Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Folytonutazok

34 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
Atlanta nevéről jó esetben a CNN-en és a Coca Colán kívül talán még az 1996-os nyári olimpia juthat eszünkbe. A város azért ennél kicsit több érdekességet tartogat, bár az sem rossz, ha egy helyen két ekkora cég központja van. Steve küldte el egy atlantai út emlékét...
Folytonutazok 2021.03.26 17:42:57
Wisconsinban tett első kiruccanásunk több szempontból a meglepetések kirándulása lett. Az első olyan célpontunk volt, aminek kimondásakor kollégák, ismerősök arca felragyogott és szuperlatívuszokat soroltak rögtön. Imádni fogjátok! Ó, bárcsak én is veletek tarthatnék! Évekig rendszeresen odajártunk…..
Nemrég olvashattátok Sándor sztoriját, aki egy munka kapcsán Ausztráliába utazott, ahol egy nem túl kellemes karantén várta. Akkor ígértük a folytatást, itt is van. Ebben hősünk kiszabadul a karanténból, kicsit megmártózik Sydney örömeiben, majd belekóstolhatunk kicsit a munkájába is...
Mostanában inkább csak az álmodozás szintjén utazgat az ember Olaszországba, szóval elég jól esik olvasni Steve posztját egy korábbi itáliai útról és elábrándozni azon, milyen lenne beülni egy jó kávéra vagy borra valami szép helyre...
Kezdjük azzal, hogy annak ellenére, hogy politikailag pragmatikus konzervatívként definiálom magam, sosem tudtam és sosem fogok kizárólag politikai pártok vagy azok vezetői miatt valamilyen ügy miatt kiállni. Hiszem és vallom, hogy a politikusok - legyenek azok jobb vagy baloldaliak - korruptak és…..
Mindig is nagyon szerettem repülni, főleg hosszabb távra, amik legalább 7-8 órásak vagy több. Sokan pont ezt a részét utálják az utazásnak, de én mindig is kedveltem a hosszabb ideig tartó utakat repülőn vagy akár autóban vagy buszon. Igen... buszon! Szerintem ennek az elviselése, sőt élvezete csak…..
Pénteken még Las Vegasban ébredtünk, de ezen a napon el is hagytuk a várost és utunkat a Grand Canyon fele vettük. Már jó előre béreltem autót a rentalcars.com-ról és a National nevű cég ajánlata tűnt a legjobbnak számomra, ezért őket választottam (bár hozzátenném, hogy nem voltak nagy árkülönbségek…..
Utolsó visszaemlékezős utazásom első részét írom tavalyról. Mikor elkezdtem írni a blogot, ezeken az utazásokon már túl voltam és eldöntöttem, hogy leírom az élményeimet. Ekkor még nem gondoltam, hogy a romániai tengerpartos utam lesz az egyetlen friss élményem ebben az évben amiről posztolok és…..
/Saturn - a legszebb hely a 4 tengerparti település közül Romániában, ahol jártam/ Amikor július elején feloldották ezt a karanténosdit, akkor utaztam el Jászvásárba. A magyarosított név kicsit megtévesztő, mindenki azt hiszi, amikor beszélek erről a helyről, hogy valahol Erdélyben van. Jászvásár,…..
Ezen a koronavírusos-járványos nyáron Nagy-Britanniából Magyarországra látogatni (pláne repülővel) nem kis kihívás. Ezt tapasztalták meg Tildyék is, no meg azt is, hogy a magyar ügyintézők minden jóindulata ellenére is micsoda kalamajka keveredhet...
Folytonutazok 2020.07.20 08:30:26
Hasonló ciőben járok én is, már nem is emlékszem hány telefont intéztem ez ügyben egy hét alatt a különböző szerveknél. Próbálkoztam magánklinikáknál, akik csinálnak tesztet (PCR kell, ez már biztos, a gyorsteszt nem elég), a rendőrségnél, a háziorvosnál (aki azt mondta semmit nem tud és ha én megtudok valami konkrétat legyek már olyan kedves és majd hívjam vissza és mondjam el neki, hogy majd hogyan kell eljárnia, ha mások is felkeresik őt ezzel kapcsolatban - kac-kac :) ) és a helyi járványügyi hatóságnál.
Mikor egy kérdésre választ kaptam az újabb kérdéseket szült, amire megint nem kaptam választ vagy más hatóság/személy tudott volna csak rá.
Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy az a legjobb megoldás, ha már 2 negatív PCR teszttel megyek haza és akkor nagyjából elkerülöm ezt a huza-vonát. Persze itt is van még egy-két kérdőjel bennem mint, hogy ha 5 napon belül csináltatok két tesztet és a második nem lehet 48 óránál régebbi, az a 48 óra a mintavétel időpontjától vagy az eredmény készhezvételétől számít?
