Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomanti_35

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Azzal, hogy az Alaptörvény negyedik módosítása tulajdonképpen alkotmányos erőre emelte, egyértelművé vált, a hallgatói szerződés biztos sarokpontként funkcionál majd a közeljövő felsőoktatási koncepcióiban. De vajon meghozhatja-e a várt eredményeket a rengeteg politikai…..
A morgás joga Klikk a KLIK-re 2013.01.02 15:39:03
Új év, új élet, új intézmény. Immáron teljes kapacitással üzemel az új köznevelési rendszer új giga-meg intézménye. Legalábbis a jogszabályok szerint. De vajon milyen a netes jelenléte? Kérdés, vajon elvárható-e ma egy, az adófizetők pénzéből létrehozott…..
atomanti_35 2013.01.03 11:16:52
@pjm: Örülünk is, és remélem mindenki megkapta a járandóságát, csupán azt nem értem, ez még a decemberi bér azt a régi fenntartónak kellene fizetnie, nem ? Világéletemben rühelltem mikor iskolai körülmények között ideologizáltak (úttörő, cserkész ) ezeket meg kellene hagyni szabadon választott szabadidő "sportnak". Hittan, az egyházi iskolába ill, külön órában szabadon választottan mehet, legfeljebb a felnövekvő gyermek számonkéri szülein, miért is. Az erkölcstan az más arra szükség lenne, de ideológia mentesen, vagy felesben, mert lehet máshogy nem menne. És főképp nem kellene ennyi szemét sem a királyi sem a kereskedelmi tv-kbe, amennyi szenny ott átjön az már bűn.
atomanti_35 2013.01.03 11:26:21
@pjm: Kéttannyelvűség, nem tudom pontosan mit értesz alatta, ha azt hogy magyar és idegen nyelven tanítanak, akkor semmi kifogásom, ezen kár rágódni mert az egyszerű pénztelen ember gyermeke csak bice-bóca módra képes bekerülni, eddig is meg ezután is. NINCS és NEM is LESZ egyenlőség. Ha arra gondoltál, hogy melyik nyelvet (most már csak javasolják) elsőnek, akkor azt mondom, én szülő és a gyermek hagy döntsük el, a választási listából, ha ehhez nem kell regisztrálni !
atomanti_35 2013.01.04 07:09:53
@Próteszilaosz: Az utaláshoz: eddig az utaló mindig az önkormányzat volt, a mostani (decemberi) bért az államkincstár utalta. Tulajdonképpen mi a rövidítésük, mert a buszbérlet számlát én KLIK-re kértem, de állítólag csak KIK. Az emil címeik valakine(kukac)klik.gov.hu [ ez a kukac nagyon tetszik, ennyire hülyének azért már ne nézzenek bennünket]Akkor, amikor a családok nagy részében alig van "erkölcs", a médiából csak a szenny folyik, tényleg ne csodálkozzunk. Ezen a ködönöpö házassági kényszere sem fog semmit segíteni, a jó példa, ami nagyjainktól hiányzik az egy kicsit előrébb vinné, de hát a saját és eddigi támogatóik pénztárcájának tömésével vannak elfoglalva.
Van, aki ezt érti? Ezt az egész hisztériát a föld körül? Én városi polgár létemre csak nézek ki a fejemből. Kié a honi termőföld? Folyik a nagy osztozkodás. És botrány, botrány hátán. Ángyán lemondása, oligarchák, földbérleti pályázatok lápvilága, Kajászói…..
Mindenről? Mindig? Miért? Pakk 2012.11.08 18:02:43
Nyilas Misi effektusa lesz hamarosan az országnak. Már nem levelet fogunk kapni, hanem egy egész csomagot: Csizmadia László arról tájékoztatott, elsőként egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4.3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc…..
atomanti_35 2012.11.09 07:31:35
@béla a görög: Tökéletesen igazad van, a legtöbb helyen a postaláda nem messze van a kukától, tehát még az otthonunkba se igazán kell bevinni. Egyébként az emberek kb. 80-90 %-a, ha borítékban érkezik kibontja, meglátván mond egy cifrát, hogy ilyen baromságra már megint két kézzel szórják a pénzt. Hogy mikor milyen volt, azt úgyis a vásárlóértékem határozza meg, mely eléggé nagy zuhanásban van, de már azt is tudom kik a felelősök értük :-))
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Orbán Viktor faluja egy éve még az első háromszázba se fért be. Az idén publikált adatok alapján a budapesti Rózsadomb is "szegény-negyed" Felcsúthoz képest. A CID Cég-Info Kft. 1998. óta évenként kiadja a marketing célra készített Jövedelemindex és Fogyasztói…..
