Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzilviK

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
SzilviK 2019.12.19 18:01:04
@juhaszvik1: Toscana drága de Ryan elviszi őket. amugy szerintem akkora rendszerhiba volt hogy közvetlen járat nincsen amugy firenzébe csak átszállással igy ténlyg rendszerhiba lehetett és mint ahogy az én Máv-os történetemnél ( ahol a végén a Máv boldog karácsonyt kivánt és ennyi ) mivel technikai bibi van nem tudsz utazni.
SzilviK 2019.12.19 18:14:38
sajnos ez egy elég non vis major dolog a technikai hiba miatt tudom a saját Mávos itteni november 10-ei posztot ajánlani, ha technikai hiba van akkor jobbik esetben kapsz jegyet ( én ugye pont az nem kaptam csak pénzt vontak ( és drágább összeget mint itt az EW Eurowings jegy volt) szerintem nincsen közvetlen járat átszállás nélkül Firenzébe Pestről igy amiatt az átszállás miatt is megugrik a költség és a jegyet szerintem nem is feltétlenül az ár miatt hanem lehet hogy az átszállás hiánya vagy félretájékoztatás miatt adták. Amugy technikai malőr után most lehet jegyet venni rá mert én most néztem és 38 ezerért van 1 átszállással Firenze jegy. Egy Repülős oldalon láttam már a bejegyzésedet, én rákérdeznék hogy most az ár vagy hogy a desztinácio sem stimmel mert ha utobbival van a gond tehát quasi megtévesztésként lehetett venni jegyet náluk átszállás nélkül akkor arra kell hivatkozni hogy az volt megtévesztés a cég részéről.

szoval szerintem ez a sztori technikai szempontbol két helyről is büzlik ( bocsi ) tehát arra kell rákérdezni hogy az árazás miért volt alacsony, vagy hogy átszállás sem volt benne. Mert nem mindegy. Mert átszállásos jegyeknek van egy alapára hiszen a reptéri illeték nagyobb mint ez az összeg. Erre kérdezzen rá a posztolo, mert ha az átszállás indokolatlan ki nem fizetett okán nem utazhat akkor ( főleg ha több utas is vett ilyen áron jegyet) akkor ha nem is tudtok utazni lehet legalább kérni kártéritést,
Egy biztos Ryanairnél és Wizznél vagy közvetlen vagy picit vonatozos jegyet ( ami Pisa vagy Firenze) lehet találni és át lehet foglalni és remélhetőleg elvisz titeket.

amugy az EW elődjénél a Germanwingsnél itt irtam valakinek válaszként voltak ilyen repjegyek de az még 2007-es években volt amiket én visszasirok, akkor Air berlin és sok sok konkurencia miatt olcsok voltak a jegyek pl Eurowings előd 2500-5000 Ft bud Köln jegyek.

kitartást én azért ezt a kört lefutnám még a ew-kel. hajrá ( és nézzetek másik jegyek januárban tuti akciozik a wizzz és ryana is
SzilviK 2019.12.19 21:25:48
@peter3374: nem is volt mivel Pestről csak Hamburgba Düsseldorfba Kölnbe repül az EW meg néha Stuttgartba és ennyi Olaszba soha nem repült csak átszállással ezért irtam hogy mivel megtévesztés jellegü volt hogy oda-vissza- azaz hin und zurück ohne Stopp geht ahogy a német mondja igy tudnak hisztizni amugy meg mivel buko a jegy vagy offolják a dolgokat vagy keresen más alternativát ahogy irtuk de amibe lehet kapaszkodni hogy meghirdettek egy nem létező szolgáltatást ( Bud-Firenze közvetlen járat vagy hogy mire vették a jegyet azt nem tudtuk meg amugy hogy átszállással) amitmax kapni fognak a jegyek árát vissaz de ugyee most az tul kevés pénz.

Viszont ha ők ha tudtak Firenze Bud-ra jegyet venni ( direkt) akkor vagy ténlyg technikai hiba volt vagy kamu a poszt.

Ha viszont nem kamu és tudtak venni akkor a EW kijátsza a non vis major kártyát és a technikai hibát és mossa kezeit hogy sorry ez van. elég gáz igy kari előtt de utazás előtt böröndökkel cikibb lett volna igy még happy endre tudják irni a nyaralást
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
SzilviK 2019.11.23 21:22:39
@illiana: a para ott van hogy a német boltnál az a két centi a gurulo résznél jön össze és eggyel kisebb méretet kell rendelni előbb kifejtettem hogy annyi amazonrol visszamaradt bolt van ahol az a 2 centi számit. Semmi baja nincsen a bőrőndnek szép is strapabiro és német is csak a hülye wizz meg ryan ugy megbüntet érte hogy rájössz hogy inkább méregetsz élőben. és két centi az két centi. Hátizsáknál is para mert pl Esztpak ( direkt irtam hülyén) nagyobb táskája már nem kompatibilis és ha ezt a wizzék ugye tudják vagy a ryanair ( 4 cm amugy a differencia ) akkor hello van, mint kolleganőnél.
SzilviK 2019.11.23 21:27:47
@Opportunista mikroba: mert a Ryannek van böröndboltja azért éri meg, meg mert 2 cm az kb a repjegyed ára,és ami szabály az szabály.
SzilviK 2019.11.23 21:43:11
@Pity_GG: Hali irtam külön is de itt is.

