Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dimitrij

2 bejegyzést írt és 4981 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A tét Van itt egy tét. A centrális erőtér kiépülése és megszilárdulása szükségképpen olyan kérdések napirendre tűzését is maga után vonja, amelyek megválaszolásához a kétpólusú erőtérben egymással küzdő politikai erőknek nem volt elég bátorsága. A bal- és a…..
dimitrij 2014.09.15 19:16:27
@panelburzsuj:

"Vagy semmit se látsz az oda-vissza ráhatásokból."

nem az a baj, ha én nem látok jeleket, nem értek üzeneteket, hanem ha a kormány feje, vagy annak stratégiai tanácsadói.

ez a bátor kijelentésed meg hiányos. van benne egy vélemény, érv meg nincs, nem tudom mire alapozod, így mivel érdemi mondandója nincs a hozzászólásodnak azt javaslom próbálkozz újra.
dimitrij 2014.09.15 20:36:03
@panelburzsuj: újabb érvekkel kimerítően alátámasztott komment, gratulálok hozzá, nem kis szellemi teljesítmény volt ez tőled, meg a te szinteden. :)
dimitrij 2014.09.15 21:24:46
@panelburzsuj: az addig ok, de mondjuk engem kellene értelmes válasszal megtisztelni, ha nem megy, az nem a hely hibája, gyengesége. hanem. :)
Szeptember 1-jével új időszámítás kezdődik az RTL Klubnál, jön az ősz, vele együtt a műsorstruktúra is átalakul. Csak a biztonság kedvéért, a hétköznapi helyzet  most ilyen: 16:50 - Az örökség 18:00 - Híradó 19:00 - Fókusz 19:30 - Éjjel-nappal Budapest 20:50 -…..
dimitrij 2014.08.18 11:58:59
Emelje fel a kezét az, aki, hallott már Rogán Antalról. Most azok engedjék le, akik nem hallottak a vagyonnyilatkozatáról. Jól van, Obersovszky fiam, kimehetsz. És ha lehet, a büdös életbe' a lábadat be ne tedd egyetlen olyan intézménybe se, aminek bármilyen köze is van a…..
dimitrij 2014.04.08 10:42:50
@G. Attila: talán mert 2010-ig nem a kormány, hanem a Parlament alá volt rendelve a közmédia. akkor a kuratórium párt delegáltakból állt, most kormány delegáltakból. akkor a felügyeleti szerv az ortt volt, most egy kormány alá rendelt szerv... korábban minimális szakmaiság jellemezte annak működését, mostanra ebből sem maradt semmi. ráadásul akkor a kereskedelmi csatornák nem volt a frekvencia moratórium által zsarolva, most eléggé. persze a korábbi helyzet (politikai behatás) is szar volt, de ez ahhoz képest elég komoly visszalépés.
dimitrij 2014.04.08 19:00:22
@kovi1970: gondolom az alma, krumpli, hús... cba dolgok lehetnek a háttérben, meg az agitprop, amit az a belvárosi bulvárlap intézet. gondolom nem a most épülő szobor... :)
Csak a TV2 Naplójának riportere részesülhetett a szerencsében, hogy Orbán Viktorral és Tarlós Istvánnal utazhatott a 4-es metró avatásán. A többi újságíró egy másik szerelvénnyel mehetett csak, a TV2 viszont egész nap kísérhette a miniszterelnököt. (Nem először, Dorogi…..
Néha már magam is összezavarodok, hogy az aktuális kampányhaknikról a beszámolókat a fidesz.hu-n vagy a kormany.hu-n olvasom. Navracsics Budakeszin tartott kampánygyűléséről például a kormany.hu közölt részletes beszámolót, nyilván ennek ott a helye. A kormány a helyén van és…..
dimitrij 2014.03.27 11:00:53
"Közmuki vagyok. Természetesen van hosszabb nevem is: szociális közmunkaprogramban résztvevő dolgozó. De ezt lusták végigmondani az adminisztrátorok az irodán, így lettem közmuki. Az előző életemben biológiát tanítottam egy bel-budai gimnáziumban. A mostani életemben növényeket gondozok a parkban. Mert a munkanélküli központban az irodista kislány szerint ezek a dolgok közel állnak egymáshoz. Amúgy nagyon kedves volt, leültetett, kikérdezett és valódi lelkesedés látszott rajta, hogy végre valakit megfelelő helyre tud berakni. Hiszen a biológia a növényekkel is foglalkozik, vagyis én jól fogom érezni magam parkgereblyézés meg sövénymetszés közben. Kedvesen buzdított, hogy figyeljek oda a csoporttársaimra, mert a többiek biztosan nem konyítanak a növénygondozáshoz. Csak bárgyún mosolyogtam rá és bólogattam. Olyan érzés volt hallgatni a szavait, mint amikor az egyik tanítványom leírta a dolgozatában, hogy a nem ivarérett állatok ivartalanul szaporodnak. Ugyanezzel a bárgyú mosollyal húztam be neki a karót. Lehet, hogy ez a karó dolog is eszébe jutott a kis adminisztrátornak. A tanár karókat oszt, a kertész karókat dugdos, akkor van közös metszete a két munkának. Máskülönben, jól érzem magam a parkban. Az orvosom egyébként is tanácsolta, hogy mozogjak többet a levegőn, az rendbe hozza a vérnyomásomat és a cukromat, amire nem tudok gyógyszert szedni, mert nem tudom kifizetni. Mindketten tudjuk, hogy maximum a kedélyállapotomon javíthat a levegő, de a hasnyálmirigyem ettől még nem fog inzulint termelni. De legalább ezek között a gyönyörű virágok között fogok kómába esni.
Szóval, dugdossuk a palántákat a földbe és hallgatom ahogy a két lány beszélget velem szemben palántázás közben. Mondja az egyik, hogy van egy remek új sampon, ami belülről tölti fel élettel és vitaminnal a hajszálakat és ő már most érzi, hogy a haja mennyivel erősebb. A másik egyből izgalomba jött és arról mesélt, hogy olvasta a neten, hogy ha gyakran vágja a haját attól gyorsabban nő. Nem tudtam megállni, hogy ne szóljak bele. Elmondtam, hogy a hajból csak a fejbőrben levő rész, a hajhagyma ami élő szövet, maga a haj szaru és nincs az az isten ami élettel töltené fel és felesleges bele a vitamin, mert nincs amit táplálhatna. A kis barna nő nagyon csúnyán nézett rám és látszott rajta, hogy egy szavam se hiszi. A másik már nem is hagyta, hogy elmeséljem, hogy a haj hossza genetikailag meghatározott és legfeljebb az változik, hogy a hajhagymák a test fizikai állapota szerint éppen milyen terhelést bírnak, de a hajvágás ezt nem befolyásolja. Rövidebb haj kevésbé húzza a hajhagymákat, ez igaz, de a hajvágástól nem nő gyorsabban.
Hátat fordítottak nekem és pusmogva a másik ágyást kezdték palántázni. Szóltam, hogy nem a színterv szerint haladnak, de a magasabb, lófejű lány csak morgott egyet, hogy „hallgasson tata, mert megbánja”.
Másnap meglepetés ért, mert behívattak az irodába és a kis adminisztrátor lány, aki korábban olyan kedves volt, borús szemmel fogadott. Hellyel se kínált és vörösre festett, hosszú körmeivel idegesen piszkálgatta az asztalra kiteregetett papírokat.
Azt mondta, hogy a munkatársaim feljelentettek, hogy zaklatom őket és, hogy összeférhetetlen vagyok. Ráadásul, akik zaklatással vádoltak azok nők, vagyis mindenképpen kínos a dolog. Érti ő, hogy magányos vagyok, de ez nem az a hely ahol az ilyesmit kiélhetem, és nem kell mindjárt azt gondolni, hogy egy nálam iskolázatlanabb fiatal nőnek nincs meg a magához való esze és majd pont egy ilyen öreg közmuki ölébe hull. Szóval, áthelyeztek.
Most utcát seprek. Ketten vagyunk a Bélával. Béla virológus és korábban ő is a parkban dolgozott, de amikor elmesélte, hogy nem virágokhoz hanem a vírusokhoz ért akkor a többiek félrehúzódtak és nem mertek a közelében lenni, mert ki tudja miféle nyavalyákat szedett össze élete során.
Úgy dolgozunk, hogy az út két oldalán seperjük a járdát, aztán a villamosmegállóban középen találkozunk. Olyankor beszélgetünk kicsit, aztán a következő megállóig átgondoljuk a felvetett problémát. Most éppen a molekuláris genetikáról tart előadást, aztán én beszélek Mendel örökléstanának cáfolatáról. Béla bevállalta, hogy holnapra megírja a tematikát a Nagykörútra."

