Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ta0066

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A karanténtálibok számára egyetlen fertőzött, egyetlen halott is elfogadhatatlan, a járványt meg kell fékezni, bármibe kerüljön is, ezért leállítanának, lezárnának és tiltanának mindent, amit csak lehet – nem számít, milyen következménnyel jár: akárhány áldozat belefér, csak nehogy a fertőzésbe…..
Ta0066 2020.10.20 12:39:07
@a századik juh:

Téli napéjegyenlőség. Az már valami.
Ta0066 2020.10.20 13:36:06
@Igazság Kereső:

"Igen.
Nem keresztény vallások és filozófiák is beszélnek arról, hogy az Istenségnél minden most van.
A múlt, jelen, jövő egyszerre létező valóság!"

A keresztény teológia és filozófia is beszél erről. Többféle "Most"-ról. Aquinói Szt. Tamás pl.
Ta0066 2020.10.22 08:01:37
@Igazság Kereső:

Korábbi hozzászólásokat, cikkeket visszaolvasva, nem sok minden változott.

Korábban több volt a nyíltan istentagadó hozzászólás. Szerintem.
A társulat nemrég adta el New Yorki épületkomplexumát, melyek részeit titkos földalatti alagútak kötöttek össze. Az első ilyet még az 1920-as években építették, a többit a 60-as évekkben. A földalatti folyosók a Columbia Heights 97 számú ingatlant kapcsolaták össze a 107-es, majd onnan a 124-es…..
Ta0066 2020.08.11 20:48:35
@ORION:
:) a dolláron is van piramis jelkép, lehet ezért kellett neki, növelni a fényt
Ta0066 2020.08.14 10:24:03
„Vajon kinek a hite, az Isten által valóban elfogadott igaz hit?
A katolikusoké, a reformátusoké, a protestánsoké.....stb, vagy a felekezet nélkülieké?
Miért van az, hogy mindegyik szentül meg van győződve, arról hogy az ő hite, vagy a hitének formalizmusa az igazán Isten által elfogadott, és megmentéshez kizárólagosan vezető hit, hitforma?”

A válasz egyszerű, mert saját egyháza tanításait sem ismeri. Amelyik keresztény egyház elfogadja az ökumenizmust, az elfogadja a formák kereszténységen belüli többféleségét is. Márpedig a legtöbb nagyobb egyház elfogadja. Ha a hívő ennek ellenére is úgy tekint a másik felekezet tagjára, mint kárhozottra, az azért van, mert nem az egyháza tanításait követi, hanem a csoporthoz tartozás (a mi és ők ellentét) pozitív érzését, a nyájszellemet. Súlyosabb esetben a vallása alaptanítását sem érti meg, és nem az egyedüli, mindenható, végtelen és korlátozhatatlan (éppen ezért megnevezhetetlen) Istenben hisz, hanem a katolikus, református, Jahve Istenben. Valamilyen Istenről alkotott képben. Ez pedig megint csak bálványimádás, mert a faragott kép készítésének tilalma a gondolati képre is vonatkozik.

„Szóval, ha számtalan ember számtalan hite önmaga számára tuti biztos, mert pszichésen megéli azt, akkor mindegyik elfogatott Isten előtt annak ellenére, hogy ők azt vallják, hogy nem így van?”

Éppen ezért hiába vallja, hogy ő aztán az igazat hiszi, mert még addig sem jut el, hogy azt higgye, amit az egyháza tanít. Ezekből a kisiklásokból éppen ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni; bár nagyon sok ilyen van, mondhatjuk ez az általános, ettől még nem ez a normális.
Ez a vallásnak csoportideológia szinten való megragadása és megélése, nem pedig vallásként való megélése.

„Most ez azt jelenti, hogy Jézus a Tanúknak is ott van, a katolikusnál, a reformátusnál, a protestánsnál és a felekezet nélküli embernél is?”

