Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dikusz.

0 bejegyzést írt és 2352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sir Mók története Angliában indul, aztán némi magyarországi kitérő után folytatódik. Hogy miként jönnek ide a fülöp-szigeteki nők? Nos, a magyarázatot valahol a Covid és a YouTube környékén érdemes keresni. ..
dikusz. 2024.04.03 06:57:32
@gabors: Most benned van a hiba.
Az év végi ünnepi időszak az egyik az évben, amikor rengeteg külföldön élő magyar látogat Magyarországra. Ilyenkor mindig érdekes olvasni, milyennek látják ők az országot, érzékelnek-e változást, és ha igen, akkor milyet. István benyomásai nem voltak túl pozitívak. ..
dikusz. 2024.01.17 00:26:00
@puhacica: De, téged vártalak, mert a poszt végén oda van írva, hogy: Fotó: Puhacica:)))

Akkor máris megvan a következő poszt témája.
dikusz. 2024.02.05 13:52:52
@puhacica: Már épp akartam írni, hogy tulajdonképpen nem is kell több egy posztba.:)))

A tavalyi ország tortájából egy látogatásuk alkalmával hozott a fiam egy szeletet. A barátnője Szigetszentmiklóson lakik, ezt a tortát az ottani cukrászda cukrásza kreálta, így igazán eredetinek volt mondható. Ízetlen semmi különös nem volt benne, a krém -vagy mi- nem tartotta magát, olyan volt, mint egy megolvadt puding.
Pedig ennek a cukinak igen jó híre van, és tényleg minőségi, finom süteményei.

Melyik termálfürdőben voltatok? A többi (okmányiroda/mosolygó eladók/tiszta vonat az írónia volt, vagy komoly? Mert ha az, vagy ironikus, akkor a válaszom egy hosszabb posztot is kitenne.:)))
dikusz. 2024.02.05 20:51:54
@puhacica: Nem nagyon tudok érdemben nyilatkozni, nemigen járok cukrászdákba, max fagyiért. Hallomásból ismerem inkább őket.
Gyerekkoromban a Szabadság szállóba (Keleti pu., Baross tér), és a Royal szállóba (Lenin krt) jártunk fagyizni. Messze földön híres volt a cukrászatuk, mestercukrászok vezették mindkettőt.
Ami még manapság elfogadható minőség talán három üzletük van Budapesten, az az Auguszt-cukrászat.

Az éttermi árak meglehetősen elszálltak, a legtöbb "fine dining" fogásokat tálal. Nem többféle ételt, hanem egy malomkeréknyi tányéron féltenyérnyi hús, három szem borsó, két szem bébirépa egy szál petrezselyem valami szósszal leöntve, a végeredmény pedig úgy néz ki, mintha egy gólya szállt volna el a tányér fölött.... Az árakat magad is láthattad, nem kell bemutatnom.
Egy éttermet azért ajánlanék kipróbálni, bár lehet, hallottál róla: ez a Keleti pu. mellett a Mosonyi utcában van, a Rosenstein vendéglő. Pár éve szülinapi meghíváson voltam ott, és ez olyan étterem, ami ugyan drága, de a minőség is osztályon felül.

Az elmúlt években körbetúráztuk az országot, bőven láttunk olyan régiókat, ahol nagy volt a szegénység mindig is, csak most még jobban szembetűnik. Az egyik ilyen alkalommal az Aggteleki Nemzeti park környékén túráztunk. A szállásunk egy alig 800 fős faluban volt. A kisboltban hitelbe kérték a kenyeret, a lisztet, 1 db(!) nem egy doboz leveskockát vásároltak. És mégis, a túráink alkalmával ezek az emberek segítettek, amiben tudtak. Nem úgy, mint az ország nyugati felén sok helyen.

A hazai közlekedésről még annyit: Barátom 60+ évig élt Angliában. Annyit mondott, hogy nem panaszkodhatunk se a vonat-, se a budapesti közlekedésre.
Az online-jegyvásárlás már egy ideje működik, kezdik megszokni a népek. A jegykezelők közül pedig sok beszél angolul, németül. Egyet azért meg kell jegyeznem: a vasúti személykocsik állapota inkább rosszabb, mint jobb, a szlovák, vagy a román v.sz.kocsiknál. De van olyan útvonal is, ahol a jegykezelőknek már testkamerájuk is van.

Ismerem az agárdi fürdőt, tényleg jó. A cserkeszőlői termálfürdő tetszik a legjobban, de a ceglédi se rossz. A ráckeveit is sokan dicsérik. A három budapesti "elit" fürdőt pedig szinte csak a külföldi vendégek tudják megfizetni. Egyikben sincs korosztályos kedvezmény, mindenkinek 10000 Ft-körül kell fizetni.
Idén sem szakadt meg a hagyomány, most is megmutattátok, hogyan karácsonyoztok szerte a nagyvilágban. Olyannyira igaz, hogy 29 országból (!!) küldtetek fotókat a Bahamáktól Ausztrálián és Francia Polinézián át Ausztriáig és a Fülöp-szigetekig. Köszönjük szépen mindenkinek, kellemes ünnepeket és…..
dikusz. 2023.12.31 22:54:19
dikusz. 2024.01.04 17:11:28
@littke: A fülük botját nem mozgatják, hogy kikerüljön egy poszt.

Így valóban előbb-utóbb bezár a bazár. A kommentek között is napok telnek el, és vagy válaszolunk egymásnak, vagy nem...
Tízből hat fiatal külföldön képzeli el a jövőjét egy friss felmérés szerint, de ami ennél egy fokkal durvább, száz megkérdezettből mindössze hat mondta, hogy semmiképpen sem menne el Magyarországról.  ..
dikusz. 2023.12.20 00:19:31
@fhdgy: Neked is kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok.

