Regisztráció Blogot indítok
Adatok
histar007

0 bejegyzést írt és 756 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első világháború 1914 nyara és 1918 ősze között közel 10 millió halálos áldozatot követelt, mely ugyan jócskán elmarad  a második világháborúétól (melynek során kizárólag Európában 50 millió halálos áldozattal számolhatunk) azért így is iszonyatosan magas szám. Az akkoriban csak "nagy háborúként"…..
histar007 2020.01.20 19:18:21
@project640:
Talán kezd onnan, hogy Tisza hallani sem akart a háborúról és esze ágában sem volt beszállni. Könnyű 21. századi (még így is csak elméletben létező) szabadság és polgári jogokat vízionálni a XIX-XX századfordulóra. Ekkoriban Európában nem volt sehol sem demokrácia, se általános választójog, se fölosztás. A nemzetiségeknek pedig azért elég jó dolguk volt, ha szigorúan vesszük a Monachia egy frankó multikulti ország volt. Megkockáztatom a határon túli magyarság még most sem élvezi azokat a jogokat, amelyeket az itteni kisebbségek élveztek. Volt szabad nyelvhasználat, kulturális autonómia és nem voltunk egy csóró ország.
Ehhez képest a bűntetés kegyetlenre sikerült. Úgy vesztettünk el egy háborút, hogy a hadsereg önkéntes leszerelésééig idegen katona nem járt magyar földön. Ha lett volna egy erőskezű stabil vezetés, akkor ez az egész nem történik meg.
Persze az még egy más világ volt. Ma egy tökös vezető azt mondaná, hogy a feltételeket nem fogadjuk el, ha valakinek nem tetszik, akkor jöjjön ide és vegye el. Nyilván népszerű gondolat lett volna nyugaton, hogy egy újabb háborút indítsanak a románoknak tett ígéretek betartásáért. A román hadsereg támadásától meg még önmaguk is féltek.

A jelenkorban pedig benne vagyunk egy olyan helyzetben, hogy 100 éve folyamatosan azt várják tőlünk, hogy folyton megerősítsük, hogy nincs bennünk revansvágy, a tőlünk ellopott területekre nem tartunk igényt. Közben pedig gyűlölnek is minket a puszta létezésünkért. Van abban valami különleges, hogy a tolvaj még 100 évvel később is gyűlöli az áldozatát. Nem fordítva.
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
histar007 2019.10.28 17:16:25
Azért sikerült gondolatban elkölteni pár 100 milliárdot, ami rengeteg pénz és még több esély, hogy helytelen projekt-managementtel és enyves kezekkel egyrészt vinne minden fejlesztési forrást, másfelől lenne drágulás gazdagon és a befejezés sem garantált.
A 4-es metró erre sajnos egy remek példa, OLAF papírja van róla, hogy a fenti forrásigények egy részét sikerült simán megdurrantani.
Itt majd jön a példázás, hogy a Fidesz lop. Igen, de ezek nem a Fidesz beruházásai lennének, hanem egy olyan csapaté, akiknek a mindene az antikorrupció és az átláthatóság. Karácsonynak azt kell bizonyítani, hogy JOBB Tarlósnál. Márpedig Tarlós idején nem volt egyetlen korrupciós balhé sem a Városházán, Karácsonnyal pedig pont azok térnek vissza, akik bőven gyanúsak.
Amúgy sokkal kevesebb pénzért sok apró győzelmet lehetne elkönyvelni: el lehetne bontani pár idióta járdaszigetet pl Kerepesi Hungária sarkon, vagy a Üllői-Nagykörút sarkon. a helyére lehetne kanyarodósávot tenni és kevésbé dugulna vissza. Egy hétvége alatt megvan. Sokan járnak arra, sokan észrevennék.