Ha az előbb említett szinten túl tud lépni, és legalább a vallása tanításainak a teljes, de legalább alapos megértéséig el tud jutni, akkor a formák különbözősége sem fog számára gondot okozni. A sokféle forma mögött felsejlik az egyetlen lényeg. És ekkor a fenti állítás igaz, bármelyik felekezetből üdvözülhet, vagy akár felekezet nélkül is. Nem a vallási forma üdvözít ugyanis, hanem Isten. Ennek belátásáig el kell jutni. (A valódi belátásáig. A probléma súlyát jelzi, hogy ez a választott népnek, a zsidóságnak sem sikerült.)

Én személy szerint több ilyen keresztényt ismerek. Rendszeresen van a városunkban ökumenikus imahét, amikor más-más felekezet imatermében, templomában más-más felekezet igehirdetője, papja prédikál. A legutóbbiban részt vettek a baptisták, pünkösdiek, agapésok, katolikusok, reformátusok. Egyik sem próbálja a másik hitét elvitatni, persze azt sem lehet állítani, hogy teljes az egyetértés és testvéri szeretet. De próbálkoznak azért.

A vallási formákban található kizárólagosság igénynek egy tekintetben van/lehet létjogosultsága, ez pedig a vallás követésére vonatkozik. Nem lehet egyszerre reformátusnak és katolikusnak is lenni és mindkettőt gyakorolni, mert bár ugyan arra a célra irányulnak, a megközelítés jelentősen eltér. Elfogadni el lehet, sőt felhasználni is fel lehet (pl. katolikus és református teológiai munkákat) de el kell dönteni, a gyakorlatban melyiket követi. Ez pedig egyénfüggő: melyik alkalmasabb a számomra, melyikre vagyok alkalmasabb? Nem a módszer fogja megmenteni az embert, megint csak, hanem a választott formában és formán keresztül megjelenő Isten.

Egészen más eset az, amikor a vallási forma nem vallási forma, csak hasonlít rá. Ez a szekta, ami már megkonstruálva is úgy van, hogy eltéríti a betérő eredeti Isten keresését és saját szolgálatába állítja. A szektából egy féle képpen lehet helyes lépést tenni Isten felé, ha elhagyja azt.
Ta0066 2020.09.26 09:38:49
@no more:

:D :D Mi újság no more?

Ami az anyagcserét illeti.
Van gyereked, az első 3 év másról sem szól. Amit nem pisil össze, azt lekakálja, ami ebből a jóból is kimaradt, azt lehányja. És kezdi elölről.
Mégsem úgy nézel a gyerekedre mint egy pisilő-kakiló-hányó kis húsgolyóra. Legalábbis a legtöbben nem. Jövőt látsz benne és álmokat, azért kínlódsz vele annyit.
És amikor magadra nézel, mégsem ezt látod...
És ezért nem is erre tanítod végül a gyerekedet sem. Így végzik sokan: amikor a tükörbe néz, csak húst lát, aminek anyagcseréje van. És a többivel is ugyan így bánik.

Maradok filozófus alkat, nem szeretek veszíteni.
1/3 Jó néhány olyan család volt a gyülekezetünkben, akikre Jézus szavai ráillettek. Gondolkodók, törekvők, jó képességűek, intelligensek a legkisebb családtagtól, a kinevezett családfőkig. Az egyik ilyen család, egyszer csak a vének céltáblájává vált, miután azok megelégelték "antiteokratikus"…..
Ta0066 2020.09.03 11:32:51
@Vitatkozo:

"509. Már önmagában véve is degenerált világ az, amelyben egy nép a vezetőit megveti. Igaz, azért veti meg őket, mert megvetésre méltók – de hogy egyáltalán
egy ilyen helyzet bekövetkezhet, az minden ízében szubnormális: olyanok kerülnek magas pozíciókba, akik megvetésre méltók, viszont ezeket olyanok juttatják
oda, akik megvetik őket. Valóban ördögi kör ez. Így aztán az emberek körülbelül kétharmada önnön elöljáróinak körülbelül kétharmadát gyűlöli és megveti.
Vitathatatlanul azért, mert megvetésre méltók, csakhogy a dolog ezzel nincsen elintézve. Az alacsonyrendűség ugyanis mindent átjár: a megvetettet éppúgy, mint a megvetőt."