Mindenki arra vár, hogy a másik írjon valamit. Én is nézem, hátha valaki ír kommentet, és ha látom, hogy nincs új, akkor lépek is tovább.
Ez az iromány is egy valahonnan kiemelt cikktöredék, százszor lerágott csont, nem túl érdekesen leírva.
Azt nem értem, egy ilyet minek idepakolni akkor, amikor többen írták, hogy küldtek be posztot. Ezért nem töröm magam én se, megírni, ha van fotó a témához kiválogatni, szöveget írni hozzá mit ábrázol. Előfordult már, hogy rákérdeztem kell-e poszt, hetek múlva jön a válasz, hogy persze, küldjed, aztán pedig se kép, se hang megint hetekig.

Arra kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan poszt, ami arról szól, ki hogyan karácsonyozik. Lehet, a régebben beküldött képek közül lesz kiválasztva néhány, mert sehol nem látok a felhívást, hogy küldjünk be képeket.
dikusz. 2023.12.23 15:56:00
A legfrissebb poszt túlzás nélkül a szem ünnepe, ahogyan azt szerzője, Tamás nagyon pontosan megfogalmazta. Az amerikai New Hamsphire államban található Kancamagus Highway neve nyelvtörő még a helyiek számára is, de a környék egészen csodálatos – ősszel különösen. Tartsatok velünk!..
dikusz. 2023.12.05 16:05:05
@fhdgy: Írtam az ügyfélszolgálatnak e-mailt, megint azt válaszolták, hogy utánanéznek a problémának, és 72 órán belül válaszolnak.

Te nem írtál még nekik? Szakszerűen le tudnád írni nekik mi a gond, én csak a képernyőfotót tudtam bemásolni.
dikusz. 2023.12.06 13:19:45
@Arthamyr: Leírták a megoldást, de nem mentek le az én tudásszintemre...
Telefonos segítséget kell kérnem a fiamtól.:)
dikusz. 2023.12.06 13:23:54
@fhdgy: Kaptam választ tőlük, továbbítom neked e-mailben.

Nekem mandarinul van, halványlila fogalmam sincs miről van szó.
A határátkelés sok egyéb mellett általában az ember személyiségére is hatással van. Külföldön élve változik (vagy legalábbis változhat) az identitásunk, ami óhatatlanul magával hozza a kérdést: miként hat a költözés a nemzeti identitásra? Öt-tíz év külföldi élet kevésbé tesz magyarrá minket?..
dikusz. 2023.11.08 18:50:55
@P.Elliot: Neked is tolja ezt az elfogadom/nem fogadom el/további lehetőségek szöveget?

Megkaptad a levelem? Újra elküldtem arra az e-mail címre, amit megadtál.
dikusz. 2023.11.09 19:19:53
@fhdgy: Az Inda ügyfélszolgálatra kel egy e-mailt küldeni. Írtam nekik.
dikusz. 2023.11.11 00:37:17
@fhdgy: Írtam az ügyfélszolgálatnak levelet a "sütis cseszegetések" miatt.

Két nappal azelőtt kaptam ígéretet, hogy 72 órán belül válaszolnak.
Erősen elfogult vagyok Olaszországgal szemben, idén nyáron is sikerült egy (túl rövid) hetet eltölteni az országban, szóval nagy örömmel olvastam Tamás posztját, nem is beszélve a rengeteg csodás képről. Szerintem sokunk álmát váltotta valóra egy Vespa nyergében...
dikusz. 2023.10.10 23:15:51
@Mr.Tellinghovon: Ilyesféle bakancslistám már nincs, legfeljebb a tv-ben keresek olyan műsorokat, ahová elmennék, és így utazom.:)

Barátnőimmel utazunk itthon, de gyakran járunk színházba, és egyéb előadásokra is.

Most sikerült nem könnyen jegyet szerezni MÜPA-ba. Nem tudom ismered-e őt, Tommy Emmanuel ad koncertet. Előfordulhat, hogy nem jön többet Magyarországra. Ha nem tudod ki ő, itt egy pár sor róla:

Tommy Emmanuel, CGP a világ egyik legismertebb gitárvirtuóza, aki ezt már többször is telt ház előtt bizonyította a Müpában. Az 1955-ben született ausztrál zenész az akusztikus gitár mestere, gyakran sorolják a hangszer tíz legjobb játékosa közé. Chet Atkins által inspirált különleges tízujjas pengetési technikája pedig egyenesen lélegzetelállító, de ezt úgyis tudja mindenki, aki csak egyszer is látta-hallotta. 2023-ban új albuma jelenik meg, de ahogy minden szólókoncertjén, ezúttal is bármi megszólalhat terjedelmes életművéből.
dikusz. 2023.10.17 17:39:16
@Mr.Tellinghovon: Saját tapasztalat: egy beszélgetés akkor fog vitává fajulni, ha a felek nem értenek egyet, legyen az sport, művészet, főzés, bármi.
A politikát azért említem külön, mert ott csak vita van már az elején, ott nincs beszélgetés, ha a résztvevők nem egy oldalon állnak, és nagyon el tud durvulni.
dikusz. 2023.10.17 20:55:06
@Mr.Tellinghovon: A koncert november 4-én lesz a MÜPA-ban.