Nagyobb volumen lenne a MÁV bevonása a budapest közlekedésbe. Csak megállók kellenének a körvasúton, tevek is vannak rá, bár ez leginkább MÁV beruházás. Sokkal fontosabb lenne, hogy a vasút által elvágott kerületek valahogy megtalálják egymást, vicc hogy a XIII és XIV, vagy a X és XVII között minimális az keresztezés. Szerencsésebb helyeken a vasút ezért került töltésre. Ott akár minden sarkon lehet keresztezni.
A munkás körút régi igéret már, jó lenne ha megkezdődne végre a tervezés vagy az újartervezés. De mivel autóutat építeni nem elég zöld gondolat jelenleg. Márpedig aki zöld akar lenni, az igyekszik tiltani az autóforgalmat ahol csak lehet, annak ellenére is, hogy az ország egy komoly része az autóiparból él.
Ne feledjük még 1X, Karácsonynak JOBBNAK kell lenni, eddig ellenzékből szabadon lehetett dumálni bármit, de most nála a kormányrúd, ideje munkához látni. A gond csak ott van, hogy hogy ő zugló VEZETŐjeként játszott ellenzéki politikust, pedig ott nála volt a helyi hatalom. Az eredmény a Pillangó park kudarcos felújítása lett, ahol sem a büdzsét sem a határidőt nem sikerült tartani. Viszont sikerült jó sok fát kivágni, bár egyetlen ligetvédő sem bukkant fel a környéken. Így megtanultuk, hogy a fakivágás liberális attribútum. Ezen példából kiindulva Karácsony inkább hagyja a Városligetet olyanokra, aki jobban éretenek hozzá.
Apropó Városliget. Liberális kurzus így még nem láttam kulturális beruházások ellen ágálni. Az pedig, hogy a volt felvonulási tér betonjának a felörése, a lezárt Hungexpó épületek és a lepukkant Petőfi csarnok és a teljes közlekedési múzeum eltakarítása csökkententi a zöldfelületet az nettó baromság. Egy menő park kell, ami több mint fák egy rakáson.
Én tudom, hogy nem sokakat érdekel, de azért emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ha liberális az ember, azért. Ha magyar, akkor azért. Román nacionalistát választottak vezetőnek Európa liberálisai, vígaszként egyik helyettese a magyar Cseh Katalin lett a Momentumból...
histar007 2019.06.21 12:52:37
A helyzet nem változik: Magyarország továbbra is büntetést érdemel a világháborúkban játszott szerepéért és mivel 2010 előtt nem óhajtottuk semmilyen módon sem cáfolni és tisztázni az ellenünk felhozott bármilyen vádakat, így lassan ezek ránk égtek és Magyarország továbbra is Európa bűnös nemzete, akivel ilyen módon kell bánni.
Ebből adódik, hogy minket olyanok fognak elméletben elképzelt morális sztenderdekhez mérni, akik önmaguknak bármit elnéznek, magukat semmihez sem tartják és bármit csak kettős mércével képesek mérni. Lehet securitate besúgó a román MTA elnöke, vagy poszt-vasgárdista miniszterelnök. Amíg a liberális-nemzetközi eszméhez hű, megtehet bármit.
Nekik csak a szájuk nagy, ami csak akkor veszélyes ha harapnak vele (Verhofstadt kivétel, mert harapni sem tud).
Korrupcióval pedig bárkit meg lehet vádolni és bárkit le lehet csukni. Ez Romániában gyakorlat, ha nagyon akarják egy papírlap szabálytalan használata is minősülhet a köztulajdon károsításának, amiért éveket is lehet kapni (annyi abszurd még belefér, hogy esetleg az ártatlanul leültetettekkel kifizettetik a fogvatartás költségeit, mert fölöslegesen ültek és az államnap pénzben voltak).
