Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taxner Tünde

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kollokvium, uv-díj, Korvó?! Gólyaként sok olyan kifejezéssel találkozol, ami az egyetemi élethez hozzátartozik, azonban a jelentése első hallásra korántsem egyértelmű. Tematikusan összegyűjtöttük, hogy a Corvinuson mik a legfontosabb szavak és valójában mit is jelentenek.  2020.09.04. Írta: Kércz…..
Viszonyunk a műanyagokkal rendkívül kettős: tisztában kell lennünk káros hatásaikkal, mégis szinte mindennapjaink elengedhetetlen részévé váltak. Összegyűjtöttük, mit fontos tudnunk a történetükről, előállításukról, típusaikról és szennyező hatásaikról, valamint tanácsokat adunk, hogyan törekedhetsz…..
Kimerítő csúcsmászások, zord sziklafalakkal határolt keskeny ösvények, hosszú hágó- és nyeregtúrák, hűsítő hegyi tavak és patakok körüli lassú séták - a Magas-Tátra minden természetkedvelő számára feledhetetlen élményeket nyújt. Saját tapasztalainkra épülő ajánlónkban a számtalan lehetőség közül…..
Mi a digitális jegybankpénz koncepciója? Hogyan működne a pénz- és bankrendszer? Retkes Ádám István a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdálkodás szakán végzett, és diplomamunkájában a digitális jegybankpénz megvalósítási lehetőségeit kutatta. Írta: Taxner Tünde Szükség van még készpénzre a…..
A Practice living Tevékenységtervező segít rendezni az életünket egy olyan új élethelyzetben, mint akár a koronavírus-okozta krízis. A letisztult, dizájnos és ingyenesen elérhető füzetet bármelyik olyan életpillanatban elővehetjük, amiben úgy érezzük, szükségünk van a napirendünk alapos…..
Nagy kihívás tudatosan követni a híreket a koronavírus terjedéséről, hiszen gyakran futunk bele hamis, megalapozatlan vagy félinformációkba. Hírolvasás közben is fontos lenne, hogy nemcsak a testi, hanem a mentális egészségünket is megőrizzük. Hogyan igazodjunk ki abban a félelem által átitatott…..
Mit csinál két T-karos a BCE-GTK Vizsgaidőszaki Jegyzet- és bajtárstalálóban? Együttérezve figyeli a másik kar hallgatóinak ügyes-bajos mindennapjait? Nem! Kutat. Megvizsgáltuk a legnépszerűbb corvinusos Facebook-csoport nyelvi és kommunikációs jellemzőit.  Írták és a kutatást készítették: Kércz…..
A Parlamenttel átellenben állomásozó Kassa, másik nevén TRIP hajó fedélzete az elmúlt hétvégén fényesre sikált bőrcipős, hózentrógeres, rendkívül vidám, sokféle nyelvet beszélő figurákkal telt meg. Amint besötétedett, jazz zenészek és a talpak ritmusára a hajó szabályos táncba kezdett a Duna…..
Kislánykoruk óta együtt játszottak, sírtak, várva várták édesapjuk levelét a hadseregből, szivarozást utánozva bújtak meg a padláson, egybeforrtak könnyekben és gyöngyöző kacajokban. Egy ízléses és bájos film négy fiatal hölgyről, akik bár nagyon különbözőek, együtt küzdenek a beteljesült életért a…..
Közgazdász Online Séta 2019.12.26 10:00:00
  Lassan berendezkedtem már, az új élet megszokottá vált. A hétköznapok csak úgy szaladnak. Az idő felfoghatatlan tényező, mert szinte egy csendes, elmélkedős pillanat sincsen. Nincs olyan, mikor megálljt parancsolhatnék neki, teljes a küzdelem ellene. A karórán és a tanórán is ugyanolyan mértékkel…..
A pompa hanyatlik, de a gőg ugyanaz marad. A hattyúban Molnár Ferenc lehengerlő őszinteséggel mutatja be, milyen messzire képes elmenni valaki ezért, hogy a hatalmat, az életnek ezt a hamis rétegét, aminek emberként túl nagy jelentőséget kölcsönzünk, megtartsa. Bár sokszor meglepően szatirikus…..
Catherine Price újságíró, a Digitális detox című könyv szerzője férjével minden héten „digitális sabbatot”, vagyis telefonmentes szombatot tart. Amerikai táborszervezők egyhetes digitális elvonókúrákat kínálnak, melyek kifejezetten üzletembereknek, vállalatvezetőknek és startuppereknek nyújtanak…..