Regisztráció Blogot indítok
Adatok
airtaki

116 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lelkes amatőr Német kalandok 2023.06.03 15:07:28
Jó régen nem posztoltam; ahogy korábban írtam, többnyire YouTube-on folytatom a blogolást, pontosabban a vlogolást. A közelmúltban azonban számos említésre méltó dolog történt, így gondoltam írok ezekről egy gyors összefoglalót, a teljesség igénye nélkül, időrendben nagyjából össze-vissza. Talán a…..
A lelkes amatőr Living on Video 2023.04.29 10:04:26
Jó sok idő telt el a 496-os kihívás óta, és bizony rengeteg dolog történt velem az elmúlt hónapokban. De a legfontosabb mind közül: néhány napja elindítottam egy vlogot YouTube-on, a téma persze a futás. Mondhatni ezt a blogot igyekszem videós formában folytatni. Annyi de annyi téma, ötlet kavarog…..
Pár éve az egyik futós csoportban egy srác azt találta ki, egy hónapon át minden nap lefutja az adott nap számát kilométerben. Tehát elsején egy kilométert, másodikán kettőt és így tovább, 31-én már 31-et. Ezt így összeadva 496km jön ki, ami elég durva. Főleg azért, mert kifejezetten egyenetlenül…..
A minap kaptam egy Puma Deviate NITRO 2 cipőt tesztelésre a Spuri Futóboltból. Csaba azzal adta oda, hogy elég gyors, eléggé komoly versenycipő, én pedig kíváncsi voltam, vajon mennyire állja meg a marketing szöveg a helyét. Spoiler alert: az első futás után az arcomat letettem. A Futóbolt…..
Ma lefutottuk a Virtual TCS New York City Marathont a Margitszigeten. Oké, de... Hogyhogy virtuális? Ha New York, akkor miért a szigeten? Meg egyáltalán... Mi értelme van nyolc kört a szigeten akármilyen NYC Marathonnak nevezni? És tényleg, mi köze ennek az egésznek a Nagy Almához? Előbb pár szót…..
A lelkes amatőr Ez fájt 2022.10.12 20:17:16
A hétvégén került megrendezésre a 37. SPAR Budapest Maraton, ahol megint iramfutó voltam. Ez volt immár a harmadik maratonom zsinórban ahol így indulhattam, és bizony mondom, eddig ez volt a legnehezebb, de egyben a legédesebb is. Korábban már írtam róla, hogy idén júliusig nem igazán voltam…..
Ma futottuk le a 37. Wizz Air Budapest Félmaratont, ahol az egyik 2:15-ös iramfutó voltam. És bizony, megint kiérdemelte ez a futás a "legjobb" címkét, minden méterét, minden egyes másodpercét élveztem. Ez az év nem igazán a futásról szólt számomra, lévén hogy gyakorlatilag júliusban kezdtem ismét…..
Tegnap megfutottuk a bud:runway runt, az egyik legkülönlegesebb futóversenyt. Ez a mostani esemény ráadásul a tizedik, jubileumi verseny volt, amire a szervezők külön készültek, például azzal hogy nem a szokásos reggeli órákban rendezték, hanem közel a naplementéhez. Számomra több okból is nagyon…..
A lelkes amatőr A motiváció 2022.08.29 21:28:50
Erre a posztra már nagyon régen készülök. Talán már évek óta formálódnak bennem a gondolatok, mégis nehéz szavakba önteni őket. Érdemes onnan kezdeni hogy őszintén feltesszük a kérdést, magunktól magunknak: Ugyan mi hajtsa? Legegyszerűbb talán a saját szemszögemből megvizsgálni a dolgot, de…..
Hosszú kihagyás után két hete adtam újra életjelet magamról. És bizony ez a két hét meglehetősen dolgos lett, annyi minden történt! :) Nem is tudom hol kezdjem, csapongani fogok. Sikerült időben nevezni az említett jubileumi Runway Runra, szóval szeptember 3-án ismét ott leszek a Ferihegyi…..
A lelkes amatőr Életjel :) 2022.08.07 11:19:05
Sziasztok! Elég hosszú szünet után lassan kezdek újra magamra találni. Így utólag visszatekintve valahol a tavalyi UTT környékén volt egy alapos megrogyásom fejben, elég sokáig nem sikerült kihevernem. Év végére úgy-ahogy túltettem magam rajta, aztán engem is elkapott a COVID, amit bár nagyjából két…..
Mindenféle bevezető nélkül: életem talán legjobb maratoni futása van mögöttem, nem is emlékszem mikor volt akár csak hasonló. A hétvégén megint iramfutó voltam a 36. SPAR Budapest Maratonon, és ismét a négy órás zászlót kaptam meg. Ami azt illeti, mostanában nagyon rossz passzban voltam. Több olyan…..
