Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cliff Peregrynn

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ez is eljött, drága testvéreim a pixelimádatban. Majdnem tíz év alatt eljutottunk az ötszázadik (500!!!) Checkpoint-adásig (Miniket, Now-kat is beleszámolva, persze). Természetesen egy ilyen évfordulót közönséggel ünnepeltünk meg, külföldi tartózkodásom miatt jó előre felvettük az adást. Még…..
Cliff Peregrynn 2024.09.14 10:01:53
@molnibalage: Miután az "alany" az utóbbi időben semmit nem árul el magáról, csak az ilyen megnyilatkozásai alapján következtethetünk arra, hogy annyira mégsem jött be neki az élet, mint azt te látni szeretnéd. Ajánlom még ezt a kommentszekciót, már ott is ez ment:

iddqd.blog.hu/2010/12/05/covboy_es_a_tobbiek

Az Alkony sugárút szerintem minden idők legjobb film noir mozija, időtálló, nemrég néztem meg újra. A főhős egy színésznő, a némafilmek egykori sztárja, aki képtelen elfogadni, hogy a hangosfilmek világában már új sztárok vannak. Miért is írom most ezt ide? Nem is tudom :)

Kiss "nem CoVboy" László mindezektől függetlenül a magyar gémerújságírás legendája, ha szereti, ha nem. Amit a CoV és 576 korszakban letett az asztalra, az megkerülhetetlen és zseniális. Tényleg új hang volt, akinek akkor is jó volt olvasni a játékleírásait, ha az adott játéknak akkoriban nem egyszer esélyem se volt a közelébe kerülni. Sőt, most visszaolvasva az írásait, a leírás gyakran jobb, mint maga a játék... :) Foly. köv.
Cliff Peregrynn 2024.09.16 13:17:07
@molnibalage: Hát másképp érdekes, mint egy F-15 kézikönyv, de ebben is lehet meglepő dolgokra bukkanni... :)
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
Cliff Peregrynn 2024.02.01 17:53:12
Nagyon felemás érzéseket váltott ki belőlem a podcast. Egyrészt CoVboy nekem is egy legenda, a CoV15 a mai napig ott van a mindenkori íróasztalom fiókjában, mert egy-két évente mindig újrajátszom vele a Monkey Island 1-et. (Nagyjából tudom fejből is, de az újsággal jobb...) Nagyon jó volt a 90-es években az írásait olvasni, teljesen új színt hozott a számítógépes újságok világába.Tetszett az új hangvétel, kár, hogy sok más gémerújságíró ezt próbálta utánozni, a többségnél nem igazán működött.

Másrészt azt érzem, mint a Rátkai interjúnál: szomorúságot. Itt van egy egyértelműen nagyon tehetséges ember, és már hosszú-hosszú évek óta nem alkot semmit abban a műfajban, amihez a legjobban ért (vagy akkor értett). Nagyon aranyos a sok sztori, jó részét már innen-onnan hallottam-olvastam, de közben egyre erősebben úgy éreztem, hogy ez egy maszk és a maszk mögötti emberről nem tudunk meg semmit. Miért hagyta abba az újságírást? vagy úgy egyáltalán bármilyen írást? Egyértelmű, hogy nehezen kezelhető figura, a multiknál meg nincsenek Kovács Magdák, ilyen attitűddel akkor is kiteszik, ha közben ő hozza a legnagyobb bevételt. (De sokszor úgy tűnik, az attitűd, a beszólások/leszólások, a "csakapénzszámítmegasör" is a maszk részei, amivel valamitől védi magát.)

Mindegy. Azért pár éve Zalalövőn keresztülautózva elmeséltem a családnak, hogy itt működött Magyarország leghíresebb nem létező mgtsz-e... Tetszett nekik a sztori :) És várom a podcast folytatásait.
Cliff Peregrynn 2024.02.02 14:27:43
@molnibalage: Szerintem elbeszélünk egymás mellett :)

Azt én nem vitatom, hogy már nem volt benne pénz. Vagy nem úgy. Te se pénzért írod a jó kis haditechnikai anyagaidat, de nem hiszem, hogy csak ezért ne írnál majd újabbakat. Van egy "rendes" munkád és mellette ezeket írod.

Azok, akik "CoVBoy bomberdzsekijéből bújtek elő", valahogy megtalálták a módját, hogy vagy megmaradjnanak gémerújságírónak, vagy ha más vonalon is továbbhaladva (újságírás, grafika, játékfejlesztő, egyéb), de a játékok közelében maradjanak. CoVboynál ez elvágólag véget ért. Miért? Csömör? Kiábrándulás? Nekem a (nem túl sok) interjúból nem jött le, miért hagyta abba teljesen.

Vagy hogy vegyek egy példát a Te világodból: ha van egy zseniális vadászpilóta, aki új repülési manővereket talál ki, aki bravúros dogfight-okat produkál, aki miatt nagyon sok fiatal pilótának akar menni - és aki egyszer csak, fiatalon, amikor még bőven repülhetne, abbahagyja? Nem érdekelnének a miértek? A vadkapitalista életérzés szerintem kevés. Bár ott van Rimbaud, a költőzseni, aki egyszer csak felcsapott fegyverkereskedőnek és soha többé nem írt semmit, szóval még ezt is el tudom fogadni magyarázatnak :)))
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Cliff Peregrynn 2020.10.23 08:12:05
Cliff Peregrynn 2020.10.23 18:41:13
@Vrungel76: Ott a pont :)
Cliff Peregrynn 2020.10.23 18:41:44
@sporovits: Meg ott is :)
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) Jöhet egy két és negyed órás adás? Ennyit beszélgettünk egy szuszra a Commodore Világban csak rút kiskacsaként... oppardon, fellegekben szárnyaló flamingóként emlegetett Plus/4-ről. A platform a Commodore egyik nem túl szerencsésen kezelt projektje…..