Viszont javaslom mindenkinek, hogy időpontot 2-3 héttel előre foglaljon, mert a hitelesített tesztelő helyek időpontjai igen hamar betelnek (gondolom ez minden országra igaz).
Azt viszont én is megdöbbenéssel vettem és meg is jegyeztem magamban, hogy az ügyintézők mind nagyon kedvesek voltak és próbáltak segíteni, csak sajnos ők sem voltak kellőképpen tájékoztatva.
Folytonutazok 2020.07.20 09:34:21
@szélsőséges középenálló: A törvény egyértelmű, de a menete, hogy miként zajlik az egész, már kevésbé. Én szeretek előre tájékozódni és felkészülni, nem csak sodródni az árral. Múlt hét hétfőn még ezt derítettem ki a hatóságoktól, hogy a menete a karantén felmentés alól a következő: karantén -> járványügyi hatósághoz kérelem a karantén mentesség alól -> ennek a rendőrséghez való eljuttatása -> ők kiadnak egy határozatot, hogy elmehetsz tesztre -> tesztelsz -> eredmény után küldöd a járványügyi hatóságnak -> ők tájékoztatják a rendőrséget -> a rendőrség meg majd "elenged" (itt is kérdés, hogy ez hány munkanap alatt zajlott volna le). Ehhez képest 3 napra rá már az alábbi menetet mondták nekem: karantén -> háziorvos tesztet kér -> kijönnek a mentők tesztelni - > stb. stb. Tovább nem is érdekelt, mert úgy voltam vele, hogy hagyjuk, mire az egészen végigmegyek, lesz vagy 5-6 munkanap és inkább kint csináltatok majd két tesztet (ez sem lesz azért egyszerű sem olcsó).
Folytonutazok 2020.07.20 10:59:51
@Platonica: Ez szerintem a helytől függ, ahol csinálják a tesztet. Volt, aki 1 munkanapot mondott, mások 2-3, sőt volt olyan is, aki azt mondta, hogy veszélyeztetetteket tesztelnek csak. Mondom "akkor is, ha fizetek érte?" A válasz igen volt, szóval ez sem egységes.
Én egy szombati napon jövök haza augusztus 1 után és az első tesztet azon a héten keddre tervezem és csütörtökön csináltatnám a másikat. Itt a probléma az, hogy ha a mintavételtől nézik a 48 órát, akkor ha én csütörtökön megcsináltatom mondjuk reggel, az már nem lesz érvényes szombat délután/este, amikor a határhoz érek kocsival. Viszont ha pénteken csináltatom meg a másodikat, akkor meg nem kapok eredményt nagy valószínűséggel aznap, szombaton meg végképp nem, mert nem dolgoznak, így nem lesz meg a 2. teszt eredménye a határátlépéskor.
Szombaton dolgoztam délelőtt, de a délutánomat Würzburgban töltöttem, ahol a hotelem is volt. Jártam már itt egyszer az egyetemmel egy európai körút alkalmával 2011-ben. Már a japán utam során említettem, hogy nincs annál jobb utazás, amikor nem csak ingyen van az út, de még fizetnek is érte. Így…..
Fairplay, Alma, Breckenridge Reggel korán keltünk, mert egy 2,5 órás utunk volt Breckenridgeig. A 24-es útról lekanyarodva a 9-es útra gyönyörű látvány tárult elénk. Meg is álltunk lefotózni a réten legelésző bölényeket háttérben a Sziklás-hegység havas vonulataival. Megálltunk tankolni…..
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
Folytonutazok 2020.06.02 14:31:12
@meatclone: "Minesota is az, es az en varosom is (Seattle) az utobbi evekben sikerult nekik a nagyvarosokat Calkuttai szintre sulyeszteni. Olyan donteseket hoznak hogy vonza a hajlektalanokat/bunozest mindenfelol, es amikor mar turhetetlen a helyzet akkor mindenfele adoemelest kernek a problema megoldasra, Persze nem oldjak meg , de a penzt elkoltik/lopjak es az adokat emelik. Evi szaz millio dollart koltenek nalunk a Hajlektalanokra es semmi latszat.LA-ben a tobbszoroset. Ez egy jo business nekik. Az ismerosok megkapjak a zsiros szerzodeseket."

Detroit is pont emiatt ment csődbe.
Skyline Drive és Royal Gorge Bridge Reggel közösen Húsvét hétfői reggelit tartottunk, utána indultunk a 1,5 órányira lévő Canon City mellett lévő Skyline Drive-hoz. A hely nem tartogat sok izgalmat magában, ez egy körülbelül 100-150 méter magas dombgerinc tetején futó, nagyjából 1 kilométer hosszú…..
