Regisztráció Blogot indítok
Adatok
narkid

58 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2020-as év egyértelműen a korona vírusról szólt. Először nem akartuk elhinni, majd megijedtünk végül felépítettünk egy többé kevésbé működő védekezési rendszert. Az elmúlt év sem lehetett teljes, a kötöttségek és a bizonytalanság velünk maradt. A járvány hullámai egymást követik, ma már nincs…..
Táv: 99,2km Szintemelkedés: 3.087m Felnőttént tényleg sokkal gyorsabban telnek a napok. Éppen hogy csak leülepedett az Esszencia máris megérkeztünk a Bajnokság következő fordulójához. Persze aki igazi mániás elment valamire, esetleg a Rockenbauer 130-ra. Én ezt idén kihagytam. A Zempléni-hegység…..
Táv: 178km Szintemelkedés: 4.863m Ebben az évben is beneveztem a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség fémjelezte Nemzeti Bajnokság hosszú távú futamaira. A 10 fordulós verseny második állomásán jártam amely az idei kiírás leghosszabb távját jelentette. A Borangolás túrák a Zempléni-hegységben…..
narkid 2021.08.07 21:05:36
@antisocialnetwork: Köszönöm! Remek kalandban volt részünk, szerencsére nem volt rossz idő. Hamarosan itt a következő forduló, a Badacsony körül fogunk sétálgatni.
Teljesítménytúráim Open Peaks 2021.05.29 07:47:39
Mátra és Pilis Peaks összesített táv: 58,9km Mátra és Pilis Peaks összesített szintemelkedés: 3.340m Ha valakit érdekel a bejárásom nyilvános innen elérheti a rögzített útvonalam. 5 Peaks of Mátra, 4 Peaks of Pilis. A Peaks of Hungary sorozat a börzsönyi tájegységgel ért a végére. Az utolsó…..
Szalafő az Őrség egyik legrégebbi települése. Nevét az itt eredő "Szala" (=Zala) folyóról kapta. A település az ősi családnevek tanúsága szerint közvetlenül a honfoglalás utáni években jött létre, kezdetben a fejedelmi, majd a királyi őrök székhelyeként. Az itt élők a nyugati gyepűrendszer…..
Táv: 15,1km Szintemelkedés: 480m Feleségem Baranyából származik, tanulmányait is Pécsen folytatta. Főiskolai évei alatt sem volt a Mecsekben ám az utóbbi években egyre jobban vágyott arra, hogy megismerje hazánk egyik legszebb hegységét. Ha a szüleinél voltunk és volt rá időnk felkerestük a Mecsek…..
Táv: 23,5km Szintemelkedés: 1.300m Tervezett útvonalam letöltése (gpx) Terepfutó Nitro Tom videója, amely ugyan nem az én útvonalamon halad végig, de a hangulatot jól visszaadja. A Túrázni Mentem Blogot Ambrus Zoltán készíti, szeretem Zoli videóit is mert már 4K minőségűek, ezt is feltétlenül…..
Táv: 29,78km Szintemelkedés: 855m Valahogy ez a túra mindig kimaradt a terveimből, valószínűleg azért mert a 30km alatti teljesítménytúrák nem igazán hoznak lázba. Ennek ellenére 2020-ban eldöntöttük, hogy a feleségemmel közösen, részemről teljesen lelassulva, kirándulós tempóban végigjárjuk, mert…..
Táv: 28,5km Szintemelkedés: 1.010m Tervezett útvonalam letöltése (gpx) Éppen csak vége lett a 6 Peaks of Vértesnek máris megérkezett a következő tájegységgel az ötlet gazdája, TheCsanya. Amikor megtudtam, hogy tervei szerint előbb-utóbb a Gerecsét is meglátogatja a Peaks of Hungary sorozat egy…..
Táv: 26,7km Szintemelkedés: 945m Tervezett útvonalam letöltése (gpx) 2021 januárjában az utolsó napon szinte az utolsó pillanatokban teljesítettem TheCsanya 5 Peaks of Budai kiírását. Nagykovácsi lakójaként nem kellett útvonalat rajzolnom csak a csúcsokat írtam fel magamnak. A teljesítést úgy…..
narkid 2021.03.06 15:26:55
@clemens: szia, megtalálod, fent van a tervezett útvonalam is. A poszt elején van egy hivatkozás, le tudod tölteni gpx-ben az útvonalam. Ezt jártam be.
Táv: 31,1km Szintemelkedés: 895m Nehezen indul ez az év is a teljesítménytúra szezon szempontjából. Nincs meg a szokásos év elejétől induló fokozatosan egyre hosszabb távokat jelentő edzés, felkészülés a tavasszal induló 100km+ távokra. Ilyen helyzetben ha nem akarjuk a megszerzett kondíciónkat…..
......ha utolér egy sérülés. Mert hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a baj mindig valaki mással történik majd meg. Másoknak fáj itt meg ott, másoknak megy ki a bokája, húzodik meg valamelyik izma. De mi van akkor, ha mi lettünk azok a bizonyos "mások". Most én járok "a mások" cipőjében. Ahogyan…..
Táv: 29,2km Szintemelkedés: 860m Az év első komolyabb teljesítménytúrájának a BHMTCS-t (Budai-hegység még távolabbi csúcsai) terveztem, de a veszélyhelyzet továbbra sem teszi lehetővé a TT rendezéseket. Tavaly már találkoztam TheCsanya Peaks of kihívásával amely elsőre még nem igazán keltette fel…..
