha napokig csak azt eszik, valahogy már nem is olyan finom. Hogy egy kicsit csökkentsem a…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Már meg is szólalt a fülünkben a Bubamara, ugye? Kusturicát lehet szeretni vagy nem szeretni, de a film muzsikája annyira jó, hogy azonnal fülig szalad a szánk, ha meghalljuk. És azonnal elkezdenek sorjázni a zseniális jelenetek, amelyeken betegre nevettük magunkat egykoron, mert ennek…..
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Így tűnt el egy faj! 2015.02.10.-én egy évtizedes kőkemény háború ért véget. Egy háború, mely az egykor 35000 példányt számláló afrikai oroszlán megmentéséért folyt! Tavaly döbbentek rá a kutatók, hogy már csak pár szabadon élő példány maradt Afrika vadonjaiban, ám ez…..
A Martinovics tér 2. alatt található Torockó vendéglő z 1906. óta üzemelő tradicionális kisvendéglő. Kőbánya egyik legrégebbi, a mai napig is üzemelő vendéglőjét a nyár folyamán felújították. Választékuk főként magyaros ételekből áll, de az étlapon megtalálható…..