Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taxomükke (UK)

0 bejegyzést írt és 4886 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden népben van, amit bejön az embernek és persze akadnak olyan dolgok is, amelyek kapcsán valahogy nem találja a közös nevezőt. Természetesen a csak pozitív és a csak negatív dolgok felsorolás is torzít kicsit, ezért a kanadai Kristi listája inkább csak amolyan vitaindító. Ja, és ő Hamburgban…..
Taxomükke (UK) 2020.07.08 16:19:57
@Vrancisco: En Franciaorszagban jartam igy. Itt Angliaban az autopalyan 70 merfold/ora a megengedett, en 80-nal megyek, 85-ig nemigen buntetnek.
Franciaorszagban kb. 8 km/h-val leptem at a sebesseghatart, kuldtek is a buntetest.
Röviden: 2020-ban ideiglenesen leáll a Quimby, mivel Kiss Tibi frontembernek pihenésre van szüksége. Az idénre tervezett Budapest Park-os koncertet átették 2021. április 24-re, hírekkel pedig legkésőbb jövő év elején jelentkeznek. Bővebben alább olvasható a Facebookon megjelent közlemény...
Akinek eddig kételye lett volna, az elmúlt években Bernie Sanders politikai pályafutása elég masszívan bebizonyította, hogy az Egyesült Államokban a többség nem kifejezetten szimpatizál az általa szocialistának tartott nézetekkel (legyenek azok Európából nézve mégoly visszafogottak is). Persze az a…..
Taxomükke (UK) 2020.07.03 10:35:56
@kék madár: Igy van, az evtizedes propaganda nem mulik el nyom nelkul.
Ahogy a keleti blokkban ment az emberek hulyitese, Nyugaton is kokemenyen nyomtak a hazugsagokat.
Ezzel egyutt persze megis nyugati iranyu a migracio, kevesen akarnak keletre "disszidalni".
Taxomükke (UK) 2020.07.04 20:48:06
@punnyatt: Mocsoksag.
Mondjuk azokat is alaposan megbuntetnem, akik ezt lehetove tettek.
Mostanában több posztban is felmerült a hazatérés-kint maradás témaköre. Ehhez kapcsolódik Bálint írása, aki azok közé tartozik, akik hazaköltöztek külföldről – az ő esetében Svájcból. Szerinte nem az a fontos, ki hol él, sokkal inkább az a kulcskérdés, ki mennyit hajlamos a sikerbe fektetni...
Taxomükke (UK) 2020.06.30 10:05:38
@Din Serpahis: Te ezzel szerintem inkább a kivétel vagy.
„Hollandia nem Amszterdam, mint ahogyan Amszterdam nem Hollandia” – tartja a mondás a városról, amelyben mostanában minden olyan furcsa, ami persze nem véletlen...
Taxomükke (UK) 2020.06.28 19:39:51
@Platonica: A vilag legnagyobb atverese... hihetetlen, mit meg nem kajalnak az emberek.
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
Taxomükke (UK) 2020.06.23 07:06:11
Renáta egyike azoknak, akik több külföldön töltött év után visszaköltöztek Magyarországra, ám egy idő után kiderült, hogy egyszerűen nem stimmel neki mindaz, amit a szülőhazájában talált. Így aztán meghozott egy nem könnyű döntést… Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik…..
Taxomükke (UK) 2020.06.22 07:14:37
Mindig érdeklődve figyeltem, hogy a külföldön eltöltött évek (inkább évtizedek) alatt miként változik az egyes emberek kiejtése. Akad olyan ismerősöm, akinek az elején erős magyaros akcentusát valamennyire sikerült levetkőznie, cserébe most már a magyar kiejtésén érezni egyre inkább a másik nyelv…..
Taxomükke (UK) 2020.06.20 08:57:42
@Csodabogár: Egyszer régen egy rövid beszélgetés alkalmával egy svéd a kiejtésem alapján finnországi svédnek gondolt...
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Taxomükke (UK) 2020.06.16 11:18:43
@C00ler: "vírushiszti"
Mintha magamat hallanám...
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
Taxomükke (UK) 2020.06.16 11:02:39
@Hari Seldon 2: "... én sem "szimptizálok" a LGBTSC (tudja a fene, hogy milyen betűket adnak most hozzá), de ettől még nekem miért is kell ennek hangot adnom? Oka egyszerű, nem érdekel különösebben."

Pontosan. Engem ne akarjanak bevonni, amúgy ha nem basztatnak senkit, en sem foglalkozom veluk. Mi dolgom egy transznemuvel vagy egy mellnagyobbito szakemberrel? Semmi, ugyhogy nem is utalom oket es nem pofazok ellenuk.
Franciaország három részre szakadt, ám ennek a szakadásnak semmi köze a politikához, annál inkább a járványhoz. A korlátozások feloldása ugyanis nem ugyanolyan tempóban megy. A Nizzában élő Francis is részben távmunkában dolgozik még és átesett egy koronavírus-teszten is, ami nem volt kellemes…..
Az első világútlevél hatására a magyarok rohammal vették be Bécset hazafelé pedig mindenki fagyasztószekrénnyel jött...
