Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ll

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1932. Pavel Gorgulov Paul Doumera francia elnök merénylője letartóztatása után..
ll 2022.03.29 18:00:06
@Aureliano Buendía: A névleges 25kV. Ha valami "leszívja" akkor 18-ig lemehet ,de 30 fölé sosem, mivel a túlfeszültség levezetők 30kV -nál működödnek.Ettől nagyobb vontatási feszültségről nem tudok, Magyarországon tuti nem.
  A második világháború tengeri harcainak alighanem legismertebb fejezete az úgynevezett Atlanti Csata, a német tengeralattjárók többéves küzdelme az angolok tengeri utánpótlási vonalainak elvágásáért. Bár nem teljesen ismeretlen, de azért Európában sokkal kevésbé van bent a köztudatban, hogy…..
Interjú Kondor László fotográfussal 1998-ban hallottam először Kondor László nevét, amikor a Hadtörténeti Múzeumban, később pedig a Centrális Galériában kiállították Vietnamban készült képeit. Évekkel később aztán megpróbáltam vele kapcsolatba lépni, érdeklődtem mindenfelé, de eredmény nélkül.…..
A Buckai Szövetség Egyesület megkereséssel élt a FŐGÁZ Zrt felé miután túlpörgő órákkal, túlszámlázásokkal, nem létező ügyfélszolgálatokkal és belülről vízköves gázkonvektorokkal volt kénytelen szembesülni Csepel sziget, kiemelten Szigetszentmiklós és a Bucka területén. A Buckai Szövetség…..
Lassan eltelnek a palántanevelés hetei. Meglehetősen sűrű időszak volt az elmúlt két hónap. A hűvös március eleje miatt elmaradtam a tavaszi kerti munkákkal és azóta is csak kapaszkodok, hogy utólérjem magam. A chili palántákra nézve ez annyi jelentett, hogy nem tűzdeltem őket időben, egy jó részük…..
Az idei évben új szintet léptem a chili palánták nevelésében. Csiráztatás céljából beszereztem egy fűthető propagátort, avagy csiráztatót, amely állandó hőmérsékletet tart. A chili magok csírázásához meleg szükséges. Vannak egyes fajták, amelyek különösen igényesek arra, hogy a csírázáskor elég…..
FIGYELEM! Moson Model Show XX. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny, X. Duna Takarék Makettépítő Kupa, EU Kupa 2. forduló...
ll 2016.04.15 19:26:39
@Titus Pullo Urbino:
Érdemes lesz a makettezős FB csoportoknál nézelődni. Ezek tagjai között is.
ll 2016.04.15 19:33:04
@Az Igazi Hinta 135:
Részben igaza van 9mmPara polgártársnak.
Én az Academy ill a régebbi Tamiya esetleg Italeri készleteket javaslom 1:35 méretben. Ezek még viszonylag olcsóak. Érdemes szétnézni a makettes oldalakon, ill ennek (és a többi) verseny börzéjén is.
DE! Ne hidd azt, hogy az első munkád egy díjnyertes mű lesz, hacsak nem vagy egy zseniális őstehetség.De annak se árt a tanulás.Élethűen elkészíteni egy művet roppant nehéz.
Kezdésnek ajánlom tanulmányozásra :
users.atw.hu/wolfpack-zeg/cikk_ABC.htm
Házitroll kolléga már régóta érlelte a gondolatot, hogy kéne valami high tech katonásdi dologról írni, mígnem a múltkori REVA-poszt kommentjeiben felmerült a Predatorok feltörése. No nem arra a ragadozóra kell gondolni, amit legutóbb Antal Nimród rendezett, hanem arra, amit az…..
ll 2015.06.08 15:28:06
@hallari: és ezt fejeld meg a régi papír alapú nyilvántartással ( de abból is vagy 4-5 félével), mert mi lesz ha adatvesztés áll fenn? Lehet benne valami, mert olyanról még nem hallottam, hogy leég az iratraktár...
ll 2015.06.08 15:33:12
@Münci66: És ahhoz mit szólsz mikor van 1 db eszköz ahhoz van 4, személyhez kötött jelszó( folyamatos munkarend, tehát egyszerre 1 valaki van bent)?
Addig nincs gond míg az adott személy bent van.
    Sok, a páncélosok iránt rajongó várta  türelmetlenül ezt a napot, mert ma mutatkozik be hivatalosan a moszkvai díszszemlén  az új orosz nehézpáncélos,  a T-14 Armata.  Ami  véleményem szerint a nem is annyira forradalmi és az ellentmondásai is megérnének egy misét.…..
ll 2015.05.10 16:57:01
ll 2015.05.11 20:32:54
@Hiryu 2,0:
:) Csak gondoltam szólok, köszi a javítást.
ll 2015.05.11 20:35:18
@proletair:
Nem új dolgok egyébként, mert már használták Berlin ostromakor is, igaz akkor ágykeretből fércelték össze.
A német kötényezés meg közismert, bár az a lánctalpat ( is) védte.
Varosha a világ legérintetlenebb szellemvárosa Cipruson. A Famagusta városához tartózó körzet 1974 óta lezárt katonai területnek minősül, így sem a fosztogatók, de még a katasztrófaturisták sem juthattak be. A hermetikusan elzárt üdülőtelepen ma is ugyanúgy van minden, ahogy…..
ll 2015.04.11 14:09:02
@...elmúlik...:
Erre fel lehetne hozni a nacionalista megközelítésű szlovák-magyar, román-magyar dolgokat is.
