Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bifi

12 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van márka Magyarországon, aminek a kommunikációja kényes dolog, az bizony a Pöttyös Rudi, amit a mai napig elképesztő rajongás övez. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy nem kevesebb mint 430 000 követővel övék az ország legnagyobb, márkához kötődő rajongótábora a…..
Bifi 2011.06.17 15:17:54
@trocsi: *off
Kicsit úgy érzem, hogy azzal, hogy Quimby-t hallgatsz, ki akartál tűnni, mondhatni egyedibbé/különlegesebbé akartál válni másoknál és ezzel szerinted megfosztanak ettől.
Nem hogy örülnél a kedvenc zenekarod sikerének. Ettöl nem válsz te is trenhajhásszá, csak ha annak érzed magad. (Hiszen az is "trendi" manapság, ha nem vagy az)
*on
Szerintem ez mostanság az egyik legjobban eltalált/megcsinált reklám. szívesen nézem meg többször is. Jók a színei, tetszik ahogy a kamera mozog és ahogy időben ugrál a reklám. Mindenre pont elég időt hagytak, hogy átnézhesd de ne váljon unalmassá. Szóval csillagos ötös.
Bifi 2011.06.17 16:12:41
@trocsi: "Az meg, hogy nem tetszik neked, hogy az őszinte véleményemet mondom, és nem azt, amit mindenki elfogadhatónak tart, az már rólad állít ki bizonyítványt, de nem akarok személyeskedni, mert ez nem az a fórum."
Az meg, hogy nem tetszik, hogy az őszínte véleményemet írom és ennyire eltaláltalak vele, az már rólad állít ki bizonyítványt. De nem akarok személyeskedni, mert ez nem az a fórum.
A továbbiakat, ha gondolod egy Quimby koncert után valamelyik sörkertben megbeszélhetjük egy sör mellett, hiszen itt egy reklámról van szó.
elvileg ma adják át a forgalomnak (autós?) a rakpartot a Műszaki előtt. Sikerült egy trafót bebaszni a járdára, ahol eddig kerékpár út is volt. az most nincs felfestve, szóval gondolom a terelő tábla a gyalogosoknak szól. Utsó két bejegyzés itt;…..
Remek dolog, hogy Süveges Gergő, az m2 intendánsa blogol, ráadásul a blog.hu-n, így első kézből lehet megtudni egy rakás belsős infót a köztévé átalakításáról. A legfrissebb posztból többek között az derül ki, hogy Süveges át szeretné keresztelni az általános…..
Kicsit elegem volt már abból, hogy állandóan esik..
Ezennel megnyitottam fotóimmal és rajzaimmal terhes kis magánszámomat.. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy csak akkor kap nyilvánosságot, amikor már elég sok cucc van rajta.Addig is szép napot nekem!cimkék: foto, grafika, fun (és ezek kombinációja) ..
A minap egy áruházlánc óriásplakátja mellett mentem el, amelyen szokás szerint egy hatalmas ár és egy rosszul befotózott termék szerepelt. Ezúttal nem tokaszalonna, tojás, sonka vagy tej figyelt a plakáton, hanem valami egészen szokatlan. Egy Csízió (uhh...) fantázianevű termék,…..
Mi az, ami egy lázadó kamasz srácot meggyőz arról, hogy a hirdetett termék tényleg jó? Például az, hogy az anyja utálja, mert akkor biztos lehet benne, hogy ez éppen neki való. Ez volt a gondolatmenet a Dead Space 2 nevű játék bevezető kampányánál, amelynek során azzal…..
A Mokka csudás interjút készített házi celebével, amiben Kiszel megpedzette, hogy bár az emberek szegényebbek lennének Magyarországon, ha nem ő nem adná ki minden évben a naptárját, úgy érzi, a csúcson kell abbahagyni. A videó minden pillanata nemzeti kincs. ..
Subba Csonti továbbra sem viccel 2010.10.29 10:15:00
Csontiék ezúttal a Mi folyik Gyöngyösön című klasszikust kapták a kezük közé:MOST MÁR TÉNYLEG FELZAKLATOTT LETT AZ ÉN ÉLETEM ÉS A CSALÁDOM ÁLLAPOTA! BEMENTEM A CSONTICARBA MERT SEHOL SEM TALÁLTAM EGY JÓ ÁRU A6-OST! ERRE NEM EGY, HANEM KETTŐ JÓ ÁRÚ A6-OST TALÁLTAM! EZ MEG…..
  Miként Pösti jelezte egy kommentben, gördeszkapálya épül az Erzsébet téren, a buszpályaudvar - pardon, 2003-ban átkeresztelt és azóta is üresen árválkodó Design Terminál - mellett. Persze ma is majdnem ugyanitt gördeszkázik mindenki a Gödör felőli oldalon (ahol laikus…..
Bifi 2010.09.03 12:26:54
@wan2bee: Igen.. ez nekem is feltünt, hogy párhuzamot raknak egybôl.. mi köze a gördeszkának a firkáláshoz? Magyarázza már meg nekem valaki! Lehet ,hogy van firkáló gördeszkás, de ennyi erôvel az arra sétáló északkoreai nyugdíjas csoport is lehetett..
Bifi 2010.09.03 12:29:17
@tisztajovo.hu: Mi megkaptuk a parkot 15 éve Tatabányán. Egy tatabányai lottósorsolás "mellékterméke" volt. ha jól emlékszem, egy ídôsebb hölgyet kérdeztek meg, hogy mit szeretne, parkosítást a polgármesteri elé, még valami, vagy a fiataloknak egy gördeszka parkot.. Szerintem jól választott.
Bifi 2010.09.03 13:16:24
@sanche: "az aktív gördeszkások jórésze falfirkáló, szipus és hasonló rétegekből jön ki a fiatalság köréből." Igen nagy rálátásod van a dologra. Bár évek óta nem deszkázom/görizem egy sérülés miatt, de hidd el, nem hogy beszívva, de 2 sör után sem áll senki a deszkára, mert igen hamar baleseti ambulancia a vége. De itt is lehetnek kivételek. Mellesleg utálom a szotyit.
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Kedves szerkesztőség! Mivel csak most találtam rá az oldalukra, most tudok beszámolni 5 évvel ezelőtti gyorséttermes „kalandommal” kapcsolatban! Nos az egyik budapesti pláza gyorséttermébe vettek fel még anno 17 évesen! Ugye mint diák, sok kisebb hülyeséget csináltunk,…..
Bifi 2010.07.17 14:59:56
@mothe: "diplomás, 40 és 50 közötti technikai igazgató egy amerikai játékfejlesztő cégnél: ... "

