Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sadia

61 bejegyzést írt és 279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cím már eleve félrevezető, mert a konyhai világítás csak félig kész (egy csillár renoválása még hátra van). De ami kész, azt legalább megmutatjuk. Miközben jól elbohóckodtunk a Retró Bazárral, történtek változások is a lakásban.A villanyszerelőt hosszú listával vártuk, ami olyanokat…..
Sadia 2014.12.27 13:07:22
@Nem Art Decor: Köszönöm! Nem baj, egyedi és az lényeg :)
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2012.10.10 07:00:00
Ismét frissült a fortepan.hu, így aztán újabb adag képről elmélkedhetünk: vajon hol készülhettek, mit ábrázolnak? A képek nem feltétlenül Budapesten készültek, még Magyarország sem biztos. Van, amit könnyű lesz megfejteni, és van, amit nem. Tippeket, megfejtéseket kommentbe…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2012.08.15 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
Sadia 2012.08.15 09:55:12
Indiai és "klasszikus" kút a Zsolnay-negyed egyik udvarán. Griffszobrok, porcelánmanufaktúra, egyetemi épületek, dizájnboltok, az egész világon egyedülálló kiállítások: a pécsi EKF-év alkalmából (igaz, kissé megkésve, de) megújult az egykori Zsolnay-gyárnegyed; amivel egy…..
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2011.10.13 07:01:00
A napokban újabb képekkel bővült a Fortepan.hu. Az alábbiakban ezekből láthattok néhányat. Ezekről nem tudtam eldönteni, hogy vajon hol készülhettek. (Emiatt az sem 100 százalék, hogy Budapesten.) Törpöljünk rajtuk együtt: mi lehet az alábbi képeken? UPDATE: egyes…..
Az a baj a régi szép dolgokkal, hogy nem tudjuk mire használni őket. Van egy szép műemlék buszpályaudvarunk egy park közepén, a Belvárosban, ahova már régóta nem merészkednek be a távolsági buszok; van gyönyörű stadionunk, amelyik már réges rég elavult; van egy csomó…..
Nagyobb térképre váltásÁtszervezik Budapest kórházrendszerét és három nagy csomópontot hoznak létre. Egyet az új Honvéd, egyet a János Kórház, egyet a Klinikák környékén. Mindez nem lenne Urbanista-szempontból érdekes, ha az utóbbi helyszínről nem ejtett volna el egy olyan…..
Sadia 2011.06.26 13:31:34
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
Kiről nevezték el a Kresz Géza utcát? Ki volt Prielle Kornélia, Sibrikmiklósúti Felüljáró, vagy éppen Konkoly-Thege Miklós? Folytatjuk a megkezdett sorozatot. -V. Kamermayer Károly tér (1829. május 14.-1897): Budapest első polgármestere volt 1873 és 1896 között. Jelentős…..
Egyáltalán nem új probléma (évtizedes, megsárgult fórumoldalak igazolják, hogy ez már régóta foglalkoztatja az emberiséget), de ha már egyszer előkerült az utcanevek kérdése, muszáj beszélni róla: mitől lesz egy tér tere?Valami furcsa logikánál fogva, ha egy csoport a…..
2011 október 31-én Tisza István szobrot avatnak Budapesten, a Jászai Mari téren. Egészen pontosan itt (pdf). Hogy milyen lesz a szobor azt nem tudni, mert az első körben nem talált elfogadható pályaművet a bírálóbizottság - derül ki a kezdeményezés honlapján, ahol megtekinthetők…..
A múlt héten bemutatott kőbányai pincerendszer egyik kijárata a Dreher-villa kertjébe vezet. Az egykor a főváros kulturális központjának is mondható, a kor legmodernebb berendezéseivel, pompásan berendezett villa ma az enyészeté. Bent jártunk. Kőbánya neve nem csak a…..
Hosszú idő után újra összegyűlt egy posztra való anyag a sorozathoz. A téma továbbra is az utcán hever, ha láttok olyan jelenetet, ami különleges számotokra, jobbá teszi a napotokat, megnevettet vagy csodálkozásra késztet, küldjetek továbbra is fotókat nekünk. Nem kell…..
Sadia 2011.03.17 11:53:30
4. képhez: Xerxes-Darius Palace
www.xdpalace.com/

"Xerxes és Darius palotájának oszlopfői egy elegáns pulthoz vezetnek, ahol 24 órás portaszolgálat segíti a lakók kényelmét. Terveink szerint a földszinten étteremben étkezhetünk. Szobapincér hozza lakásunkba a rendelést. Ha kívánjuk a takarítószolgálat lakásunkat rendben tartja. Egyszerre érezhetjük magunkat egy hotelben és a saját otthonunkban. Lesz edzőterem, napbarnító stúdió, szauna."

