Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wild water

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
Wild water 2022.01.06 23:13:11
@yerico1: Nos senki sem mondta hogy feltalálták az örökmozgót; Az energia egyenletet fűtés esetén a fűtött helyiség hőszükségletére kell felírni, Pl ha egy helység hőmennyiség igénye 3,5 kw az 3,5 kw elektromos energiával állítható elő.
Mi a helyzet Klímával ill hőszivattyúval , A helyiség energiaigénye(hőenergia) továbbra is 3,5 kw marad.
A klíma felvesz Kb 1kw Elektromos energiát melyet a kompresszor vesz fel a körfolyamat fenntartására ; a maradék 2,5 kw Hőmennyiség a körfolyamat által végzett hőmennyiség transferrel kerül be a helységbe; A tulaj az 1 kwh áramért fizet Így jelentősen olcsóbb a klíma fűtés.
De míg az elektromos fűtés fűggetlen a hőmérsékletkülöbségtől a klíma, hőszivattyú nem, ez a COP érték változásával lehetne leírni. Pontosan egy grafikonnal mivel nem állandó.
Vagyis előfordulhat hogy minusz 15-20 foknál 1,2 lesz a COP-ja , és 1kw elektromos energiábóL már csak 1,2 kw hőmennyiséget állít elő, és ez már kevés lesz a 3,5 kw hőmennyiség igényű helyiség kifűtéséhez, Hőszivattyúnál általában -7 c foknál elektromos fűtés rásegítést kapcsolnak be, klímánál ez nem játszik
Az Orbán-kabinet úgy tekint a koronavírus-járványra, mint egy múló rosszullétre. Ez derül ki a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramból, amely többek között azt tükrözi, milyen gazdasági hatásokkal számol a politikai vezetés a közeljövőben. Bár a mindig optimista Matolcsy…..
Wild water 2020.05.14 00:28:40
@ulpius66: BAROM
Magyarország méz nagyhatalomnak számít, ami a megtermelt méz mennyiségének és kiváló minőségének köszönhető. A világhírű magyar akácméz mellett számos növény ad csodás nektárt csak, hogy néhány példát említsek: a selyemfű, szelídgesztenye, medvehagyma. Emellett ugyanakkor egyre többet hallani a…..
Wild water 2020.04.13 11:58:59
@Pierr Kardán: te rohadtul nem értesz a méhekhez; Cukorlepénnyel most is etetik a méheket télen pl amikor nincs kint virág stb. Persze csak azok a méhészek akik nem hagynak mézet a kaptárban a méheknek télire, ettől nem lesz a méz a hamisított.
Amikor már vannak virágok akkor már nem adnak cukorlepényt , nem is érné meg.
Jó lenne ha valaki nem ért hozzá nem kezdene baromságokat posztolni