Köln és Düsseldorfbol is lehet Dortmundba menni Eurowings ( majd vonat vagy busz. ) Flixbus és társai, néha drágább de nem cseszegetnek ennyit és bármi késés van kapsz szállást és fizetnek mindent ha zür van ( elég kevés zürjük van ) illetveha lekésed felraknak a következő Eurowingsre és odavisznek. Napi több megy.

bőrőndnél a két centi két centi irtam itt hogy jártam amazon outletbe és a a gurulo résznél van a 2 cm-amin nyavalyoghat a wizz, és az én "isztpek" táskám is már nagyobb négy centivel mint a megadott méret.

van egy kollegám csak wizzairrel bejárta kb a fele desztináciot ami van és egyszer nem volt mostanában baja a rozsaszinekkel ( nem repülős melonk van ) és egy megadott hátizsákkal nyomul, ami pont befér. Egyszer nem votl baja, igy ez Wizzzairnél karma vagy szerencse kérdése is. Parkolásért küzdj az visszajár, a többi hogy ott voltál-e a reptéren az fontos mert ugye ha becsekkoltál a zür azon van hogy a böröndöd ha fel kell adni akkor ugye azon ott az időpont hogy mondjuk 6:10-kor adtad fel a gép meg megy 6:20-kor nyilván lehetetlen elérni, igy azon keresztül tudsz panaszt tenni.

én már nem utazok Wizzairrel, a kalandozás korszakának vége. bár szép emlékeim vannak a dortmundi reptérről, de nem erőltetem a mélyitését a kapcsolatomat a Wizzairral mert én még a hőskorban repültem velük amikor a 55 centis bőrőnddel felmásztunk a gépre. És mindent a csucson kell abbahagyni. :D Probáld ki az Eurowinget, és rájössz hogy az olcsobb ténlyeg drágább ( itt Wizz esetében) . Bőrőndnél meg a sárkányos centerek felé két centivel kisebbet vegyél mint az aktuális és jo lesz. :D
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
SzilviK 2019.11.18 18:04:27
@a lekvár neve puffin: kettes verzió ami nálunk van 95% hogy félreolvassák a házszámot , és amit irtam hogy nem tud olvasi és cimet is irányitoszám is félremehet egy 1-ke ide vagy oda mindegy hogy az ország másik vége
SzilviK 2019.11.18 21:09:10
@szelidorzo: régen DHL is igy ment ünnepek közötti rendelésem kb itthon volt. Aztán 2012-14 után megváltozott valami a Postánál eléggé és sajnos.
SzilviK 2019.11.18 21:18:56
@ekat: régen igy volt mostanában posta hozza ki főleg ha könyvet rendelsz és ugye azoknál nem mindig van drágább szállítás meg régebben egy 1 euros könyvet miért szállítatnám 9 euroért ha kihozták 3 euroért is. Igaz nem volt fuvarlevele meg nem volt bekövethető. Most ősszel azt mondta a Posta hogy saját kis oktatófilmben is megmutatta ( youtube megnézhető meg adott ki közleményt is ) hogy sajnos a nem lekövethető csomagok el tudnak veszni ( velem egyszer fordult elő akkor megmondtam a postásomnak hogy a szakmai német könyveimmel nem tud mit csinálni felesleges eltüntetnie. ) meg is lett utána.

Nyilván mikor még anno akiktől rendeltem két euroért szállitottak aztán volt 3.10 most 3.90 euroért hozzák olcsobb volt mint néha két vonaljegy Pesten. Meg gyors is volt.
Szilvi türelmét rendesen próbára tette a MÁV, amikor a szokásos jegyrendelés folyamatában hirtelen felbukkant egy apró hiba. Az agyégető ügyfélkezelésnek köszönhetően még a kiabálós bekezdést is érthető. Mert ahogy az életben, úgy itt is igaz: ha valami egyszerű, akkor miért kell…..
SzilviK 2019.11.18 14:53:20
@juhaszvik1: @Zöldelve: köszi ugyancsak a nyelvtan-helyesírási segítségeteket. Kedves volt köszi
SzilviK 2019.11.18 14:54:34
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: köszi az együttérzést, nem tudom, hogy mennyit kamatozik de ez valakinek tuti megéri, bár azota ideposztoltam, hogy még téli menetrendje sincsen a Mávnak igy sehova nem tudsz jegyet venni igy mostmár még egy szintet léptünk lefelé.
www.regionalbahn.hu/2019/11/menetrend-2019-2020-nem-jelent-meg.html?fbclid=IwAR00h-r-1daDzV1REHMPm0Tm0w0vVbalHydRVUEu30wyMjDPGxKnul7EcE4
SzilviK 2019.11.18 14:58:45