Az idei UB több szempontból olyan volt, mint a deja vu jelenet a Matrixban. Ugyanaz a négy fő, ugyanaz a bérelt kocsi és sofőr, (majdnem) ugyanazok a szakaszok, és nekem ugyanaz az 54 kilométeres éjszakai menet jutott (Bé földvár - Almádi). Részemről annyi változás volt, hogy a későbbi start miatt…..
Tavaly régi álmom teljesült, amikor iramfutó lehettem a SPAR Budapest Maratonon. Szerencsére idén is összejött, most a Wizz Air félmaratonon segíthettem a futókat, akik 2:15-ös célidővel terveztek beérni. Ez a 2:15 egy picit furcsa volt nekem, átlag 6:34-es tempót jelent, ráadásul folyamatosan…..
A lelkes amatőr Ultrafutó lettem? 2021.07.05 21:07:03
Szombaton beérett mintegy hét hónap munkájának gyümölcse: sikeresen teljesítettem az UTT130-at, vagyis két kört futottam a Tisza-tó körül. Nehéz megfogalmazni mit érzek most: természetesen mindenek előtt óriási örömöt, és még nagyobb megkönnyebbülést. Mint amikor az ember túlvan élete legnehezebb…..
Két nap van hátra életem legkeményebb versenyéig, az Ultra Tisza-tó 130-ig. Piszkosul kemény lesz, és eléggé tartok tőle. Ezzel együtt, most sokkal felkészültebbnek, eltökéltebbnek érzem magam mint tavaly a BSzM előtt. Még januárban határoztam el hogy nekimegyek, amikor spontán maratont futottam…..
Sziasztok, sikerült jól eltűnnöm, pedig a háttérben lázasan folyik a felkészülés az UTT-re. Lázasan, lehet ez hamarosan szó szerint értendő, épp ma kaptam meg a második oltást, így - edzői rendelésre - ma és holnap nincs futás. Sőt, lehet hogy egy kis hőemelkedés fog jönni helyette. Mivel az oltás…..
Már több mint egy éve hogy lefutottam a Balaton Szupermaratont, életem addigi legjobb, legfantasztikusabb versenyét. Előtte nem igazán hittem volna hogy képes leszek rá, utólag pedig biztos voltam benne hogy jövőre, vagyis idén ismételni fogok. Sajnos a COVID közbeszólt, és az idei BSzM elmaradt,…..
A lelkes amatőr A szív ereje 2021.01.21 19:29:35
Ez most egy érzelmes poszt lesz, nehezen találom a szavakat. Keresem, de nem találom, annyira meg vagyok hatódva. Épp két napja írtam, hogy micsoda év lesz ez, többek között azért is mert ismét csatlakoztam az Élménykülönítmény lilapólósai közé. Tegnap élesedett az adománygyűjtő kampányom, amely…..
Még húsz nap sem telt el az évből, és már annyi minden történt, hogy sorolni is alig bírom. Január első napjaiban regisztráltam egy virtuális 5km-es versenyre a New York Road Runners szervezésében, amelyen megfutottam életem eddigi leggyorsabb kültéri ötösét 20:50-es idővel. A futás után derült ki…..
Szóval az úgy indult, hogy múlt szombatra a Mozdulj érte Facebook csoport leszervezett egy Velencei-tó kerülést. Örömmel csatlakoztam a felhíváshoz, nagyon kedves emlékeim kötődnek a tavalyi eseményhez. Aztán az időjárás máshogy alakította a terveket, szombatra erős fagyokat és néhol komolyabb…..
Sokan szeretünk zenére futni, és a piac alaposan elkényeztet bennünket, mert baromi sok füles közül választhatunk. Az elmúlt pár hónapban kipróbáltam néhányat, kifejezetten szem előtt tartva, mennyire használhatóak futáshoz, edzéshez. Ez egy rendhagyó, erősen szubjektív teszt lesz. Nem vagyok egy…..
Legutóbb ott hagytam abba, hogy megérkeztünk Zar festői repterére, ahol terveim szerint eltöltöttem volna 1-2 napot. De olyan párás, ködös idő fogadott (és az előrejelzések szerint marad is jó pár napig), hogy leszállás után inkább úgy döntöttem, még aznap indulok tovább. 3. szakasz: Zar…..
Több napos csúszás után végül sikeresen elstartoltunk, ezen sorokat épp a festői Zar városából írom. Legalábbis a képeken festői - én ezt sajnos nem tudom alátámasztani, mert egy szép sűrű tejfölt látok épp belőle. De hiszek a leírásoknak, és próbálom elképzelni. :) ― A reggeli párán átsejlett a…..
Már érlelődött bennem egy ideje ennek az útnak az ötlete, de csak az elmúlt néhány napban sikerült kiválasztanom azt a repülőgépet, amelyikben a következő pár hónapot tölteni fogom. Sokáig vaciláltam, sok szempontot mérlegeltem. A kiszemeltnek megfelelő navigációval, hatótávolsággal és hellyel kell…..