Egy állam feladata és optimális működése, ha a beszedett adókat mind egy szálig elkölti. Ezt részben közbeszerzéseken teszik meg. Ha elfogadjuk a kapitalizmust, akkor valaki egy közbeszerzésen keresni fog. Méghozzá sokat. Ha 15% a haszonkulcs, akkor minden 100 elköltött forintból 15 legális profitként a közbeszerzés nyerteseihez kerül. Mivel évente 1000 milliárdokat közbeszerez az állam, törvényszerű, hogy komoly vagyonok alakulnak ki. Mert ezek létre fognak jönni az biztos. Az utat meg kell építeni. Kaszálhat rajta a Mészáros birodalom, vagy a NER bármelyik udvari szereplője, vagy valamelyik külföldi gigamulti családi/névtelen tulajdnosai.
Nyugaton nagyon ügyelnek arra, hogy lehetőleg hazai cégek nyerjenek, mert csak akkor marad benn az országban a pénz java. Ha mi tesszük ugyanezt, akkor egyből korrupciót kiált mindenki. Magyar cég betörhet a francia utalványpiacra, netán a svéd tankönyvpiacra, netán a német útépítő piacra? Nem, mert "nem elég versenyképes" (azaz találnak majd valami kizáró körülményt, amúgy magyar munkaerőt alkalmazva talán bármely nyugait infrastrukturális beruházásban a labdába rúghatna, de valahogy mégsem. Emlékezzünk, hogy amikor a lengyel/magyar fuvarozók elkezdték a nyugatiakat szorongatni az alacsonyabb árakkal, akkor a válasz egyből a Németország területén munkát végzők számára a helyi kötelező minimálbér megfizetése lett. Más kérdés, hogy azóta lassan egy sofőr simán többet keres mint a német minimálbér.
Az ellenzéki szavazók 60:40-es többségben vannak. ..
histar007 2019.05.28 21:28:36
Ez itt egy többpártrendszer és nem csak ketten indulnak. Minél több induló van, annál nehezebb 50% felett végezni bárkinek. Ehhez képes a Fletó szerint Orbán megbukott, mert csak 52%-ot ért el és elvesztett egy csomó szavazatot.
Olyanokról ne is beszéljünk, hogy az EP szavazás műfajban sosem voltak még ennyien és minél többen mennek el annál nagyobbat nyer a Fidesz.
Ezeken túl a MSZP-nek egyre nehezebb a feladat, hogy a harmincadik születésnap ne a búcsúbuli legyen. Mert kétség ne legyen, hogy Fletó bosszúval fűtve fogja bedarálni az ellenzék megmaradt morzsáit. LMP, Jobbik, MSZP, kb ebben a sorrendben fog mindenki beállni az Öszödi böszme mögé, akinek van gyomra hozzá. Akinek nincs gyomra de vannak elvei, az meg nézet polgári foglalkozás után.
Minden esetre az emberek politikailag lehetnek feledékenyek, de leginkább nem hülyék. Meg lehet őket emlékeztetni. Ha pedig majd választaniuk kell, hogy Gyurcsány vagy Orbán, akkor az utóbbi fog hatalmasat nyerni.
Persze meg lehet próbálni a választási matekot, hogy ha egybe számoljuk az összes nem Fideszes szavazatot meg a meg nem jelenteket, akkor lehet hogy többen vannak, csak az már választások óta nem jön be. Persze maga az őrüet az, amikor ugyanúgy csinálnak mindent és rendre már eredményt várnak.
Amúgy pedig össztűz fog zúdulni Fletóra, mivel a Fidesznek sem marad ellenfele.
Ha pedig esetleg Tarlós bukna (nem valószínű), akkor meg jöhet a várva várt önkormányzati reform, kerületek összevonása, határkörök variálása, amit eddig a házon belüli sérelmek miatt nem mertek meglépni, de ha ezzel az ellenfélnál ártanak, akkor nem fognak habozni.
Orbán vs Gyurcsány. Ismét. A Fidesz aliga kívánhatott volna ennél jobbat.