Taxomükke (UK) 2020.06.15 06:50:55
Határátkelő Budapesten ragadva 2020.06.13 06:30:00
Az elmúlt időszakban több poszt is szólt azokról a külföldön élő magyarokról, akik a járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt nem tudtak találkozni Magyarországon élő szeretteikkel. A helyzet azonban fordítva is igaz, vannak Magyarországon élő külföldiek, akik szintén el voltak vágva a szívüknek…..
Taxomükke (UK) 2020.06.13 09:52:39
@dikusz.: ... vagy atszallassal...
Taxomükke (UK) 2020.06.13 12:35:30
@nyuszigonosz: Anglia es Mo. kozott egy napra sem allt le teljesen a legiforgalom.
Hongkong, Tokió vagy éppen a svájci nagyvárosok kapcsán az ember nem nagyon lepődik meg, ha kiderül, hogy azok a legdrágábbak között vannak, tehát ilyen helyekre csak akkor költözik az ember, ha van ehhez mérten megfelelő bevétele is. A Mercer most megjelent szokásos éves listáján azonban akadnak…..
Taxomükke (UK) 2020.06.11 17:23:23
@javított állomány: Ez a "Pravda" is kb. pont annyira hozzáillő cím, mint a "Tények".
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Taxomükke (UK) 2020.06.04 12:09:16
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
Taxomükke (UK) 2020.05.30 09:14:54
A következő írás Gábor ázsiai körútjának utolsó állomását mutatja be: nevezetesen Szingapúrt. A 2,5 hetes utazás Budapestről indult Moszkván keresztül Szöulba, onnan át Kuala Lumpurba, majd a maláj Penang és Langkawi szigetekre, onnan át az indonéz Jáva és Bali szigetekre, majd végül Szingapúrba, és…..
Taxomükke (UK) 2020.05.11 10:14:04
@dikusz.: "így kicsit félreérhető..."
Dehogy, teljesen egyértelmű.
:))
Voltaképpen olyan, mintha egy Stephen King-regényben élnénk, hiszen pár hete ránk csapódott a búra. Nem csak a réten legelésző tehenet vágta ketté, hanem az eddigi életünket is, és bárhogyan lesz, mindannyiunkra újrakezdés vár. A búra lecsapódásának személyes történetéről és az újrakezdésről is szól…..
Taxomükke (UK) 2020.04.16 18:17:04
Tömegjelenetek a kolozsvári repülőtéren, a kelet-európai munkavállalókért külön repülőjáratot indító brit kormány, a külföldieknek extra 500 eurót fizető osztrákok – az elmúlt hetekben kiderült, hogy határátkelők nélkül komoly problémák jelentkeznek a legtöbb nyugat-európai országban...
Az ember már félve megy fel a különböző közösségi oldalakra, hiszen nem meglepő módon tele van önmagukat a koronavírus szakértőinek tartó megmondóemberekkel, kamu hírekkel és egyéb szépséggel. A félreértések elkerülése végett: nem csak Magyarországon, hanem például Új-Zélandon is, ahonnan Erika…..
Taxomükke (UK) 2020.04.14 09:37:03
@dikusz.: A katonasagnal az alkeszek Pitralont tettek a szőke kólába, azt itták.
Mostanában rengeteg szó esik arról, miként változott és változik meg az életünk a koronavírus-járvány hatására. Olyannyira, hogy Mari egyenesen BC-ről és AC-ről (Before Corona és After Corona) ír és ez annyiban érinti a határátkelést is, hogy természetesen része a szabad áramlás megváltozása is...
Taxomükke (UK) 2020.04.07 14:33:12
@Arthamyr: Mélységesen egyetértek.
Miközben a járvánnyal kapcsolatos hírek Magyarországon elsősorban (érthető okokból) Európára és mondjuk még az Egyesült Államokra koncentrálnak, a világ túlsó végén sem rózsás a helyzet. Következzen Pál helyzetjelentése az új-zélandi Blenheimből. Te hogyan éled meg a járvány okozta helyzetet?…..
Taxomükke (UK) 2020.04.04 15:43:27
@Csodabogár: Egyetértek.
A dél-koreai fővárosról sok minden eszébe jut az embernek, például a modernség, a high-tech vagy a jövő. Gábornak is ez (meg még egy-két keresetlen gondolat, feltételezem) jutott az eszébe, amikor Szöul kellős közepén egy udvari pottyantósban a tél kellős közepén volt kénytelen megoldani a…..
Miközben lassan megszokjuk az utcákon, üzletekben a maszkos, kesztyűs emberek látványát, addig sokan még mindig mintha nem vennék komolyan a védekezést járvány idején. Miért véd meg és főleg: kit és mitől véd meg a maszk? A Los Angeles-London-Budapest-tengely podcastjában egyebek mellett összecsap…..
Taxomükke (UK) 2020.03.31 10:01:50
@Golf2: Azt vajon lehet tudni, hogy a próbán fertőződtek meg vagy máshol?
Nyilván nem.
Megy a manipulálás ezerrel.
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
Taxomükke (UK) 2020.03.31 08:30:16
@spulni: Ilyen az, amikor az ostobaság nagy pofával párosul.