Viszont elfelejtettem egy előre megbeszélt másik programot, ha időben eszembe jut, nem vettem volna rá jegyet. Meghívtak húgom kolléganőjének 80.születésnapjára (én onnan ismerem, hogy egy nyugdíjas-klubba járunk), így a koncert miatt nem tudok menni, ez kicsit elszomorít).
Nem tudok mit tenni (percek alatt el tudnám adni a jegyet), mert a koncertre viszont én csaltam el egy barátnőmet, aki nagyon örült a lehetőségnek.
Nem könnyű a mai Magyarországon újat írni a protekcióról (és akkor a korrupciót most hagyjuk is). Steve érdekes összehasonlítást tett a kanadai helyzettel - egy-egy sztorit hozva mind Magyarországról, mind Kanadából, de még utóbbiban is előkerül egy magyar szál...
dikusz. 2023.09.22 20:40:27
@Mr.Tellinghovon: De lehet, hogy egy hozzászólásban valaki leírta mérgében a kipontozott két szót, amire talán már ő maga sem emlékszik.
dikusz. 2023.09.27 23:05:55
@littke: Köszönöm, hogy feltetted kommentben a posztodat.

Elolvastam. Bár jól megírt poszt, de igazán azoknak tetszhet, akik értenek a sportkocsikhoz, szeretik is őket, esetleg van is nekik egy-két régebbi évjáratú autójuk. Lehet ezért nem tette ki H.A.

Olyan posztok, amik a határátkelésről szólnak, már rég nem érkeznek be, azt itthonról nem tudunk küldeni. De legyen bármilyen témájú az írás, az első tíz hozzászólás után már egész más a téma, ez más blogoknál is így van, kivétel lehet az, ha a posztot író is hozzászól.
Mexikóváros után Chiapas tartományba kalauzolnak minket Daniék. Kicsit időutazás is ez, legalábbis a körülményeket látva, ugyanakkor a csodás természet sok mindenért kárpótolja az utazót...
dikusz. 2023.08.02 14:47:14
@Mr.Tellinghovon: "Inkább írok máshová ahol a kommentek is kapcsolódnak az íráshoz."

Ez a máshová melyik csoport, blog.hu-s, vagy nem hazai termék?
Nem kérdeztél rá, hogy miért nem jelent meg a posztod?
dikusz. 2023.08.02 15:42:23
@fhdgy: Egy volt kollégám 1953-ban született, az igazolványába születési helyként Sztálinváros van írva.

Régóta nem hallottam felőle, de rákerestem a neten, a mai napig ez van az adatlapján.
dikusz. 2023.08.02 22:40:55
@Mr.Tellinghovon: Hát, ez nekem erőst elvenné a kedvem az írástól, hiába biztatott H.A. nemrég a posztírásra.

Bizonyára lehetnek gondok, talán már nem is az viszi a blogot, aki akkor, amikor beküldted a posztot. Szívesen olvasnám akár privátban is a posztjaidat.
Itt a nyár, aki teheti, nyaralni megy, nagyon sokan külföldre. Vajon hogyan érdemes utazni, milyen formái és stációi vannak? Ezen morfondírozott el Steven, aki fotókat is csatolt a morfondírhoz. (Szolgálati közlemény: az utóbbi hetekben mindenféle dolgok akadályozták a posztok megjelenését, de ez…..
dikusz. 2023.07.24 23:38:15
@littke: Volt hivatalos blogtalálkozó kétszer is úgy 5 évvel ezelőtt. A másodikon ígéretet kaptunk arra, hogy lesz folytatás is.

Nem lett, és aki addig vitte a blogot (személyesen találkoztunk is vele Tanato-val), más feladatot kapott, nem maradt ideje, szerintem bele is fáradt.

Lehet nem jól gondolom, szerintem az Index csapatából viszi valaki tovább.
dikusz. 2023.07.26 09:40:57
@tanato: Nagyon jól sikerült mindkettő, és sajnálom, hogy nem lett hagyomány belőle.
dikusz. 2023.07.27 00:11:23
@Csodabogár: Nem titkos szervezés volt, itt a blogon lett meghirdetve jóval a találkozó előtt, ha jól emlékszem regisztrálni kellett rá.

Igen, emlékszem rá. Azon a régi találkozón találkoztunk először.:) Nem a szervezés volt rossz, hanem a söröző/kávézó nem volt korrekt. A lefoglalt helyet odaadta másnak, és tiszta szerencse volt, hogy a szemben lévő sörözőben volt szabad helység.
Venezueláról az elmúlt években gyakorlatilag semmi jót sem lehetett hallani és nem véletlenül. Zavargások, teljes gazdasági és politikai csőd, szinte teljesen értéktelen pénz, munkanélküliség... a másik oldalon viszont csodás természeti szépségek és a világ talán legjobb kakaója. Utóbbi miatt…..
dikusz. 2023.06.13 23:17:10
@Mr.Tellinghovon: Ha jól vettem ki a hozzászólásaidból, idegenvezetéssel is foglalkoztál, vagy foglalkozol még most is. Nem hiszem, hogy tudnék újat mondani neked Budapestről.
Amit én tudok, az pedig nagyon kevés.

Érdekes programok most június 24-én lesznek a Múzeumok Éjszakáján.
dikusz. 2023.06.18 11:31:21
@Mr.Tellinghovon: De ha nem kívánunk személyeskedni, akkor nem vesszük fel a kesztyűt, figyelmen kívül hagyjuk a provokációt.
dikusz. 2023.06.18 16:15:09
@Mr.Tellinghovon: Abban az esetben nincs értelme, ha a valaki direkt hergeli az alanyt, és annak örül, ha jól feldühíti a másikat, legyen bárkiről is szó. Nem feltétlen az itt vitázókra gondolok.

