Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kazuár

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Expedíció az egyik legfélelmetesebb könyv, amit az utóbbi években olvastam. Pedig nem elsősorban horror, és főleg nem a mai zsánerirodalom tipikus, trendi eszközeivel próbálja meg rémisztgetni az olvasót. Jeff VanderMeer Déli Végek trilógiájának első részében a sokadig…..
Napraforgo53 Bárány-felhő című képe természetesen csak illusztráció Az Australian Times fura egy lap: az Egyesült Királyságban élő ausztrálok írják egymásnak, mindenféle témáról, amibe olykor az utazás is belefér. A napokban megjelent Budapestről szóló ajánlója…..
Kazuár 2012.12.03 22:01:01
     A szó elszáll, a fénykép megmarad?       /Kis kiegészítés az előző blogbejegyzésemhez - egy másik történet egy másik háborúból/ Mind ismerünk fényképeket, amelyek az adott kor jelképeivé váltak: Capa fotói a normandiai tengerparton, Che Guevra  fotója,…..
1893-ban Louis Boutan francia biológus készítette el a víz alatti fényképezés első sikeres fényképét. Harminchárom évvel később, a Mexikói-öbölben található Florida Keys-ben Dr. William Longley és a National Geographic fotósa, Charles Martin egy nagy nyugat-atlanti ajakoshalat…..
Kazuár 2012.08.27 18:16:46
Ma Svájcba visz utunk, ahonnan Flow küldte el tapasztalatait (a Facebookon, mert hát így is lehet, ugye...). Írása (mely remélem, csak első a sorban) nem túl hosszú, de érdekes információkat tartalmaz. Hát lássuk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Kazuár 2012.08.26 21:09:37
@Gilda66: Lehet, hogy a genfi iskolákban van a titok nyitja :-)
Kazuár 2012.08.26 21:45:58
@redsea: Na igen, Sankt Gallenből nézve Genf a bűn városa :-) S valóban sok a betörés a városban, meg a környékén is.
Kazuár 2012.08.26 21:58:18
@redsea: A Pacquis-ra és a Cornavin környékére gondolsz? Ott nem sok echte svájci lakik... De kisgyerekkel úgyse mászkálsz el este, így ez a gond kipipálva :-D
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
Kazuár 2012.08.01 21:18:13
+1
Antarktiszi pihenés? Természetesen megoldható, sőt van luxus változata is, ami ráadásul ár/értékarányban nem is olyan drága. Az útiköltség 17 éjszakára szállással és étkezéssel, a helybeni közlekedéssel - tehát még el is kell jutni az indulás helyére, Dél-Amerikába -…..
Kazuár 2011.11.05 08:26:49
www.biganimals.com

Csak nagy állatok fotózása, a világ legjobb helyein.
"Hallom, reggelizős helyek után kutattok, na figyelj..." - ezt a mondatot egyre többször hallom az utóbbi hetekben ismerősöktől, barátoktól, meg természetesen tőletek, emailben és élőbeszédben is rengeteg tanáccsal láttok el, ami igen örömteli. Ez a sorozataink célja: hogy…..
Varga Iván elődünk, kollégánk elszánt Balaton-rajongó. Óriási vállalkozásba kezdett: egy honlapon elkezdte gyűjteni a Balaton 1000, azaz ezer csodáját. Harmincnál tart. Ha már nem nekünk jutott eszünkbe az ötlet – megkérdeztük őt.Jó ideje gyűjtöd a Balaton 1000…..
Kazuár 2011.06.25 11:21:53
A Genfi-tó körüli 30-40 fontosabb látnivalót pl. ilyen módon összegezték: www.leman-sans-frontiere.com/infoleman.php

Amikor ideköltözünk, rendkívül hasznos volt akirándulások stb. megszervezéséhez. Most, hogy hazaköltözünk, jó lenne hasonlót találni a Balatonról... (S még persze más régiókról is.)