A fenti idézet nem csak vallási szervezetekre vonatkozik.
Magánhangzókat is jelöltek sokszor az iratok, csak nem magában a szövegben, hanem felé, vagy az irat szélére írva. Na már most mivel a zsidóknak tilos kiejteni Isten nevét, ahol ez volt írva, ott "Ádonáj"-t mondtak, ezt általában a JHVH felé írták. Végül a nagy kavarásban és…..
Ta0066 2020.08.26 19:05:40
@ORION:

Vannak fordítói hibák, ez kétségtelen, akár tudatosak is.
Azért akadtam fenn a Márk 27 51-53 szakaszon, mert valljuk be egyik keresztény felekezet sem tud vele mit kezdeni, egyik standard keresztény tanrendszerbe sem illeszkedik. Ettől függetlenül lefordítják az adott szöveget a lehető legpontosabban. Az Új Világ Fordításban azonban nem. Nem illeszkedik? Hát majd fog :) Mert így logikus, ésszerűnek kell lennie és kész.

A Filippi levél alternatív fordításod nekem tetszik.
Ta0066 2020.08.26 20:20:41
@ORION:
Nincs bizony, mert benéztem. Máté evangéliumában van a hivatkozott rész.
Ta0066 2020.08.27 09:34:46
@LeftBehind:

Csak azt jegyeztem meg, hogy az említett szakasz Új Világ fordítása finoman szólva megkérdőjelezhető.
LÁBNYOMOM... Nagy valószínűség szerint, hozzám közel álló emberek úgy fognak meghalni, hogy nem fogják megismerni azokat az eseményeket, amik a saját döntéseik és az én álláspontom mögött állnak. Ennek igencsak összetett, messze nyúló okai vannak. Férfiak kis csoportja hetente zárt ajtók mögött…..
Ta0066 2020.06.18 19:24:30
@Igazság Kereső:

Nos a Seth könyvekhez képest ez a nézőpont valóban más. Sem kvantumfizika, sem az újjászületés hatására megváltozó DNS, sem regressziós hipnózis, sem távoli entitás, aki médiumon keresztül beszél, sem reinkarnáció. Hogy milyen irányban inspirálnak ezek, az mondjuk egy nagyon jó kérdés.
Ezek közül egyik sem, szerencsére.
Ta0066 2020.06.19 08:43:34
@Igazság Kereső:
Még mielőtt megegyeznénk.

Az ezen a blogon kommentként, cikként felvetődő témák iránt általában kétféle ember érdeklődik.
Az egyik alapvetően elégedett az életével, de unatkozik, más dolgokat is meg akar ismerni, kíváncsi. Beleolvas, otthagyja, mert alapvetően elégedett az életével, nem akar rajta különösebben változtatni semmit.

A másik típus nem elégedett az életével, annyira nem elégedett, hogy eljut odáig, hogy ezen változtatni akar. Tehát nem csak a konstatálás van meg, hogy valami nem stimmel, hanem felmerül egy akarat is, hogy a szükséges lépéseket megtegye. A változás eléréséhez viszont egy határozott irány kijelölésére van szükség, hogy akkor milyenné akarja tenni az életét? Ha most nem jó, akkor mégis milyen legyen?

Ezt a legtöbben nem tudják azonnal megfogalmazni, csak a változtatás szükségessége jelentkezik, de az irány általában azonnal még nem. Ekkor keresni kezd.
Először igazság olvasgató. Megnézi ezt is, azt is. Óriási a választék. A középkori keresztény misztikától elkezdve a tantrikus jógán át az agykontrollig mindent meg lehet találni. Számtalan keresztény és nem keresztény egyház működik, és rengeteg vallási irányzat van.