A kommunikációs szakemberek állításával nem vitatkoznék, mert ezek szerint az a megoldás, hogy ordítsuk le a másik haját a fejéről, ez a megfelelő viselkedési forma, mert ettől biztos nem leszünk frusztráltak. Igaz, a probléma nem feltétlenül oldódik meg, legfeljebb még meg is utálhatják a vitapartnert.

Felvállalom én a véleményemet, az ismerőseim tisztában is vannak vele, mi a véleményem adott dolgokról, de a parttalan vitába nem vagyok hajlandó belemenni. Én meghallgatom mindig a másik felet, de ugyanezt elvárom attól is, akivel éppen beszélgetek akár a valóságban, akár a neten. Ha azt veszem észre, hogy nem hallgat végig, miután én szó nélkül meghallgattam, be is fejeztem a vitát. Mégpedig azért, mert ha a vita hevében elszakad a cérna, hajlamos vagyok olyat, és úgy mondani, ahogy nem szeretnék. És hiába lép túl rajta a másik fél, én nem tudom ugyanezt tenni.
Ez valóban struccpolitika (ha nem veszek tudomást róla, nincs is probléma). Mondjuk az életben ezzel a hozzáállással nem mentem sokra, mert a csendesebb embert tényleg nem veszik semmibe, és hülyének nézik. Mindegy, nem baj. Akik fontosak számomra, azoknak így is jó vagyok.
Ugyan a kivándorlási adatokat érdemes fenntartásokkal kezelni (különösen az Európai Unión belüli országokba, ahol különösen nehéz mérni), a legfrissebb magyar adatok szerint is megfordult a trend, tavaly ismét többen mentek külföldre, mint ahányan visszaköltöztek. Közben a magyar kormányfő szerint a…..
dikusz. 2023.05.08 21:26:48
@P.Elliot: Nem tudom...:)))

Talán nem is lehet beszélni átnevezésről, mert minden egyes kerületnek van hasonló "hivatalos" neve. A XI.kerületnek Újbuda, a VII.kerületnek Erzsébetváros/Terézváros, a II.kerületnek Hegyvidék, a XXII.kerületnek Budafok-Tétény. Nem most lett átnevezve, hanem 1-15 éve legalább.

És ami még lényeges, a XI.kerületben a Lágymányosi-hídtól egészem Budafok határáig sorra épülnek a lakóparkok, több tízezer emberrel megnövelve a kerület lakosainak számát.
dikusz. 2023.05.09 06:25:43
@P.Elliot: Akiknek van pénze, az lakásokba, ingatlanokba fekteti. A hírek szerint nem feltétlen a magyar lakosság, sok lakásnak külföldi tulajdonosa van, aki nem itt él, hanem kiadja a lakást albérletbe.

A forgalom azon a környéken nagy volt mindig is, a Lágymányosi híd
átadása után csak nőtt. Semmiképpen nem laknék ezen a környéken, mert hiába Duna-parti lakások (ez a csali), a túloldalon legalábbis Budafokhoz közeli részen a csepeli gyárkéményeket látják csak.

Legyen szó lakóparkokról, családi házakról, szinte csak olyanok épülnek, ami -legalábbis engem- modern gettókra emlékeztet. A házak fehér-szürke-fekete színre vannak festve, kicsik az ablakok, túl közel vannak egymáshoz a házak, a kerítés is egyforma mindenhol, a kert meg túl szabályos. Se egy bokor, se virágoskert, szinte csak ollóval nyírt fű van, és túl szabályos fák.

Sokáig nem tudtam az okát, de egyszer beszélgettem egy fiatal hölggyel, aki egy ilyen modern, négylakásos házban lakott a családjával. Azt mondta, amikor kérdeztem, miért ilyen üres a kert, hogy nem ültethetnek akármit a kertbe, se rózsát, se gyümölcsfát, ribizlibokrot, zöldséget, mert amikor a tervet megvették előírás volt, hogy nézhet ki a kert. Azóta figyelem a környéken, tényleg igaz-e. Ha a környéken buszozok látom, hogy tényleg ez van a családi házas részen is, új építésű ház, ollóval nyírt fű, valami szabványfa (nincs gyümölcsfa!) és kész.
Valahol azt hallottam, ezek szerkezetkész házak (bármit is jelentsen ez), és előírás az, hogy csak ilyen lehet a kert.

Nem tudom felétek is csak ilyen házak épülnek-e.
dikusz. 2023.05.13 22:58:16
@P.Elliot: "...akkor szerzek a rendoroknek egy jo napot, lesz mit meselni az orson es otthon, es nevetgelni a dolgon." :))))

A fiam a svájci határőröknek szerzett jó napot. Egy barátnőjét kísérte el hivatalos úton, saját költségén Svájcba. Ők ketten kocsival mentek, a többiek repülővel. Ahogy a határhoz értek, kérték tőlük az igazolványt. Ő odaadta a sajátját, ami egy olyan tokban volt, ahol a többi hivatalos kártyája (TB-igazolvány, adóigazolvány, lakcímkártya, névjegyek) volt. Igenám, de a barátnője kertjében talált egy 3-4 cm átmérőjű cannabis-palántát, a szél fújta át valahonnan. Ő meg nagy ügyesen lepréselte, és betette az igazolványok közé, így az is a határőr kezébe került, akinek kigúvadt a szeme, mikor meglátta. Be is vitte az irodába, aztán vigyori képpel jött ki a kollégájával. Félreállították az autót, átvizsgálták a kocsit, de nem szedték darabokra, hiszen látták, hogy kevés útiholmin kívül nem volt náluk semmi.