Utazó Tódi USA nyugati part II. 2020.03.08 06:00:00
Miután két és fél órát vártam páromra a két bőrönddel a Heathrow repülőtéren, landolás után már csak egy órát kellett rá várnom a los angelesi repülőtér érkezési csarnokában. Másfél órával utánam landolt, de sokkal gyorsabban átvergődött, mert nem kellett bőröndre várnia. Míg vártam rá, kiderítettem…..
Folytonutazok 2020.05.19 14:27:36
Azt hittem, hogy én vagyok az egyetlen ember, akinek nem jött be Los Angeles. Ennyire lepukkant várost ilyen óriási területen nem láttam máshol az USA-ban, pedig sok államban jártam. Még Detroit sem volt ennyire gettós ekkora nagy kiterjedésben. San Clementében látogattuk meg az egyik ismerősünket, majd vezettem tovább egészen East-Hollywoodig. Long Beach előtt levitt az autópályáról minket a navigáció, valószínűleg mert gyorsabb volt a kis utcákon. Mentünk vagy 1,5 órát a lakóövezetekben, de nem hittem el, hogy nem látok egy normális környéket sem, ahol azt mondanám, hogy ki mernék szállni (igaz, már sötét volt, de akkor is). A HÉV/metro/villamos hybridkombón utazgatva (nappal) is csak olyan helyeken mentünk át, hogy nem igazán lett volna kedvem elhagyni a szerelvényt egy megállónál sem. Apropó, ti szerencsések voltatok, mert mi 2 alkalommal mentünk oda-vissza végállomástól végállomásig és a 4 útból 3 alkalommal is állt a szerelvény, úgy 15-20 percet a pálya közepén (nem megállóban). Első alkalommal csodálkoztam is, hogy miért. A második és harmadik alkalomnál kiderült, hogy valószínűleg az első alkalomnál is a rendőrségre kellett várni, mert belhéztak a HÉV/metro/villamoson a drogosok.
Nálam akkor telt be végképp a pohár, amikor gyalog mentünk egy takeaway pizzázóba és visszafele nem bírtam ki, olyan jó illata volt a pizzának, hogy elkezdtem enni az utcán. Egyszer csak oldalra nézek és tőlem úgy másfél méterre egy fekete fazon tök csupaszon turkált az ujjaival a kettes program kivezető nyílásában (végbélnyílás vagy hogy is lehet ezt "szépen" kifejezni).
Az utcán kettyent, artikulátlanul üvöltözőket és hadonászókat 3 nap alatt meg is szoktam, annyian voltak.
A következő írás Gábor ázsiai körútjának utolsó állomását mutatja be: nevezetesen Szingapúrt. A 2,5 hetes utazás Budapestről indult Moszkván keresztül Szöulba, onnan át Kuala Lumpurba, majd a maláj Penang és Langkawi szigetekre, onnan át az indonéz Jáva és Bali szigetekre, majd végül Szingapúrba, és…..
2019... Április 18. Csütörtök Reggel 4 körülre kellett kiérjünk a repülőtérre, így a transzfer buszunk éjjel egy órakor jött értünk. A repülőnk reggel 6-kor indult és Münchenben szálltunk át a Denveri gépre. 7 órakor már Münchenben is voltunk. Leszállás után megéheztünk, hiszen legalább 12 órája…..
Kiváncsi voltam a japán reggelire. Volt két választási lehetőség, teljesen kontinentális reggeli és tradícionális japán. Én természetesen csak a japán részből válogattam. A japán reggeli nem különösebben különbözik a többi étkezéstől, azaz nagyjából ugyan azt eszik reggelire, ebédre és vacsorára.…..
Mi lehet annál is jobb, ha az ember a munkája során olyan országokba is eljut, mint Japán? Esetleg az, hogy természtesen mindent fizetnek, mint a repjegy, szállás, na de hogy ezért még plusz pénzt is kap, mint kiküldetési díj? Legjobb... Két lengyel kollégámmal kaptam lehetőséget egy 1 hetes útra…..
  2019 júniusában jártam először Stuttgartban. Szombaton reggel 6 órakor kezdtem Nürnbergtől kb. 100 kilométerre  nyugatra egy cégnél, ahol olyan délután 1 óra körül már végeztem is, így délután 3-ra már Stuttgartban voltam. A hotelt a Porsche gyártól és múzeumtól 5 perces sétára foglaltam, mert…..
Augusztus 23. csütörtök (Dél-Manhattan) Reggel kicsit később indultunk (8 fele), hogy elkerüljük a tömeget a buszon és a metrón. Szerintem jól tettük, mert a híresen zsúfolt metrójáratokat 9 óra után jóval kevesebb ember veszi már igénybe, mint előtte. A Times Square metrómegállóban felszálltunk…..