:(
dimitrij 2014.03.27 18:15:12
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"értsd jól!" kategória. :)
dimitrij 2014.03.27 20:01:39
@kacsa232: ez egy idézet volt, te pöcs...
A MET tündöklése   Az elmúlt két hónap egyik legrejtélyesebb kormányközeli üzleti kavarása a MET gázvásárlási története. Az ügyet az Index robbantotta, a szereplők zavaros, offshore-ozásban gazdag tulajdonosi hátterét pedig az Átlátszó tárta fel. Emlékeztetőül…..
Megint jöttök, fenekedtek. Újabb és újabb kötelezettségszegési eljárással fenyegettek. De mi meg fogjuk védeni a világ legfaszagányosabb rezsicsökkentését. Ne kívánjátok magatoknak haragunkat. Brüsszel nem El Paso. (Jeremiás 51:60)..
Vastagbőr Váratlan látogatás 2014.01.13 11:06:00
Még a bankrobbantást is elhomályosítja a legújabb Orbán-videó, aki ezzel a mesterművel tér vissza a hó és árvízkatasztrófa alatt kiforrott videós stílusához. Hiába, amíg a baloldalon egymás torkát harapják át egy-egy választókörzetért, addig Habony Árpád írja az újabb…..
Kedves barátaink, népeink örök és megbonthatatlan barátságára hivatkozva egy visszautasíthatatlan ajánlattal szeretnék kedveskedni nektek. Őszintén szólva sose volt az ínyünkre, hogy nagy pofával kiszipolyoztátok a magyar embereket és kivittétek innen a profitot, de valljuk be,…..
dimitrij 2014.01.11 16:26:09
@Siri Keeton:

"A potenciális növekedés már 2010 előtt sem volt valami fényes, tény hogy tovább romlott."

ha 4 éves ciklusban értelmezzük, de ha csak a Bajnai féle időszakot, ez akkor sem igaz. volt egy időszak, amikor magas volt a kockázatkerülés a világgazdaságban, ennek ellenére volt növekedési potenciál, nem a válság előtti szint, de jóval magasabb, mint most. manapság az új projektek és beruházások 94%-a EU-s forrásra épül, ez biztosítja azt, hogy stagnálás legyen, ne mély recesszió. a nyereséges szektorok adóztatása (nem a bankokról beszélek, azok közel 1200 milliárdot buktak 2009-2013 között) azt eredményezi, hogy nem fordítanak innovációra, fejlesztésekre, nem fordítanak annyit a hálózatok karbantartására stb., aminek hatásai ma már érzékelhetőek, de teljességükben még beláthatatlanok.

ennyi. :(
dimitrij 2014.01.11 16:28:21
@zobod: kb. húsz országban vannak jelen, van honnan profitot átcsoportosítani az itteni veszteségek finanszírozására. ha nem lenne, akkor vélhetően szívesebben adnák el 1 euroért az Unicredit vagy Erste csoportnak, mint Isibácsinak... :)
dimitrij 2014.01.11 17:32:48
@Siri Keeton: a bajnai féle intézkedések hatása viszont kihat a következő egy vagy két negyedévre, ráadásul ha trendeket nézünk, akkor elég markáns különbség van az ő intézkedései, meg mondjuk a fidesz szóvivő és alelnök kommunikációjában. de amiről én beszélek az a hitelesség, jogbiztosnág illetve a növekedési potenciál, meg a beáramló tőke, ami egy törékeny gazdaság esetében nagyjából nélkülözhetetlen. nevezd modellnek, vagy aminek akarod, de elég masszív az eltérés. beszélhetünk prociklikusságról is, annak kapcsán is óriási a különbség a két miniszter programja kapcsán.

leginkább úgy tudom leírni a dolgot, hogy az egyik oldalon az utolsó évre volt egy markáns elképzelés, hogy miként lehet stabilizálni a gazdaság helyzetét, míg a másik oldalon lehet, hogy voltak elképzelések, csak azok egyrészt politikai tőkekovácsolás áldozatává váltak, másrészt az elejétől fogva alá voltak rendelve más céloknak. ebben bőven benne van az is, hogy nem volt komolyan vehető elképzelésük.

persze, 2006-ban 9,2% volt a hiány, 2007-ben 6% alatt... ezt bátran nevezheted választási költségvetésnek. :) cserébe megugrott az infláció, meg erősen csökkent a gdp, ami így is 2,6%-kal volt magasabb, mint a 2012-es. a jelenlegi 1% körüli infláció egyébként mennyi lenne a rezsicsökkentés hatásától megtisztítva?