Elérkezett a 2020-as év vége, lassan itt vannak az Ünnepek is. Az előző időszakban a november elején elrendelt második vészhelyzet és a kijárási korlátozás lezárta a teljesítménytúra (TT) szezont. Felelősen gondolkodva a kiírt programokat a szervezők nagy része törölte és nem keresett kiskapukat a…..
narkid 2020.12.28 15:02:51
@irdesmond: Szia, erről nem hallottam, de megnézem, köszönöm.
Táv: 99,9km Szintemelkedés: 3.439m Az idei évben léptem ki a szürke árnyékvilágból és a tavaszi vészhelyzet alatt kezdtem el a saját Blogomat. Az igazság az, hogy ehhez is kellett noszogatás az instant túrákat üzemeltetők részéről, mert nem bíztam abban, hogy az én stílusom, amely nem a személyes…..
narkid 2020.12.17 10:19:57
@hasdrubal_barcas_123: A tiéd is egy vélemény, tiszteletben tartom.
narkid 2020.12.17 13:52:35
@AlexAston: Nos igen, sokan nem is tudják használni a modern technikát. Én azt vallom egy jó túrázónak a "kütyük" kiegészítő segítséget, támogatást jelentenek. Sokszor látom azt, hogy körbe se néz csak a navigációt figyeli. Csak arra figyel, hogy a kis nyíl vagy háromszög a tracken haladjon, de olvasni nem tudja a látott térképet. Én is használom a modern eszközöket, de elsősorban a rögzítéshez.
narkid 2020.12.17 07:07:40
Táv: 31,1km Szintemelkedés: 895m Budapest közelében egyértelműen Perl Gergő (Brekasz) és csapatának Szénás Köre a favorit. A Szénás Kör is egy olyan instant túra amely bármikor teljesíthető. A jelenlegi koronavírushoz kapcsolódó vészhelyzet leszűkíti valamelyest ezt a korlátlanságot. Csupán egy…..
Táv: 25km Szintemelkedés: 590m Budapest közelében a GeoGo rendszerű teljesítéseken kívül több instant túra között is válogathatunk. A különbség közöttük annyi, hogy van amelyik sokkal érdekesebb útvonalon vezet végig, érezni a kiírásokban a törődést, az átgondolt útvonal kijelölést. Van olyan is…..
Táv: 107,4km Szintemelkedés: 4.200m Október második hétvégéjére számtalan érdekes ultra távú teljesítménytúrát írtak ki a szervezők. Lehetett menni a Pilis 50-re, a Pálos 70-re, a Bakonyi Barangolás 70-re és a Palipista 100-ra. A rövidebb számomra is érdekes távokról már ne is beszéljünk. Komoly…..
Táv: 6km Szintemelkedés: 25m Ma egy nagyon különleges családi sétára invitállak titeket. Ehhez el kell hagynunk a szokásos Budapest környéki területeket és kezdésnek le kell utaznunk Tatára az Öreg tóhoz. Családommal egy kellemes nyári nap reggelén döntöttünk úgy hogy ma nem vágyunk erdei sétára,…..
narkid 2020.11.13 06:51:15
@Első mohikán: Igazad van a helyes név pézsmapocok.
Folyamatosan átköltöztetem a Blogomat az új oldalamra a melyet innen is elérhettek. Alapvetően a túrabakancsokat kedvelem. Szeretem a bőr és a szintetikus típusúakat is, számtalan Meindl, Hanwag, Keen és kevésbé márkás bakancsot gyűjtöttem össze az évek során. Körülbelül nyolc tíz lábbelit…..
Táv: 18,1km Szintemelkedés: 372m A Hétfői Henyélő teljesítése után nem hagyhattam ki a Hétköznapi Barangolások túrasorozat következő túráját sem, amely szinte Aquincum közvetlen közeléből indult. A mai igazán kellemes kirándulás során újabb ritkán felkeresett Tanösvényeket látogattam meg. A…..
Táv: 44,8km Szintemelkedés: 1.788m Folyamatosan átköltöztetem a Blogomat az új oldalamra a melyet innen is elérhettek. Az idei évben a Piliscsabai Természetjáró Egyesület az egyik népszerű tagjának, Kovács Tamásnak, ismertebb nevén Tomasznak a tiszteletére szervezett egy egyszeri rendezésű…..
Táv: 28,4km Szintemelkedés: 1.058m Folyamatosan átköltöztetem a Blogomat az új oldalamra a melyet innen is elérhettek. A Budai túrákat vagy ismertebb nevén Budai Csík túrákat Számel László rendezi. A túra sorozatot jelent, mert van kék, zöld, piros és sárga túra is, mindegyik a Budai-hegység…..
Táv: 20,5km Szintemelkedés: 100m Folyamatosan átköltöztetem a Blogomat az új oldalamra a melyet innen is elérhettek. A Hétköznapi Barangolások túrasorozat a Csütörtöki Csatangolóval kezdődött el, melyet Lajos Dóra és Tim Péter alkotott meg. Azóta Péter kilépett és Dóri mellé időközben…..
Mióta elkezdtem terepfutni sok pozitív élményt olvastam és hallottam a Vadlán Ultra Terep elnevezésű versenyről ezért és mivel magamat elég érettnek gondoltam a feladatra, beneveztem. A versenynek otthont adó Cserszegtomajra már péntek este leérkeztünk, majd a helyi általános iskolában átvettem a…..