Ez nem véletlen egy nemrég bezárt/felvásárolt cégnél esett meg Magyarországon? :D
Harminchét éves, magasan képzett számítógépes grafikus vagyok. A nyomdai előkészítés, a kreatív tervezés és a 3D grafika irányában is évtizedes tapasztalattal bírok. Két munkahelyem volt, egy főállás és egy távmunka. Februárban a munakhelyemen elém toltak egy…..
Bifi 2010.06.12 09:42:40
Jelen pillanatban cégünk is grafikust keres, aki ellátja a 8 országban lévő irodáink tervezési feladatait. 80-20% offline/online média (egy kicsit a helyemre, ami bosszant ugyan, de ez van), sajnos az első körön túl vagyunk, így segíteni nem tudok. de: 300 cv-nél több érkezett be. ebből kb 60-70 volt a képzős/iparos, komoly referenciával rendelkező.. ezekből leszedtük a váltani akarókat, maradt kb 30. 30 olyan, akinek a képzettsége és a referenciái mellett én csak álltam pislogva, holott 14 év alatt szándékosan végigmentem a nyomda minden vonalán, hogy ismerjem jól a szakmámat. (dolgoztam íves, rotációs nyomdagépeket, flexón, díszdoboz üzemben mind a gyártás, stancszerszám készítés és a tervezési oldalon) tervezek grafikát katalógusokba, csinálok cég és honlap arculatokat, csomagolásterveket, iphone, facebook, mobiltelefon, pda és gps alkalmazások grafikáit, indesign és ps scripteket, plugin-okat írok... és..
.. váltani szerettem volna. Mint fent írtam, a helyemre keresnek grafikust.. öt éve csinálom ugyanannak a francia kereskedelmi láncnak a reklámanyagait, amibe belefáradtam.. már nincsenek (szerintük) jó ötleteim. Beadtam az önéletrajzomat olyan helyekre, ami szerintem szakmai előrelépés lenne, és változatos munkákat biztosítana... kb 15 helyből 2 hívott be elbeszélgetésre, és ebből egy helyen jutottam el a tesztmunkáig.
Teljesen mindegy, hogy mihez értesz és milyen referenciáid vannak, szerintem célozd meg egy nagyobb ügynökség kisebb állását kevesebb pénzért, akár legyél dtp operátor egy nemzetközi stúdiónál szerényebb pénzért és több, mint valószínű, hogy rövidesen előrébb jutsz, hiszen ha bent vagy valahol és rájönnek, hogy a tudásod többet és, mint amit csinálsz, akkor tuti feljebb tolnak és a helyedre vesznek fel olcsóbb munkaerőt, hisz a te tudásodat már ismerik.
Egy évvel ezelőtt a heti kérdés rovatban már feszegettük ezt a témát, de akkor a másik oldalról futottunk neki. Akkor azt kérdeztem, hogy kívülről kinek tűnik vonzónak a reklámszakma, ki érzi úgy, hogy el tudná képzelni magát ezen a pályán. Akkor a körkérdés apropóját az…..
IDDQD A legdrágább játékok EVER 2010.02.23 15:02:00
A Digital Battle-nél láttunk egy érdekes összállítást arról, hogy mik voltak eddig a játéktörténelem legdrágább projektjei. Bár az ilyen adatokat nemigen szokták a pórnép orrára kötni, így a legtöbb szám becslés, no meg több cím is hiányzik, ami erősen odaillene (World of…..
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
  Visszanyúlunk egy réges-régi témához Blind kedves olvasónknak köszönhetően, és a rockerek pár újabb, de jellegzetes típusát ismerjük meg közelebbről:   Üdv Tibor! Nemrég újraolvastam a 'metál-modor' c. írást és megint hiányérzetem volt... olyan hatalmas ez a…..
Bifi 2010.01.04 21:02:39
@váj mí:
"Viszont "progressive folk-death”re, mint olyanra azért kíváncsi lennék ;) "