Ezeket megnézi, és egyéni preferenciák alapján választ. Ez a választás nagymértékben esetleges, jó eséllyel választhatna valami teljesen mást is. Amit kiválasztott, amellett többé-kevésbé elkötelezi magát; tapasztalataim szerint inkább kevésbé és tovább olvasgat, csinálgat valamit. Olyan is előfordul, mint a Jehova Tanúihoz megtérők esetében, hogy totálisan elkötelezi magát és teljes erőbedobással csinál valamit, amit az adott rendszer előír.

Hogyan lehet ezt elkerülni? Hogyan lehet elkerülni a csapdákat, amiket ez a kezdeti bizonytalanság mindenki számára magában rejt? Talán úgy, ha már az elején tisztázzuk magunkban, hogy az az irányzat, amit éppen vizsgálunk nem csak elméleti vonatkozásokkal fog bírni az életünkben. Azaz nem úgy veszünk kézbe mondjuk egy agykontroll könyvet, hogy milyen érdekes, elolvasgatom; hanem úgy, hogy amit ebben találok, azt meg is fogom csinálni. Azért ez ad egy súlyt és komolyságot a dolognak. Mert az agykontroll sem bizonyítható, nem bizonyítható a működése, de ha komolyan próbálkozom, akkor gyakorlati következményei lesznek, valóság lesz a számomra. És ezzel megvalósul az eredetileg kitűzött cél, az élet egy határozottan más irányba fordul. (akkor is, ha az agykontroll történetesen hazugság, és nem működik, a benne való hit és a végzett gyakorlatok önmagukban elegendőek ehhez)

Vegyük most szemügyre az általad linkelt könyveket ilyen szemszögből. A Seth könyveket például. Lépjünk túl az olvasgatás és az érdekesség körén és vessük fel, milyen gyakorlati lépések megtételéhez vezethetnek ezek. Amiről ezek szólnak: médiumitás, embertől eltérő entitások, reinkarnáció, regressziós hipnózis. Akkor tehát, ha ezeket meg is akarom gyakorlatként ismerni, ha nem csak igazság olvasgató akarok lenni, hanem tényleg változtatni, akkor keresek médiumot, hipnotizőrt, felkészülök a következő reinkarnációmra, vagy kiderítem ki voltam előző életemben. Mindegyikhez fogok találni gyakorlati segítséget Budapesten belül.
Maguk a Seth könyvben előadottak nem bizonyíthatók, de el lehet indulni egy gyakorlat felé az általuk kijelölt úton. A magam részéről ezt a gyakorlatot utasítom el a lehető leghatározottabban. NEM fogok médiumot keresni, nem fogok regressziós hipnotizőrhöz menni és egyiket sem a fent felsoroltak közül. Akkor viszont mi értelme vele foglalkozni: elméletben bizonyíthatatlan, a gyakorlati működésének próbájáról pedig egy rövid, de komoly meggondolást követően lemondok. Amint komolyan szóba kerülne, hogy akkor most itt egy regressziós hipnotizőr, aki egy érdekes, de bizonyíthatatlan módszer segítségével hipnotizál, NEM engedném neki.
Ha a te válaszod erre más, akkor nyugodtan csináld. Ha viszont megmarad egy elolvasgatott érdekesség szintjén például a Seth könyv, akkor ne haragudj, de a saját törekvésedet az igazság keresésre nem veszed komolyan. Nem lesz az életedre gyakorlati hatása, nem éri el a kívánt célt. Nem változik a gyakorlati életedben semmi. Az érdekes dolgokkal való foglalkozás ad egy pótlékot, amivel az élet nem kielégítő volta elfedhető. És ezzel ugyan azt csinálod, mint Jehova Tanújaként: ott a folyamatos szolgálat és a sulykolt tantételek, itt az érdekesség és különlegesség érzése fedi el ugyan azt. Ne érts félre, évekig éltem ezzel a pótlékkal, ezért írom le, nem pedig ítélkezésként.