Mindenesetre sok időt vesztettek, a többiek már rég a szálláshelyükön voltak, és nem értették miért késtek. Aztán mikor elmesélték miért, az egész társaság azon röhögött, hogy jártak, többször elmeséltették velük...:)))

Ezen az úton meglátogattak barátokat is, akik elvitték őket szánkózni. Csak az volt a baj, hogy a pálya nem szánkó-, hanem sípálya volt, 2000 m magasságban. Amikor elmesélte, hogy jöttek le, megkértem, apukámnak azért finomabban részletezze, ha lehet. Azt felelte, már az is finomítva volt, ahogy nekem mesélte. Annyit azért mondott, hogy majdnem belezuhantak egy mély szakadékba...
Senkit nem fog meglepni, hogy Mexikóban teljes ipar próbálja meg lenyúlni, izé szórakoztatni a turistákat, néha egészen pofátlan módszerekkel. Ettől még az ország csodás szépségeket rejt, miként az Daniék kalandjainak újabb fejezetéből is kiderül. (Az első részt itt olvashatjátok.)..
dikusz. 2023.04.10 11:56:32
@Mr.Tellinghovon: Sajnálnám, ha nem jönnél ide kommentelni, de te tudod.

Ezek szerint lekéstem a véleménycseréről, amit a hozzászólásaidra írtam volna.:)))
dikusz. 2023.04.12 11:27:58
@Csodabogár: Mint mindig, most is nagyon jól állsz a dolgokhoz.

A netes beszólásokon, bántásokon én sem szoktam problémázni még akkor sem, ha váratlanul ér.
Az már inkább rosszulesik, ha olyanok bántanak meg, akiket évtizedek óta ismerek. De már abban a korban vagyok én is, hogy ebből túl nagy problémát ne csináljak magamnak.
dikusz. 2023.04.14 21:44:37
@Csodabogár: Az nem számított hivatalos apostoli látogatásnak, az 52.Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét celebrálta, és szlovákiai látogatása közben ejtette útba Budapestet.
Határátkelő A téli Kalifornia 2023.03.27 20:10:53
Kaliforniáról a napsütés és a kellemes (többé-kevésbé) állandó meleg jut az ember eszébe. Ha ez nem is feltétlenül igaz mindig és a hatalmas állam minden részére, az biztos, hogy télen kívánatosabb hely, mint Kanada. Nem csoda, hogy Stevenék is ellátogattak oda két hétre. Santa Monica Pier..
dikusz. 2023.04.06 15:30:46
@fhdgy: Bár nem engem kérdeztél, de nekem az a véleményem, hogy önmagában is megállná a helyét.

Az más kérdés, hogyha az a hátszél nem lett volna, soha nem kerül abba a pozícióba, ahová került. Nem ismerem őt (honnan is ismerném) úgy, mint @Mr.Tellinghovon: , de sokat javult a tömegközlekedés az ő vezetése alatt Budapesten.
dikusz. 2023.04.06 19:04:47
@Mr.Tellinghovon: A hátszél az ő esetében annyit jelent, hogy édesanyja a Fidesz-EP képviselője volt, a féltestvére pedig Orbán Viktor unokatestvére.

Nehezen tudom elképzelni, hogy akadna olyan ember, akinek ne az ugrott volna be elsőre: na ez is a rokonai miatt jutott oda, ahol van.
Huszonéves volt, amikor elindult a karrierje, rögtön az élvonalba került, ismeretlenül, addig nem is hallottunk róla. Arról senki nem beszélt, hogy ennek a fiatalembernek olyan tudása van, ami még a tapasztaltabbak közül is kevésnek van meg.

Most őszintén: neked nem az jutott volna eszedbe elsőre, hogy a rokonai miatt van ott, ahol?
dikusz. 2023.04.06 22:45:45
@Mr.Tellinghovon: "Nem, mert ezt az elő történetet nem ismertem, én csak azt a fiatalembert láttam, aki lázas szemmel a villamosokról és buszokról beszélt."

Arra az időre gondoltam, mielőtt találkoztál volna vele személyesen. Mert amikor kinevezték, csak annyit lehetett tudni róla tudni, a miniszterelnök rokona. Arról, hogy mit tud, szó sem volt. Honnan kellett volna az nekünk tudnunk, mennyire képzett, és hozzáértő?

Sokkal szerencsésebb lett volna, ha már akkor tudjuk/ismerjük a szakmai hozzáértését, azt, hogy tizenévesen alapította a VEKE-t, minthogy egyszercsak azokba a pozíciókba kerül, amibe szakembereket is csak több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött nevezhet(né)nek ki.
Senki nem nézte volna őt valaki ágyasának/rokonának.
Miközben Magyarországon az oktatás után (mellett) most éppen az egészségügy körül áll (vagy folytatódik) a bál, Ausztriában kicsit más a helyzet. Lívia történetéből kiderül, kórházba ugyan sehol nem jó kerülni, de van, ahol jobb, mint máshol...
dikusz. 2023.03.24 12:39:20
@Mr.Tellinghovon: Lenne mit hozzáfűznöm ehhez a kommentedhez, de nem tudom, megtegyem-e.
Másképp, más oldalról látjuk a dolgokat, és nem egyezik a véleményünk itt sem.

