Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Folytonutazok

41 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022 november végétől 2023. február végéig szinte minden nap oda voltam valahol hétköznap, az irodában a 3 hónap alatt összesen max. 10 napot töltöttem. Ez az évfordulós időszak nálam a legsűrűbb, mert végig kell járjam az összes partnerem Magyarországon, Romániában, Csehországban és…..
Ezt a posztot egy ilyen elmélkedős, évet lezáró, élménybeszámolós írásnak szánom. Kicsit lesz benne bosszankodás, de inkább a jó dolgokat szeretném bővebben részletezni. A bosszankodós részét nagyjából annyival le is tudnám, hogy az azért van, mert ismét több céges üzleti utam nem valósult meg ebben…..
  Az eredeti tervem az volt ezen üzleti út során, hogy adok Bukarestnek még egy esélyt (legelső látogatásomkor, ami az egyetlen alkalom volt, nem hagyott bennem mély nyomokat), ám ezt nagyon hamar elvetettem, amikor nem találtam szállást azon a környéken, ahol szerettem volna. Úgy voltam vele, hogy…..
Hétfőn reggel nagyon korán keltem annak érdekében, hogy elkerüljem a dugókat Budapest környékén. Úgy számoltam, hogyha felkelek hajnal 3 órakor és már 4-kor úton vagyok, akkor 6 körül még nem lesz nagy forgalom. Be is jött a számításom, de csak akkor realizálódott bennem, hogy akkor valószínűleg 8-9…..
Bevezető: Sokat panaszkodtam az elmúlt 2 évben, hogy a munkával kapcsolatos utazások szinte a nulla szintjén mozogtak. Előtte sokat jártam Lengyelországba, Németországba, Romániába, Szlovéniába, Olaszországba, Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába tréningekre, meetingekre vagy auditálni, sőt még…..
Azt ígértük, hogy ha érkezik poszt, akkor azt kitesszük - azt azért nem gondoltuk volna, hogy ez ilyen gyorsan meg is történik, pedig így lett. Aki küldte (a képekkel együtt) Virág, aki másfél éve kezdte olvasni a blogot, ha jól értjük, akkor nagyjából az elejétől, ami szép teljesítmény (és persze…..
Egy napra béreltünk autót is. Eredetileg 2 napra terveztük, mert szinte alig volt drágább (1 napra 20.000Ft, 2 napra 24.000Ft lett volna), de mivel a belvárosban voltunk, sejtettem, hogy problémás lesz a parkolás. Így is lett, szinte lehetetlen lett volna parkolóhelyet találni a közelben, még az 5…..
Sajnos a mai napig nem állt vissza a rendes munkarendem, azaz jelenleg is otthonról, illetve az irodából dolgozok, a feladataim és felelősségi köröm teljesen átalakult az elmúlt másfél évben, ami számomra ez elég negatív érzéseket von maga után. Őszintén szólva nem is reménykedem abban sem, hogy…..
travelBug H-D 2021.06.08 02:53:51
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
Atlanta nevéről jó esetben a CNN-en és a Coca Colán kívül talán még az 1996-os nyári olimpia juthat eszünkbe. A város azért ennél kicsit több érdekességet tartogat, bár az sem rossz, ha egy helyen két ekkora cég központja van. Steve küldte el egy atlantai út emlékét...
Folytonutazok 2021.03.26 17:42:57
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Nemrég olvashattátok Sándor sztoriját, aki egy munka kapcsán Ausztráliába utazott, ahol egy nem túl kellemes karantén várta. Akkor ígértük a folytatást, itt is van. Ebben hősünk kiszabadul a karanténból, kicsit megmártózik Sydney örömeiben, majd belekóstolhatunk kicsit a munkájába is...
Mostanában inkább csak az álmodozás szintjén utazgat az ember Olaszországba, szóval elég jól esik olvasni Steve posztját egy korábbi itáliai útról és elábrándozni azon, milyen lenne beülni egy jó kávéra vagy borra valami szép helyre...
Kezdjük azzal, hogy annak ellenére, hogy politikailag pragmatikus konzervatívként definiálom magam, sosem tudtam és sosem fogok kizárólag politikai pártok vagy azok vezetői miatt valamilyen ügy miatt kiállni. Hiszem és vallom, hogy a politikusok - legyenek azok jobb vagy baloldaliak - korruptak és…..
Mindig is nagyon szerettem repülni, főleg hosszabb távra, amik legalább 7-8 órásak vagy több. Sokan pont ezt a részét utálják az utazásnak, de én mindig is kedveltem a hosszabb ideig tartó utakat repülőn vagy akár autóban vagy buszon. Igen... buszon! Szerintem ennek az elviselése, sőt élvezete csak…..
Pénteken még Las Vegasban ébredtünk, de ezen a napon el is hagytuk a várost és utunkat a Grand Canyon fele vettük. Már jó előre béreltem autót a rentalcars.com-ról és a National nevű cég ajánlata tűnt a legjobbnak számomra, ezért őket választottam (bár hozzátenném, hogy nem voltak nagy árkülönbségek…..
Utolsó visszaemlékezős utazásom első részét írom tavalyról. Mikor elkezdtem írni a blogot, ezeken az utazásokon már túl voltam és eldöntöttem, hogy leírom az élményeimet. Ekkor még nem gondoltam, hogy a romániai tengerpartos utam lesz az egyetlen friss élményem ebben az évben amiről posztolok és…..
