Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DFK

2 bejegyzést írt és 3933 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak Oroszország elnökévé való újraválasztásához. Ezt Havasi Bertalan magyar miniszterelnök sajtótitkára jelentette be – írta az orosz közszolgálati tévécsatorna honlapja csütörtökön este. Erről a Meduza, az illegalitásban működő…..
DFK 2024.03.24 17:45:26
@Corvus69: Vagyis te tapsolnál annak, ha kívülről mondanák meg, ki lehet a miniszterelnök és mit tehet? Szerintem erre van egy szép kifejezés, Hegedűs hadnagy is milyen jó volt benne.
A Magyar Rádió régi központi telephelyének „hasznosítása” kapcsán Lázár János már egyenesen azt vizionálta, hogy a katolikus egyház üldözése folyik a VIII. kerület részéről, de lehet, hogy a helyzetnek ennél finomabb és lényegibb értékeléséhez jutunk el, ha lemegyünk az alapelvekig, és egy igazi…..
Az Európai Bizottság még tavasszal terjesztett elő javaslatokat a vezetői engedélyekkel kapcsolatos szabályok korszerűsítésére. Többek közt bevezetnék a próbajogosítványt, a teljes EU-ban érvényes digitális vezetői engedélyt, és megkönnyítenék a közlekedési szabályok határokon átívelő…..
Lezárult a fővárosi közösségi költségvetés 3. évadának szavazása. Idén 25.857 budapesti voksolt, döntően online (papíron mindösszesen 324-en). Íme az eredmények! A lakosokat évi 1 milliárd forintnyi fejlesztés kitalálásába és kiválasztásába közvetlenül bevonó program megítélése pártállástól függően…..
DFK 2023.10.15 18:38:31
@mrnymkls: pl nem kérünk KariGeri dildókat az Üllői útra a kb nulla kerékpárosoknak. De szeretnénk hajléktalanított BKV-t és aluljárót. Vagy jó lenne néhány működő, tiszta, veszélytelen közvécé. Vagy legyen elegendő, rendszeresen üríteni szemetes. Ne legyen méhlegelőnek hívott gaztenger, parlagfűvel.
DFK 2023.10.15 23:30:00
@mrnymkls: éppen be lehet adni más ötletet, de csak ilyen biciklis marhaságot meg hasonlókat engednek szavazásra. WC meg nem épül vagy nem működik.
A magyar kormány azt a látszatot kelti, hogy addig akadályozhatja Svédország csatlakozását a NATO-hoz, amíg csak akarja. Ez nem igaz, hiszen a skandináv ország csuklóztatása komoly károkat okoz Magyarországnak is, hiszen növeli a politikai és gazdasági elszigetelődésünket. Aki azt gondolja, hogy a…..
DFK 2023.10.03 14:14:40
@birkamenet: : hát faszikám, ők még 80-as években "léptek le". Igen, a tefélétek miatt kellett menniük.
Archiregnum Vona visszatér 2023.09.08 22:08:53
Miközben még a közelgő lengyel parlamenti választások is jobban izgatnak, mint bármi ami itthon történik(, következmények híján), csak buggyant egyet a mocsár, ami mégis írásra késztetett.  Vona Gábor visszatér a politikába, és párttá alakítja mozgalmát.  Hogy ez megtöri-e a…..
DFK 2023.09.09 21:08:59
Néhány svéd mérnök és lelkes KISZ-esek dobták össze kedvenc húskrémünket, ami az amerikai álom KGST kiviteléhez vezetett...
wagmg Nem is vágtat a forint 2023.07.16 08:42:15
Rendszeresen olvasom ezeket a "vágtat a forint", "gyengélkedik a forint", "megrogyott a forint" cikkeket. Semmi értelme elolvasni ezeket, megmondom miért... Most éppen vágtat a forint, erős, aki "ellene fogadott" az most "ráfarag", "bánhatja". Hát először is nem "ellene fogadott". A legtöbb…..
A KSH szerint az idei áprilist vizsgálva, a bruttó átlagkereset 568 300 Ft, a nettó átlagkereset pedig 391 700 Ft volt. (Forrás: KSH) Amikor ezek a számok napvilágot láttak nemrégiben, számtalan ismerősöm tett gúnyos megjegyzéseket az interneten (különböző fórumokon és közösségi oldalakon) mondván:…..
DFK 2023.06.28 14:44:13
@Motorogre: hát meg kell tanulni perfekt németül... azt lehet menni osztrákiába tanítani.
Az ország kettévágására készül a Fidesz? Ahogy az egyik fideszes alvezér megmondta: „ a magyar jövő Debrecenben épül” és valóban, amíg Debrecen a következő 3 év alatt majdnem 29 milliárd forintot kap, addig az ellenzéki, tehát „bűnös” Budapesttől 10 milliárd helyett váratlanul és minden előjel…..
  Még ma is irgalmatlanul sokan vannak, akik azt állítják: a kapitalizmus megbukott, nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, nem hozta el a jólétet a széles néptömegek számára. Most hagyjuk azt, hogy az óbégatóknak sincs jobb tervük a piacgazdaságnál, egyszerűen csak koncentráljunk arra, igaz-e…..
Legjobban a tej, tojás, és az olívaolaj drágult egy év alatt, legkevésbé a méz és a lekvár...
Mivel a barátnője lányával kezdett viszonyt, a közvélemény megbélyegezte a híres színész-rendezőt, akinek filmjeiben amúgy is visszatérő elem az érett férfi és a fiatal lány között kialakult szerelmi szál...