Ha eleve úgy vennél a kezedbe egy ilyen könyvet, hogy előtted van egy budapesti hipnotizőr telefonszáma és elhatározod, hogy ha tetszik, amit olvasol, akkor felhívod és hajrá, a kezedbe vennéd ezt a könyvet?
Ta0066 2020.06.19 18:08:22
@Igazság Kereső:
"Az általad fentebb leírt érvek alkalmazhatóak a bibliára és effektíve a kereszténységre is!"

Természetesen alkalmazhatóak. Annak is vannak gyakorlati vonatkozásai. Előkerül az irányzat és a gyülekezet megválasztása, és sok egyéb más is; a kereszténység elhagyásáig elmenően.

A hipnózisról nincs több kérdésem.
Lloyd Evans a virusrol, a horvat foldrengesrol es Jehova Tanui Vezeto Testuletenek panikkelteserol..
Ta0066 2020.05.20 06:53:45
@Igazság Kereső:

A sarokban mosolygó arc, fülig érő szmájli. A sorok között tapintható indulat.
Ta0066 2020.05.22 12:15:48
@Kutató77:
Ez még a jobbik eset, ha csak hiábavaló a vallása.

Rengeteg olyan vallásnak mondott mozgalom/csoport van, ami viszont nem egyszerűen csak hiábavaló; azon túlmenően sötét.
Ta0066 2020.05.31 10:02:45
@felejtésbére:
Melyik az az Isten akiben nem hiszel többé, ha választ kapsz a kérdéseidre?
Ha jól értem a Bibliában az Újszövetségben a többek közt legfontosabb tanítás: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.Ha valaki azt…..
Ta0066 2020.02.22 12:01:09
@ORION:
A hangok hiánya is, és az összes hangot megelőző lehetőség is. A csöndből bármelyik hang előjöhet, de ha a hang előállt, akkor az már az ami: egyféle hang (kizárva az összes többit).
Ha nem áll elő hang, akkor a csend megmarad annak, ami (teljességnek).
Ta0066 2020.03.15 19:50:27
@Egy_nick:
Az idő teremtett valóság, vagy ha úgy tetszik vállalt korlátozás. Nem vonatkozik és nem vonatkozhat a teremtőre. Isten nem volt és nincs és nem lesz végtelen ideig egyedül, mivel az időn kívül áll. Nincs kezdete az időben, sem az idővel együtt; ezért nincs vége sem az időben, sem az idővel együtt. Ez az aeternitas, a valódi örökkévalóság értelme. Ez pedig különbözik a perpetualitástól, az időben való végtelen meghosszabbítástól/meghosszabbodástól.
Ta0066 2020.03.16 02:43:52
@Egy_nick:
A világban amit magad körül látsz, és gondolom ezt nevezed valóságnak, minden teremtett. Az idő is, a tér is. Ezek adják azt a keretet, amiben minden jelenség kibontakozik. Isten azért isten, mert ezeknek a kereteknek az ura. A teremtéshez nem idő kell, a Biblia nem így kezdődik: "és leült Isten megteremteni a világot, mert 3 örökélet alatt elunta magát (vala)"
Érdekes módon  A "Kincs, ami nincs" c. Bud Spencer és Terence Hill filmben Kamasuka karaktere (a japán katona) szerepét valós személy, Hiroo Onoda ihlette. A II. világháború idején került a Fülöp-szigetekre, ahol nem szerezhetett tudomást a háború végéről. Egészen 1974-ig nem adta meg magát. Ekkor…..
Ta0066 2020.02.10 09:24:50
@ORION:
Hivatalos prédikációban, igehirdetésben is hallottam azt az értelmezést, miszerint ez az igét befogadó embernek szól. Illetve arra kihegyezett prédikációt is olvastam, hogy az igehirdetés maga isten kegyelmének megnyilvánulása. Így a legyünk jó föld értelmezést fenntartom.
Ha te vagy a jó Mag, azt is el tudom fogadni. Ekkor viszont a figyelmeztetés még erősebb, szerintem.
"Lesz-e gyümölcse a mondanivalómnak vagy nem -e,
nekem se több-se kevesebb!!!"
OK, és akiben az ige elhal, mert nem alkalmas annak befogadására? Az egyszerűen így járt? Neked nem lesz semmi következménye, de annak, aki az utolsó esélyét játssza el ezzel? Mert ha komolyan hívő vagy, akkor azt is komolyan hinned kell(ene), hogy többet veszít a puszta életénél. De ez téged nem érdekel, mert neked se több, se kevesebb.
Nem megbántani akarok senkit, szeretném viszont felhívni a figyelmet, hogy az igehirdetés is felelősséggel jár. Ha jól bizonyságot teszel valakinek, aki "megtér", beszédül a legközelebbi keresztény gyülekezetbe, ahol elvegetál, csak máshogy, mint eddig, azzal nem leszel a krisztusi eszmény csúcsa.