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
histar007 2019.04.21 09:18:20
Tehet a gyerekvállalás a sötét középkor. Értem. De akkor hagyjuk az olyan nettó darwinista lózungokat, minthogy az egyik fő küldetés a fajfenntartás. A homo migrikus már túllépett ezen: ha önmaga nem hajlandó elégséges utódot létrehozni, akkor behoz más népeket és hagyja őket kiteljesedni. Kapnak lakást, ellátást, szabadságot, hogy majd talán egyszer dolgozni fognak. Ha nem ők akkor a gyerekeik, esetleg azok gyerekei. Ha ok sem akkor majd a robotok.
A házasság és a gyerekvállalás a múlt, ha heterók csináljak. Maga a haladás, ha az összes többi gender.
Ahogy az EU kezeli az egész bevándorlást az pont arra hasonlít, mint amikor egy léket kapott hajó 28 kapitánya azon vitatkozik, hogy kinek mekkora vödörrel kell merni a bezúduló vizet. Az erőforrásokat újabb merő eszközök kendácsolására fordítanák Eközben néhányan próbálják betömni a lékeket, de okát divat hülyének nézni és mindent meg kell tenni ellenük. Ők hiába mondják, hogy akinek tényleg víz kell, az merjen magának.
Orbán Viktor nem akarja szétverni az Uniót, csak visszatérítené oda ahonnan elindult: nemzetállamok egyenlő szövetségévé. Az EU jelenleg egy birodalom irányába tolódik, a birodalom egyik fő tulajdonsága a központi akarat és a szubszidiaritás teljes háttérbe tolódása (itthon mintha azok küzdenének az Európai Egyesült Államokért, akik a leghangosabban állnak ki a kormány központosítása és az önkormányzatiság csökkentése ellen). Szuverenitást nem lehet közösen gyakorolni. A szuverenitás azt jelenti, hogy jogom van azt tenni amit csak akarok (a szabályok betartása mellett) és ehhez nem kell sem engedélyt kérni sem egyeztetni senkivel.
De legalább megtudtam, hogy aki nemzetben gondolkozik az nacionalista, aki pedig a nép akaratát képviseli az populista. Számukra a demokrácia azt jelenti, hogy minél több akadályt kell a hatalomgyakorlás útjába építeni (fékek és ellensúlyok), hogy lényegében ne változtasson semmi. Az a tény, hogy itthon 2010 óta mindegy kire szavazunk, úgyis Orbán lesz a miniszterelnök az maga a demokrácia pusztulása. Az hogy Merkel ugyanígy kancellár az pedig maga az ünnep.
A házaspár a természetes meztelenség híve, ami nem mindenkinek jön be. Például érettségi előtt álló gyermekük legutolsó tanítójának sem, aki nem bírta már elviselni az állandó pucérkodást, így távozott. Most az utódját keresik...
Ma már a vak is látja, hogy a Fidesznek esze ágában sincs az Európai Néppárton belül maradni, így lényegében csak idő kérdése, mikor vágják el azt a vékony köteléket, ami most még a kereszténydemokraták pártcsaládjához köti őket. Orbán Viktor kétséget sem hagy afelől, hogy a néppártiak helyett a…..
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
A szakszervezetek, a civilszervezetek és a baloldali politika egymásra találásával - szimbolikusan szólva - szombaton megkezdődött Magyarországon az ellenzéki populizmus harca a kormányzati fasizmussal. A két hozzáállás különbsége abban ragadható meg, hogy a populizmus a szélesen értelmezett…..
histar007 2019.01.07 16:21:14
Hűha. Megint meg kellene próbálni megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.
Magyaroroszágon lassan 4,5 millió ember dolgozik, az átlag bruttó bér lassan közelít a bűvös 1000€-hoz, a minimálbér évi 8-10 %-ot nő 2-3% infláció mellett, a rezsi nem emelkedett évek óta egy 2 gyerekes család idén 480.000,- adókedvezményt kap. Meg még lehetne sorolni.