még a profi elemzők, intézményi befektetők sem látták előre, hogy a chf esetében ez várható. egyébként ahogy írtam: 2001-ben nem kellett volna lehetővé tenni a devizahiteleket, illetve ha már lehetővé tették, akkor a felügyelet és a jogalkotó részéről kellett volna megfelelő módon kezelni azt. meg nem kellett volna a kamatszintet 10% környékén tartani... nehéz elfogadható magyarázatot adni arra, hogy Járai miért emelte 2003 január és 2003 novembere között 6%-kal az alapkamatot... 6,5%-ról 12,5%-ra... talán a 6,5%-os alapkamat kedvezőbb lett volna a forinthiteleknek és a hitelfelvevőknek is.
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
dimitrij 2014.01.07 16:49:35
@ComLo: a sportcsatornák esetében sok múlhat azon, hogy milyen meccseket adnak azokon, ki veszi meg a BL meccsek közvetítési jogát, illetve, hogy a top bajnokságokat (spanyol, angol, olasz, német, francia) melyik adja. ráadásul korlátozott számban tudják adni az adott bajnokság meccseit, nem fogják az összeset, mert nem feltétlen van rá igény, nem összehasonlítható egy El Classico meg egy Getafe-Elche meccs. nem vagyok egy focibuzi, egy héten 3-5 meccset nézek meg, de a 168 órás héten ez csak néhány órát jelent. a meccsek ráadásul nem is feltétlen a délután 6 és este 10 közti idősávban vannak...
dimitrij 2014.01.07 16:51:07
@bunkó: de, engem zavar... írtam is róla, pont előtted. :)
dimitrij 2014.01.07 16:57:58
@bunkó: annyit tennék csak hozzá, hogy délután 6 és este 10 között nem ezek az általad és sok más által kifogásolt műsorok mennek... :) se hitgyüli, se jóslás, se teleshop...
Alig pár hónappal azután, hogy csúnyán megbukott a köztévén Rákay Philip egymilliárd forintba kerülő, csujogatós-erőspistás kuItúrmaratonja, az Itthon vagy – Magyarország szeretlek, új műsorral jelentkezik a zenetévés múltú MTV-intendánsból lett vezérigazgató-…..
"Egy nap épp a fürdőkádban ültem, amikor rájöttem, miért is vagyok én hivatva a nagyságra." Akkor bizonyíthatod legjobban képességeid, ha rád bíznak egy sorozatot, egy képregényt, egy komplett világot, hogy azt mennyire sikerül asszimilálnod (ahogy az Alien rendezői újra és…..
dimitrij 2012.07.27 13:41:12
@Mr. Jerkow: és ez így van jól. :)

(azt azért gyorsan elmondom, hgy nálam az egyik legnagyobb - filmes, és nem csak képregényfilmes - kedvenc az Ironam. ebben persze, ahogy fentebb is írtam nagyon nagy szerepe van Robert Downey Jr-nek, aki igen sokat tudott hozzáteni a karakterhez...)
dimitrij 2012.07.27 13:50:39
@Imiface:

még egy eszembe jutott a TDK-ból:

WHY SO SERIOUS?!?

:)
dimitrij 2014.01.05 22:47:19
@victor vacendak: kisfiam, nem röhögtetlek, vagy érted amit írok, vagy nem. ha nem érted, az a te nyomorod, nem tehetek róla, hogy funkcionális analfabéta vagy, és őszintén szólva nem is érdekel. összehasonlítás volt a nyolcvanas évek batman filmjei, meg a 2000-es évek batman filmjei között, amit írtam. ha szerinted az első két batman film realisztikusabb, mint a Nolan féle, akkor vagy egy retardált vagy, vagy olyan kérdésen pörögsz, amit nem értettél meg. Burton csinált egy verziót, Nolan egy másikat, ha neked az előbbi jobban tetszett, akkor nézd azt, a kutyát nem érdekli, hogy mit csinálsz a szobádban, hülyegyerek. viszont elég szarul veszi ki magát, ha nálad okosabbat akarsz kioktatni olyan kérdésben, amit nem értesz, vagy nincs meg az elég értelmed ahhoz, hogy értsd amit olvasol. játszál valamit a gépeden, az a neked való, hülyegyerek.
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat…..
dimitrij 2014.01.03 20:13:36
@tevevanegypupu: sajátos módját választotta a szellemei kapitulációnak. :)
dimitrij 2014.01.03 21:07:59
@tevevanegypupu:

attól függ, hogy mit csinál vele? :)
dimitrij 2014.01.05 22:39:55
@Kandeláber: ezt miből szűrted le te kretén? kb. annyira vagyok gyucsányista, mint orbánista. alapelv: bizonyos értelmi szint felett az ember mindig ellenzékben van. gyanítom neked ez felfoghatatlan. :)
A Ténytár eddig csak a Pinokkió-díjak kiosztásával foglalkozott, idén viszont, év vége alkalmából, kiosztjuk a legjobban teljesítő országnak járó elismerést is, amelyet természetesen nem kaphat más, mint Magyarország. Bár sokáig kételkedtünk a Fidesz társadalom- és…..
dimitrij 2013.12.31 23:31:18
@Sírköves Slomó:

"Bírta addig amíg volt hitel. Ált. addig müködik a szocializmus."