Valakivel vitába keveredtél nemrégen, és azt írtad neki kb, hogy csak ellenzéki hírportálokat olvas, és elfogultan alkot véleményt.
Szerinted ez a cikk (lenne tippem hol olvastad) nem elfogult?
Azt írod ezek az adatok tényként kezelendők, hitelesek, de hidd el nekem, nem azok.
dikusz. 2023.03.24 12:48:04
@Mr.Tellinghovon: Antitalentum vagyok ezekhez a dolgokhoz, és kényelmes is, nem vagyok rákényszerülve arra, hogy megtanuljam, van állandó segítségem.
Le vala írva szájbarágós ódon, hogy mit kell csinálnom akkor, ha nem tudok kommentelni:

blog.hu/
blog.hu fiók: .....(e-mail címet kell beírni)
Jelszó: .....
(„belépek indapass” gombra kattintva)

- ha pirossal hibás a felhasználónév vagy jelszót ír ki, akkor próbáld újra:
......(e-mail címet kell beírni)
Jelszó: .....

Lehet, hogy akik profibbak, azok az egyszerűsége miatt nem értik, de nekem ez működik.:)))
dikusz. 2023.03.24 21:51:39
@Mr.Tellinghovon: Nem a nép, az istenadta nép, hanem ő:

Polgár Árpád (Zalaszentgrót, 1955. január 4. –) magyar műkereskedő, műgyűjtő, üzletember, a budapesti Polgár Galéria és Aukciósház tulajdonosa, több művészettörténeti könyv szerzője, vlogger. (Wikipédia)
Határátkelő Sok hegy, kis Svájc 2023.03.01 15:49:41
Alighanem a legtöbbünknek már tele a hócipője a téllel és a hideggel, remélhetőleg már nincs messze a tavasz (így március első napjaiban csúnya is lenne, ha nem közelítene). Ma a napsütés és a meleg jegyében egy csupa napsütéses fotókkal teli posztot kínálunk Steve tollából, aki egy tavalyi svájci…..
dikusz. 2023.03.05 19:17:33
@Golf2: Ja. Ja?
dikusz. 2023.03.06 08:42:02
@Mr.Tellinghovon: Köszönöm.
Te lennél az első nem az ellenzéket támogató, akivel anélkül tudnánk beszélgetni politikáról, hogy leordítanád a fejemről a hajat csak azért, mert más nézeten vagyunk.

Eddig még nem találkoztam olyan Fideszessel, aki hacsak megszólaltam, már lekomcsizott, hazaárulózott. Nem idegenekről volt szó, hanem barátokról, jó ismerősökről.
dikusz. 2023.03.06 21:21:10
@Mr.Tellinghovon: Nem jó HÉV-en utaztál. Mentél volna Szentendrére, akkor is, ha semmi dolgod nincs ott.:)))
Nem hiszem, hogy rosszabb a budapesti közlekedés, mint más országokban. Külföldön élt barátom mondta, hogy ne panaszkodjunk se a BKV-ra, se a MÁV-ra, HÉV-re. Vagy neked más a véleményed?
Azt már egy ideje tudjuk, hogy Amerikában nagyjából minden (és mindennek az ellenkezője is) van. Például egy bajor kisváros is, ami persze nem annak indult, csak aztán jött egy ötlet... Meg egy látogatás Susanéktól sok képpel...
dikusz. 2023.02.27 18:54:43
@Mr.Tellinghovon: A "találkozzunk az óra alatt"-ot még mai nap is használjuk, bár az óra már nem ugyanaz.
Ha túrát írtunk ki, akkor is az órát írtuk találkozóhelynek.
dikusz. 2023.03.01 07:49:18
@Mr.Tellinghovon: Budapesten belül talán ez a három kerület van legmesszebb tőlünk. Nem sokat fordultam elő a környéken eddigi életemben.
A XVII.-ben mostanában csak azért, mert egyik barátnőm 10+ éve Pécelre költözött.

Sok híres ember lakott a mi környékünkön is, lehetne sorolni őket.:)
dikusz. 2023.03.01 13:31:40
@Mr.Tellinghovon: Úgy látszik minden kerületben másképp működik a labor.

Itt nálunk évek óta úgy, hogy időpontot kell kérni, nincs lehetőség csak úgy bemenni a vizsgálatra. Lehet online időpontot foglalni, vagy sorba állni az SZTK-kapuja előtt. Általában 2-3 nappal később kerül sorra a beteg, 7:00-9:00-ig veszi le adott nap a labor a vért még akkor is, ha a háziorvos ráírja a beutalóra, hogy "S" (sürgős). Kivételes esetben -és ez tényleg sürgős- van délután is vérvétel.

A másik lehetőség -de ezt nem szokták nagydobra verni sehol-, hogy a háziorvos veszi le a vért, vagy a nővér.

Még egy: ha jól tudom(tévedhetek is) a laborvizsgálatokat külsős cégek végzik, és itt is meg van adva, egy nap alatt hány beteget fogadhatnak.
A latin-amerikai ország sokunk (nem is nagyon titkolt) vágya. Nem feltétlenül ott élni, de meglátogatni mindenképpen. A csodálatos történelem, a kultúra, a gasztronómia mind komoly vonzerő (a szervezett bűnözés nyilván kevésbé). Mexikóhoz persze kell egy nagy levegővétel, mindig érdekes hát, amikor…..
dikusz. 2023.02.14 15:10:46
@Mr.Tellinghovon: Két úratársamról van szó. Több évtizede tart a barátságuk, a '70-es években határőrként együtt szolgáltak határőrként Hétforrásnál a Kőszegi-hegységben.