Van ilyen? Talán a ti kezdeményezésetek jó kiindulási alap. Nem kell 1000, elég lenne 30-40, de garantáltan színvonalas látnivalót-programot tartalmazó kis összefoglaló...
Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes…..
A poszt nem szól tanulásról, kitartásról, egyedi ötletekről, egyszerűen azt írjuk le, milyen gyakorlati teendői vannak ma egy magyar programozónak - attól a pillanattól, hogy elhatározza, iPhone-ra fejleszt addig, amíg megjelenik egy alkalmazása az AppStore-ban. Sokan kérdeztetek…..
Az új nano állítólag azért jó, mert nem kell karszalagot használni, egyszerűen csíptetővel rögzíthető. A gyakorlat azonban felülírja az elmélet, a nano méreteiből következően kitűnően elmegy karórának, beépített médialejátszóval. Ha ez nem csúcs, nem tudom, mi.Az…..
Csaba vigasztalhatatlan, az Apple ugyanis nyíltan fellépett a kedvenc programjai ellen. A héten a cég kiadott egy közleményt, amiben megpróbálták pontokba szedni, milyen alkalmazásokat miért fognak kitiltani az AppStore-ból.Számtalan kritika érte emiatt korábban az Apple-t, és az…..
Bár eredetileg az M3 25 éves történetét érkeztünk ünnepelni, meg persze a káprázatos új GTS-t, de - ha már úgyis ott volt pár újságíró a világ főbb csücskeiből - megküldték alattunk a még szinte titkos BMW 1 M Coupét, az E30 M3 igazi szellemi örökösét. Boldog nap! A…..
Másnéven Jóreménység foka. Itt járt Utazónk Csabával, aki megtúráztatta és meg is dolgoztatta egy kicsit a ribancot.Levittem egy kicsit délre. egészen a Jóreménység-fokig mentünk egy dél-afrikai túra keretében. Nagy segítség volt a telefon az út alatt, használtuk autós…..
Az Apple bejelentette a májusi és júliusi premierországokat, és azok közt nem szerepel Magyarország.Nemzetközi színtérre először május 28-án merészkedik ki a tablet: Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban,…..
retro gastro Sportszelet 2010.04.26 06:17:00
A Népstadion megnyitójával egy időben, 1953-ban robbant be a köztudatba a 25 grammnyi rum és kakaó fúzió, az étcsokis huzatban készült, máig élő legenda, a Sportszelet. Hazánk büszkesége a magyar Csemege Édesipari Vállalatnál készült. A ma már muzeális értékű zöld…..
John Gruber, a Daringfireball szerzője hozta nyilvánosságra a rettegett és szupertitkos iPhone Developer Program License Agreement, vagyis a fejlesztői szerződés egyik pontjának változását, ami sok programozóban felemelte a vérnyomást. A 3.3.1-es pont eddig szűkszavúan csak annyit…..
TakerOne-nak köszönhetően kaptunk néhány igen érdekes képet az új OS fejlesztői bétájáról, amiből megtudjuk, miért fura a magyar nyelv, és miért jó a karakterszámláló az sms-eknél. TakerOne gyorsan letöltötte, restore-olta, feltelepítette az iPhone OS 4-et, amitől…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
Kazuár 2010.03.01 21:39:59
de Sade márki Svájc 2010.02.25 17:09:00
Üldögélek kettesben Voltaire-rel. A parókája kissé el van csúszkálva, az orra rizsporos, a zsabóján vörös foltok, de túl van ma már pár serleg burgundin és egy szolgálólányon, így hát mindez érthető. Zseniális kópé, a birtoka fele Franciaországban van, a másik fele…..
Kátai Imrével tavaly szeptemberben olvashattatok interjút a blogon, ebben többek között megtudtunk részleteket a fejlesztő szexuális életével kapcsolatban. Hogy pontosan mit csináltak a barátnőjével, ti is megtudhatjátok, hiszen az alkalmazás megjelent. Imre perverziói official…..
Kazuár 2010.02.07 13:45:06
@valakitalánvagyok:

Ne aggódj, egy készülő játékban éppenhogy nagy hangsúlyt fektetünk a grafikai elemekre, a jól kidolgozott ui-ra... :-)
Kazuár 2010.02.07 14:08:30
@Meta:
Amúgy szerintem nincs a dizájnnal. Amit kicsit gondnak érzek, hogy az App Store-ban a fekvő képek állóban vannak, és ez rontja az olvashatóságot...
Kazuár 2010.02.07 14:09:14