bizony, amíg veszik az állampapírt, addig van stagnálás, finom recesszió, ha majd már nem tudják az állampapír piacról finanszírozni a hiányt, akkor lesz államcsőd... addig működik az orbán féle szocializmus is, amíg be nem durvul a tapír. :)
dimitrij 2013.12.31 23:49:15
@Sírköves Slomó: pont leszarom kit választasz, engem nem a politikai preferenciád érdekel (az ostoba hozzászólásaidból, szellemi színvonaladból egyértelműen kiderül), hanem a gazdaság állapota. azt meg szarabb, mint volt, amit csak a sikerpropaganda ostoba áldozatai (mint te) nem látnak. az, hogy még nem volt államcsőd nem egy teljesítmény.
Rétvári Bence KDNP-s államtitkár tegnap arról sajtótájékoztatott, hogy alaptalanok voltak az Alaptörvény kritikái, hiszen például a sajtószabadság is mennyire jól van. "egy olyan hír, információ sem volt az elmúlt két évben, amely az alaptörvény, illetve az új…..
dimitrij 2013.12.21 22:46:43
@Larry Silverstein:

"Úgy emléxem a NAV elnök feljelentette."

ő is tett feljelentést, miért nem foglalnak le iratot a NAV-nál?

"A bíróság független, senki nem vitatja."

egyre többen vitatják.

"A végrehajtó szevnek nem szabad függetlennek lennie a végrehajtó szervtől ami a kormány...:DDD"

taníts még, csüggök az ajkadon, iszom a szavaid.

aztán majd én is mesélek valamit. :)
dimitrij 2013.12.22 08:12:21
@Larry Silverstein: te mondod ezt, te retardált, csak ahhoz is ostoba vagy, hogy értsd miről beszélsz. szerinted a fent említett hatóságok nem lehetnek függetlenek. szerintem meg nem azok, bár azoknak kellene lenniük, és ez hatalmas baj.
dimitrij 2013.12.22 08:18:13
@Larry Silverstein:

a bizonyíték a zöld dossziéban Horváth feljelentését támasztotta alá az érintett szerint, csak hogy nem abban a büntetőügyben voltak nála, csináltak házkutatást, hanem olyan büntetőügyben, amit NAV tett és aminek a tényállásai nem valósultak meg, sem a rágalmazás, sem a visszaélés személyes adattal. viszont a közérdekű bejelentőt megilleti a törvényi védelem, az általa állítólag elkövetett tényállás közelében nincs az általa megfogalmazott állítással. egy cég nyilvános adatainak kezelése nem tényállás, míg az 1000-1200 milliárdos áfa csalás ehhez mérten gigantikus. megilletné a védelem, ahogy azt demokráciákban szokás.

nézz körül, ébredj rá a valóságra, te szerencsétlen.
A Gyűrűk Ura (könyv és film) rajongójaként pocsék érzés volt ülni tavaly az első Hobbit-filmen, és rohadtul unatkozni. Mindenki ismeri az érzést, amikor akarja, nagyon-nagyon akarja, hogy valami jó legyen, és egy ideig még sikeresen be is beszéli magának, hogy tényleg az. Ebből…..
Hatalmi harcok a GVH rekordbírsága mögött? Majd’ tízmilliárd forintos (!!!) büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a hazai nagybankok jelentős részére. A példátlan büntetés hivatalos indoklása szerint a bankok kartellként működve közösen akadályozták ügyfeleiket…..
dimitrij 2013.12.03 20:56:23
@Éhes_ló:

ritka ostoba egy jószág vagy. :)

"Az Európai Bizottság az állami támogatások uniós szabályai alapján jóváhagyott egy magyar intézkedést, amely arra irányul, hogy a gazdaságnak nyújtott hitelezés támogatása érdekében likviditást biztosítson a támogatható pénzügyi intézmények számára."

ez arról szól, te funkcionális analfabéta, hogy a hitelezés felpörgetése érdekében, hogy legyenek beruházások, induljanak projektek, épüljenek mindenféle ingatlanok, új vállalkozások kezdjenek működni, meglévő vállalkozások faktoráltassanak szolgáltatókkal, ehhez hitelt adnak az ilyen szolgáltatóknak. erre ők kamatot fizetnek az államnak, a jegybankon keresztül.

ilyet kapott az OTP, az FHB és az MFB-n keresztül az Exim Bank 2009-ben, erről írok napok óta, te ökör. ezen kívül más szereplő csak idén nyáron kapott hitelt az MNB programban. ezek hitelek, zömében 2%-os kamattal, illetve előírással arra vonatkozóan, hogy mekkora lehet a banki haszonkulcs azon. ennek összeg volt 700 milliárd, talán 800 milliárd. ennek egy része mehetett meglévő hitek refinanszírozására, egy része új kihelyezésre vonatkozik.

hitel, kisfiam, hitel. :)

az MFB kapott 30 milliárdos keretet, amit lejárat előtt feloldott az MNB számlán. így zéró összeget költöttek a hazai bankszektor konszolidálására 2002 óta. pont.