+homar.blog.hu/2010/10/18/patyomkin_haz_epul_a_xiii_keruletben
Egy nap a városban A kajalakás 2011.03.03 10:20:00
Szeretem a Lucullus kajálós estjeit, mert általában remek hangulatúak, és még pont azelőtt véget érnek, hogy elhánynám magam: Wang mesternél 21 fogást tömtek belénk, a Maharaja étteremben meg 11 félét kóstoltunk meg, ehhez képest már-már megnyugtatóan fapadosnak tűnt a múlt…..
A díszburkolat már nyomokban látható, de nehéz elképzelni, hogy áprilisra elkészülnek.Még tavaly novemberben írtam a Kiskörút felújításáról, akkor elég messzinek tűnt a befejezés várható időpontja, de azóta elfordult alattunk az időkerék, és hirtelen karnyújtásnyira…..
  Rég nem jelentkezett poszttal Kordos Szabolcs, aki a Tilos a belépés című riportkötetéből szokott érdekességeket küldözgetni (illetve de, csak elfelejtettem kitenni). Na de most, hogy egyre többet emlegetik szegény Szépművészeti Múzeumot a meghiúsult bővítés kapcsán,…..
Sadia 2011.02.09 19:38:57
A gazdasági válság, vagy a kétharmados forradalom söpörte el Egeraat tervét a Városháza bővítésére? Egyáltalán: szükségünk volt a bővítésre? A meg nem épült budapesti házak sora egy újabbal bővült nemrégiben. Az eredeti, Martinelli tervezte épületet úgy kell…..
Sadia 2011.02.05 13:11:22
Egy két apró megjegyzés, Városháza Fórum nem csak most, hanem már a két világháború közt is felmerült, sőt ugyan így le is zajlott, azonban itt a világháború tett keresztbe ennek. (bfl.archivportal.hu/id-256-preisich_gabor_budapesti_varoshaza.html)
Kérdés az, tényleg szükség van erre? Van egy "laktanya" városházának címezve, és van Új Városháza, mely tényleg ennek épült. Nem lenne itt az ideje egy valóban városházát felhúzni? Mondjuk egy reprezentatív helyen. Mint Londonban. BKV-nak van székháza, Levéltárnak van központi épülete, de Budapestnek nincs "háza". Elég érdekes. Tényleg azt kéne tova gondolni, hogy mi a cél. Ehhez persze az önkormányzati reform is kell, hisz ez határozza meg a célt.

Az meg egy külön vicc, hogy Rogán egy helyen megakadályoz egy plázát más helyen meg megenged. Nocomment...
Amikor vasárnap belefutottam a Gyalogoshíd épül a Dunán című hírbe, hatos fokozatú izgalmi állapotba kerültem: az elmúlt hetekben sokat tanulmányoztam Budapest városfejlesztési koncepcióit, és szinte mindegyiknek hangsúlyos eleme volt valamilyen belvárosi gyalogoshíd. A…..
Filmekben szoktak olyan házak lenni, amik a múltból itt ragadva úgy állnak az újépítésű óriások között, mint Danny DeVito az NBA All Star gálán:Ha ennyire nem is éles a kontraszt, csak feltűnik a nyolcadik kerületi Vajdahunyad utcába ez a kis ház, ami sehogy sem akar illeszkedni…..
Szepessy Ákos és Tamási Miklós gondoltak egyet, és elmentek lomizni. De nem törött lábú kisasztallal jöttek haza, ahogy az ilyenkor illendő lenne, hanem fényképekkel. Ők ugyanis erre "szakosodtak". A mások által kidobált fotókat nézegetik, a jobbakat beszkennelik, és…..
Sadia 2011.01.12 09:28:02
Sadia 2011.01.12 12:58:32
@promontor: pedig volt egy gondolatom, hogy az. Kálvinon négy üres telek volt, és az egyikben sörkert is működött, és a mögött is volt egy ilyen emlékeim szerint. Szintén forte-n.
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..