Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titus Pullo Urbi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A játékok alapvetően a gyerekek számára készülnek és abban talán mindenki egyetért, hogy a gyermek a legnagyobb kincs a világon. Éppen ezért a játékok esetében különösen szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat, nehogy a gyerekek szórakoztatására kitalált tárgyak kárt okozhassanak bennük.…..
Titus Pullo Urbi 2020.06.16 08:32:19
A Nagy Háború A bileki halálmars 2020.05.21 07:00:00
1904. augusztus 30-án, a boszniai Bilek (ma Bileća, Bosznia–Hercegovina) temetőjében szomorú ceremóniára gyűlt össze a komáromi cs. és kir. 12. „Schmidt táborszernagy” gyalogezred állománya. Ezen a napon egy emlékművet szenteltek fel, amelyen tizenöt katona neve sorakozott – valamennyien legénységi…..
Ben Boda Photography A kotorék ura 2020.04.27 10:15:58
A szántón vadászó kócsagokhoz próbáltam valamilyen úton-módon közelebb kerülni - elenyésző sikerrel -, amikor megállt mellettem egy sötétzöld pick-up és barátságosan rámköszönt a vadász...
Ha valaki mostanában autózik és lakott területen kívül is vezet az útja, akkor nagy eséllyel találkozni fog az út mentén csipegető fácánokkal - ha véletlenül mégsem, akkor a hangját előbb-utóbb biztosan hallhatja, imádnak jelt adni magukról egy-egy éktelen kiáltással...
Titus Pullo Urbi 2020.05.11 09:16:57
@Boda B.: a villanyírógépre gondolsz? lehet villany-írógép és villa-nyírógép is :-) a kakatolás is lehet kakatol-ás és a középen alválasztott ige, ami nem is tűr a nyomdafesték :-) édes anyanyelvünk tréfái, hehehe :-)
Az önmagukat egységes nemzetállamként definiáló országok jelentős része a kisebbségek területi autonómiáját mindig is egyfajta nemzetbiztonsági kockázatnak tekintette és olyan, elutasítással vegyített gyanakvással tekintett erre az intézményre, mint Kövér László a kettessel kezdődő személyi számú…..
Titus Pullo Urbi 2020.05.05 10:06:10
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: "„„Az anyanyelv támogatása és védelme ürügyén a szlovák törvényhozás által alkotott módosítás több emberi alapjogot is sért, amelyek védelmét Szlovákia számos nemzetközi szerződésben vállalta."
„Képzeljük el a következő helyzetet: Egy tűzoltó egy bajba jutott embert próbál kimenteni, aki nem beszél szlovákul. A törvény mégis kényszeríti arra, hogy csak szlovákul válaszoljon a segélykérésre. ”

– MTA Kisebbségkutató Intézet"

"„Szlovákia így megsérti az EU közösen elfogadott és tisztelt normáit és figyelmen kívül hagyja az Európa Tanács vonatkozó ajánlásait, amik a kisebbségi nyelvek használatának kiterjesztése érdekében születtek.
Szlovákia saját lejáratódását kockáztatja EU-tagként és azt kockáztatja, hogy diktatúrává válik, ha a törvény előírásait konzisztens módon alkalmazzák.”

– Michael Gahler, az EP külügyi bizottságának alelnöke"

Bővebben itt: hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1k_nyelvt%C3%B6rv%C3%A9ny
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
Titus Pullo Urbi 2020.04.24 10:52:37
@nj: II. Endre inkább volt diplomata, mint hadvezér, mindenesetre kevés veszteséggel megúszta a szentföldi hadjáratot, mert inkább tárgyalt és üzletelt, mint harcolt. Jeruzsálem Királya címet is vásárolta, megvette kilóra, nem hadakozott ért. Annyi kára volt a hadjárat alatt, hogy Petúr bán megölte a feleségét, Gertrudist. A hadjáráatról itt: lemil.blog.hu/2014/01/23/magyar_keresztesek_a_szentfoldon_avagy_mako_jeruzsalemben