verheted a segged a földhöz, te ökör, de nem vagy képes bizonyítani az ellenkezőjét. ennyire futja. a legújabb hivatkozásod megint téged cáfol. :PPPP kulcsszavak: likviditási hitelek, a hitelek díja összhangban áll, nem alárendelt és nem strukturált kölcsönök formájában stb.

www.parlament.hu/irom38/06765/06765.pdf

magyarázd meg kérlek, hogy mikét adhattak több pénzt a törvényben rögzítettnél? :) megmondom: sehogy. amit találtál pdf fájl, az ügyvédi irodás, az egy tévedés.

semmit nem írt le az ÁSZ, semmit nem állapított meg a pénzügyminiszter, vagy a jegybankelnök, olyat, amit te állítasz, össze-vissza hazudozol.

további kellemes vergődést, te ökör. :)
dimitrij 2013.12.05 08:17:31
@Éhes_ló:

szánalom, kopipészten kívül semmire se futja már... :)

nem hazudozok, te ökör, hanem te. eddig nem volt olyan állításod, amit tényekkel alá tudtál volna támasztani. nincs a számvevőszéknek, a jegybanknak olyan állítása, amit te megfogalmaztál, ahogy a pénzügyminiszternek sem. nem kapott közpénzt konszolidációra egyetlen szereplő sem a szektorban, akit a GVH bírságolt, egyetlen egy kapott, az FHB, az állami tulajdon és a hazai BUX jelenlét miatt, de ezt a 30 milliárdot 6 hónap után felszabadította az MNB-s számláján. nem vittek sem 600, sem 800 milliárd közpénzt, nem is kaptak, 3 bank kapott hitelt.

annyira nevetséges ez a vergődés, hogy szavakat alig találok rá. állítasz valamit, nem tudod bizonyítani, belekeveredsz egy olyan hazugság sprirálba, amiből nem lehet kijönni, de te vergődsz tovább, szajkózod ugyanazt, a több ízben cáfolt hazugságsorozatot.

ez alól a teljesen egyértelmű és nyilvánvaló funkcionális analfabétaságod sem ad felmentést, ez egy olyan jellemhiba, amit talán még egy szakember se fog tudni kezelni.

hazudozz, vergődj tovább, másolgasd a minden alapot nélkülöző hozzászólásod újra meg újra, magadat idővel biztos meggyőzöd, de mást nem. a tények ugyanis meglehetősen makacs dolgok.

te valami szaros pdf fájlt próbálsz újra meg újra elsütni, én a Parlament honlapjáról hoztam a törvény szövegét. hazudsz, hazudsz és hazudsz. ennyit tudsz. nekem nem fáj, időm és energiám is van, minden alkalommal bele fogom verni az ostoba fejed a saját mocskodba. :)

szevasz. :PPP
dimitrij 2013.12.05 20:14:52
@Éhes_ló:

újabb nyomós érv hangzott el tanult kollégánk billentyűzetéből, sikerült neki sokadik alkalommal ugyan azt a méretes ostobaságot bemásolnia. amit állítasz azt nem tudod érvekkel megtámogatni, amiket meg hivatkozásokat bemásolsz, azok vagy nem a te állításaid támasztják alá, vagy nyilvánvalóan tévesek.

neked hited van, nem érveid, azt is elhiszed magadnak, hogy érvelsz, vitázol, a hivatkozásaid téged támasztanak alá. teljes önámítás, önbecsapás. ahogy a "számok", "tények" és "adatok" is. minden állításod cáfolva, a kopipészt meg annak nyílt beismerése, hogy nincsenek érveid, nem tudsz érdemben hozzászólni, szajkózod ugyan azt az ökörséget. ha ez téged boldoggá tesz, én nem akarlak megfosztani ettől az örömforrástól, győzköd magad tovább, hátha sikerül. :)

"a szolgáikul szegődött magadfajtákról, politikusokról"

furán hangzik egy tőled, az értelem ekkora hiánya felér egy hazaárulással, miattad nyer új értelmet a 'kevesebb néha több' mondás. a "magadfajták" nélkül Európában lennénk, nem a Balkánon.
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán megszületett a megállapodás a minimálbér emeléséről. Ez alapján jövő évtől a minimálbér 98 ezer forintról 101 ezer 500 forintra emelkedik. A szakmunkás bérminimum pedig 114 ezerről 118 ezerre. Ez az előbbi…..
dimitrij 2013.12.03 16:51:25
ezek "csak" jelei egy sokkal súlyosabb problémának, sajnos.

két tényezőt fontos megemlíteni, szerintem:
- jogbiztonság tekintetében komoly kihívásokkal küzdünk, ami meglehetősen negatívan érinti a másik tényezőt, vagyis a
- a beruházási hajlandóságot, ami meglehetősen alacsony szintjre csökkent.