/Saturn - a legszebb hely a 4 tengerparti település közül Romániában, ahol jártam/ Amikor július elején feloldották ezt a karanténosdit, akkor utaztam el Jászvásárba. A magyarosított név kicsit megtévesztő, mindenki azt hiszi, amikor beszélek erről a helyről, hogy valahol Erdélyben van. Jászvásár,…..
Ezen a koronavírusos-járványos nyáron Nagy-Britanniából Magyarországra látogatni (pláne repülővel) nem kis kihívás. Ezt tapasztalták meg Tildyék is, no meg azt is, hogy a magyar ügyintézők minden jóindulata ellenére is micsoda kalamajka keveredhet...
Folytonutazok 2020.07.20 08:30:26
Hasonló ciőben járok én is, már nem is emlékszem hány telefont intéztem ez ügyben egy hét alatt a különböző szerveknél. Próbálkoztam magánklinikáknál, akik csinálnak tesztet (PCR kell, ez már biztos, a gyorsteszt nem elég), a rendőrségnél, a háziorvosnál (aki azt mondta semmit nem tud és ha én megtudok valami konkrétat legyek már olyan kedves és majd hívjam vissza és mondjam el neki, hogy majd hogyan kell eljárnia, ha mások is felkeresik őt ezzel kapcsolatban - kac-kac :) ) és a helyi járványügyi hatóságnál.
Mikor egy kérdésre választ kaptam az újabb kérdéseket szült, amire megint nem kaptam választ vagy más hatóság/személy tudott volna csak rá.
Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy az a legjobb megoldás, ha már 2 negatív PCR teszttel megyek haza és akkor nagyjából elkerülöm ezt a huza-vonát. Persze itt is van még egy-két kérdőjel bennem mint, hogy ha 5 napon belül csináltatok két tesztet és a második nem lehet 48 óránál régebbi, az a 48 óra a mintavétel időpontjától vagy az eredmény készhezvételétől számít?
Viszont javaslom mindenkinek, hogy időpontot 2-3 héttel előre foglaljon, mert a hitelesített tesztelő helyek időpontjai igen hamar betelnek (gondolom ez minden országra igaz).
Azt viszont én is megdöbbenéssel vettem és meg is jegyeztem magamban, hogy az ügyintézők mind nagyon kedvesek voltak és próbáltak segíteni, csak sajnos ők sem voltak kellőképpen tájékoztatva.
Folytonutazok 2020.07.20 09:34:21
@szélsőséges középenálló: A törvény egyértelmű, de a menete, hogy miként zajlik az egész, már kevésbé. Én szeretek előre tájékozódni és felkészülni, nem csak sodródni az árral. Múlt hét hétfőn még ezt derítettem ki a hatóságoktól, hogy a menete a karantén felmentés alól a következő: karantén -> járványügyi hatósághoz kérelem a karantén mentesség alól -> ennek a rendőrséghez való eljuttatása -> ők kiadnak egy határozatot, hogy elmehetsz tesztre -> tesztelsz -> eredmény után küldöd a járványügyi hatóságnak -> ők tájékoztatják a rendőrséget -> a rendőrség meg majd "elenged" (itt is kérdés, hogy ez hány munkanap alatt zajlott volna le). Ehhez képest 3 napra rá már az alábbi menetet mondták nekem: karantén -> háziorvos tesztet kér -> kijönnek a mentők tesztelni - > stb. stb. Tovább nem is érdekelt, mert úgy voltam vele, hogy hagyjuk, mire az egészen végigmegyek, lesz vagy 5-6 munkanap és inkább kint csináltatok majd két tesztet (ez sem lesz azért egyszerű sem olcsó).
Folytonutazok 2020.07.20 10:59:51
@Platonica: Ez szerintem a helytől függ, ahol csinálják a tesztet. Volt, aki 1 munkanapot mondott, mások 2-3, sőt volt olyan is, aki azt mondta, hogy veszélyeztetetteket tesztelnek csak. Mondom "akkor is, ha fizetek érte?" A válasz igen volt, szóval ez sem egységes.
Én egy szombati napon jövök haza augusztus 1 után és az első tesztet azon a héten keddre tervezem és csütörtökön csináltatnám a másikat. Itt a probléma az, hogy ha a mintavételtől nézik a 48 órát, akkor ha én csütörtökön megcsináltatom mondjuk reggel, az már nem lesz érvényes szombat délután/este, amikor a határhoz érek kocsival. Viszont ha pénteken csináltatom meg a másodikat, akkor meg nem kapok eredményt nagy valószínűséggel aznap, szombaton meg végképp nem, mert nem dolgoznak, így nem lesz meg a 2. teszt eredménye a határátlépéskor.
Szombaton dolgoztam délelőtt, de a délutánomat Würzburgban töltöttem, ahol a hotelem is volt. Jártam már itt egyszer az egyetemmel egy európai körút alkalmával 2011-ben. Már a japán utam során említettem, hogy nincs annál jobb utazás, amikor nem csak ingyen van az út, de még fizetnek is érte. Így…..
Fairplay, Alma, Breckenridge Reggel korán keltünk, mert egy 2,5 órás utunk volt Breckenridgeig. A 24-es útról lekanyarodva a 9-es útra gyönyörű látvány tárult elénk. Meg is álltunk lefotózni a réten legelésző bölényeket háttérben a Sziklás-hegység havas vonulataival. Megálltunk tankolni…..