Aztán volt tavaly egy választás és ez a kormány megkapta kis híján a szavazatok felét.
Persze én is csak egy propagandista vagyok, akit a hatalom megvett kilóra, de lehet hogy ingyen tolom a kretént. Közben meg nem érdekelnek olyan dolgok, mint a Nagy Imre szobor körüli vita meg a közigazgatási bírósági kinevezési gyakorlatok, vagy maga a Rabszolgatövény. A sajtószabadság hiányából csak annyit észlelek, hogy az ellenzéki 5 pontja kb minden médiumban lejött, az internet pedig O1G lázban ég. Tudom a közTV-ben nem jött le, de azt meg ki nézi ugye...

Az ellenzéknek lassan 10 éve lett volna rájönni, hogy politikacsináláshoz nem ártana olyan témakat elővenni, ami a Nagykörúton túl is izgalmas. A kéviseleti demokráciában még ottani lakcímkártyára sem jár több szavazat.

Én nem tudom kik a fasiszták és miért azok, de azt sem, hogy mi a baj a populizmussal. Ha valamiről értelmesen szeretnénk vitatkozni, akkor jó lenne egymás minősítéseinek az elhagyásával kezdeni. Ha viszont a Parlamenti füttyögős-MTVA berontós lesz az új stúlus, akkor kár blogolni egyátalán.

Valaha úgy nézett ki a dolog, hogy ha volt egy jó sztori akkor egy kis balhéval lehetett nagyobb hírverés csinálni körülötte. De jelenleg nincs sztori csak a balhé, amivel meg kevesen fognak ugrani kapásból és minél csúnyább lesz a dolog, annál többeket taszít majd. Megint egy öngól.
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
Ez a kérdés napjaink talán legfontosabb közéleti kérdése, ha ritkán merünk is szembesülni vele, talán mert észleljük a bonyolultságát. De az, hogy jelenleg bűnözők, tahók és nímandok lakhatják be államunknak nem csak a fényben lévő pozícióit, hanem az eresztékeit is, akik példává és normaadóvá…..
histar007 2018.08.27 19:02:25
Lucifer is elhitette az emberrel, hogy nem is létezik.
A liberalizmust azok tolják izomból, akik a saját létezésüket is tagaják. Pedig itt vannak és egyre inkább részei az életünknek.
A játék pedig, ahogy mindig is, most is a hatalomról szól.
Anno volt az örökléses-származásos-dinasztikus út, ahova nehéz volt beszállni, hiszen mit ért a nagy vagyon, ha nem lehetett hatalmat vásárolni belőle.
Ebből jött a gondolat, hogy a vezetők ezentúl ne születési alapon, hanem választás útján kerüljenek pozícióba. Ekkor már csak egy jelölt kellett illetve akik megszavazzák. Jelölt akadt mindig is, a feladat pedig az volt, hogy a szavazókat a megfelelő irányba befolyásolják és meg is volt az a bizonyos közvetett hatalom. Ami a maga módják tökéletes: lobbiszervezetek útján lehet az igényeket közölni, a jogalkotás során pedig biztosítják ezek hosszútávú fennmaradását.
A baj akkor kezdődik, amikor nem a megfelelő jelöltet választják meg a hatalomba. Ekkor átmennek védekezőbe felállásba és védik az addig elért eredményeiket a megszokott eszközökkel: a hatalom birtokosa nem legitim, amit tesz nem demokratikus, aki rájuk szavazott a minimum hülye, stb. Illetve előkerülnek a fékek és ellensúlyok, vagyis a rendszer elkezd önmaga ellen dolgozni, az alacsonyabb szintek feladata a fentről érzekő utasítások minél magasabb szabotálása lesz.