nagyjából nincsenek beruházások, projektek uniós forrás nélkül, talán 94% a bűvös szám, a maradék az, ahol uniós forrás bevonása nélkül indul meg valamilyen beruházás. a beruházások volumene már az amortizációt sem fedezi (
hvg.hu/gazdasag/20131107_Suranyi_sereghajtok_lettunk).

a működő tőke beáramlásának hiányában nem jönnek létre új munkahelyek, így a foglalkoztatási adatokat csak különböző trükkökkel lehet javítani, külföldön munkát vállalók statisztikákban történő megjelenítése, közfoglalkoztatottak számával történő játék.

ettől nem fog növekedési pályára állni a gazdaság, még ha a bázeli elvek miatt a bankok a tőkét is emeltek. ez működő tőke beáramlásnak hazudni pont olyan "trükk", mint a külföldön munkát vállalók szerepeltetése a foglalkoztatási statisztikákban.

az is tény, hogy ha ezek a számok nem lennének kozmetikázva, akkor kockázati felár, a szuverén adósságbesorolás, stb. újabb lendületet kapna, no nem javuló irányba, komoly esély van rá, hogy a bóvli kategória alatti szegmenssel ismerkednénk. ez egyúttal azt is jelentené, hogy irgalmatlan hozamokat kellene igérni a nem hazai befektetőknek az állampapír piacon, ami tovább növelné az adósságszolgálatra fordítandó összegeket, növelné az államadósságot is... a gondolatmenet végén egy államcsőd esélye leledzik, ami egyben érthető magyarázat a választási kampány mellett a kozmetikázásra. érthető, bár nem elfogadható...
Tudják, az igazság az, hogy Géza képviselő cimborám mellett más otthon maradottal is igen szoros kapcsolatot ápolok. Ott van anyám és apám, akik jelenleg Aquincumban tengetik csendesen nyugdíjas mindennapjaikat. Velük általában hétvégén beszélek, miután a szokásos…..
dimitrij 2013.12.02 09:32:25
@MACISAJT:

furán hangzik amikor egy KIM-es troll a közpénz felhsználásán siránkozik, miért nem köpsz fel a levegőbe és állsz alá?
Gergely ma reggel azt vette észre, hogy Pintér Sándor munkába ment. Változtatás nélkül közöljük a részletgazdag beszámolót: Mögöttem jött át negyed tízkor a Lánchídon Pintér Sándor, aztán a BM előtt a sofőr kiugrott az autóból, a csomagtartóból kivette Pintér…..
Az X-Faktor a második élő adásra jutott el oda, hogy bizonyos szempontból a műsor hajszálpontosa ugyanolyan lett, mint a tavalyi, és ezt csak azok veszik bóknak, akik az RTL Klubnál dolgoznak, vagy anyagi érdekük fűződik a show sikeréhez. A mentorok kezdenek belebetonozódni a…..
Évek óta újra akartam nézni A vadak urát, hogy vajon tényleg olyan jó-e, mint ahogy a kazettamásolós korszakból emlékeztem rá. Tanya Roberts keddi születésnapja kiváló alkalom volt fejest ugrani a VHS-retróba, ráadásul simán megérte a múltidézés: Don Coscarelli 1982-es…..
Ha már úgyis egy háromnegyed ország a bajai újratervezett időközi választásról és annak kimeneteléről beszél, miközben két agyrázkódás között Orbán Viktorék a parlamentben dübörögtetik és védelmezik a rezsicsökkentést - korábbi, magamnak tett ígéretemet megtagadva -…..
dimitrij 2013.10.15 16:33:40
@ben2:

"A bíróság a csalás tényét állapította meg, nem azt, hogy ki kinek a javára követte el."

azt ugyanis majd egy büntetőeljárásban kell megállapítani. egyébként formális logika kell csak hozzá, semmi egyéb () ki, mit csinált, hol volt eltérés a többi körzethez képest?). az nem negligálja a tényt, hogy a bíróság csak a feladatát látta el és nem lépte túl a hatáskörét.

"Jól látható, hogy milyen forgatókönyv szerint halad a baloldal: már belenyugodtak, hogy a 2014-es választást elbukják, így az energiáikat nem a kampányra, hanem a választásokat következő rágalomhadjáratra koncentrálják."

elég távolra tetszett kerülni a valóságtól. :) legfeljebb abba nyugodtak bele, hogy 10 hónapra nem az ellenzéki jelölt lesz a képviselőtestület tagja, de nem is ez volt a cél, de erről már írtam. rágalomhadjáratot nem látok, csak tényeket, amik pont az előzetes állításokat támasztják alá: csak csalással volt képes nyerni a fidesz.

