Adatok
ördöggörcs
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ha már végleg elvarázsoltak a csodaszép kovászos kenyerek és péksütemények fotói, jobb ha mielőbb nekiállsz!
Persze ha valakitől kapsz egy kifejlett, aktív kovászt, az is opció, na de mennyire menő már egy SAJÁT, nemde? :)
Ahány ház, annyi szokás, ez érvényes a kovász készítésre (sőt a…..
Lee Jong Kuk, vagy még inkább Li Dzsongkuk igazi művészséf: nem csak a gasztronómiában alkot művészi igényességgel, hanem az étterme és az otthona is leginkább egy galériára hasonlít. Mindkét helyen jártam, megmutatom!..
ördöggörcs
2023.01.06 18:33:09
@Hérics: ...én meg azt kérdezem, hogy tud valaki ennyire paréj lenni?
Nem tetszik, nem érdekel? Minek van itt?
Nem tetszik, nem érdekel? Minek van itt?
Aki követi az instámat, láthatja, hetek óta használom az Eucerin Antipigment termékcsaládját. Az arcomon ugyanis a szülést és a szoptatást követően barna foltok jelentek meg. Nyilván ezt lesminkelem és nem olyan zavaró, de azért nem kedvelem őket annyira.... Szóval. Ez egy teszt…..
ördöggörcs
2020.09.09 13:28:52
@beautyka: Nem mentem napra, ha úgy érted, hogy napoztam-e, nem napoztam. Mint írtam nem volt vészes egyik foltom sem, a klimax után vettem észre, és ennek a terjedését szerettem volna elkerülni. Nem azért írtam a kommentemet, hogy lehuzzak bárkit is, de ha nem volt jó, akkor nem írom, hogy jó volt. Most egy koreai készítményt használok, most látok már változást a foltomon. Ennyit akartam csak leírni. Szép napot!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Mit ajánlasz? ha nincs remény, akkor kuka, de mig egy szakértő nem mondja, hogy vége, addig ott figyel a polcon, várja mi lesz vele. A lányom is figyeli, hogy meddig figyel még az a kovász!
Egy kb két dliteres üvegben van csak.
És van még száraz és összezuzott kovászom is, szintén kis üvegben. Kidobni azt is sajnálom, mert a nagyok azt mondják, hogy a kovász elvileg 100 évig is eláll. Kérném szépen a tanácsodat.
Az oldaladra pár napja figyeltem fel, Végignéztem az egyik videódat,és az előadásmódod igen szimpatikus volt. Mostanában gondoltam, és a videód kapcsán, hogy ismét elkezdek kenyeret sütögetni. Mig mások a Covid alatt kezdtek kovászolni és kenyeret sütni, én akkor hagytam abba.
Megváltoztak az életkörülményeim, összeköltöztem a lányomékkal, a gazdasági helyzet is megváltozott, ami a kenyérügyben is tapasztalható . Sajnos fura kettősség van nálunk kenyérügyben. Az unokám alig eszik kenyeret, őt nem érinti a dolog, a lányom viszont nem értékeli az un. házi kenyér sütési mániákat. Tetszik neki, hogy visszatért a konyhákba ez az ősi kenyérkészités, amikor én is sütöttem az is tetszett neki, de ő szereti a friss bolti kenyeret , és a házi kovászosat is de azt is csak frissen. Sajnos nem vagyunk egyformák, ez a helyzet, pedig sütni nagyon szeret, tud is, de ideje nem sok van, mert Bp-ről Gödöllőre jár tanitani!
Szóval kérlek szépen, ha van mód, adjál ötletet, hogy lehetne feléleszteni a Madrémat hogy ne kelljen előlről kezdeni az elkészitését.
Szeretettel kivánok jó égészséget, és sok szép kenyérkét is: Magdolna