  Olvasom a helyi sajtó (heol.hu) napi híreit, olvasok, és csodálkozom, nem először és nem is utoljára: milyen országban élünk? Három (vagy négy) „fiatal”, köztük a híres „befogadó falu”,  Tarnabod befogadottjainak egyike – ez a körülményes megfogalmazás…..
atomanti_35 2010.03.28 20:54:25
@ne most: Ha figyelmesebben olvasod el, I. László király beidézett törvénykönyvi részletét, akkor világos előtted is, hogy tettenérésről van szó, és nem hamis tanúzásról, ami mai korunk szégyenteljes, kiábrándító, elítélendő, aljas cselekedete (egyik a sok más mellett). Egyetértek cambridge.on-nal, PREVENCIÓ ! ( mely szerintem egyenlő a vasszigorral, míg a nép, a buta nép nem tanul !)
atomanti_35 2010.03.28 21:21:35
@ne most: Nem érted, nem arról van szó, hogy megtérítem a károdat és még valakinek ( jó legyen ez az állam) !! Ne lehessen, ami napjainkban divat, ó hát ha csak ennyi jár érte akkor megéri, ki tudja mikorra érnek a végére és hogyan !!! Ne legyen többet kedve se neki, se másnak ilyen cselekedethez, hogy értsd megelőzéses elrettentés.
 Nem kis vihart kavart néhány hete az a hír, miszerint Dzsudzsák Balázs a Fidesz kampányarca lesz. A magyar sajtó egy részének állapotát jelzi, hogy ebből persze így szinte semmi nem volt már eredetileg sem igaz: szó sem volt „kampányarcról”, mindössze a sportot…..
(Köz)szempont Apa, kezdődik! 2010.01.27 18:43:00
Ó igen, kezdődik. Ismét eltelt négy év, és bármennyire is szeretnénk, ezt a 4. évet sem fogjuk megúszni: könyököt ki, kettesbe be, indul az idei kampányidőszak. Mondhatjuk, hogy ez a szükséges rossz, hisz a demokrácia egyik alapja, hogy lehessen választani, de hogy milyen a…..
Nekem is van ismerősöm, akinek az autójába sziréna van beépítve, ki tudja mi okból. Ákos sem először találta szembe magát azzal a jelenséggel, amikor valaki ilyet használva szeretett volna előbbre jutni a városi dugóban. Ha valakit elkapnak ilyennel, annak mekkora a büntetési…..
  Falun nőttem fel, tartottunk csirkéket, kacsákat, gyermekként szinte mindennapos élményem volt, hogy édesanyán elkapott egy-egy csirkét, fogta a nagykést, elvágta a nyakukat, megkopasztotta őket forró vízben, aztán jóízűen megebédeltünk.Sem édesanyámban, sem…..
Ellenőrző Iskola=bolondokháza 2009.09.15 14:03:00
  Ehhez az elkeseredett hangú levélhez nem fűzünk kommentárt, csak közzétesszük, ahogy kaptuk. Örömmel olvastam az eddig megjelent írásokat, sokukkal egyet is értettem tanárként, vagy szülőként- de a mai nap -ami egy átlagos idióta nap az iskolában-…..
atomanti_35 2009.09.15 17:09:14
@Gee Halen: Tudom, én is tanítottam, de ott hagytam (még az ezredforduló táján), mert tele volt a reformokkal a cipőm. Igaz ezek a reformok arról szóltak, hogyan lehet lebutitani a magyar oktatást, mindez 1992 körül a világbanki projekttel kezdődött (szakiskolában). Sikerült.
@sertésmájkrém : tegyük fizetőssé az oktatást , de akkor mi lesz az esélyegyenlőséggel ??? Nem inkább rendet kéne tenni az országban minden területen, de amíg fejétől bűzlik a hal addig nem lehet !
 A mai parlamenti termést látva az ember azt hihetné, hogy van itt valamiféle válság, válságocska, ami a gazdaságot érinti, de ez mind smafu ahhoz képest, hogy mekkora méretű a politikai terrorizmus az országban. Neves előadók - Hiller, Gusztos, Lendvai és a végtelenül…..
 Ne szépítsük a dolgot: az új kormány még el sem kezdte tevékenységét, a válságűzést, még valójában meg sem alakult, máris „odakozmált” a miniszterelnök főztje egy kissé. Még nem égett le teljesen, maradtak érintetlen területek, de a szag már érezhető,…..
 Miután a miniszterelnök kilétének kérdése „sikeresen” megoldódott, továbbá eldőlt az is, hogy az MSZP elnöke Lendvai Ildikó lett, a sajtó (és persze elsődlegesen a politika) újabb gumicsontot lökött a nagyközönség elé. Nyilván úgy gondolták: nagyböjt van,…..
 Szokásomtól eltérően nem fogok valami bevezetőfélét írni, hiába tanította meg jó néhány évtizede Juhász tanító néni, hogy bevezetés-tárgyalás-befejezés: ez minden fogalmazásnak az alapja; nem akarom én húzni az időt, nem akarok visszaélni senki türelmével, hogy…..
 Mióta a miniszterelnök kiásta a „Kisebb parlamentet!” feliratú gumicsontját, a többi párt is sorra veszi elő saját rágcsálnivalóját. Ezekben egy közös elem van: mindenki híve a létszámcsökkentésnek, a gyakorlati megvalósításban azonban olyan lényeges…..
És ebben igaza van a levélírónak, hiszen az embereknek eszük ágában nincs, sorbaállni, hogy visszakapják a komfortdíjat. Mondjuk van 200 utas, akinek visszajárna a komfortdíj: 200*390=78 000, ebből maximum 20 utas fog elmenni, hogy visszaváltsa (már ha egyáltalan ad a kaller…..