Ta0066 2020.02.10 19:44:02
@ORION:
legyen nekünk csúcsaink szerint
Elfogadom a te példázatértelmezésedet is, és azt is, amit leírtam, de ha mások érvényes szempontok szerint ezekhez harmadikat vagy negyediket tudnak tenni, azokat is. Nincs kizárólagos véleményem, a példázat olyan, mint az üveggolyó, nagyon sokfelől lehet nézni, mégis ugyan az marad. Az egyházi forrásra való hivatkozás stílszerű volt, ha már a magvetésről volt szó, akkor ezt a magot vetették.
Ta0066 2020.02.12 09:40:48
@ORION:
Kedves tesó, te is emlékeztetsz engem valakire :) szintén barátra. Ismerek egy kicsi gyülekezetet is, hasonló beállítottságú emberekből, mint te. A mélyrétegekben valóban elég nagyok a különbségek. Amit nagyon nehéz elmagyarázni az ilyen lelkületű hívő embereknek az az, hogy ezek a különbségek nem a hit-hitetlenség különbségei, hanem az ember és ember között fennálló különbségek, amik a "hitre jutással" nem tűnnek el.
"Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára. Jw.org, ha éhezel már a rizsára."   Ma a bálványimádás vizeire evezünk, természetesen szigorúan az égi szekér nyomában, hiszen a Watchtower köztudottan olyannyira igyekszik elkerülni még a bálványimádás látszatát is, hogy erre hivatkozva szedette le az…..
Ta0066 2020.01.22 12:26:53
Az isteni nevekkel jó óvatosan bánni (szerintem).
Krisztus idejében a templomadót a tíruszi tetradrachmában vagy statérban fizették meg. Mi volt ezen a pénzen?
Fej: Tírusz város istenségének, a föníciai Baálnak babérkoszorúval ékesített portréja. Melkartnak hívták, annyit jelent: "A város istene''.
Írás: Jobb lábával egy hajó orrán álló sas, a nyaka mellett pálmaág. A baloldali mezőben a pénz verésének éve: 123. év (a tíruszi időszámítás szerint Kr. e. 4-3). A jobboldali mezőben egy monogram. A körbefutó írás a város menedékjogát hirdeti: "A szent és sérthetetlen Tírusz''.
A leírás Gerhard Kroll: Jézus nyomában című könyvéből származik.
Hozzátehetjük még, hogy más leírások szerint a fej oldalon Héraklész látható, mivel Merkalt/Baál kultusza teljesen egybeolvadt Héraklészével Tíruszban.
Ez a pénz látható az Új világ fordítás bibliai pénzeket bemutató oldalán is
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1001070236
Ez azért érdekes, mert elvileg a zsidók elutasították a római pénzeket, mint bálványokat ábrázolókat; mégis a templomadót egy idegen isten képével és feliratával vert pénzben kérték és fogadták el.
Sőt, Mt17,24-27 szerint maga a Krisztus is ezzel fizeti ki a templomadót Péterért és önmagáért.
Valószínűleg ez volt az a pénz is, amiből 30 db-ért Júdás elárulta a Krisztust.
Ehhez hozzájön még, hogy az ókorban, de még a középkorban is a pénzhez, pénzveréshez egyfajta szakralitás kapcsolódott. Nem engedtek bármit a pénzre verni, jelentősége volt, mi szerepel rajta.
Ebből számomra az következik, hogy nem csak az isten neve számít, hanem a kultusz, ami hozzá kötődik; az, hogy követői tudják-e kit tisztelnek és a kultusz (művelés) milyen hatásokat hordoz. A tíruszi Baál/Merkalt/Héraklész kultusza ezek szerint legalább megtűrt volt a zsidók szerint, máskülönben a tíruszi pénznek nem lett volna szabad bekerülnie a jeruzsálemi templomba.
Más kérdés, hogy amikor a zsidó és a Baál kultusz egymás konkurenciájaként kerül szembe, akkor minden bibliai beszámoló Baál hamis isten voltát hangsúlyozza. Ez szükségszerű, és annyit fejez ki, hogy Izrael számára nincs más út a saját vallási formán kívül.
Sziasztok! Jo reg nem irtam semmit. Talan 4-5 eve mar. Ekezetem sincsen, remelem nem gond. Ki latta az uj Joker filmet? Velemeny? En nem azt kerdeznem, hogy jobb volt e Heath Ledger Jokerenel, hanem azt, hogy miben volt mas?   Lloyd legujabb interjujat latva Arthurral, kedvet kaptam…..
Ta0066 2020.01.12 15:29:46
@Kutató77:

Az Igazság Isten egyik neve.

Köszönöm az írásod.
Ta0066 2020.01.15 09:23:41
@red five: Csak egy kérdés, te is hitetlen vagy?
Ta0066 2020.01.17 16:42:13
@red five:
Azt miből gondolod, hogy túléled Armageddont (bármi legyen is az)? Miből gondolod, hogy élsz addig? Miből gondolod, hogy holnap még élni fogsz?
"Az artemiszőrtornya-sátánjehovája ördögpoapok azt tanítják jehova tanúinak, hogy Istent senki nem látta, mégpedig azét ,rmert láthatatlan.   Ezt írák:   Látta már valaki Istent?A Biblia válasza Istent a szó szoros értelmében még egyetlen ember sem látta (2.Mózes 33:20 ,. János 1:18; 1.János…..
A Mindenkinek Jehova Tanúiról oldalról kedves Jónás moderátor törölte az  ŐrtoronyŐrök oldalon is feltett, a Mindenkinek Jehova Tanúiról oldalra bemásolt hitelességfirtató kérdést  két BUÉK-ozás KÖZÜL!!!  merthogy "nem értelmezhető abban a témakörben" !!!   A  kép és az…..
Ta0066 2020.01.09 12:09:03
avoidjw.org/finances/certificate-of-incorporation/
drive.google.com/file/d/1tsDnQsMpwasXm35j1Iq-E-o8xAhxH5kz/view

Szerintem ezek az eredeti források. Hogy ezek mennyire eredetiek, azt nem tudom :)
Ta0066 2020.01.09 20:24:57
@Atyek: a brossúrát azért adták ki, hogy segítsenek a választásra jogosultaknak a döntésben, miszerint Russel halála után Rutherford-ot támogatják, vagy ellene fordulnak. A brussúra kiadói Rutherford ellen kampányolnak, ebben hozzák fel érvként az akkori pennsylvaniai törvényi előírásokat, illetve, hogy azok mennyiben vonatkoznak a szervezetre, szerintük. Elég érdekes a kiadvány az biztos :)