Egyik szép növényemet, egy Crassula ovata Finger Jade-et szeretnék bemutatni a mai bejegyzésben. Nem vagyok benne biztos, hogy jól tudom-e a nevét, de a legtöbb helyen így hivatkoztak rá. Ha tévednék, akkor jelezzétek és javítom.A Finger Jade szintén a crassula-félék közé…..
Nyár van, punnyadás, meleg, ilyenkor minden tisztességes, szórakoztató célú sajtó- és nettermék a nyaralási szokásokkal, a napozás veszélyeivel, illetve hiányos öltözetű hölgyek fotóival van tele. Úgy gondoltam, kellene valami ilyen kis színes ide is, csak a témát volt nehéz…..
Az első világháború egyik forradalmi újítása a harckocsi volt. Ennek az új fegyvernek (és a harckocsizó fegyvernemnek) a fejlődése szépen nyomon követhető. A harckocsik (népies nevükön: tankok) félelmetes fegyverek, így nem csoda, hogy a fejlesztő országok némelyike nem elégedett meg pórias…..
A gyártók által kínált makettek összerakva és lefestve nem mindig adják vissza azt a hatást a makettezőnek,mint amit vár az általa elkészített kittől.Olykor nem egy igazi harci szörnyeteget,hanem egy műanyag játék kinézetét adja vissza a precízen összerakott makett.Itt…..
KatPol Blog Ember tervez II. 2013.11.11 07:00:00
proletair & Rammjaeger83 A II. világháború után a hadseregek vezetői jól látták, hogy bizony az "elmúlthatév" alatt sok minden megváltozott. Minden hadseregnél elkezdték csökkenteni a létszámot és a haditechnika mennyiségét, ezzel szemben viszont rohamtempóban kezdtek hozzá…..
Ismereteink szerint a demokráciának ugyanúgy számtalan meghatározása létezik, mint a katonai fegyelemnek. Mai rövidhírünk alapja (amivel a Lemilblog bulvárszerkesztősége rukkol elő ezen a verőfényes májusi szombaton) egy olyan információ, melynek látszólagos könnyedsége…..
ll 2014.12.12 20:40:07
@Iustizmord:
Magó Károly és csapata lesznek azok akik kikutatták az ügyet.
Kedves olvasónk és kommentelőnk, aki Kokas nicknéven osztja meg velünk bölcsességét most billentyűzetet ragadott és egy korábban tett felelőtlen ígéretének tett eleget. Hiánypótló cikkét bátran ajánlom a nyájas olvasóközönség számára. Íme olvassátok! Üdv, Zig Zag..
Sanya-Csuri főz A só 2009.09.23 08:00:00
A legegyszerűbb, legtriviálisabb ételízesítő ismertetése következik Viki bácsi tollából. Napjainkban már nehéz elhinni például, hogy a nátriumklorid vámja sokáig egyike volt a középkori magyar királyság (és az erdélyi fejedelemség) legjelentősebb kincstári bevételeinek.…..
Sanya-Csuri főz A sáfrány 2009.12.10 17:30:00
Mindannyiunk örömére újabb fűszernövény kerül ma terítékre. Megismerkedhetünk a sáfrány rövid történetével, mégpedig régi háziszerzőnk, Viki bácsi jóvoltából.Az afrodiziákum-vetülethez csak annyit tennék hozzá, hogy az árát elnézve... khm, szóval a kék pirula sokkal…..
Itt a lemilblogon már sok-sok cikk foglalkozott a haditengerészettel. Száguldó vadászgépek, halkan lopakodó tengeralattjárók, a habokat büszkén szelő csatahajók, és az úszó városok, a repülőgép-hordozók. Számunkra ez elképzelhetetlen, milyen lehet egy ilyenen élni….…..
ll 2014.11.19 22:01:56
@rudai gyerek:
Ez az én cégemnél( kötött pályás személyszállítás, a nevét nem írom le érthető okokból) bevett gyakorlat. Csak már a 10% felett járunk, bőven..
Csaknem 70 éve, 1944 nyarán a szövetségesek már mélyen Olaszországban jártak. Fontos feladatuk közé tartozott a vasúthálózat elpusztítása, hogy minél jobban akadályozzák a német hadianyag utánpótlásának frontra jutását. Ebben a feladatban a bombázók mellett fontos feladat jutott a partizánoknak is.…..
ll 2014.09.16 11:36:58
www.youtube.com/watch?v=L6gdaBI9rZo
Egy videó a sínfarkasról..
1922. USA. Szórólapozni induló légi Ku-Klux-Klan tagok. A horogkereszt nem náci szimbólum még, itt a jószerencse jele a repülőn...
Ez az írás nem a Szlovákiát átszelő, Oroszországot és Ausztriát összekötő széles nyomtávú vasútvonal megépítésével, hanem ennek a tervnek a Magyarországot érintő előzményeivel foglalkozik.  A sztori 1948-ban kezdődik. Magyarország ebben az évben készíti el az…..
ll 2014.09.13 18:35:54
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
+ a járulékos dolgok ( pl fékpróba)..