Nézegettem a híreket a diáktüntetésről (?) és az azt kísérő és követő mindenféle megnyilatkozásokról, beleértve a parlamenti kérdéseket és válaszokat is, de okosabb ezektől nemigen lettem, úgyhogy leírom (megmondom, kinyilatkoztatom, kőbe vésem), hogy mi legyen és mit gondoljunk. A rendőrnek nem az…..
Nincs olyan ember a Földön, akiben ne fogalmazódna meg valamilyen gondolat, ha Isten földi helytartója a hazájába látogat. (Legfeljebb nem írja le.) Kétségtelenül a legismertebb ember a világon. Még azok számára is, akik a „másik” oldalhoz tartoznak. De itt az általánosságok megfogalmazását (már,…..
Viktor és csürhéje veszélyes játékba kezdett. Nem most, de mára vált látványossá, mi több veszedelmessé igazán. A nemzet csodásan szép ribancarcúja többször delirált keleti nyitásról, átrendeződő - a Nyugat vereségével végződő - új világrendről, a magyar érdekek szempontjából életveszélyes és…..
Ez az egész utcanév-mizéria legutóbb a Horn Gyuláról elnevezett, mindössze 10×100 méteres sétány kapcsán robbant ki. Talán ismertek az előzmények: a Fővárosi Önkormányzat a XIII. Kerületi Önkormányzat javaslatát elfogadva Horn Gyuláról nevezte el az Angyalföldön újonnan kialakított sétányt. Ez…..
DFK 2023.04.16 14:05:26
@CCnick: Azért elmélkednek, mert a baloldaliak számára az, amit Horn csinált az pozitív megítélésű. Emlékszünk ügye, a Kuncze vezette belügy kiadott egy olyan igazolást, hogy az ÁVH-nál tilos volt a kínzás... Mert ezek ugyanazok mind.
Budapesten háznak lenni nagyon-nagyon-nagyon veszélyes foglalkozás. Kezdjük ott, hogy a város, ahogy ma ismerjük, szeretjük és pusztítjuk, egy viszonylag rövid, de nagyon intenzív építési-fejlesztési időszakban vált olyanná, amilyenné. Ez az időszak volt a kiegyezéstől az első világégésig tartó…..
Az önállóság nagy erény. Az önmegvalósítás, önkéntelenül is ez irányba tereli az embert. Már egy jó ideje ezt is lehet tárgyiasítani. Annyi mindent leírtak már az élelmiszer-kereskedelmi láncokról. Persze, hogy bennünket is érint. Enni mindenkinek kell, így aligha bírjuk ki, hogy bizonyos…..
Miközben Magyarországon az oktatás után (mellett) most éppen az egészségügy körül áll (vagy folytatódik) a bál, Ausztriában kicsit más a helyzet. Lívia történetéből kiderül, kórházba ugyan sehol nem jó kerülni, de van, ahol jobb, mint máshol...
DFK 2023.03.13 09:57:41
@fhdgy: Nem mindegy, hogy hány euróból óhajtod megkapni a szolgáltatást. 1000-ből vagy 30-ból, esetleg legfeljebb párszázból. Mert nem jöhet ki belőle ugyanaz.
Néhány napja kikerült a Belügyminisztérium honlapjára egy jópofa rövidítés, ami a köznevelési feladatokat ellátó személyek, azaz pedagógusokhoz kapcsolódó törvénynek módosítása és még van 4 nap arra, hogy véleményezzük. Az más kérdés, hogy nem 100 ezer véleményt várnak és nem is lenne szerencsés…..
DFK 2023.03.08 13:05:10
@Awenhai: aha, a tanárok napra készen figyelik a tudományág legfrissebb eredményeit.
A tanárok többsége sajnos biztos nem készü vagy rosszul készül az órákra. A gyerekeimtől tudom, hogy ritka kivétel az a tanár, aki el tud készíteni egy használható prezentációt.
DFK 2023.03.08 20:20:04
@Hagrid: Sajnos gyakorló szülőként az a tapasztalatom, hogy felkészületlen, nemtörődöm, de annál nagyképűbbek a tanárok. Van kivétel is, de az a kivétel. A tanárok kb 25 %-a olyan, hogy konkrétan el kellene tiltani a gyerekektől.
DFK 2023.03.09 07:47:07
@Hagrid: Nem 25 % az alkalmatlan, hanem 50 %. A 25 % az, akit tiltani kellene mert nem csak alkalmatlan, hanem pszichés eset és ott árt, ahol csak tud. Aztán van a másik 25 % jóindulatú alkalmatlan. Aztán van 40 % átlagosan alkalmas és 10 % kifejezetten jó tanár.
Két nap múlva, március 8-án tartjuk a nemzetközi nőnapot, amely eredeti céljai szerint többek között a nők évszázados, egyenjogúságért folytatott küzdelmének állít emléket. 2020-as nőnapi felvonulás és tüntetés a spanyol fővárosban, Madridban. (forrás: Wikipedia)   Ma már elsősorban a hölgyek…..
DFK 2023.03.08 09:48:58
Amikor kicsit több, mint 4 éve elkezdtem írni a blogot, többek között az volt a célom vele, hogy meg tudjam mutatni, hogy az autó, mint tárgy, ideológiai alapú kontextusba került, és nem véletlen, hogy a politikai dimenzióból vizsgálva a gyűlölet tárgya egy bizonyos csoportnál.Évek óta látszanak az…..
DFK 2023.02.22 13:24:17
@gergerg: nem, nem marginális. Minisztériumi tanácsadó. A zöldek meg ott vannak a kormányban. Ld a teljesen debil Annalenát.