Minél több "rossz" jelölt nyer, annál nagyobb probléma lesz a demokrácia és a választás maga, mert egyre csak fogyatkozni fog a befolyás. Jelenleg az ilyen helyeken magát az államhatalmat fúrják és igyekeznek a dolgokat alternatív csatornákon (sajtó, felsőoktatás, művészet, bíróságok) befolyásolni, más kérdés, hogy ezek a rombolás eszközei, nem többek mint a pálya széléről bekiáltott válogatott okoskodások. De kellő erővel is kitartással sok hatalom elmozdítható és akkor van esély a "jó" jelölt megválasztatására. Ekkor a demokrácia automatikusan helyreáll, minden liberális érték a régi fényében csillog, az apró horpadásokat és karcokat pedig egy kemény és kíméletlen bosszúval el lehet tüntetni.

Vagyis a demokrácia 100-150 éve maga volt az esély, hogy hatalmat szerezzenek, most ugyanúgy esély, hogy kiszoruljanak onnan. Az érdekük továbbra is az, hogy ne változzon semmi. Ők vannak fenn és nem szeretnének másokat a saját helyükre. Maguk közé még csak-csak bevesznek valakit, de hatalmukat negatívan nem befolyásolhatja. Innen nem nehéz belátni, hogy addig lesz demokrácia, amíg nekik jó. Ha már nem, akkor valóban lesz egy diktátor, őt pedig már tényleg nem ellenőrzi senki és semmi. Ezért dolgoznak korunk liberálisai.
histar007 2018.08.27 22:31:44
@Lord_Valdez:
Szerintem a hit lényege, hogy nem kell Isten létét bizonyítani. A hit egy hiedelem, a bizonyítás pedig tudomány.
Ha azt nézzük, hogy anno állítólag mindazon dolgok megmagyarázására találták ki a hitet, amit nem tudtak megmagyarázni, akkor mit sem változott a világ. Ugyan több dolgot tudunk megmagyarázni, de az igazán komoly kérdések még most is túl nehezek: tyúk/tojás, mi volt az ősrobbanás előtt, mi van a halál után, stb
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
Mit gondolunk arról, aki világgá twitteli, hogy ő egy nagyon stabil géniusz? Hát azt, hogy ez egy idióta. Nehogy ’má a polkorrektség átkos bűnébe essünk. Ami a szívünkön, az a szánkon. Idióta. A hoppá az, hogy Amerikai Egyesült Államok demokratikusan megválasztott elnökéről beszélünk. A 45. a…..
histar007 2018.08.09 09:35:50
Mert nekünk milyen jó lenne, ha rendes háború lenne Ukrajnában a Krím miatt. Persze áldozzunk fel az emberi jogok oltárán egy csomó embert és okozzunk káoszt.
A lipsiknek az a baja, hogy kitalálták az általános választójogot és mostanában úgy tűnik, hogy kicsúszik az irányítás a kézből és az emberek olyanokat is hatalomba juttatnak, akikre az elit nem bólintott rá.
Az ilyen vezetőket a leghamarabb meg kell bélyegezni, hogy aki csak gondol rájuk tudja mit kockáztat:
- Putyin: a világ No2 országának a megingatlatatlan vezetője, mivel nincs kiélezett verseny a választáson ezért diktátor, szóba állni nem szabad vele, üzletelni pedig csak kerülőúton. A gazdaság amúgy nem panaszkodik, van növekedés az emberek sem nyomorognak annyira. Ő rossz.
- Erdogan: a liberális elitnek nem tetsző módon alakította ár országát, mivel ő is túl könnyen nyer így ő is diktátor. Van egy komoly hadserege, de mivel nem használja így veszélytelen. Iszlamizálja az országát, ami ugye tilos (európa is iszlamizálódik, de ez ott jó). Izrael barátja, de ez jelenleg inkább már hátrány. Jelenleg visszatart migránsokat, de mintha jobban örülne a lipsi világ ha mégse tenné. Ő is rossz.