"Borítékolható, hogy megpróbálják elvitatni a következő kormány legitimációját, amit aztán jól lehet futtatni a nyugati sajtóban. Innentől aztán a nyugati ballibek ignorálhatják a magyar választási eredményeket és lehet ugyanúgy diktatúrázni, mint azelőtt."

aham, tehát szerinted ebben a kérdésben kegyed szerint érv az, hogy mi fog majd szerinted történni jövőre? :) komoly szellemi teljesítmény visszaböfögni a fideszes véleményformálók paneljeit...
dimitrij 2013.10.15 16:41:13
@Kivlov:

azért győzködöd magad, mert van egy komoly ellenmondás az eléd tárt valóság, meg aközött, amit érzékelsz, ez ún. kognitív disszonanciát eredményez, amit valahogy kezelni kell. az általad preferált módszer a jelek szerint a racionalizálás, próbálod úgy magyarázni a dolgokat, hogy azok illeszkedjenek a politikai preferenciákhoz. csakhogy az ilyen racionalizálás tele van ellentmondásokkal... :) okosabb dolog lenne észrevenni, hogy a pártpreferncia és az okosság között antagonisztikus ellentét van.

ez a marakodás dolog megint egy buta kormánypárti panel, arra jó, hogy a bizonytalanokat otthon tartsa. a kormányzati médiafölény igyekszik elhitetni a rendelkezésre álló eszközökkel, hogy nem lesz összefogás, az nem működőképes, egyébként is marakodnak, meg a tagjai maguk a patásördögök. te kajálod, mert segít a fenti disszonancia feloldásában... segítenek becsapni magadat. ha ettől boldog vagy, akkor élj így, pont leszarom.

és hogy ne legyen félreértés: nem a maszop nevű csürhe érdekében írom ezt, mert pont annyira vágyok arra, hogy azok legyenek újra komrányon, mint amennyire a mostaniakat akarom hatalomban látni. jó lenne egy olyan alternatíva, aki a programjával győzi meg a támogatóit, nem tüzifával, telefonnal, vagy buta populizmussal.
dimitrij 2013.10.15 16:42:22
@barli:

"Huhúú de tönkreverte a fideszt :) "

tönkre nem, de ki is nyert (volna)?
Újabb "támadás", újabb parlamenti határozat, újabb felszólítás a kormánynak, hogy védje, ne engedjen, harcoljon!Két remek mondatot ki is emelnék, egyet a határozat szövegéből:"... az Európai Unióban végül már a magyar családok fizették jövedelmükhöz képest az egyik…..
dimitrij 2013.10.15 12:33:09
egészen beteges az egész, egyrészt saját magukat interpellálják a Parlamentben, majd a párt vagy a frakció felszólítja a kormányt, erre vagy arra... mintha nem egy szűk csoport irányítaná mind a hármat. :) itt ki is bukik a lényeg: Pr akciók segítségével próbálják a valós kormányzás, politizálás látszatát fenntartani. a frakció meg gombnyomogató birkákból áll, akiken saját gondolataik legfeljebb szexista megnyilvánulások formájában jelennek meg, a parlamenti hozzászólásaikat papírból olvassák fel, melyeket vélhetően egy századvéges tanácsadó ír meg... még szerencse, hogy olvasni tudnak...

más: a rezsicsökkentést hogyan éli meg vajon a három lakóház tulajdonjogával bíró frakcióvezető, Rogán Antal? van neki egy 150 négyzetméteres II. kerületi kecója, egy 100 négyzetméteres szakonyfalui háza, meg egy balatonlellei 130 négyzetméteres lakóháza? neki havi szinten mekkora megtakarítást jelent ez? eléri a havi százezret, meghaladja azt? ebből az összegből mennyi közüzemi tartozással rendelkező honfitársunkon lehetne segíteni? illetve ha az összes szociális értelemben nem rászoruló képviselő, vagyonos ember megtakarítását átforgatnánk, hány ember megélhetési problémáin lehetne segíteni?

tovább szőve a gondolatot: a rögzített árfolyamú végtörlesztés esetében mennyit takarított meg a közel 60 milliós deviza alapú hitelén? illetve a képviselők harmadát érintő probléma kumuláltan mekkora segítséget nyújtana azoknak, akik elvesztették az állásukat, vagy más okból nem képesek fizetni a törlesztőrészleteket.

tudjátok nagyon igaz a mondás: minden szentnek maga felé hajlik a keze... ezeknek a férgeknek is. miközben ők jól járnak az sem baj, ha kicsit mások is. talán ez is erény, de hogy szociális érzékenységük nincs, az sokszor egyértelművé vált már.

ráadásul 2010-re visszahazudni azt, ami 2013-ben kezdődött, olyan szintű hamisítás, ami büntetőjogi felelősséget is felvetne, ha normális büntetőjogi szabályokat alakított volna ki a ki is? :)