Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ambbay

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ.  Érvek, tények? Mármint a…..
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
ambbay 2020.06.11 23:53:01
@Mimimi: "Az alapjövedelem a társadalom működése során keletkezett profit elosztásának eltérő - nem végzett munka alapú - módja"
A társadalom deficies, ha a költségvetés 3%-os hiányt termel? Vagyis ha jól értem, ebben az esetben ez negativ jövedelem, kvázi adó, amit a társadalomnak kéne összedobni?
Jó dolog ez az alapjövedelem, igazából csak 4 évente kell eljárni megdolgozni érte.
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
ambbay 2020.04.26 10:50:49
@Reding Roli: mármint maszkban, amit bevágnak az emberek a farzsebbe, ráülnek a villamoson, majd ha rájuk szólnak, retkes kézzel kihúzzák a zsebükből, és az orruk elé igazgatják?
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
Már pár órával az MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum koordinált jelöltállításának (!) bejelentését követően megindult a károgás- és véleménynyilvánítás cunami a közéleti szereplők és az állampolgárok részéről is, ugyanis ebből az "összefogásból" kimaradt az LMP és a Jobbik. Mi a probléma? - Sokan…..
A trend az önéletrajzokat sem kerüli el, egyre több csilli-villi sablon jelenik meg, sőt az álláskereső portálok is gyártanak ilyet a regisztrációkor megadott adatokból akár… A toborzási módszerek is kezdenek átalakulni, összességében elmondhatjuk, hogy a 20 másodperces szabály - hű, de rég írtam…..
ambbay 2019.03.20 10:20:09
@Melee: pont az ehhez hasonló diszkrimináció miatt javasolja a legtöbb online irodalom, hogy NE rakj fotót az önéletrajzodba (can look unprofessional), hacsak tényleg nem tudod mit csinálsz (tudatos része a brand-ednek). Aki kiváncsi a fejedre, ugyis megkeres LinkedIn-en.
A másik, a többoldalas CV FEKETE alapon, amit a HR-es 4-5 példányban kinyomtat mindenkinek az interjúra, hogy aztán a koromfekete papírokkal elsétáljon a Service Deskes asztala mellett a tárgyalóba menet, igazi troll ötlet.
Az egykori Szovjetunió területén rengeteg olyan tömegközlekedési rendszer üzemel(t), melyek nyugati szemmel teljesen szokatlannak, vagy irracionálisnak tűnhetnek. Azonban a Szovjetunió sajátságos világában, ahol többek közt a kevés pénz, az erőltetett iparosítás, a propaganda, a magán…..
A napokban több órát töltöttem vonaton, és módomban állt megfigyelni, hogyan viszonyulnak az emberek az automata ajtó témájához. Az IC első osztályon (lehet, hogy máshol is) olyan ajtó volt, amelynél a kilincset a nyitásirányba kissé megnyomva kinyílt, majd automatikusan bezáródott. Ezt…..
Épp pár napja írtam egy rövid véleményt arról, hogy merre lehetne éjszakai vonatokat indítani a MÁV-nak. A cikket persze nem kellett túl komolyan venni, inkább csak ábrándok ezek, mint valós igényeket komolyan kielégítő elképzelések. Ettől függetlenül azért nem gondolom, hogy mindegyik ötlet…..
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Ma már szinte mindent zenét megtalálhatunk az interneten. A Spotify, a Deezer, a Google Play Music, az Amazon Prime meg a többi zeneszolgáltató hatalmas kínálattal rendelkeznek, mindezt pedig érdemes kihasználni mert sokszor igazi csemegékre bukkanhatunk. Én magam személy szerint…..
Június 5-én Svájc lakosságának csaknem háromnegyede (73%) elutasította azt a magyar szemmel mérhetetlenül vonzó javaslatot, hogy állampolgári jogon mindenki kapjon évente 30 ezer frank feltétel nélküli alapjövedelmet. Számoljunk csak: ez forintban kifejezve havonta több, mint hétszázezer forint!…..
Na igen, az egyedfejlődés útján ide is eljutottam, hogy saját fajtám hibáin elmélkedem. Pontosabban a nők hibáin. Napok óta csak női társaságban vagyok, azaz magammal, érthető. Másik magyarázat, hogy kicsit magam felé hajlik a kezem, megpróbálom a férfiakat rávenni, hogy ne…..
November óta folyamatosan a hátizsákban volt az állvány, aztán a hét elején kipakoltam - naná, hogy ekkor lett hirtelen esti fotóznivaló: a két hete elvégzett terhelési próba eredményének ismeretében az 1-es villamos hosszabbításán megkezdődött a járművezetők…..
Ők pedig a műsorvezetők, a női egyenjogúság nevében egy hölggyel. Indulás március 15., csodálatos nap lesz! A Facebook-oldal itt.   ..
ambbay 2015.02.25 18:44:17
Végre valahára magyar színpadon láthatjuk a Prodigyt. Ez a legnagyobb durranása a mai Sziget bejelentésnek. Ráadásul olyan show-t ígérnek az angolok, amilyet még nem látott a világ. Sőt, akár új dalok is lehetnek, merthogy pont a Sziget után tervezik kihozni az új lemezüket.…..
. 1. Szereti-e Ön, ha idegenek belepofáznak az életébe? (Olyan részeibe, amivel nem sért törvényt, nem okoz másoknak hátrányt.) Ha nemmel válaszolt, Ön már félig liberális. 2. Belepofázik-e Ön mások életébe?  (Olyan részeibe, amivel azok nem sértenek törvényt, nem…..
ambbay 2014.02.16 13:58:00
"1. Szereti-e Ön, ha idegenek belepofáznak az életébe? (Olyan részeibe, amivel nem sért törvényt, nem okoz másoknak hátrányt.)"

