Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzKaresz

29 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzKaresz Barka és méhek 2020.02.04 06:27:00
A természetben meghúzódva és  méhészek jóvoltából jelentős mennyiségű méh és más beporzó rovar éri meg a tavaszt. A meleg hatására a virágok is beindulnak. Elsőre a barkafűz virágzása éri el a számottevő mennyiséget. Szinte mindenki vesz tavasszal barkát a piacon. Ez nagyon szépen kigyökeredzik a…..
A CERN már önmagában elég menő hely, hiszen a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma. A Google Maps-en méginkább az, ahogy látjuk, mennyire a svájci-francia határra telepítették az 50-es években. Ráadásul szeptember óta bejárható a Google Street View-val. De ez még…..
Pangea Xavér és a geomorfológia 2013.12.07 11:58:14
Körülbelül 18000 éve tart az a folyamat, melynek csupán egy aprócska momentuma volt a 2013. december 5-6-án az Északi-tenger partvidékére lecsapó Xavér orkán és vihardagály. Az utolsó glaciális maximum óta fokoztosan emelkedő tengerszint ennél is hatalmasabb vihardagályokkal…..
SzKaresz 2013.12.22 21:54:18
@Köves D. Gábor: Ötödikben óra alatt ettünk,hogy szünetben többet tudjunk verekedni, focizni, stb. Amőbáztunk ha unatkoztunk, de pont az Amazonas delta miatt lettem kegyvesztett a földrajztanárnál. A fali térképen nem igazán látszott, de a hatalmas hordalék szállítás miatt nem tölcsértorkolata van, hanem delta. tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/foldrajz/termeszetfoldrajz/a-folyotorkolatok-a-tengeraramlasok-es-a-tengerfenek-domborzata/folyotorkolatok
Ugyan már apám is Avar sáncnak hívta, de a régészet ezt vitatja:) De ez minket nem zavart abban, hogy arrafelé éljük gyerekkorunk legszebb éveit. Valamint az a vidék lett barlangi kalandozásaim kiinduló pontja is. Az idő úgy hozta, hogy gyerekkori álmunk helye újra valósággá fog válni.  A hely…..
SzKaresz Hol vannak a generátorok? 2013.03.18 05:50:22
Nincs katasztrófa helyzet nagyjaink szerint, simán vállalati probléma az áram hiány. Ha katasztrófává nyilvánítanák, akkor bukna ki a szög a zsákból, hogy hol vannak azok az aggregátorok amelyeknek már napok óta kellene dübörögni az oszloptranszformátorok alatt…..
Ezer éve nem írtam egy bejegyzést sem, de remélem azért még maradtak olvasók! De hát időközben voltunk síelni, ami egyébként szuperül sikerült, aztán meg próbálkoztunk kicsit lefogyni, amit a síelésen felszedtünk, mert nálunk egy síelés tulajdonképpen olyan mint egy…..
SzKaresz 2011.02.05 06:00:02
Üdv rokon!
sajatkezuleg.blog.hu/2010/11/03/tocsni_lepcsang
És a családi album http://www.facebook.com/profile.php?id=100001817718709#!/album.php?aid=91155&id=97927801333
Keressük blogunk büszke népének kedvenc olasz slágereit, hogy összeállíthassuk a Bella Italia daloskönyvét. Benvenuti itt minden, a csizmába született dalospacsirta Eros Ramazottitól kezdve Luciano Pavarottin át egészen Jovanottig, sőt San Remo csillagai is. Minden műfaj előadója…..
Megtörtént hát. A nyilatkozat beadási határidő lejártával elkezdett szakadozni, osztódni a magyar állampolgárok szövete.  Megjelentek a "közösségen kívüliek". Itt vannak közöttünk. Velünk utaznak a buszon, a metrón. Velünk állnak sorban a boltban. Látszólag…..
SzKaresz 2011.02.05 05:12:34
moly.hu/konyvek/feher-klara-oxygenia Oxigénia megérkezett :)
Tisztelt Olvasók! Megismétlem, az előző rész befejező gondolatát: a vízi áruszállítást nem önmagáért érdemes és szükséges fejleszteni, hanem elsődlegesen a társadalmi hasznossága miatt.           De lássuk, valójában mit…..
SzKaresz 2011.02.04 18:07:05
Két link ami az aminek látszik :)
www.portofgyor.hu/ www.gyoriotthon.hu/index.php?mn=hu,kat,cikk@show&cikkid=3132&kezdokategoria=39
Köszönjük neked budapest :(
Akár egy listát is írhatunk, én Doberdónál kezdeném.
KKBK A Szent Jobb 2009.08.20 15:27:00
Kérdésem lenne: hány éves a Szent Jobb? Nehogy ne tudják már megállapítani   A Szent Jobb nemzeti és keresztény ereklye, feltételezetten I. István király természetes úton mumifikálódott jobb keze. A Szent István halálát követő trónviszály idején a fehérvári…..
Ha kicsit gunyorosan akarunk fogalmazni (és nem tartunk attól, hogy ŐK az orrunkra koppintanak), bátran mondhatjuk, hogy többé-kevésbé titkos társaságokkal napjainkban tele van a padlás: szabadkőművesek, illuminátusok, bilderbergesek, céeferesek – hogy csak azokat említsem,…..
