Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jumbo1

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nővér vagyok... Szegény ápoló 2012.02.10 20:19:00
Az ápolás egyidős az emberiséggel. Ezt bátran kijelenthetjük. El tudom képzelni azt a helyzetet, amikor a kardfogú megsebesítette a neandervölgyi embert, a társa betekerte a vérző sebet a lenyúzott állatbőrrel, hogy elállítsa a vérzést. Az időszámítás előtt az ápolás és…..
jumbo1 2012.02.11 08:57:59
@ripők: Hm... bárki tud szaros lepedőt cserélni... akkor gondolom, a neked nem okoz problémát a végstádiumban lévő nagymama 24 órás pelenkázása...fürdetése...etetése, itatása, fájdalomcsillapítása és a többi. Hiszen van erre kapacitásod gondolom. Az orvosdoktor és a homeopátia pedig percek az összes többi problémát. Adj tanácsot légyszi! Egy csomó ember nem tudja ezt ilyen könnyen megoldani és rá van szorulva ilyen olyan egészségügyi intézményre, ahol az orvosdoktor az ambuláns, adminisztrációs stb. feladatai mellett napi átlag 10percet tud tölteni a beteggel, így a szarpucolást kénytelen rábízni a nővérekre, akik egyébként nem homeopátiával, hanem saját meglévő, vagy nem meglévő fizikumukkal emelgetik, forgatják, ültetik ki a majd 100kilós magatehetetlen betegeket... és nem tudom, hallottál e arról, hogy ez egy szakma, amit évekig tanul egy ápoló, főiskolán pl. hogy megtanulja, hogy minél kevesebb fájdalmat, kárt okozzon a kiszolgáltatott, magatehetetlen betegnek...
jumbo1 2012.02.11 09:58:08
@ripők: Saját fontosságot túl dimenzionáló seggfej található egyéb helyeken is, lásd. banki szféra, hivatalok, BKV ellenőrök. Ez személyiség és nem szakma függő. Több mint 10 évig dolgoztam elmeosztályon. Aktív pszichiátrián, ahová a pszichotikus, a részeg, az öngyilkos kerül... ENGEM rúgott már hasba beteg, én még egyet sem ütöttem meg. A kollégáim, vagy a még jelenlévő rendőrök, mentősök segítettek abban, hogy ne üssön agyon. Ez azért szép volt tőlük...én legalábbis azt gondolom. Van kollégám, akinek a térdét rúgták szét egy ilyen alkalommal, de előfordult bordatörés is...nem kell ragozni. Ez az állapot ebben a helyzetben valóban ön és közveszélyes.Idő mire pszichésen megközelíthető állapotba kerül. A drogos dílerei megvárhatnak a kórház előtt és fenyegethetnek. Tudod ezt? Hogy ez van? Ma Budapesten? Persze nem kell itt dolgozni. Más helyeken nem vernek agyon. De az egészségügy problémái, mint eszköz és ember hiány mind lecsapódik és általában az ápoló személyzeten. Mi mondjuk meg, hogy nincs gyógyszer, pelenka, popsi krém és még mi minden nincs... Sokszor végezzük rosszul a munkánkat. Figyelmetlenség, paraszolvencia orientáltság létező jelenség. 30 beteget ellátni egyedül biztos, hogy hagy kivetni valót maga után. A paraszolvencia pedig évek óta kimondatlanul, de bele van építve a bérünkbe. Van aki szeretne jól keresni...és valamikor megtanították neki a technikát, hogy is érheti el. Ezt egyszerűbb volt a betegekre és az egészségügyben dolgozókra bízni, mint bérrendezéssel megoldani. Ez sima gazdaságpolitika. Van olyan aki elhiszi, hogy ez nem mesterségesen szított "ellentét"? Hogy az eü. dolgozók ezt hagyják? A mi sztrájkunk mit érne? Hisz a minimum ellátást meg kell kapni a betegnek: ügyeleti ellátást...életveszély, testi higiénia...nem hagyhatjuk úgy:) Ez az egész kivárásra megy, hogy ki bírja tovább. Ezzel most nem kell foglalkozni, hisz a BKV és a Malév csődben van ...
Először is boldog karácsonyt kívánok nektek, mert az valahogy kimaradt itt a blogon eddig! És ha már karácsony másnapja van, egy olyan posztot küldött Majki, amiben szerepet kap a szeretet (hm, ez milyen jól hangzott!). Azt persze gondolhatjátok, hogy nem olyan formában, ahogy az…..
A Zugügyvédnek az a kérdése merült fel az alábbi történettel kapcsolatban, hogy ilyenkor az ellenőrök nem magánlaksértést követnek el? És a társasházi magánlakásban mókoló villanyszerelő kisiparost is lehet így ellenőrizni? Javítsanak ki a kollégák, ha rosszul…..