Tizenévvel ezelőtt ők ketten, meg egy hasonló jófirma barátjuk együtt túráztak a Balaton-felvidéken. A történet fontos eleme, hogy egyik túratársam igen jól tud énekelni (jódlizni is), amatőr kórussal is fellépnek.
Betértek egy kis falu iszoldájába, és beszédbe elegyedtek a helyi törzsközönséggel. Sanyi barátom megkérdezte egyik törzsvendégtől, hogy van-e eladó telek a faluban, mert nótás barátja külföldre szakadt hazánkfia, csak egy baj van vele, hogy magyarul már csak énekelni tud, és csak az "énekelt" beszédet érti. Viszont nagyon gazdag, és az összes eladó telket megvenné, sőt még a szigligeti várat is.
A szegény helyi lakosnak meg nem esett le, hogy ugratják...:)))
dikusz. 2023.02.14 15:14:11
@Mr.Tellinghovon: :))))
És édesapádnak tényleg volt egyenruhája, amin több csillag volt?
dikusz. 2023.02.16 17:16:40
@Zsuzsi65: Lesz helyette szálloda, apartmanházak, vitorláskikötő...

És majd megmagyarázzák nekünk, hogy ez miért jó. Én szoktam magyar politikával foglalkozni, a parttalan vitákba nem szoktam belemenni, jöjjön az bármilyen oldalról. Még akkor sem, ha a beszélgetőpartneremmel egy oldalon állunk.

Azt ugye látod azért, hogy kik építik majd a szállodát/kikötőt, és egyebeket?
Egészen pazar utazásra invitálunk ma titeket, talán a nyitóképből is kiderül már, hogy az úticélunk Norvégia. Kalauzunk pedig Mr.Tellinghovon, akinek hála csodás képekkel tűzdelt beszámolót olvashattok a Lofoten-szigetekről. Mit mondjunk, mi akár azonnal indulnánk! Nusfjord..
dikusz. 2023.01.29 10:33:37
@Mr.Tellinghovon: Nem tudom, fenn vagy-e a fészbukon. Én igen, de csak a lentebb említett csoportok, és hozzá hasonlók miatt.

Van két csoport, de az alapítója egy ember. "Budapest régi képeken"(217e tag), és "Magyarország régi képeken"(63e tag) a nevük. 1990-előtt készült fotókat lehet posztolni. Ott láthatóak hasonló felvételek.
Azon ritka csoportok közé tartozik, ahol tilos a politizálás, ezt komolyan is veszik az adminok.
dikusz. 2023.01.29 22:56:03
@Mr.Tellinghovon: Tagja vagyok a facebookon több olyan "Zero Waste"-csoportnak, ahol az emberek a felesleges dolgaikat ajánlják fel ingyen, vagy jelképes cserét kérve.

Egyik alkalommal valaki három 1 literes söröskupát ajánlott fel kettő tiszta ónból készült, a harmadiknak a teteje ón, a korsó kézzel festett kerámia, vadi új mindhárom. Második körös befutó lettem, mert aki megelőzött, nem jelentkezett a korsókért, így mivel én voltam a soron következő, én hozhattam el őket. A felajánló csak egy 1,5 literes öblítőt kért cserébe, ami 1300 Ft-ba került.
Mentem érte időben, de fontosnak tartottam elmondani a hölgynek, jól gondolja meg, mert ezek jóval többet érnek. Azt mondta, a fia Angliában él, neki semmit nem jelentenek a korsók (pedig az édesapja hozta Münchenből), és csak a helyet foglalja. Így már nyugodtam hoztam el.
Később sikerült még egy kerámia/ón korsót szerezni 2 dl-est, ezért nem kért semmit a felajánló, neki sem jelentett semmit a korsó.
Egy 2 dl-es fém/kerámia kupát féltett kincsként őrzünk, mert apukámé volt. Egy szent van rajta, bal kezében korsó sör, jobb kezében cukorrépa(?) van, a felirat pedig "Grüß aus München".
dikusz. 2023.02.01 17:49:47
Mindenkinek, akit érdekel:

szuperjo.net/vujity-tvrtko-dobbenetes-irast-tett-kozze/?fbclid=IwAR1ygoNsIvPdvT12gO1WwUwNoyW55AByrnyRkZtPmipdmnias-3JO9k7yaM

Itthon megosztó személyiség, eddig az írásáig én is így gondoltam. Lehet őt kedvelni, vagy nem kedvelni, de ez az írása megérintett (lehet ezért ki is gúnyolni engem). Véleményem szerint igazi újságíró!
Néha kissé morbid, néha mókás utazásra invitál minket (ismét) P. Elliot, méghozzá az Egyesült Államokba, ahol azért bőven akad furcsaság. Mindjárt az első történetet csak erős idegzetű (gyomrú) olvasóknak ajánljuk..
dikusz. 2023.01.20 16:37:24
@Arthamyr: A saját blogjára már két éve nem posztolt, fészbukon pedig "csak" fotókat posztol. Remekül ír, kiváló humorral, de nyilván nagyon elfoglalt.

Egyébként facebook-profilom csak azért lett, hogy családtagok, barátok, ismerősök könnyebben tudjanak fotókat küldeni.

Kerületi csoportban, néhány engem érdeklő témával foglalkozó csoportban tag vagyok, ennyi. Fotót nem töltök fel, az látható, amit ismerősök küldtek.
dikusz. 2023.01.20 20:04:21
@Golf2: Milyen kérdésre?
dikusz. 2023.01.22 13:50:35
@Mr.Tellinghovon: "A szőlőtermesztő falvakban sok helyen volt szokásban az úgynevezett „vincézés”, amelynek során a szőlőskert szélét szentelt borral vagy szenteltvízzel öntözték meg. Ezen a napon a gazdának sok bort kellett innia, hogy bő legyen a termés."