Kérésed számomra.. :)

www.youtube.com/watch?v=yGywo81G6lk&feature=fvst
Azt még megértem, hogy esetleg valamiért egy-két embert nem vesz észre a vezér, illetve a jegyvágó, de ha tudja, hogy túlszaladt a peronon, legalábbis a letakarított részen, akkor jobban körül kellene néznie a jv-nek, hogy fel akar-e valaki szállni... De nem hiszem, hogy gondosan…..
Bifi 2009.12.24 10:03:33
@vanek ur:
Ha kapok egy ilyen levélkét, akkor tuti továbbmegyek valamilyen fórumon. Egy barátom szerint, aki szintén jv, idézem: "Az ilyen kalauzt ki kellene baszni"
Ugyanis senki nem látott peronon álló kallert, ami (ha jól tudom) kötelező :(
Egy pillanatig sem titkoltuk, hogy urbánus rákféleként mennyire visszataszítónak és főleg képmutatónak tartjuk a terézvárosi csendrendeletet, így kéjes örömmel olvastuk szegény Z. szenvedéseit, akinek a hosszú hétvégéjét tette tönkre az, hogy az önkormányzati iskolában,…..
:DEz is megvolt.. szerintem hatalmasat buliztunk.. az édrekessége: kb a fele jött el a meghívottaknak.. 7 kg sertéscomb megmaradt, legalább azt se kell venni.Nikó kicsit ki volt.. a legjobb barátnôje is lemondta, szerintem kicsit rossz dumával. (nem érzem jól magam) Szerintem a: fejemre…..
Hétfôn kiderült, hogy csütörtök-pénteken be kell mennem a cégközpontba kollégák szabijai miatt. Nincs is ezzel gond, mindenkinek jár a pihenés.Kedden kiderült, hogy a jövô hetet is bent kell töltenem a Lurdyban, szabi miatt. Még ezzel sincs semmi baj. Nem olyan rossz az rövid…..
Márton furcsa, üledéskes + valami oldott szennyezést is tartalmazó Margitszigeti ásványvizet vett a Batthyány téri csarnokban. A tulajdonos Pepsi azzal hitegette, hogy a laborjukban megvizsgálják, aztán eltüntek és nem válaszolnak a megkeresésekre, miközben a zavaros, egészségre…..
Bifi 2009.07.02 10:49:00
Nálunk Tatabányán megoldódott a kérdés.. ásványvíz folyik a csapból, literenként 50 fillérért :)

www.mno.hu/portal/644653

Na persze ez sem igaz, idézem a cikk utolsó részét:
"Az ÉDV Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pontosította korábbi álláspontját: nem ásványvíz folyik a tatabányai és a város környéki csapokból, hanem „ásványvízzé minősített vízbázisból származó ivóvíz”."