SzKaresz A net lelke - a jelszó 2008.12.10 11:49:00
A belépés hisztis világa 10 napon át nem engedett a blogon munkálkodni. A nethangya szorgalmával igyekeztem megtalálni a nekem járó rést a beléptetési rendszeren. Gondolom ebből eredően felkerültem negatív falbontók listájára is :)) Közben elsétált a télapó is, de mivel a hó…..
SzKaresz Sóskaborbolya 2008.11.21 15:50:00
Sóskaborbolya (Berberis vulgaris) az elfeledett Kárpát-medencei csodanövény. Mindent kibír és mindent tud: egy részletesebb bemutatás. Pár éve egy bükki túra során sikerült nekem is ráakadni egy déli fekvésű sziklás hegyoldalban ahol már gyerekkoromban is sokat kalandoztunk.…..
SzKaresz Egy lépés előre 2007.05.23 16:22:00
 A Skype név használata miatt bezártak egy blogot, itt a híradás róla. Előre gondolva a skype.blog.hu tartalma és folytatása itt lesz megtalálható. Arról fogalmam sincs, hogy lapátra kerül-e a Skype-club és a Skype telefonkönyv is, vagy hagyják élni. Remélem sikerül…..
SzKaresz Kirándulás Fraknóra 2007.05.23 16:05:00
A Perkovátz-Ház Baráti Köre a Sopron vármegyei hagyományok szellemében gyalogtúrát szervez Fraknóra 2007. május 13.-án vasárnap. Az útvonal a Soproni hegység csodálatos részein vezet keresztül. Részletes információ és jelentkezés a Perkovátz-Házban...
SzKaresz Skype hardver teszt 2007.05.23 16:00:00
A HVG a múlt hónapban egy pozitív árukapcsolás keretében az új előfizetőknek felajánlott egy  Skype használatra alkalmas USB csatlakozású telefont, amely kereskedelmi forgalomban is kapható. Mivel régi olvasójuk vagyok, éltem az előfizetés lehetőségével. A napokban meg is…..
Sokan csak személyes kapcsolatra használják a Skype programot, de egyre többen alkalmazzák a  szélesebb közönség elérésére is. Ebben az esetben érdemes kihasználni az  Skype adatlap célirányos kitöltésében rejlő lehetőségeket. Az itt feltölthető képet is része…..
SzKaresz Konténer vagy káosz? 2007.05.23 15:54:00
Sok segítő rendszer, mint az internet is, gyorsan teret hódít a világban. A forgalmi káosz megoldása, a konténer sajnos közel sem ennyire sikeres. A balesetek itt is előfordulhatnak, de a jövő mégis erre mutat. Az épületek sorában ma még unikumnak számít a múzeum, de egyre több…..
SzKaresz Élményfotózás 2007.05.23 15:51:00
Az emberiség őskori nyomai is arra utalnak, hogy amit megörökítünk az a miénk, vagy a miénk lesz. Az ábrázolási képességünk igen széles skálán mozog, a pálcika embertől a Feszty-körképig terjed. A fotózás kialakulása és széles körben való elterjedése egy, az egyéni…..
SzKaresz 3 éves a Skype-club 2007.05.23 15:48:00
Indulás: 2004.03.16. - Skype portálA hosszú értékelés helyett:Madárdal és mozdonyfütty a kitartóknak!Üdv Mindenkinek!Szabó Karesz szerkesztő a Webkaresz..
SzKaresz Télutó 2007.05.23 15:43:00
Az idei tél kevés havat hozott nekünk. Mire felkerekedtem fotózni, a télre csak néhány megmaradt hófolt emlékeztetett. Az elmúlást idéző Ó-Brennbergi temető  mellett elhaladva elhagytuk a tél utolsó nyomait is. Az utunkat kísérő patak vitte magával az elolvadt hó…..
A Skype-club  a kezdetekben a tesztelők tájékoztatására jött létre. A program és a weboldal nem volt elérhető magyar nyelven.  Az egyre gyarapodó magyar felhasználói kör sugalta egy telefonkönyv létrehozását. Ugyan a Skype program keresőjében minden felhasználó…..
SzKaresz Joost hírek 2007.05.23 15:38:00
A magyar sajtóban ismét találni friss híreket a Joost lépéseiről. Végre van időm és sikerült a Joost-klub tartalmát is bővíteni. Sajnos egyenlőre szünetel a tesztre invitálás. Remélem hamarosan bővül a Hivatalos tesztelő címet használók köre. Valószínű lendítene a…..
Legtöbben leragadnak a linkajánlásnál, nagy kár, mivel egy lap.hu oldal élete nem itt kezdődik. Te kedves linkajánló amikor a végtelenül az oldalba illő remekművedet ajánlod figyelmembe, már ~ egyezeregyedik vagy egy listán. A szerkesztői munka első fázisában én már…..
Az internet első segítői a keresők voltak, a legmagyarabb a gOOgle lett. Időben léptek a többnyelvűség irányába. A magyar keresők száma is szépen bővült, de közben felszínre került egy új igény a tematikus linkgyűjtemények létrehozása. Ezt a feladatot eddig legsikeresebben a…..