Nagybátyám szőlőtermesztő faluban lakott (nem messze Tokajtól), ő igencsak vallotta ezt a szokást, de nem csak Vince napján tartotta...
Vajon tényleg sokat isznak a hallgatag norvégok? És ha igen, akkor az az üveggyártás hiányosságaira vagy a fjordokra vezethető vissza? Ilyen életbevágóan fontos kérdéseket feszeget Mr.Tellinghovon posztja. Vigyázat, a poszthoz némi humorérzék nem árt. Az oslói Aker Brygge..
dikusz. 2023.01.09 23:07:29
@Mr.Tellinghovon: Nem semmi! Különleges csajszi, szívesen hallgatnám/olvasnám a történeteit.

Volt vele apró nézeteltérésem itt, de nekem hiányzik.
dikusz. 2023.01.10 11:55:00
@Golf2: Nem véletlen...
dikusz. 2023.01.11 15:18:15
@Golf2: Az Erasmus+diákcsere program támogatását függesztette fel ideiglenesen Brüsszel.

Érdekes lesz megtudni, erre mit lépnek itthon...
Idén sem szakadt meg az immár lassan évtizedes hagyomány, azaz idén is megmutattátok, hogyan karácsonyoztok szerte a nagyvilágban. Ez idén olyannyira igaz, hogy egészen pontosan két tucat országot járunk be, köztük olyan egészen egzotikus helyekre is eljutunk veletek, mint Panama, Chile, Japán vagy…..
dikusz. 2022.12.31 15:38:22
@P.Elliot: B.Ú.É.K. neked is!!!

Én most indulok a két éve megtalált osztálytársnőimmel szilveszterezni. Majd' 50 évig nem volt kapcsolatom velük. Idén nyáron együtt nyaraltunk, azóta is találkoztunk már. Kártyázunk, (römi) beszélgetünk a régi időkről, jól érezzük magunkat.:)))
dikusz. 2023.01.03 11:51:04
@Mr.Tellinghovon: De oda is gyere kommentelni!:)))
dikusz. 2023.01.03 23:42:27
@gabors: Kitiltottak a Homárról? Miért?

Nagy kedvencem volt, addig, amíg a törzstagok össze nem marakodtak, mindenki összeveszett mindenkivel, a bloggazda meg nem tudta kezelni, és következetlen is volt.
Gyöngyi (aki korábban írt már nekünk) immár harmadik lisszaboni karácsonyára készül. Az elmúlt évek senkinek sem voltak könnyűek, így neki sem. Munkahelyváltások, bizonytalanság, ugyanakkor nagyszerű magánélet és nyugalom – ezek jellemezték az elmúlt évét, aminél „csak rosszabb ne legyen”. A…..
dikusz. 2022.12.21 11:33:39
@incianya: "Vízipók, csodapók", "Frakk, a macskák réme", "Nagy horgász", "Pompom meséi", "kukori, Kotkoda", "Magyar népmesék", stb.
És nem utolsó sorban: Vuk:)))

Én sem vagyok mai gyerek. A VII.kerületben nőttem fel, a Gorkij fasori iskolába jártam. A napközink a Damjanich utcában volt. A hét egy adott napján (kedden) volt vetítés. Híradó, film (általában szovjet), majd mesefilm. Mindenféle volt, magyar, lengyel, NDK-s, csehszlovák, és szovjet rajzfilmek is. A szovjet rajzfilmek tetszettek a legjobban.
dikusz. 2022.12.21 18:28:27
@Mr.Tellinghovon: Mi 1964-ben vettük a TV-t, azon néztük a tokiói olimpiát. Addig a szomszédba jártunk sportműsort nézni.

A Turpi úrfiból annyira emlékszem, hogy agy dagi macska fűszoknyában táncol, és azt mondogatta, hogy "homa-homa csacsacsa..."

Sok szovjet mesefilmet adtak, az egyik a Hagymácska volt. Volt egy olyan újság, azt hiszem Pajtás(?), aminek az utolsó lapján pár kockás képregény volt, "Gena a krokodil" címmel. Meg kellett venni az újságot, de ez volt a kedvencem.
dikusz. 2022.12.21 18:31:15
@incianya: De azért gyerekként szerettük.

Hasonló semmi sem sikerül a főhősnek-sorozat volt még a "Flúgos futam", és a "Gyalogkakukk" is. :)
András nem ment el Magyarországról, a testvére és annak családja viszont igen. A mai történet arról szól, hogyan látja egy otthonmaradó az országot elhagyó családtagjait, akiknek ráadásul ők azt utolsó kapocs egyike...
dikusz. 2022.12.15 14:35:49
@AlexAston: Fogorvoshoz biztos, hogy nem államiba jönnek.
Határátkelő Kalifornia két arca 2022.12.01 06:30:00
Kaliforniáról a legtöbbünknek alighanem a napsütés, Los Angeles és persze Hollywood jut az eszünkbe, pedig az amerikai állam ennél sokkal izgalmasabb hely. Történelmének akadnak fényes és büszkeségre kevésbé okot adó lapjai – ezeket is felidézi Susan posztja...
dikusz. 2022.12.12 21:05:09
@P.Elliot: Mi lesz a karácsonyi menü?
dikusz. 2022.12.13 18:17:27
@Congeria: A njegusi sonka az, amit Montenegróban készítenek.
A legfinomabb sonkák közé tartozik.
dikusz. 2022.12.14 04:53:01
@Congeria: Nem voltam biztos benne, hogy már említettem.

Nem sokszor, de volt alkalmam itthon igazi házi sonkát enni. Üzletekben néha a híres külföldi sonkákból is kóstoltam. A prágai sonkát nem szeretem, a montenegrói utazás után direkt vettem serranóit is. A njegusi sonka vitte nálam a prímet.