- Duterte az emberi jogok legnagyobb bakanccsal tiprója. Egy bűnözőt is megilletnek az emberi jogok és attól hogy egy drogkereskedő emberek életét teszi tönkre még nem szabad túl komolyan büntetni. A halálbüntetés+helyben ítélő katonai bíróság=kivégzőosztag kombónak meg ugye nincs elrettentő ereje. AzLMBTQ szenved alatta. Ő is rossz.
- Orbán, túl könnyen nyer de ez biztos az átrajzolt kerületek miatt van, nem pedig a jó kormányzás és a töketlen-szerencsétlen-balfasz ellenzék miatt. Ha jobban kedvelné a lipsi megmondókat és a menekültek legnagyobb befogadója lenne, talán még el is néznék neki a 4% feletti növekedést, de ez a család dolog meg az LMBTQ korlátozása ez nem megy. Izrael barátra, de mostanában szintén hátrány.
- Trump megpróbálja a világ dolgait kicsit egyszerűbben és pragmatkusabban kezelni, igyekszik megfelelni a választóinak. A gazdaság nem panaszkodik, van növekedés vannak munkahelyek, pörög a gazdaság. A lipsik két gyűlölet és rasszizmus ellenes tüntetés között persze egymásra licitálnak versenygyűlöletben, az nyer a leglátványosabban fejezi ki, hogy mennyire nagyon gyűlöli. A gyűlölet egy liberális toposz, másnak tilos nekik szabad. Ha majd újraválasztják (ami ugye esélytelen, mint legutóbb), akkor kezdődik az igazi sivalkodás. Hányan menekülnek majd öngyilkosságba miatta. Az első lipsi bíró el is marasztalja majd az elnököt.
A meleg, mint szó, tök okés, lásd meleg ölelés, sőt, meleg öl, DE persze lehet melegen ajánlom is, ami meg kicsit agresszív, mint a HírTV régiúj vezetőségének próbálkozása a Sötét Rettenet 1326 Napja, azaz Orbán Viktor Simicska Lajos általi legecizése és Simicska Lajos kivert kutyaként való távozása…..
histar007 2018.08.08 08:35:36
A HírTv mindig is a polgári jobboldal TV-je volt meg a mucsaiaké meg a droidoké meg mindenki másé, akik áprilisban a Fideszre szavaztak.
Adakozásból alapították 2003-ban, még abban az időben amikor elhangzott Medgyessy Péter örökbecsű mondása, miszerint "ha nincs az ellenzéknek TV-je akkor vegyen magának".
És SOSEM volt FÜGGETLEN. Soha. Nem is akart az lenni, hanem felvállalta azokat az ÉRTÉKEKET, amiket a G-napig és múlt hét óta képvisel: a nemzet az első, a határon túliak szintén magyarok és a nemzet részei, a Fidesz a nemzeti érdekeket képviselni meg ilyenek.

Ebbe pont nem fér bele amigráció propagálása, az Orbán miatt szar minden, a genderizmus és egyetlen neolipsi őrület sem. Ahogy Kálmán Olga sem - aki magát még mindig függetlennek tekinti, csak nehogy politizálásba fogjon, mert megalapíthatja a ÖMMFP A ÖnMagártól és Mindenkitől is Független Pártot.

A polgári oldal anno Simicskára bízta a TV-t, aki pedig elárulta a polgári oldalt amikor összeállt a polgári oldal ellenségeivel. Nos ez az árulás ért véget múlt héten.
Ha esetleg újáalakulna a Népszabadág - A Polgári Napilaő néven, akkor lenne hiszi ugye? Mert azt nem lehet elvenni a baloldaltól. Nos ugyanez a helyzet a HírTV-vel.

Amúgy pedig simán bennevan a fúzió az Echo TV-vel, az egyiknek van egy komoly márkaismertsége a másiknak meg komoly infrastruktúrája. Az dolgozók és a management közt is komoly átfedés van. Akinek meg ez most nem tetszik, annak el lehet menni. Amikor jobbos sajtó csukott be az elmúlt 28 évben, abból sosem volt hiszti.