Idegen ember ment már oda hozzád az utcán, és belepofázott az életedbe? Nekem még nem volt ilyen. Gondolom nem ilyen. Gondolom leegyszerűsítve politikáró van szó, de ha úgy nézzük, maga törvény önmaga nem belepofázás az életedbe?

"Ha nemmel válaszolt Ön elveiben teljesen liberális."

Ja kösz, három kérdésre adott válasz alapján liberális lettem, akkor mi volt, ha nem "belepofázás" az életembe?

"A politika hadszínterén leggyakrabban baráti tűzben hal meg."

Couldn't agree more. A magyar liberalizus az én szememben a politikai szervezettség olyan silány mértékű formája, amely még a saját létezésénél is előbbre helyezi/helyezte az azt létrehozó egyének érdekeit. Sok időnek kell még eltelnie, míg a magyar politika ki tud termelni egy olyan, társadalom által is elfogadott politikai szerveződést, ami valóban felelős liberális eszméket követ.

A poszt második felével viszont nagyjából egyetértek, leszámítva, hogy egymás kölcsönös tisztelete, amiről ez a rész szólna, szerintem nem liberális érték, hanem egy társadalmi norma, amit nem csak elvárni kell, hanem egyén szintjén tenni is érte. Megtisztelem a szomszéd meleg párt, hogy elfogadom, ha éppen házasodni van kedvük (ha így akarják elszúrni az életüket, tegyék), viszont melegként elfogadom, hogy szomszéd Marika néni, aki konzervatív családban nőtt fel vidéken, soha nem találkozott a dologgal, sokkolni fogja a gondolat. És nem azt mondom Markika néninek, hogy butának tetszik lenni, ez már a XXI. század, hanem coming out előtt imádnivaló szomszéd leszek: lesegítem a lépcsőn, megsétáltatom a kutyáját, viszek neki egy tálca sütit, vagy mittudomén. Nem biciklizek tapló módon 1 méter széles járdán, és nem botorkálok gyalog biciklisávban. Hajléktalanként pedig megtisztelem a gyalogosokat, hogy nem teregetem ki a nyomoromat büdös cuccaimmal együtt, dobálom a járókelőket agresszíven, majd fekszem bele a hányadékomba részegen a Blaha Lujza téren. A kölcsönös elfogadás nehéz dolog, és baromira le vagyunk maradva vele, de liberális eszméknek álcázva szerintem pont az ellenkezőjét, frusztrációt vált ki az emberekből, akik nem tudnak vagy nem akarnak szakítani az évek alatt berögzült társadalmi konvenciókkal.
Egy dolog, hogy mennyit kell dolgozni egy adott méretű lakásért, s egy másik az így megszerezhető ingatlan minősége.  Ezért nem álltunk meg a nemrég nagy port felvert elemzésében kimutatott arányok (magyaroknak 7,5 évnyi, a dánoknak 2,2 évnyi átlagbérébe kerül ugyanakkora…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
Folytatódik Budapest legszebb lépcsőházait bemutató sorozatunk, ezúttal a Kossuth Lajos utca 4-be látogattunk el:Egy éles kontraszttal indít a kapualj, a Hostel felirat és a csúnya, fém duplaajtó elbátortalanítana, de felpillantva máris új erőre kapunk, abban a reményben, hogy…..